Karidesin Sırtındaki Sarılık Yumurta Mı? (Resimli)
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 11:02
Merhaba.
www.canlipetshop.com adresinden 10 adet karides sipariş etmiştim. Sağolsunlar fazlasıyla göndermişler. Yaklaşık 13-14 karides çıktı kavanozdan. Hepsi de gayet sağlıklıydı ki; Hatay'dan Kırklareli'ne geldiler. Kendilerine teşekkür ederim.
Bir kaç tane zaiyat oldu fakat sanıyorum ki; sebebi sık sık akvaryum dekorunu değiştirmemdi. Bu ölümler dışında diğerleri oldukça sağlıklı. Ve bazılarının sırtlarında sarımsı kitleler oluşmaya başladı. Forumda biraz araştırma yaptım. Bunların yumurta olabileceği söyleniyordu. Fakat kendikilerimden emin olamadım ve fotoğrafını çekip buraya eklemeye karar verdim. Sarı kitlelerin yumurta oluğ olmadığı hakkında yardımcı olursanız sevinirim...
(Fotoğraflar macro lens olmadığından dolayı fazla net değil. Kusuruma bakmayın.)
Sağlıklı akvaryumlar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 11:10
Karidesleri çok uzun zamandır beslemiyorum,benim tahminim bir süre sonra yumurtluyorlar.Birkaç aya yüzlerce karidesiniz olacak. hacilar 2009-08-18 11:19:18
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 11:14
Yunuscan bey sırttaki sarılık yumurta veya yumurta hazırlığı. Bir süre sonra bunlar karınlarına inecek. Ardından yavru çıkmasına yakın hafif yeşilleşecekler. Endişe edecek birşey yok, aksine karideslerinizin bulundukları ortamı sevip üremeye başladıklarını gösteriyor.
Selamlar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 11:19
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Erdoğan bey; yumurtaların karna düşmesi ve yumurta olarak dış ortama bırakılması ne kadar zaman alır? Ve dışarıya bırakılan yumurtalar kaç günde açılırlar?
Bilgilerinizi paylaşırsanız mutluluk duyarım.
Teşekkürlerimle...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 13:40
Yunuscan bey yaklaşık 28 günde bir yeni yavru alınıyor. Yumurtalar sanırım çatlamak üzere iken anne onları dışarı alıp bacaklarında taşımaya başlıyor-hemen ardından da çok çok küçük karides yavruları ortalıkta dolaşmaya başlıyor. Karidesler birbirine çok benzedikleri için süreci ve zamanlamayı açıkçası çok iyi takip edemiyorum. Aşağıdaki linklere göz atmanızı tavsiye ederim.
erdogan 2009-08-18 13:41:30
Üretmeye niyetliyseniz önerim ayrı beslemeniz. Yavru lepisteslerle bile aynı tankta tutmayın, karides yavruları yavru lepisteslerin bile yiyebileceği boyutlarda. İyi bitkilendirilmiş tanklarda üreme kesinlikle durmuyor ama sayılarının hızla artmasını istiyorsanız diğer erişkin ve yavru balıklardan ayrı tutmanızda yarar var.
Filtrenize de çok kolay giriyorlar, filtre ağzına kadın çorabı sarmak veya pipo filtre kullanmak çözüm oluyor.
Daha önce forumlarda tuzu sevdikleri ile ilgili bilgiler okumuştum, ancak ben 20 kadar karidesi 40 litre tanka yarım ile bir çay kaşığı kadar rafine edilmemiş deniz tuzu ilavesi sonrası kaybettim.
Selamlar
Erdoğan
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir