İMPARATORLARIMA ANLAM VEREMİYORUM
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 18:47
SA Arkadaşlar Ciklet beslemeye yeni başladım bu benim ilk tecrübem yardımlarınızı bekliyorum. Tankım 80*60*50 H ebadında yaklaşık 3 aydır bu tankda 8 dişi 2 erkek olmak üzere 10 adet red rubin bakmaktayım ancak 2 erkekden büyük (Cüssece) olan arka cam da hava taşı boyunca tankı sağdan sola dolaşıp duruyor ancak (her iki erkek de yaşında ve renkleri oturmuş) kızgınlık gösterip dişilerle çiftleşmeye girmiyor. Diğer erkek çifleşmek için kur yapıp dişi etrafında titreyip diğer balıkları kovmaya başladımıydı, o çiftleşmeyen erkek hemen gelip bu erkeği kovalıyor. Dediğim gibi diğer zamanlar hiç faliyet yok vede çiftleşme istegi de yok neden olabilir yardım ederseniz sevinirim.
Arkadaşlar bilgisi olan, yardım esecek arkadaşlar yokmu lütfen acil, yardımlarınızı bekliyorum aydınlatırsa tecrübeli arkadaşlar memnun olurum.
Saygılar.
Arkadaşlar bilgisi olan, yardım esecek arkadaşlar yokmu lütfen acil, yardımlarınızı bekliyorum aydınlatırsa tecrübeli arkadaşlar memnun olurum.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 19:42
Baskın erkek olduğu için diğerine izin vermiyor.İsterseniz en kolay çözüm büyük erkeği ayırmak.Ama akvaryum şartlarınızı tam bilmediğim için net birşey söyleyemeceğim.Red rubinler o kadar agresif değildir birbirlerine ama normal bir durum cikletler için.Su ısınız kaç derece? Akvaryumda su hava sirkülasyonu nasıl?Baskın erkeği ayırdığınızda diğer erkek devam edecektir kur yapmaya lakin normalde o baskın erkek yapması lazım bunu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 13:05
SONADOR bey tankımda1200Lh tetra dış filitre, 150 W ısıtıcı Jbl İçfiltre(Malzemesiz süngeri yok, sadece sirkülasyon için) ve termometrem var su ısım 26C sabit tankda sorun yok yalnız iki erkek arasındaki durumu çözemedim iri erkek kur yapmıyor küçük erkek yapıyor ama diğer büyük erkek küçüğün kur yaptığında kovalayıp hayvanı caydırıyor, büyüğü verecem fakat çok hoş rengi var kıyamıyorum kerataya. Sanırım ufak bir tank alıp büyük erkeği atıracam. Aslında bu işin duayenlerinden yardım beklerdim ama kimseden tık yok demek bir amatörün sorunu pek önem taşımamış,.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 14:02
Öncelikle dış filtre ve iç filtrenin görevi farklıdır.Siz dış filtreyi iç filtre gibi kullanırsanız dış filtre çabuk kirleneceğinden daha çabuk temizlemeniz gerekecektir.İç filtrenin süngerini takmanızı öneririm.Böyle boşuna çalışmaktadır.Dip çekimini sık yapıyorsunuzdur umarım.Erkek red rubinlere gelince dediğim gibi aşırı bölgeci veya üstünlük kurma hevesleri aşırı olmadığı için sizin durumunuz normal cikletlere göre ama red rubinlere göre değil.Tankınızın boyutundan olabilir uzunluk 80 cm demişsiniz belki balık stresslidir,belki su değerleriniz sizin düşündüğünüz gibi değildir,belkiakvaryum çok kalabalıktır...vs..Bu gibi sorunları siz balığı gözlemleyerek anlayabilirsiniz.Kimsenin yorum yapmaması sizi böyle düşünmesin o kadar kişi okumuş benden farklı düşünenler mutlaka kendi düşüncelerini yazacaktır.Ben çok severim red rubinleri ve onların bulunduğu tankım 120*45*45 idi ve 3 e 8 dişi vardı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 16:54
SANADOR bey evet tankım Litre olarak 240 litre ıvır zıvır düşünce 200 litre civarı ebat biraz dengesiz farkındayım.İç filitreyi sadece sirkilasyon yani dalgalandırma için kullanıyorum singeri çıkarma sebebimse sirkilasyonun daha hızlı olması için yadegilse başka amaçlı kullanmıyorum iç filitreyi. Dip çekiminide haftada bir eski bir iç filitre motoru ile yaptıgım taban süpürgesi ile yapmaktayım süpürge olarak kullandığım motorun altına bir pet şişeden huni yaptım çıkış delğine taktıgım 10mm hortumuda bir kovaya alıyorum hem pislikleri hemde su değişimini yapıyorum ph sorunu nitrat sorunu hiç bişey yok hepsi normal.Fakat anlam veremediğim bi sorun var bende gayet sitres yaptı. Tüm şartlar elverişli küçük erkek ve diğer dişiler oldukca sağlıklı neşeli nerdeyse elimden yem yicekler ama o erkek ya çok büyük bir tankdan geldi alışamadı daha vesselam çözemedim.
Saygılar ve ilginize teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 17:05
Balığın cam kenarında boydan boya veya yukarıdan aşağıya devamlı dolaşması bildiğim kadarıyla stres belirtisidir. Araştırmanızı bu yönde yaparak bu doğrultuda önlem alsanız belki de faydasını görebilirsiniz. Tabi ki ustalar daha sağlıklı bir yorumda bulunacaklardır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir