iç parazit
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2014 12:16
Bunlara ek olarak şunları söyleyebilir iç parazitlerde flagly kullanımı ile ilgili, öncelikte temiz su su çekimi önemli su değişimi yani, ikincsii flagly 500 mg ilaç 4.5 TL eczanede, balık yem yemiyorsa iç parazit olduğundan eminseniz dışkısı sürekli krem renginde beyaz çıkıyorsa sümüksü jel şeklindeyse yahut balık dropsy hastalığına dönmüşse balon gibi şişmişse, pulları kabarmışsı, yem yemiyorsa flagly ilacını alın tabletin birini önce ser birşeyle sert bir zeminde tabak içinde ezin sert bir tablettir çünkü un haline getirin sonra içine bir yemek kaşığı yahut biraz fazla su atın karıştırın iyice erimiş hale gelene kadar flagly tozu, sonra ignesiz bir sırıngaya çekin bu ilaçlı suyu ve balığı elinize alın elinize aldığınız balık ağzını kendiliğinden açacaktır, ignesiz sırıngadaki ilacı yavaşça balığın agzına yavaşca enjekte etin azda yutsa faydası olacaktır, solungacından attığıda olacaktır ama yutacaktırda, bunu sabah akşam yapmaya gayret edin 1 hafta sonrasında düzelme başlıyar balık yeme geliyorsa tedaviye devam edin, balık bu hastalığın başında yeme geliyorsa sera bakto tabs yemi vardır iç parazit hastalıklarında tedavi amaçlı kullanılan yem bunu deneyebilirsiniz. İnternet satışları 22 Tl gibi.275 tablet vardı herhalde içinde balık iyileşene kadar sadece bu yemi yedirebilirsiniz. Bazı eklendiler ekleyecegim.
mesutok 2014-02-13 12:24:13
Sera Bakto Tabs;
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, iştahın azalması ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, sonra Sera Agutan ve Sera Nitrivec ile yeni su hazırlayınız. Bu durum Sera Bacto Tabs kullanımı ile yok olan yararlı bakterilerin yeniden oluşumu için gereklidir. Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.
NLS thera a+ balıkları iç parazitten koruyan sarmısak katkılı yem
Thera A+, içerdiği sarımsak özü olan Allicin (Allium sativum) sayesinde balıklarda bağışıklık sistemini güçlendirir ve iç parazit oluşumunu engeller. Balığın kondisyon kazanmasını sağlar.
Akvaryuma balık eklenmesi, hastalıktan kurtulma evresi, yavru balık için ayrılması ve balığın yer değiştirmesi gibi balığın stres altında olduğu zamanlarda kullanılması özellikle uygundur.
Thera A+ bir ilaç değildir, hastalıkla mücadelenin eş zamanlı devam ettirilmesi uygun olacaktır.
Thera A+ Formula 1 mm. ölçüsünde granür halde hazırlanmaktadır.
Su kirliliğine yol açmaz. Etçil, otçul ve her iki türde beslenen balıklar için uygundur.
İç parazit hastalıklarının bazı bilinen sebepleri:
1)Kötü su koşulları: Balığın başa çıkamayacağı kadar yüksek nitrat seviyeleri ile yem artıklarından ve dışkıdan kaynaklanan çözünmüş organik bileşikler.
2)Uyum stresi: yeni gelen balığın yaşadığı uyum sorunu veya tanktaki heyrarşinin en altlarında bulunan bir balığın sürekli olarak diğer fertler tarafından yapılan saldırılara maruz kalması.
3)Suda yaşanmış olan ani değişiklikler: pH'nın fazla düşmesi veya yükselmesi, akvaryumcudan farklı şartlarda veya pH'da beslenmiş bir balığın sizin tankınıza geldiğinde daha farklı değerlere alışmak zorunda kalması.
İç parezitleri filtre mazlemeleri bakımsızlığı, su kirlilği oldukça etkilemekte. Artık yemlerin suyu bozması, aşırı dolu filtreler, sudaki amonyak, nitrit, nitrat artışı, yetersiz beslenme, kalitesiz yemleme, vitamin mineral eksikliği, haşlanmış sebzelerin ihmali, sürekli kuru yemle besleme.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2014 19:05
Öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım. İç parazit hastalığı başta önemsiz sonradan ölümcül bir hastalığa dönüşebilir öncelikle bunu söyliyeyim. Benim de 2-3 hafta önce kadar iç parazit hastalığı vardı balıklarda. 30 balık varsa 20 si hastaydı, karınları içine doğru çöküktü falan. Araştırdım, okudum, sarımsaklı yem tedavisini yapmaya karar verdim. Sarımsaklı yemleri balıklarıma verdim. Başta pek rağbet etmediler ama başka yem vermeyince onu yemek zorunda kaldılar. 2. gün balıklarım sanki doping almış gibiydiler. Çok şükür 1-2 haftada karınları düzelmeye başladı. Şu anda ise hiç problemleri yok. Senin soruna gelirsek, sarımsaklı yemi bütün akvaryuma atabilirsin. Hiç problem olmaz. Diğer balıklarınında bağışıklık sistemi güçlenir aksine. Eğer soracağın başka soru olursa pm den atabilirsin. Sağlıklı balıklar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir