Ispanağı Nasıl Haşlıyoruz
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2021 10:28
Canlı doğuran tankıma ıspanak haşlayıp vermek istiyorum.
Lakin yaparken ayarlayamıyorum. Ispanak hep diri kalıyor.
Şu ıspanak yemeğindeki formundaki gibiydi izlediğim videoda ama benim yaptığım daha çok haşlanmış yaprak gibiydi.
Acaba nasıl yapıldığına dair bilgi verebilir misiniz.
Lakin yaparken ayarlayamıyorum. Ispanak hep diri kalıyor.
Şu ıspanak yemeğindeki formundaki gibiydi izlediğim videoda ama benim yaptığım daha çok haşlanmış yaprak gibiydi.
Acaba nasıl yapıldığına dair bilgi verebilir misiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2021 10:36
Cezvede su kaynadıktan sonra 2 dakika daha haşlamaya devam edin ... Ispanak yaprağını öncesinde damarlarından arındırmanız ve haşladıktan sonra bıçakla inceltmeniz yenmesini kolaylaştırır ..
Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]225851,Nahola[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2021 11:36
Kaynatırken kıvamından anlarsınız zaten kağıt gibi rahat bükülebilen kıvama geldiğinde hazır demektir. Ben damarlarından kaynattıktan sonra ayırıyorum daha kolayıma geliyor.
Teşekkür Edenler: [T]225851,Nahola[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2021 13:31
[QUOTE=Nahola]Canlı doğuran tankıma ıspanak haşlayıp vermek istiyorum.
Lakin yaparken ayarlayamıyorum. Ispanak hep diri kalıyor.
Şu ıspanak yemeğindeki formundaki gibiydi izlediğim videoda ama benim yaptığım daha çok haşlanmış yaprak gibiydi.
Acaba nasıl yapıldığına dair bilgi verebilir misiniz. [/QUOTE]
Ben iyice kaynatıyorum sümük kıvamında oluyordu öyle veriyordum diri kalmasın yemiyorlar. Kaynatırken zaten suyun rengi koyulaşıyor öyle anlayabilirsiniz. Eski tankımdan bir görüntü;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203801/150220201843221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203801/150220201843131.jpg[/IMG]
Lakin yaparken ayarlayamıyorum. Ispanak hep diri kalıyor.
Şu ıspanak yemeğindeki formundaki gibiydi izlediğim videoda ama benim yaptığım daha çok haşlanmış yaprak gibiydi.
Acaba nasıl yapıldığına dair bilgi verebilir misiniz. [/QUOTE]
Ben iyice kaynatıyorum sümük kıvamında oluyordu öyle veriyordum diri kalmasın yemiyorlar. Kaynatırken zaten suyun rengi koyulaşıyor öyle anlayabilirsiniz. Eski tankımdan bir görüntü;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203801/150220201843221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203801/150220201843131.jpg[/IMG]
Beğenenler: [T]225851,Nahola[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2021 14:55
Evet bende cezvede iyice kaynatiyorum.
Cok seviyorlar.bugun de kaynatip verecegim.[:iyi:]
Cok seviyorlar.bugun de kaynatip verecegim.[:iyi:]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2021 15:53
Tabi ki doğal bir olay ancak ben piyasada onca kaliteli yem varken bu tarz besleme yapmanın taraftarı değilim. Yapılsa bile ayda bir gibi uzun aralıklarla olabilir. Haşlama hususu da, kaynamış suyun içine ıspanak atılır, 5 dakika bekletilir işlem tamamdır. Altı açılarak kaynatılmaz detay bu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2021 18:54
Sebze suya atılır yumuşayınca alınır bu kadar 😊
Dakikasını siz ayarlayın deneme yanılma ile maximum 5 dk'da pamuk gibi olur tabiki kaynayan suya atın.[EDIT]Tolgahan.usta,2021-03-18 18:56:39[/EDIT]
Dakikasını siz ayarlayın deneme yanılma ile maximum 5 dk'da pamuk gibi olur tabiki kaynayan suya atın.[EDIT]Tolgahan.usta,2021-03-18 18:56:39[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir