Küçük Akvaryumlara Balık Önerileri


Melih,.Çevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2020
İl: Adana
Mesaj: 84
Melih,.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2020 18:30
[QUOTE=bjkalley]Büyük akvaryum; büyük bütçe ve yer gerektiriyor bu nedenle haklı olarak sıkça küçük akvaryumlar (10-30 litre) için canlı önerisi talepleri geliyor. Bu tip akvaryumlarda balık bakmak daha zordur. Nasıl bir poşet çayı, bir çay bardağına ve bir demliğe atınca farklı konsantrasyon oluyorsa, balık da atıklarını 100 litre suya bıraktığında sonuç farklı olur, 20 litreye bıraktığında farklı olur. Ufak hacimli su çok kolay kirlenir, nitrifikasyondan dolayı pH çabuk düşer, sık su değişimi gerektirir. Genellikle balıklar büyük akvaryumda oldukları kadar iyi gelişemez ve sağlıklı olamaz..

Üst paragrafta yazılan nedenlerden ötürü aşağıda önerilen litrelerle, balık profilinde önerilen litrelerin farklı olduğunu göreceksiniz. Profildeki bilgiler balıkların karma akvaryumda, 5-6 lı gruplar halinde, riskli durumdan uzak yaşaması için uygunken, aşağıda önerilen litreler balıkların tek tür ve belirtilen az sayılarda, daha dikkatli ve profesyonel bakımla bakılması gereken litrelerdir. Akvaryum içinde hacim kaplamayacak kaliteli şelale filtreleri, içlerinde bolca substrat koyarak kullanın.

Ocellatus, brevis ve multifasciatus türleri hariç aşağıdaki balıkların hepsi bitkili akvaryuma uygundur. Hatta bitkili ortam severler. Bu 3 tür ise salyangoz kabuklu, kayalıklı ortamlardan hoşlanırlar.

[K]Betalar[/K]
[URL]https://www.akvaryum.com/betta_splendens_(beta)_tatlisur_6_279.asp[/URL]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/279_3.jpg[/IMG]
Beta türleri iri olsalar da, gerek ufak su birikintilerinde, sığ pirinç tarlalarında yaşamaları, gerekse hareketsiz olmaları açısından nano tanklara uygundurlar. 5 litreye bir balık olacak şekilde dişiler veya tek bir erkek bakılabilir.

[K]Badis Badis[/K]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/4971.jpg[/IMG]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/783.jpg[/IMG]
[URL]https://www.akvaryum.com/dario_dario_kirmizi_badis__tatlisur_8_4971.asp[/URL]
[URL]https://www.akvaryum.com/badis_badis_tatlisur_8_783.asp[/URL]
Badis badis veya dario dario, birbirine benzer bu iki tür de nano akvaryumlar için oldukça uygundur. Cüce cichlidileri andıran davranışları vardır, ancak daha küçüktürler. Nano tanklarda yavru dahi alabilirsiniz.

[K]Pigme Cory[/K]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/4822.jpg[/IMG]
[URL]https://www.akvaryum.com/corydoras_pygmaeus_pigme_cory_tatlisur_58_4822.asp[/URL]
Boyutları nanoya uygun ancak hareketli oldukları ve yüzmeyi sevdikleri için 10-30 litre sınırının üst tarafındaki bölmede bakmak lazım. 30 litre civarı uygundur altında pek mutlu olmazlar.

[K]Endler[/K]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/1288.jpg[/IMG]
[URL]https://www.akvaryum.com/poecilia_wingei_endler_tatlisur_5_1288.asp[/URL]
Yeni başlayanlar için hem uygun fiyatlı hem bulması kolay hem de sağlam olduklarından tercih edilebilir. Çok hızlı çoğaldıklarından popülasyon arttıkça erkek dişi dengesi ve genç nesil korunacak şekilde balık sayısı azaltılmalıdır.

[K]Kiraz barb[/K]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/1041.jpg[/IMG]
[URL]http://www.akvaryum.com/barbus_titteya_kiraz_barb_tatlisur_7_1041.asp[/URL]
Renkli, dişi erkek ayrımı kolay, akvaryumda bol bitki varsa yavrusunu dahi görebileceğiniz bir türdür. 5 litreye 1 tane olacak şekilde 1 erkek 2-3 dişi konulabilir.

[K]Cüce kalem balığı[/K]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/797.jpg[/IMG]
[URL]https://www.akvaryum.com/nannostomus_marginatus_cuce_kalem_baligi_tatlisur_10_797.asp[/URL]
Bulması zor olsa da barışçıl, korkak olmayan ve 3-4 adet sürü halinde bakılabilecek bir alternatiftir.

[K]Ember Tetra[/K]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/2426.jpg[/IMG]
[URL]https://www.akvaryum.com/hyphessobrycon_amandae_ember_tetra_tatlisur_10_2426.asp[/URL]
Yine çok güzel rengi ve uygun boyutuyla 3-4 adet konulabilecek bir sürü balığıdır.

[K]Galaksi Rasbora[/K]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/5635.jpg[/IMG]
[URL]https://www.akvaryum.com/danio_margaritatus_gok_incisi_danio_-_galaxy_rasbora_tatlisur_7_5635.asp[/URL]
Erkeği muhteşem kırmızı ve yaldızlara sahip olan bir tür, bu listedeki favorim olan nano balık. 5 litreye 1 balık düşecek şekilde konulabilir.

[K]Boraras maculatus (Cüce Rasbora )ve Boraras brigittae (Sivrisinek Rasbora)[/K]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/4552.jpg[/IMG]
[URL]https://www.akvaryum.com/boraras_brigittae_tatlisur_7_4552.asp[/URL]
Akvaryumculara çok kücük boyda gelir, büyütmesi uğraştırıcıdır büyyünce de 1.5 - 2 cm olurlar. Daha önce bakmadım ancak akvaryumcuda gördüm, geldiklerinde 1 cm yoklardı bile. Tam nano balığı ama bulmak da zor, büyütmek de.

[K]Parlayan Gurami[/K]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/1067.jpg[/IMG]
[URL]https://www.akvaryum.com/trichopsis_pumila_parlayan_gurami_tatlisur_6_1067.asp[/URL]
Çok güzel bir balık, uzakdoğu listelerinde de var ancak akvaryumcular getirmiyor. Betaları andıran bir gurami türü, nanoya oldukça uygun.

[K]Killifishler[/K]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/1095.jpg[/IMG]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/1037.jpg[/IMG]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/2344.jpg[/IMG]
[URL]https://www.akvaryum.com/fundulopanchax_gardneri_gardneri_gardneri_killifish_-_yillik_baligi_tatlisur_59_1095.asp[/URL]
[URL]https://www.akvaryum.com/aphyosemion_australe_lirkuyruk_killifish_tatlisur_59_1037.asp[/URL]
[URL]https://www.akvaryum.com/pseudepiplatys_annulatus__tatlisur_59_2344.asp[/URL]
Diğer önerdiğim türlere göre büyük ve hareketli olsalar da genellikle sığ ve dönem dönem kuruyan sularda yaşadıkları için küçük akvaryumlara kolayca uyum sağlarlar. Yaşadıkları su birikintisi mevsimsel olarak kuruduğu için yumurtaları artemia yumurtası gibi sudan ayrılabilir (nemli bir torf-toprak içinde)
bir süre sonra suya konulduğunda tekrar canlanırlar. Tabi dişiler hazır olmadıklarında doğadaki gibi zıplayıp başka birikintilere kaçamayackaları için ya tek erkek bakmalısınız, ya da dişi hazır değilken ayıracağınız bir bölme ya da akvaryum olmalı. Akvaryumların üzerini kapatın, iyi zıplayıcıdırlar.

[K]Karides[/K]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/348.jpg[/IMG]
[URL]https://www.akvaryum.com/neocaridina_davidi_kiraz_karidesi_tatlisur_9_348.asp[/URL]
Amano ve kaya karidesi gibi iri türler hariç hemen her tür karides 5 litreye bile olur, ancak karidesler amonyağa ve ağır metallere daha duyarlıdır çok daha dikkatlice kurulum yapmalı, iyi filtrasyon kullanmalı, dikkatli yemleme yapmalısınız.

[K]Meksika Cüce Kereviti[/K]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/5601.jpg[/IMG]
[URL]https://www.akvaryum.com/cambarellus_patzcuarensis_meksika_cuce_portakal_kereviti_tatlisur_9_5601.asp[/URL]
Agresiflikleri yüzünden karidesler kadar kolay bakılamasalar da, bol saklanma yeri (borucuklar, kütük, bitki vb.) konularak nano akvaryumlarda bakılabilirler. Özellikle bu küçük akvaryum boyutlarında balıkları kolay yakalayabilecekleri için tek tür beslenmelidirler. Popülasyon, erkek sayısı vesaklanma yeri dengesi uygun olmazsa, kolubacağı kopmuş kerevitler görebilirsiniz.

[K]Ocellatus ve Neolamprologus brevis[/K]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/417.jpg[/IMG]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/419.jpg[/IMG]
[URL]https://www.akvaryum.com/lamprologus_ocellatus_ocellatus__tatlisur_2_417.asp[/URL]
[URL]https://www.akvaryum.com/neolamprologus_brevis_salyangoz_cichlidi_tatlisur_2_419.asp[/URL]
Bu iki tür de 30 litrede bakılabilirler. Küçük akvaryumdaki kolay su değeri değişimini engellemek için dipte kH tamponlayıcı aragonit veya başka bir kalsiyum karbonatlı kum kullandığınızdan emin olun. İki tür de gezmeyi sevmez, kabuk etrafında yaşam sürerler bu yüzden nanolara uygundurlar. Ocellatus brevisden biraz daha küçük ve hareketlidir, harem için de uygundur, 1 erkek 2-3 dişi bakılabilir. Brevis daha iridir ve tek eşlidir, 1 erkek 1 dişi uygundur. İri kayalar kullanmayın, az olan su hacmini daha da azaltmamaya özen gösterin.

[K]Neolamprologus multifasciatus[/K]
[IMG]https://www.akvaryum.com/foto_arsiv/4233.jpg[/IMG]
[URL]https://www.akvaryum.com/neolamprologus_multifasciatus_tatlisur_2_4233.asp[/URL]
Eğer 30 litrenin altında kabukçul bakacaksanız (20 litre'den aşağı da inmeyin) brevis ve ocellatus değil multi beslemelisiniz. Erkek en fazla 5 cm olurken dişi 2.5 cm'e ancak gelir. 20 litre'ye kadar bakabilirsiniz. İri kayalar kullanmayın, az olan su hacmini daha da azaltmamaya özen gösterin. Bu türde de üstte önerilen kum tipinden kullanın. Yüksek pH'lı bu akvaryumlarda amonyağın daha tehlikeli olduğunu unutmayıp düzenli sudeğişimlerine ek olarak anlık kontrol için ammonia alert kullanılması oldukça faydalı olacaktır.

[K]Diğer Türler[/K]
Gobi arı balığı, cüce amazon pufferı gibi türler de var ancak çok nadir geliyor veya gelmiyorlar, bakıp tecrübe de etmediğim için yorum yapamıyorum. Emerald rasbora gibi galaxy rasboraya benzeyen cüce rasbora türleri de mevcut, onlar da bakılabilir.

[K]Olmayacak türler[/K]
Kılıç plati gibi canlı doğuranlar 30 litre üzerinde bakılmalıdır, 30 litre altı hareketli bu balıklara yetersiz olur.
Apistogrammalar 20 litrelerde olmasa da, 30 litre'de bir çift bakılabilirler ancak erkek - dişi ilişkisi devamlı kontrol edilmeli, dişi dayak yiyip yemden kesilmemelidir. 60 litre üzerinde 1 erkek 3-4 dişi bakmak daha iyidir.
Ramireziler apistolar gibi değildir, geophaguslardır, gezmeyi severler küçük akvaryumda stres olurlar.
Japon balıkları kendileri bile nano tank kadar olurlar. Bu obur ve oksijen canavarı türleri büyük akvaryumlarda besleyin.
Hızlı yüzen ve iri balıklardan kaçının, bu balıklar küçük akvaryumda zorluk çekerler.
Brichardi daffodil gibi türler 30 litre veya aşağısında mutlu olmazlar, Tanganyika seviyorsanız kabukçullarda kalın.

Bu yazı izin almaya gerek olmadan, bu sayfanın tıklanabilir linki verilerek ve alıntı olduğu belirtilerek her yerde yayınlanabilir.[/QUOTE] O LİTRELERDE EN FAZLA LEPİSTES VEYA KARİDES BESLENİR

Beğenenler: [T]229541,ceer1981[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aquaworld07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/05/2020
İl: Antalya
Mesaj: 1680
Aquaworld07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2020 23:12
[QUOTE=Melih,.] O LİTRELERDE EN FAZLA LEPİSTES VEYA KARİDES BESLENİR[/QUOTE]guldurmeyin insani hem o litrede lepistes olmaz(yaani 30 litrede en az 40 litre gerekli) hemde burda yazılan turlerin hepsi olur

Beğenenler: [T]221995,kyrc1[/T]
+1: [T]221995,kyrc1[/T][T]224041,drgeckoo[/T][T]221771,pofdzm[/T][T]240260,BETA.4[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alp43Çevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2020
İl: Kütahya
Mesaj: 263
Alp43Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2020 13:51
[QUOTE=Melih,.] O LİTRELERDE EN FAZLA LEPİSTES VEYA KARİDES BESLENİR[/QUOTE Bilmedeğiniz konularda bu kadar kesin konuşmayın.

Beğenenler: [T]224052,de4b5[/T]
+1: [T]224052,de4b5[/T][T]221771,pofdzm[/T][T]240260,BETA.4[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drgeckooÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2020
İl: KKTC
Mesaj: 378
drgeckooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2020 00:09
[QUOTE=de4b5]guldurmeyin insani hem o litrede lepistes olmaz(yaani 30 litrede en az 40 litre gerekli) hemde burda yazılan turlerin hepsi olur[/QUOTE]
hatta ekleme yapayım lepistes için 40 litreden bile fazlası gerekir 1 erkek 3 dişi 40 litrede bakarsınız ama hızla üreyecekleri için bir süre sonra yavrular yüzünden hacim yetersiz kalacaktır eğer yavrular ayrılırsa 40 litre yeter ancak yavruları ayırmak istenmiyorsa daha fazla bir hacime sahip olunması en doğrusu
biraz geç gördüm ama ekleme yapmak istedim [:)]

Beğenenler: [T]224052,de4b5[/T]
+1: [T]224052,de4b5[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pofdzmÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 884
pofdzmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2020 18:05
[QUOTE=drgeckoo]
hatta ekleme yapayım lepistes için 40 litreden bile fazlası gerekir 1 erkek 3 dişi 40 litrede bakarsınız ama hızla üreyecekleri için bir süre sonra yavrular yüzünden hacim yetersiz kalacaktır eğer yavrular ayrılırsa 40 litre yeter ancak yavruları ayırmak istenmiyorsa daha fazla bir hacime sahip olunması en doğrusu
biraz geç gördüm ama ekleme yapmak istedim [:)][/QUOTE]
Bana arkadaş tek bir tane Lepistes bakmakdan bahsetti gibi geldi. Gerçi ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. Bana kişinin diğer balıklar olmaz demesi saçma geldi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ukilavuzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Antalya
Mesaj: 3890
ukilavuzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2020 18:07
Küçük akvaryum diyince aklıma direk karides geliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drgeckooÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2020
İl: KKTC
Mesaj: 378
drgeckooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2020 18:08
[QUOTE=pofdzm]
Bana arkadaş tek bir tane Lepistes bakmakdan bahsetti gibi geldi. Gerçi ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. Bana kişinin diğer balıklar olmaz demesi saçma geldi. [/QUOTE]

öyleysede olmaz ki lepistes tek bakılmaz bence yani bakılırda yanına 1-2 tane daha koymak lazım benim görüşüm 1 erkek varsada en az 3 dişi koymalısın yani her türlü sayı 4 ü buluyor birde hızlı da ürüyorlar o yüzden olmaz o litrede lepistes sürekli uğraşarak yavruları ayırırsa ve canlı sayısını sabit tutarsa artışa hiç izin vermezse 40 litrede bakabilir ama

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sorbiekÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2016
İl: Içel
Mesaj: 279
sorbiekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2020 18:13
Küçük hacimde keyifli bir hobi sürdürmek isteyenlere kesinlikle neon tetra veya ember tetra tavsiye ederim. Agresif balıklar değiller, kolay kolay çoğalmazlar, sürü psikolojileri var ve renkleri çok güzel. ember için 20 litre, neon tetra için 30-40 litre idealdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

momentSÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1
momentSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2020 12:35
Merhaba 30 litrelik akvaryumda 7 adet yavru sp balığı besliyorum yanlış mı yaptım?
İçinde bir tane orta boy yapay bitki ve orta boy mağara tarzı bir figür de var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atlantis917Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 88
atlantis917Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2020 10:41
[QUOTE=momentS][/QUOTE]
Mrb, sitenin en üstünde ansiklopedi sekmesi var, onu tıklayınca hangi canlı türü hakkında bilgi almak istiyorsanız orayı incelemenizi öneririm.
örneğin sizin dediğiniz sarı prenses için;
ansiklopedi-tatlısu canlıları-malavi gölü-sarı prenses.
bu şekilde arama yapabilirsiniz.
he derseniz ki ben öyle arama-tarama, araştırma yapamam, o zaman en kısa yoldan hobi edinmeyi bırakmalısınız çünkü hobi edinmek araştırmak, bir şeyler denemek ve yanılmak, bu şekilde de kendinizi geliştirmek demek.[:iyi:]
iyi hobiler dilerim.

+1: [T]225804,Hserin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

magnimomentiparsÇevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2020
İl: Tekirdag
Mesaj: 1
magnimomentiparsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2020 23:26
Merhabalar. Yakın zamanda elime bir adet teleskop gözlü siyah japon balığı geçti. Teleskop balıklarının bakımları tam olarak nasıl olmalı bilmiyorum. 30cm genişliği ve 20cm yüksekliği olan bir akvaryumda bakıyorum. İki veya üç günde bir suyunu değiştiriyorum. 7.10 ph değerine sahip satın su kullanıyorum. Yem öneriniz var mı? Bir yerde okumuştum sanırım %40 proteğin değeri olan bir yem seçmeliymişim. Yanlış yaptığım bir durum varsa lütfen beni uyarın. Cinsiyetini anlamama yardımcı olursanız sevinirim. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225751/190920202325491.jpg[/IMG][EDIT]magnimomentipars,2020-09-19 23:31:29[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RocknrollaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2020
İl: Çanakkale
Mesaj: 17
RocknrollaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2020 00:35
[QUOTE=sinor]Refet Abi yine harika bir konu olmuş. Bende küçük tanklar için uygun olan favori 3 türümle destek olayım [:)]

[K][B]Pseudomugil Gertrudae;[/B][/K]

Avustralya/Yeni Gine Rainbowlarının mavigöz sınıfından popüler bir tür. 3-4 cm'lik boyutuyla 25-30 litrelik akvaryumlar için ideal, küçük bir grup halinde beslendiği taktirde erkeklerin birbirine üstünlük gösterisi, dişilere yaptıkları kurlar görülmeye değer. Özellikle moss türleri olmak üzere bol bitkili akvaryumlarda daha mutlu oluyorlar;

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/48207/040220171330071.jpg[/IMG]

[K][B]Iriatherina Werneri;[/B][/K]

Yine Rainbow grubundan harika bir tür. Erkekler birbirlerine üstünlük gösterisi yaparken finlerini kelebek gibi açıp kapıyor, ortaya harika görüntüler çıkıyor. Mavigözlerin aksine biraz daha iri ve grup halinde beslenmesi gereken bir tür olduğundan dolayı 30 Litrenin altında inilmesini tavsiye etmem. Yine bol bitkili akvaryumda daha çok mutlu oluyorlar;

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/48207/040220171332011.jpg[/IMG]

[K][B]Epiplatys Annulatus;[/B][/K]

Killifish grubundan oldukça renkli ve ufak bir tür. 20-30 Litrelik bitkili akvaryumlarda ufak bir koloni olarak beslemek mümkün, genellikle su üzerinde takıldıkları için çok iyi birer sıçrayıcılar. Akvaryumun üzeri mutlaka kapalı olmalı;

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/48207/040220171333561.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhaba. Harika öneriler bunlar. Barışçıllar mı? Lepistes ve twtra ile olurlar mı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3481
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2020 01:23
[QUOTE=Rocknrolla]

Merhaba. Harika öneriler bunlar. Barışçıllar mı? Lepistes ve twtra ile olurlar mı[/QUOTE]

Evet, barışçıl türler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SHRIN09Çevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2021
İl: Bursa
Mesaj: 4
SHRIN09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2021 13:51
Herkese merhaba şu son 2 gündür balıklara merak saldım elimde 45 22 35 bi akvaryum var 45 yükseklik şekilde 34 litre falan ediyor galiba benim sorum şu bu akvaryumda japon alırsam ne kadar japon beslerim veya yanına ne alabilirim yada beta alırsam akvaryuma tek mi beta beslemeliyim yanına koyabileceğim bi balık varmı japonla beta olmuyo diye biliyorum önerileriniz için teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir