Japon Balığı Üretimim
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2008 11:15
Bu şekilde olmasa dahi, bunun gibi değişik yöntemlerle japon üreten arkadaşlarımız bu yaz fazlalaşacak gibi.
O yüzden ben yeni videolar yapmaya başlayayım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2008 11:37
Ahmet hocam, strofordaki suyun rengi güneş yüzünden mi yeşil, filtreleme de sadece pipo filtremi mevcutdu, yavru tanklarındaki yavru sayısını az tutarsak balık gelişimlerini ne kadar etki eder bide yavru alabilmemiz için 20-22 'C sıcaklık yeterli olsa bile bu sıcaklığın gün içinde yükselip azalması bi sıkıntı olurmu?
Saygılar!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2008 12:13
Suyun rengi güneşten dolayı yeşil. Uv lambalarım ekstra filtrelerim var ancak yeşil suda çok daha güzel büyüyor ve renkleniyorlar. Yosunları yediklerinden ve doğal olmasından dolayı olması yüksek.
20-22'C sıcaklı yeterlidir dediğiniz gibi ve gün içindede sıcaklığın yükselip azalması sorun çıkarmaz. Ancak gelişimlerinde yavaşlama olacağı kesindir.
Bunun için strafor yerine toprağı kazıp içine straforu koysak yada küçük üretim havuzu yapsak ve direk güneşten korursak, suyunda geç ısınıp-geç soğuduğunu bilirsek daha hızlı bir şekilde yavruları büyütmüş oluruz.
Unutmadan japon balıklarının ve koilerin yumurtaları ısıya karşı çok dayanıklıdır. Mart ayının ortasında yumurta döken koilerim (hava sıcaklığı 20-25 idi) bir kaç gün sonra yani daha yumurtalar çatlamadan hava sıcaklığı bir anda düşmüştü ve havuz tekrardan buz tutmuştu heryere kar yağmıştı.
Ben tüm yumurtaların bozulacağını düşünürken hiç ellemedim. Ancak uygun sıcaklıkta 48 saatte çıkan yumurtalar 6-7 gün sonra çatlaşmıştı ve 3-4 gündede yumurta sarılarını tüketip 1-2 gün sonrada havaların tekrar ısınmasıyla serbest yüzmeye başlamışlardı.
Dediğim gibi sorun olmaz ancak gelişim yavaşlar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2008 22:46
Ahmet hocam, teşekkür ederim.
Koiler için pek bilgim yok ama bu yeşil suda yosunlarla beslenen balıkların gelişimi ne kadar çoksa atalarına çekme oranıda o kadar yüksek olabilirmi,
(örn: tek kuyruk japon vs.)?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2008 23:41
Yok bununla alakası yok. Japon balığı üretenler yavrularda zaten dikkat etmişlerdir. Bazı yavrular tek kuyruklu çıkar ama bunun nedeni yeşil sularla alakalı değil. Balığın cinsinden ve tür özelliklerinden meydana gelir.
(Birde anal yüzgeciyle alakalı olduğu söyleniyor bunun üstüne çok yorum gelir diye parantez içinde söylüyorum siz kimseye söylemeyin)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2008 22:37
Ürettiğim shubunkinlerin akvaryumu çok yosun oldu . Balıklarda bu yosunları yiyor zaten cama cam akvaryum.
Bir sorun çıkarmı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2008 20:26
Plastik depolar hava sıcaklığına bağlı olarak ısı kaybı yapabilirler. Ancak yapılabilir.
Tabi 150 litre çok büyük birşey değil bunlar yerine daha büyük varillerden kullanabilirsiniz. Ancak elinizde bazı kaplar mevcut sanırım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 00:56
Slm ben bişiy sorucam benim japonlar hemen hemen her ay yumurtluyolar tesadüfen 1 erkek japon 1 dişi japon 1 erkek teleskop 1 dişi teleskop ve ne idüğü belirsiz bir vatuzum var..kovalamaca ve sonrasında akvaryum yumurta kaynıo balıklarım baya bi iriler ben ilk yumurtaları hiç çıkaramadım yemlememiştim açlıktan öldüler sanırım fakat şimdi kovalamaca başladığında dişinin karnı iyice şişince akvaryum bitkileri koyuyorum yumurtalar bu bitkilere ve hava motoruna yapışıo döllendiklerini anladığım yumurtaları nazikçe çıkarıp başka bi kaba aldım ertesi gün yavrular çıkmaya başladı 7 tane ayırmıştım 22 gündür hayatalar karabiber öğütme makinesiyle 6-7 tane dip yemi ezip(hani eti pufların üzerindeki şeylere benzeyeninden adı her neyse yani:)))onları yemliyorum düzenli diil ama 4 günde bir balıkları kahve fincanıyla incitmeden yakalayıp sularını yeniliyoum bu şekilde daha ne kadar yaşatabilirim ve neler yapmam gerekio sanırım şans eseri yaşatığım bu balıkları kaybetmekten korkmaya başladım çok şekerler bana yardım edermisiniz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2009 19:47
Youtubetan kaynaklanıyor diğer sitelere yükleyip linki yükleyim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2009 20:10
Çok başarılı bir üretim tebrikler .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir