Kribensis sorun
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2013 19:44
Öncelikle herkeze merhabalar. Yaklaşık olarak 4-5 gün önce 64 litre (40*40*40) akvaryumuma 1e 1d kribensis aldım. Tankta şimdilik onların dışında canlı yok. Fakat erkek dişiye bir türlü huzur vermiyor. Erkeğe ayna koyup yormayı denedim kendiyle kavga etti en az 25 dakika ama nafile dişiyi görür görmez direk başlıyor kovalamaya. Dişiyi kaybedeceğim diye korkuyorum garibim sürekli tankın bir köşesinde duruyor yem yedirene kadar bekliyorum dişi yemeden gitmiyorum tankın önünden ama bu şekilde daha fazla ne kadar devam edebilir bilmiyorum.
Yardım edebilecek kimse yok mu?
1) Tanka hindistan cevizi vs. koyayım mı erkek en azından bir bölge edinsin dişiyi sadece oraya yaklaştırmasın.
2) Tanka erkeğin dikkatini dağıtacak sürü balığı ekleyeyim mi? Rasbora vs ekleyebilirim yeterki dişiye biraz huzur versin.
3) Son ihtimal erkeği geri vermekten geçiyor fakat bunu gerçekten istemiyorum çünki o kadar balık arasından özellikle bunları seçtim ve yakalaması en azından 20 dakika sürdü.
Yardım edebilecek kimse yok mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2013 10:37
1 ci tercihi deneyin 2 ci tercihi denerseniz kribensizler yumurtlama dönemınde çok aşırı agresif olurlar yavrularını koruma iç güdüsü çok fazladır. Bu yüzden diğer balıklara zarar verebilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2013 12:45
İlk kurulumdaki amaç görsellikti. Tetra sürüsü vs. düşünüyordum tanka sonra canlıları riske etmemek için koymadım tanka. Fakat şuan erkeğin dikkatini dağıtan hiçbirşey yok bu sebeple işi gücü dişiyi kovalamak. 1. yolu denedim dün aksam üşenmedim yaptım yuvayı fakat bir işe yaramadı. Erkek kendine köklerin altını kazarak yuva yaptı fakat değişen birşey yok. Dişi tabana inince direk kovalamaca başlıyor onun için dişi sürekli su yüzeyine yakın duruyor kendine yüzeydeki bir kökün oraya bölge seçti mecbur. Bir abim alışma sürecinde olur öyle erkek dişiyi zor kabul edebilir alıştıktan sonra herşey düzelir dedi ama alışana kadar dişiyi kaybetmekten korkuyorum açıkçası. Onun için Dither fish yöntemini deneyeyim mi diye sormuştum erkeğin ilgisini dayanıklı hızlı bir balıkla dağıtabilirmiyim diye.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2013 12:50
O zaman o yöntemi deneyebilirsiniz.Bendede tek tür olarak 30 adet kribensiz var en ufak bir sorun yok şimdilik.Bir arkadaşımda besliyordu yavruları olunca cüce vatoz yavrularını öldürmüşler koruma iç güdüsüyle.Yuvaya yada yavrularına yaklaşan balıkları karşı çok agresif bir balık bilginiz olsun balık eklemeyi düşünüyorsanız bunları göze almalısınız.Çok korumacılar karşısındaki balığın büyüklüğü farketmiyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2013 13:05
Amaç zaten kovalanmak olduğu için dayanıklı sürü balığı arıyorum erkekle dişi anlaşmaya başlayınca çıkarırım şuanki ilk düşüncem dişiyi erkeğin gazabından kurtarmak. Sorun çözüldükten sonra dişi erkek anlaşmaya kavga etmeden beraber dolaşmaya başlayınca zaten diğer balıklara eziyet etmekten vazgeçerim. Sonuçta onlarda sürekli baskı altında kalacaklar.
Peki bu durumda yapılacak başka bir fikri olan arkadaş var mı başına gelmiş olan durumu çözen birisi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2013 13:35
İkisinin de erkek olma ihtimali geldi aklıma, birinin dişi olduğundan kesin emin misiniz?
sinanistanbul 2013-11-07 13:36:04
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2013 13:45
Bu olasılık benim de aklıma geldi bütün cinsiyet ayrımı yazılarını okudum bendekiler cinsiyetlerinin bütün özelliklerini yansıtıyor. Erkeği kafasının uzun dişinin daha küt bitmesi, erkeğin vücut yapısının uzunlamasına dişinin karın bölgesindeki şişliğe pembeliğe, yüzgeçlerdeki erkeğin daha sivri ve uzun yapısının karsısında dişinin daha kısa ve oval olmasına karsı herşeyi taşıyorlar. Tek aklıma gelen acaba petshopta zaten eşmiydi erkek eşinden ayrılmış yeni dişiye bu şekilde davranıyor olabilir mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2013 12:38
Yukarıda yazdığım ilk 2 maddeyi de denedim hindistan cevizine girmedi bile kendi köklerin arasına yuva yaptı. Sürü balığı da rasbora ekledim baktı tehlike yok hiç takmıyo rasboraları yine dişinin üstünde sürekli. Başka fikri olan var mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2013 18:02
Eğer aynı sorun birinin başına gelir de çözemezse diye yazıyorum. Problemi çözdüm arkadaşlar şuan beraberler yuvayı temizliyorlar dişi tüpçük çıkardı yumurtalar yakındır umarım. Çözümü dişiyi yan supmpa almakta buldum dişi kendini toparladı erkek de hergün gördü saldıramadı bir süre sonra alıştı. Aynı betta ve flower horn üretimi gibi oldu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2013 19:08
Ömür Bey merhaba. -doctore- 2013-12-02 19:53:10
Fotoğraf eklerseniz daha sağlıklı olacaktır eminim. Dişi erkek ayrımından eminseniz erkeği tamamen yahut bir süreliğine taktan çıkarmalısınız. Bu süreçte dişi kendine gelip tankı sahiplenecektir. Erkek geri geldiğinde bu baskınlığı sona erer. Bu şekilde dişinin sonu ölüm. Başıma geldi, bir gün hindistan ceviziyle cam arasında sıkışmış ölüsünü buldum. Kaçabileceği son noktada...
Diğer balıklar işe yaramaz. Onlar genelde yukarlarda süre halinde takılan balıklardır. Kribensis onları bir tehdit olarak görmez, çünkü bir taban balığı ve tabanı korur. Çok çok "yaklaşmayın buraya" dercesine bir hamle yapar bırakır. Dişi ise onun için bir tehdit şu anda. Sahiplenme veya eş olma durumu söz konusu değil. Ayrıca akvaryumunuz çok ufak.
Erkek bir bölge sahiplendi ve yuva tuttuysa ona hazır dişi lazım. Aslında dişiyi gönderip şöyle karnı kıpkırmızı şiş olan bir dişi bulabilirseniz problem daha kolay çözülür.
Yukarıdaki mesajı son mesajınızı görmeden yazmıştım. Sorunun çözüldüğüne sevindim. Bol ve sağlıklı yarular dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2013 19:28
Aslında sizin dediğiniz daha güzel olurdu erkeği ayırma şansım olmadığı için yan sumpın son bolöesine aldım dişiyi burda 1 hafta kadar kaldı kendini toparladı kuyrugu tekrar yerine geldi karnı kırmızılaştı ve erkeğe doğru hamleler yapmaya başladı. Ondan sonra ne olacağını görmek için dişiyi kontrollü olarak ana tanka saldım ve sonuç zafer benim :D Şuan dişi tüpçük çıkardı yumurtaları bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2013 19:36
[QUOTE=lifetime]Bu olasılık benim de aklıma geldi bütün cinsiyet ayrımı yazılarını okudum bendekiler cinsiyetlerinin bütün özelliklerini yansıtıyor. Erkeği kafasının uzun dişinin daha küt bitmesi, erkeğin vücut yapısının uzunlamasına dişinin karın bölgesindeki şişliğe pembeliğe, yüzgeçlerdeki erkeğin daha sivri ve uzun yapısının karsısında dişinin daha kısa ve oval olmasına karsı herşeyi taşıyorlar. Tek aklıma gelen acaba petshopta zaten eşmiydi erkek eşinden ayrılmış yeni dişiye bu şekilde davranıyor olabilir mi?[/QUOTE]
kribensis ve bu tür balıklar genelde 5-10 adet alınıp 1 veya 2 çift tuttuktan sonra kalan balıklar elden çıkarılır yada eş olarak temin yoluna gidilir . en olmadı temin ettiğiniz yer akvaryumcu işe balıklar izlenip rengini sizin beğendiğiniz değilde birlikte uyumlu davranan e3ş olbileceğini düşüdüğünüz balıklar alıp beslenmesi uygun olur. benim tavsiyem farklı sürü balıkları yerine şartları eşitlemek amaçlı 2e ve 2d alarak eş tutturmak ve fazlasını çıkarmak
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir