Hobiye Geri Dönüş
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2019 14:14
Merhaba arkadaşlar hobiye geri dönüş yapmış bulunmaktayım önceden kullanmadıgım tanklarımı yavaş yavaş eve getirmeye başladım fakat aklıma filtrasyon ve akvaryumun üst kısmında oluşan kireçlenmelerle ilgili bi kaç sorum olcak.
Akvaryumum 140-60-60 ölçülerinde tetratecin 2400ex serisi var fakat ben buna overflow lu sistem yapmak istiyorum sump tankı minimum kaç litre olmalı ?
2. sorum ise kireçlenmelerle ilgili akvaryumum şaunda boş kireçlenen yerlere kireç çözücü ile müdale etsem güzelce silip çıkırsam bu arada tankı doldurup dolu şekilde 3-4 gün çalıştırıp %30 suyunu boşaltsam daha sonra ekliyeceğim canlılar için olumsuz bi etki görürmüyüm ?
Şuanda alt çıtalarını silikonlandım buna ek olarak vereceğiniz tür tavsiyelerinede açığım .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/86637/200120191412341.jpg[/IMG]
Akvaryumum 140-60-60 ölçülerinde tetratecin 2400ex serisi var fakat ben buna overflow lu sistem yapmak istiyorum sump tankı minimum kaç litre olmalı ?
2. sorum ise kireçlenmelerle ilgili akvaryumum şaunda boş kireçlenen yerlere kireç çözücü ile müdale etsem güzelce silip çıkırsam bu arada tankı doldurup dolu şekilde 3-4 gün çalıştırıp %30 suyunu boşaltsam daha sonra ekliyeceğim canlılar için olumsuz bi etki görürmüyüm ?
Şuanda alt çıtalarını silikonlandım buna ek olarak vereceğiniz tür tavsiyelerinede açığım .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/86637/200120191412341.jpg[/IMG]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2019 14:29
Hoşgeldin BALIK TAVSİYESİ OLARAK JAPON ÖNERİRİM YEMİ AZ DA VERSENİZ ÇOK DA VERSENİZ OLUYOR HASTALIĞA DA DİĞER BALIKLAR KADAR ÇOK YAKALANMIYORLAR YANINADA ALIRSIN 2 ÇÖPÇÜ-cüce VATOZ[:iyi:]
Kireç çözücü yle müdale edeceksen yaptıktan sonra akvaryumu güzelce yıka
Hem zararlı mad. de ölmüş olur[EDIT]Trry,2019-01-20 14:32:58[/EDIT]
Kireç çözücü yle müdale edeceksen yaptıktan sonra akvaryumu güzelce yıka
Hem zararlı mad. de ölmüş olur[EDIT]Trry,2019-01-20 14:32:58[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2019 14:37
Tek tür bakmak mı istiyorsun?
Discus olabilir isterseniz alıntı yapayım anlatma yapmak için
Discuslar alıntıdır: Discus’lar etçil balıklardır. Yem diyeti et ağırlıklı olmalıdır. Yem yemeyen balıkların hasta olma ihtimaline karşı aşırı yemleme yapılmamalıdır. Discus’lar yeme karşı aktif balıklardır. Akvaryuma yem eklendiği zaman muhakkak harekete geçerler. Bu sebeple yem yemeyen balık gözlenmeli ve gerekli ilaçlar akvaryuma eklenmelidir.
Barışçıl bir yapıya sahip olmasına karşın sadece kendi türleriyle beslenmelidir. Başka balıklarla bakılması, discus’ların ölümüyle sonuçlanabilir. Kendi türüyle is orta derecede agresif yapıya sahiptir. Özellikle yuva tutma veya yavru sahiplenme durumlarında agresif hareketler sergilerler.
Akvaryumun hemen hemen her bölgesinde yüzerler. Buda güzel bir seyir elde etmenizi sağlar. Discus beslenecek akvaryumun dizaynı sade olmalıdır. İnce yapılı bir kum ve ağaç kökü bulunması yeterlidir. Bitkili akvaryumlarda discus’ların yaşatılabilmesi gerçek bir mucize olacaktır. En ufak bir değişiklikte hastalanan bu narin balıklar, akvaristler tarafından genelde boş ve cama cam akvaryumlarda beslenir. Böylelikle hastalıkların önüne geçmek ve daha rahat temizlik yapmak amaçlanır.
Discus’ların cinsiyet ayrımı oldukça zordur. Sadece aş tuttuklarında kesin bir sonuca varılabilir. Discus’lar düz bir yüzeye yumurta dökerler. Yavrularını sahiplenip, korurlar.
Eş tutmuş çiftler 50*50*50 santimlik bir akvaryumda bakılmalıdır. Böylece en uygun yuva şartları sağlanmış olur. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra, erkek ve dişi discus yavrularına birlikte bakarlar. Yavru discus’lar, anne ve babalarının vücutlarındaki mukoza salgılarını yiyerek beslenirler.
Discus akvaryumlarında gözetilmesi gereken fiziki şartlar şöyledir; Akvaryum hacmi en az 400 litre olmalıdır. Sıcaklığın 26�”30 santigrat derece arasında olmasına dikkat edilmelidir. Su sertliği 0�”12 dH arasında olmalıdır. Akvaryum suyunun pH değeri 5.0-8.0 arasında olmasına özen gösterilmelidir.
Satın alınırken detaylıca gözlem yapılmalı ve güvenilir akvaryumculardan temin edilmelidir. Oldukça pahalı olan discus’lar ülkemizde de ilgiyle beslenmekte ve akvaristler tarafından üretimi yapılmaya çalışılmaktadır.
Eğer discus beslemeye karar verdiyseniz, önce akvaryumunuzu hazırlamalı daha sonra balık satın almalısınız. Sağlıklı bir akvaryum ortamı oluşturduğunuzda uzun seneler sizinle beraber olabilecek arkadaşlar kazanmış olacaksınız.
Frontoza alıntıdır:Frontoza Balığı Bakımı ve Özellikleri
Akvaryum beslenen balık cinsleri arasında yer alan Frontozalar, diğer balık türlerine göre pahalı olan cinslerdendir. Frontoza balıklarının doğal yaşam alanları Afrika Tanganika Gölü'nün derin bölgeleridir. Derin bölgelerde yaşayan bu balıkları yakalaması zor olduğu için piyasada pahalı fiyatlara satılabilmektedir.
Boyları en fazla 30-35 cm uzunluğuna ulaşabilen bu balıklar, gece avlandıkları için "gece avcısı"da denilebilmektedir.
Frontoza Balık Türleri
Görülen en yaygın ve pahalı türü Blue Zaire Moba'dır. Bunun dışında yaygın olarak bilinen türleri şunlardır:
Burundi
Kigoma
Zambia
Mpimbwe
Kaeliani
Frontoza Balıkları Akvaryumu
Frontozalar kendilerinden küçük balıkları yeme potansiyeline sahip balıklardandır. Gece avlandıklarından dolayı kendinden küçük olan balıkları yutabilirler. Bu nedenle yanlarına koyacağınız balıkların kendi cinsinden yada aynı büyüklükteki cins balıklardan olmasına özen göstermelisiniz.
Akvaryumun iyi bir filtrasyon ve su değişimi balıkların gelişimleri için çok daha iyi ve sağlıklı olacaktır. Frontozalar için akvaryumunuzun en az 350 lt olması gerekmektedir. Bundan küçük akvaryumlarda balıklar çok rahat hareket alanları bulamayacakları için strese girebilirler. Bu da hastalanmalarına yol açabilmektedir.
Frontozalar doğal yaşam oranlarında pH oranı yüksek suları sevdikleri için, akvaryum sularının oranlarının da 8-8,7 civarında olması önerilmektedir. Ayrıca akvaryum suyunun sıcaklığı 24-28 derece olması önerilmektedir.
Frontoza Balıkları Üreme
Frontozalar uygun akvaryum koşulları sağlandığında kolayca yumurta bırakırlar. 2-2.5 yaşında cinsel olgunluğa erişir. Dişi Frontozalar yumurtalarını düz bir yüzeye sıralar. Bu sırada dişiyi takip eden erkek, yumurtaları döller.
Ortalama yumurta sayısı 20 ile 70 arasında değişebilmektedir. Döllenmiş yumurtaları dişi tek tek toplayarak 27 derece sıcaklıkta 28 gün kadar süren bir kuluçka dönemi boyunca ağzında saklar. Tecrübesiz genç dişilerin ara sıra yumurtalarını yedikleri gözlenir.
Dayanıklı yavrular, artemia larvaları, ince su piresi ve toz yemlerle kolayca yetiştirilebilirler. İyi beslenme ve sık su değişimleri ile yavrular daha çabuk büyümektedir. Yaklaşık 10-12 ayda, erkekler yaklaşık 16 cm, dişiler ise 10 cm boyundayken cinsel olgunluğa ulaşırlar.
Frontoza Balıklarının Beslenmesi
Frontozaların beslenmesinde genellikle oranı yüksek pul veye granül yemler kullanılması tavsiye edilmektedir. Etçil balıklar oldukları için, su piresi, artemia, kan kurdu, küçük salyangozlar ile beslenilebilir. Haftada 2 gün yem değişimi yapmak balıkların bağırsak sağlıkları için ve büyümeleri için olduça önemlidir. Bu nedenle bu balık cinsini besleyen kişiler arada yem değişimlerini ihmal etmemelidir.
Frotozalar cinsi balıklar diğer balık türleri gibi çok yem yiyen balıklar değillerdir. Az yemle idare ederler. Bu nedenle yem verirken fazla yem atmamaya özen gösterin çünkü yemin hepsini tüketmeyeceği için akvaryumda yüzen bir sürü yem bırakabilirler[EDIT]Trry,2019-01-20 14:47:29[/EDIT]
Tropheus alıntıdır:Latince Adı: Tropheus duboisi
Coğrafik Kökeni: Tanganyika Gölü
Yaşam Alanı: Derin kayalık alanlar.
Beslenme Biçimi: Otçul. Verilen birçok yemi kabul ederler ama ağırlıklı olarak spirulina içerikli pul veya tablet yemler, haşlanmış ıspanak vb. besinlerle beslenmelidirler. Diyetleri canlı ve dondurulmuş yemlerle de desteklenebilir. Sığır yüreği veya diğer hayvanların etleriyle asla beslenmemelidir, bu tür besinler bu balıkların sindirim sisteminde parazit oluşmasına neden olabilir.
Davranış Biçimi: Nispeten barışçıl. Diğer türlere zarar vermese de aşırı hareketliliği diğer balıkları rahatsız edebilir.
Kendi Türlerine Davranışı: Agresif
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı yapmak zordur. Her ne kadar büyüme hızı ve vücut formu gibi yöntemlerden bir fikir edinilse de, en garanti yöntem genital tüpçük kontrolü yapmaktır, ama bu kontrolü uzman kişilerin yapması önerilir.
Üreme: Ağızda kuluçka yaparlar, akvaryum ortamında üretilmesi mümkündür. Açık sularda yumurtlarlar, özellikle kayaların üzerinde. Yumurtlama sırasında yumurtalar tabana ulaşmadan önce dişi yumurtaları ağzına alabilir. Dişi yumurtaları ağzına aldıktan sonra burnunu erkeğe sürterek yumurtaların döllenmesini sağlar. Yavrular serbest yüzüşe geçene kadar dişi 4 hafta boyunca 5-15 yumurtayı ağzında taşır. Dişiler bu dönemde genellikle yem yemeye devam ederler ve ağzının altı şiştiği için kolayca yumurta taşıdığı fark edilebilir. Eğer dişi aşırı stres altına girerse yumurtaları erkenden tükürebilir veya yutabilir, bu nedenle ağzı dolu dişi başka bir yere taşınmaya karar verilirse dikkat olunmalıdır. Bir dişinin koloniden uzun süre ayrı kalması önerilmez, hiyerarşide ki yerini kaybeder ve geri döndüğünde saldırıya uğrayabilir. Yavrular serbest yüzüşe geçtikten sonra beslenmeye başlayabilir. Artemia, mikrokurt ve toz kuru yemleri yiyebilecek kadar büyük olurlar.
Sıcaklık: 23°C - 27°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 250 litre
Su Sertliği: 8 - 25 °dH (Orta - Çok Sert)
pH: 8.0 – 9.5
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Bilgi: Tropheus türlerinde tecrübeniz yoksa başlamak için en uygun türdür. Duboisiler akrabası olan diğer türler kadar agresif değildir. 150 cm lik kayalıklarla dekore edilmiş bir akvaryumda az sayıda erkek ve çok sayıda dişiden oluşan bir grup halinde bakmak en doğrusu olacaktır. Tanka daha sonra başka tropheus türleri eklenirse (moori, annectens, brichardi and spec.) çaprazlama olabilir, dikkat edilmelidir. Yavruları oldukça güzel; siyah üzerinde beyaz noktalı olur. Julidochromis, Eretmodus ve Tanganicodus türleri uygun tank arkadaşlarıdır. Barışçıl bir duboisi grubu elde etmek oldukça zordur. Bu balık doğada sürü halinde bulunmaz, akvaryum ortamında hiyerarşi kurulana kadar genellikle birbirleriyle kavga ederler. Bununla birlikte, daha küçük gruplarda (5-6 balık) hiyerarşi daha zor oturur ve ölümüne kavgalar olabilir. Bu nedenle bölgeci davranışları azaltmak için 15-20 balıktan oluşan bir grubun satın alınması önerilir. Küçük grupların ve hatta çiftlerin barışçıl bir şekilde bir arada yaşadığı istisnalar da görülmektedir. Eğer akvaryum dekore edilecek kayalardan mağara benzeri yapılar ve saklanma alanları oluşturulabilir, açık yüzme alanları da bırakılmalıdır. Su bol oksijenli olmalıdır ve tabanda ince kum kullanılmalıdır.
Hangisi daha uyumlu geliyorsa seçmek size kalmış[:iyi:]
Discus olabilir isterseniz alıntı yapayım anlatma yapmak için
Discuslar alıntıdır: Discus’lar etçil balıklardır. Yem diyeti et ağırlıklı olmalıdır. Yem yemeyen balıkların hasta olma ihtimaline karşı aşırı yemleme yapılmamalıdır. Discus’lar yeme karşı aktif balıklardır. Akvaryuma yem eklendiği zaman muhakkak harekete geçerler. Bu sebeple yem yemeyen balık gözlenmeli ve gerekli ilaçlar akvaryuma eklenmelidir.
Barışçıl bir yapıya sahip olmasına karşın sadece kendi türleriyle beslenmelidir. Başka balıklarla bakılması, discus’ların ölümüyle sonuçlanabilir. Kendi türüyle is orta derecede agresif yapıya sahiptir. Özellikle yuva tutma veya yavru sahiplenme durumlarında agresif hareketler sergilerler.
Akvaryumun hemen hemen her bölgesinde yüzerler. Buda güzel bir seyir elde etmenizi sağlar. Discus beslenecek akvaryumun dizaynı sade olmalıdır. İnce yapılı bir kum ve ağaç kökü bulunması yeterlidir. Bitkili akvaryumlarda discus’ların yaşatılabilmesi gerçek bir mucize olacaktır. En ufak bir değişiklikte hastalanan bu narin balıklar, akvaristler tarafından genelde boş ve cama cam akvaryumlarda beslenir. Böylelikle hastalıkların önüne geçmek ve daha rahat temizlik yapmak amaçlanır.
Discus’ların cinsiyet ayrımı oldukça zordur. Sadece aş tuttuklarında kesin bir sonuca varılabilir. Discus’lar düz bir yüzeye yumurta dökerler. Yavrularını sahiplenip, korurlar.
Eş tutmuş çiftler 50*50*50 santimlik bir akvaryumda bakılmalıdır. Böylece en uygun yuva şartları sağlanmış olur. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra, erkek ve dişi discus yavrularına birlikte bakarlar. Yavru discus’lar, anne ve babalarının vücutlarındaki mukoza salgılarını yiyerek beslenirler.
Discus akvaryumlarında gözetilmesi gereken fiziki şartlar şöyledir; Akvaryum hacmi en az 400 litre olmalıdır. Sıcaklığın 26�”30 santigrat derece arasında olmasına dikkat edilmelidir. Su sertliği 0�”12 dH arasında olmalıdır. Akvaryum suyunun pH değeri 5.0-8.0 arasında olmasına özen gösterilmelidir.
Satın alınırken detaylıca gözlem yapılmalı ve güvenilir akvaryumculardan temin edilmelidir. Oldukça pahalı olan discus’lar ülkemizde de ilgiyle beslenmekte ve akvaristler tarafından üretimi yapılmaya çalışılmaktadır.
Eğer discus beslemeye karar verdiyseniz, önce akvaryumunuzu hazırlamalı daha sonra balık satın almalısınız. Sağlıklı bir akvaryum ortamı oluşturduğunuzda uzun seneler sizinle beraber olabilecek arkadaşlar kazanmış olacaksınız.
Frontoza alıntıdır:Frontoza Balığı Bakımı ve Özellikleri
Akvaryum beslenen balık cinsleri arasında yer alan Frontozalar, diğer balık türlerine göre pahalı olan cinslerdendir. Frontoza balıklarının doğal yaşam alanları Afrika Tanganika Gölü'nün derin bölgeleridir. Derin bölgelerde yaşayan bu balıkları yakalaması zor olduğu için piyasada pahalı fiyatlara satılabilmektedir.
Boyları en fazla 30-35 cm uzunluğuna ulaşabilen bu balıklar, gece avlandıkları için "gece avcısı"da denilebilmektedir.
Frontoza Balık Türleri
Görülen en yaygın ve pahalı türü Blue Zaire Moba'dır. Bunun dışında yaygın olarak bilinen türleri şunlardır:
Burundi
Kigoma
Zambia
Mpimbwe
Kaeliani
Frontoza Balıkları Akvaryumu
Frontozalar kendilerinden küçük balıkları yeme potansiyeline sahip balıklardandır. Gece avlandıklarından dolayı kendinden küçük olan balıkları yutabilirler. Bu nedenle yanlarına koyacağınız balıkların kendi cinsinden yada aynı büyüklükteki cins balıklardan olmasına özen göstermelisiniz.
Akvaryumun iyi bir filtrasyon ve su değişimi balıkların gelişimleri için çok daha iyi ve sağlıklı olacaktır. Frontozalar için akvaryumunuzun en az 350 lt olması gerekmektedir. Bundan küçük akvaryumlarda balıklar çok rahat hareket alanları bulamayacakları için strese girebilirler. Bu da hastalanmalarına yol açabilmektedir.
Frontozalar doğal yaşam oranlarında pH oranı yüksek suları sevdikleri için, akvaryum sularının oranlarının da 8-8,7 civarında olması önerilmektedir. Ayrıca akvaryum suyunun sıcaklığı 24-28 derece olması önerilmektedir.
Frontoza Balıkları Üreme
Frontozalar uygun akvaryum koşulları sağlandığında kolayca yumurta bırakırlar. 2-2.5 yaşında cinsel olgunluğa erişir. Dişi Frontozalar yumurtalarını düz bir yüzeye sıralar. Bu sırada dişiyi takip eden erkek, yumurtaları döller.
Ortalama yumurta sayısı 20 ile 70 arasında değişebilmektedir. Döllenmiş yumurtaları dişi tek tek toplayarak 27 derece sıcaklıkta 28 gün kadar süren bir kuluçka dönemi boyunca ağzında saklar. Tecrübesiz genç dişilerin ara sıra yumurtalarını yedikleri gözlenir.
Dayanıklı yavrular, artemia larvaları, ince su piresi ve toz yemlerle kolayca yetiştirilebilirler. İyi beslenme ve sık su değişimleri ile yavrular daha çabuk büyümektedir. Yaklaşık 10-12 ayda, erkekler yaklaşık 16 cm, dişiler ise 10 cm boyundayken cinsel olgunluğa ulaşırlar.
Frontoza Balıklarının Beslenmesi
Frontozaların beslenmesinde genellikle oranı yüksek pul veye granül yemler kullanılması tavsiye edilmektedir. Etçil balıklar oldukları için, su piresi, artemia, kan kurdu, küçük salyangozlar ile beslenilebilir. Haftada 2 gün yem değişimi yapmak balıkların bağırsak sağlıkları için ve büyümeleri için olduça önemlidir. Bu nedenle bu balık cinsini besleyen kişiler arada yem değişimlerini ihmal etmemelidir.
Frotozalar cinsi balıklar diğer balık türleri gibi çok yem yiyen balıklar değillerdir. Az yemle idare ederler. Bu nedenle yem verirken fazla yem atmamaya özen gösterin çünkü yemin hepsini tüketmeyeceği için akvaryumda yüzen bir sürü yem bırakabilirler[EDIT]Trry,2019-01-20 14:47:29[/EDIT]
Tropheus alıntıdır:Latince Adı: Tropheus duboisi
Coğrafik Kökeni: Tanganyika Gölü
Yaşam Alanı: Derin kayalık alanlar.
Beslenme Biçimi: Otçul. Verilen birçok yemi kabul ederler ama ağırlıklı olarak spirulina içerikli pul veya tablet yemler, haşlanmış ıspanak vb. besinlerle beslenmelidirler. Diyetleri canlı ve dondurulmuş yemlerle de desteklenebilir. Sığır yüreği veya diğer hayvanların etleriyle asla beslenmemelidir, bu tür besinler bu balıkların sindirim sisteminde parazit oluşmasına neden olabilir.
Davranış Biçimi: Nispeten barışçıl. Diğer türlere zarar vermese de aşırı hareketliliği diğer balıkları rahatsız edebilir.
Kendi Türlerine Davranışı: Agresif
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı yapmak zordur. Her ne kadar büyüme hızı ve vücut formu gibi yöntemlerden bir fikir edinilse de, en garanti yöntem genital tüpçük kontrolü yapmaktır, ama bu kontrolü uzman kişilerin yapması önerilir.
Üreme: Ağızda kuluçka yaparlar, akvaryum ortamında üretilmesi mümkündür. Açık sularda yumurtlarlar, özellikle kayaların üzerinde. Yumurtlama sırasında yumurtalar tabana ulaşmadan önce dişi yumurtaları ağzına alabilir. Dişi yumurtaları ağzına aldıktan sonra burnunu erkeğe sürterek yumurtaların döllenmesini sağlar. Yavrular serbest yüzüşe geçene kadar dişi 4 hafta boyunca 5-15 yumurtayı ağzında taşır. Dişiler bu dönemde genellikle yem yemeye devam ederler ve ağzının altı şiştiği için kolayca yumurta taşıdığı fark edilebilir. Eğer dişi aşırı stres altına girerse yumurtaları erkenden tükürebilir veya yutabilir, bu nedenle ağzı dolu dişi başka bir yere taşınmaya karar verilirse dikkat olunmalıdır. Bir dişinin koloniden uzun süre ayrı kalması önerilmez, hiyerarşide ki yerini kaybeder ve geri döndüğünde saldırıya uğrayabilir. Yavrular serbest yüzüşe geçtikten sonra beslenmeye başlayabilir. Artemia, mikrokurt ve toz kuru yemleri yiyebilecek kadar büyük olurlar.
Sıcaklık: 23°C - 27°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 250 litre
Su Sertliği: 8 - 25 °dH (Orta - Çok Sert)
pH: 8.0 – 9.5
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Bilgi: Tropheus türlerinde tecrübeniz yoksa başlamak için en uygun türdür. Duboisiler akrabası olan diğer türler kadar agresif değildir. 150 cm lik kayalıklarla dekore edilmiş bir akvaryumda az sayıda erkek ve çok sayıda dişiden oluşan bir grup halinde bakmak en doğrusu olacaktır. Tanka daha sonra başka tropheus türleri eklenirse (moori, annectens, brichardi and spec.) çaprazlama olabilir, dikkat edilmelidir. Yavruları oldukça güzel; siyah üzerinde beyaz noktalı olur. Julidochromis, Eretmodus ve Tanganicodus türleri uygun tank arkadaşlarıdır. Barışçıl bir duboisi grubu elde etmek oldukça zordur. Bu balık doğada sürü halinde bulunmaz, akvaryum ortamında hiyerarşi kurulana kadar genellikle birbirleriyle kavga ederler. Bununla birlikte, daha küçük gruplarda (5-6 balık) hiyerarşi daha zor oturur ve ölümüne kavgalar olabilir. Bu nedenle bölgeci davranışları azaltmak için 15-20 balıktan oluşan bir grubun satın alınması önerilir. Küçük grupların ve hatta çiftlerin barışçıl bir şekilde bir arada yaşadığı istisnalar da görülmektedir. Eğer akvaryum dekore edilecek kayalardan mağara benzeri yapılar ve saklanma alanları oluşturulabilir, açık yüzme alanları da bırakılmalıdır. Su bol oksijenli olmalıdır ve tabanda ince kum kullanılmalıdır.
Hangisi daha uyumlu geliyorsa seçmek size kalmış[:iyi:]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2019 17:52
Merhaba,
Overflow lu sistem iyi tasarimla güzel sonuçlar alınabilir. Alt dolaba sığabilecek en büyük sump kullanmanızı tavsiye ederim.
Kireç çözücüyu direk akvaryuma dökmekten ziyade bir bez yardımıyla silerek temizlemek daha doğru olacaktır. Akabinde kaya tuzu ile ovalayıp iyice durulayabilirsiniz. Ilk kurulumda Sumpa malzeme olatak aktif fileli karbon koyun. Bu tür kimyasal maddeleri tutmakta etkilidir. 10 gün sonra çıkarın. Bakteri kültürünün oluşması adına ilk 3 hafta su değişimi tavsiye etmem.
Düşündüğünüz 3 tür de güzel. Asimetrik kaya-taş tasarımlı bir tropheus tankı güzel olabilir.
Iyi Hobiler...[EDIT]fma3280,2019-01-20 17:53:40[/EDIT]
Overflow lu sistem iyi tasarimla güzel sonuçlar alınabilir. Alt dolaba sığabilecek en büyük sump kullanmanızı tavsiye ederim.
Kireç çözücüyu direk akvaryuma dökmekten ziyade bir bez yardımıyla silerek temizlemek daha doğru olacaktır. Akabinde kaya tuzu ile ovalayıp iyice durulayabilirsiniz. Ilk kurulumda Sumpa malzeme olatak aktif fileli karbon koyun. Bu tür kimyasal maddeleri tutmakta etkilidir. 10 gün sonra çıkarın. Bakteri kültürünün oluşması adına ilk 3 hafta su değişimi tavsiye etmem.
Düşündüğünüz 3 tür de güzel. Asimetrik kaya-taş tasarımlı bir tropheus tankı güzel olabilir.
Iyi Hobiler...[EDIT]fma3280,2019-01-20 17:53:40[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir