Karidesler Yem Yemiyor


YigitAlpCicekÇevrimiçi

Kayıt: 16/09/2018
İl: Ankara
Mesaj: 530
YigitAlpCicekÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 5 Saat 18 Dakika önce
[QUOTE=Erkay0]
Akvaryumu bozmak istemiyorsanız tavsiyem karidesleri başkasına verip neocardina türlerinden devam etmeniz[/QUOTE]
Akvaryumu seve seve bozarım uygun ortamı sağlamak için ancak karidesleri su düzenlenene kadar koyacak yer yok geri verebileceğimi de sanmıyorum. Olmadı 1-2 lt pette saklayacağım kum siparişi gelince alıştırarak koyacağım.[QUOTE=MasterChief]Tecrübeli olmayanların caridina karides tercih etmemesi gerekir, neo-caridina türleri deneyim kazanmak için uygundur. Karideslerinizi kiraz karidesler ile değiştirmenizi öneririm.

Attığınız yem yenmeden başka yem atmamalısınız. yem akvaryumda birkaç saatten fazla beklememeli. Eğer yem yenilmeden bekliyorsa su değerlerini bozacağı için akvaryumdan çıkarmalısınız, daha sonra çok az miktarda (varsa petri kabı içerisinde) yeni yem verebilirsiniz.

Sıcaklığın yüksek olması (örneğin akvayrumun güneş ışığına maruz kalması) karidesleri olumsuz etkiler. Yem yememe, hareketsiz durma, yan yatma ve ölme görülebilir. Sıcaklığı kontrol edin, önerilen aralığın üst seviyesine yaklaşmamaya gayret edin.[/QUOTE]
Sıcaklık bakımından problemim yok zaten. Yan yatma vb problem de yok renkleri akvaryuma girmeden önce pet shoptayken çok bozuktu akvaryumda düzeldi renkleri. Eski yemleri çıkardım zaten. Neocaridina karideslerim var zaten sadece caridinaların bu kadar ehemmiyetli olduğunu bilmiyordum yeterli araştırma yapmamışım keşke yapsaymışım. Şuan problem yok gibi catappa yaprağını da yemeye başlamışlar.[QUOTE=İlkerAyas]Ph düşürüm kesinlikle etkili olur ancak günlük değişimin kısıtlı olması gerekir. Çoğunluğunun içinde fosforik asit bulunuyordu ve bu alg sorununa yol açabilir. Ortam yeşillenirse Şaşırmamak gerekir.

Karideslerin pH’da günlük kaç aralıkla değişimi/düşüşü tolere edebildiklerine dair tam bir bilgim yok ancak bu bilgi gerçekten önemli. Örneğin balıklarda günlük maximum pH’da 0,2 değişim tolere edilebilir ancak fazlası toksisite yaratacaktır. Caridina Karides de tabii ki en az bu kadar hassastır.

Aktif toprak şöyle yapılabilir, önce karidesler 1-1,5 litrelik şişeye alınır. Daha sonra akvaryuma kum eklenir. En fazla iki gün boyunca akvaryumdan şişeye azar azar su eklemeyle/taşırmayla karidesler alıştırılır ve farklı bir akvaryuma gerek kalmaz ve 2 gün sonu transfer edilebilir. Bu sıralarda iki ortamın da pH’ları nasıl değişiyor gözlemlemek fikir açısından iyi olacaktır. Bol bol test ve parametreleri gözlemlemek ileride büyük rahatlık sağlar.[/QUOTE]
Dediğiniz gibi yapacağım sipariş ettim nitrit nitrat kh ph klor test kiti aldım. Gelince bir süre şişede eski suda bekletip aşılayarak alıştıracağım. Akvaryumda şuan hagen kum var bitki de var toprağı onun üstüne koysam problem olur mu hageni çıkarayım mı?
Hangisini almalıyım? Pek bilgim yok aktif toprak hakkında hangisi ne bilemiyorum.
https://amzn.eu/d/9EHEMW2
https://amzn.eu/d/fjo9GOg
https://amzn.eu/d/hnbXUZv
https://amzn.eu/d/bLWwut1
[EDIT]YigitAlpCicek,2025-04-22 13:51:08[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İlkerAyasÇevrimiçi

Kayıt: 01/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 74
İlkerAyasÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 4 Saat 25 Dakika önce
Hagen kum su sertliğine etki etmez. Bitkilere de kök tutunması konusunda fayda sağlar. Ancak aktif toprak hagenden daha avantajlıdır. Aktif toprak hem köklere tutunma yüzeyi sağlayacak hem de emilim maddeleri yönünden bitkilere faydalı olacak. Dolayısıyla hagen çıkartılabilir. Çünkü caridina yönünden bir avantajı yok. Hatta yavru alımı konusunda dinlendirilmiş çeşme suyu ve hagen kullanımında yavru alınmadığı yönünde deneyimler var. Biliyorum çeşme suyu değil ama hagen de parametreye dahil oluyor bu deneyimde. Ve kum hacmi, tankın nano olması dolayısıyla su hacminden de çalacağı için değişim toleransının azalmasında negatif etki edecektir. Dolayısıyla dediğim gibi çıkartılması daha yerinde olacaktır.

Bitkiler kalabilir. Dallar, kökler, tanenler, üstlerinde oluşan mikro yosunlar karideslerin streslerini azaltacak, daha hızlı yavru alımı sağlayacak ve nitrit, nitrat, azot döngüsüne de pozitif yönden katkı sağlayacaktır. Sadece sık bir bitki ekimi, Co2’in asidik özellikte olması sebebiyle pH’da gündüz gece büyük dalgalanma farkı yaratır mı onu bir gözlemlemek lazım. Bu tank boyutuna göre de değişir.

Bir de bitkilerinizi birinci plana almayın. Şu an, caridina için parametre oturtma evresi. Bitkiler ister ölsün, ister sararsın. Onları düzeltmek caridinaların istediği ortamın bozulmasına sebep olabilir. Bırakın bitkiler kökler arası rekabetlerine devam etsin kendi yağında kavrulsun caridinalara konaklık yapsınlar :)

Aktif toprakta pH 5,5-6,5 değerler arası iddiası olan bir markadır. Yorumlar da aynı şekilde.

[URL]https://amzn.eu/d/3js6U5v[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir