L144 Longfinler İçin Şu Değeri Ph İletkenlik


Murat93Çevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 164
Murat93Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2016 03:03
Oncelikle herkese sağlıklı hobiler geçen sene eylül ayından bu yana l144 longfin bakmakdayim fakat bu canlılara ihtiyacı olan ph ve iletkenligi özellikle üretim için bilmiyorum allaha şükür ilk batim yavruları 1 martta aldım digerleride yolda allahın izniyle benim sorum en çok verim hangi şu şartlarında olur iletkenlik çok onemlimidir degilmidir pek bir bilgim yok ama eğer öğrenirsem uygun ortamı saglayabilirim bu canlılara gönül vermiş ustatlarin fikrini almak isterim bilinen bir ph ve iletkenlik varmıdır ilgilenen herkese teşekkür ederim keyifli hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

amuratozdalÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2015
İl: Isparta
Mesaj: 190
amuratozdalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2016 07:06
PH: 6.5
GH: 3
KH: 5
İletkenlik 120 ms
Sıcaklık 26 santigrat derece diye okumuştuk eski konulardan

Beğenenler: [T]191078,UmuutG[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21472
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2016 07:29


Selamlar Ph düşük olsunda yumuşak suyu severler.Mangrow kökü kullana bilirsiniz.Hindistan cevizi torfu.Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat93Çevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 164
Murat93Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2016 15:04
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim mangrow koku var suda olcumlerimde ph 7.2 geliyor ve iletkenlik 240 civarında [QUOTE=amuratozdal]PH: 6.5
GH: 3
KH: 5
İletkenlik 120 ms
Sıcaklık 26 santigrat derece diye okumuştuk eski konulardan[/QUOTE]

Bu bahsettiğiniz değerler üretimi arttırmada etkisi varmıdır ? saygilar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serfer1915Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2012
İl: Burdur
Mesaj: 613
serfer1915Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2016 13:17
Murat Gülaçtı kardeşim sana bu balıkların üretimi hakkında bir kaç bilgi vereyim.Başka hiçbir şeye ihtiyacın yok emin ol.
1-Tam Damızlık küp tutan erkek
2-Tam Damızlık Dişi
3-Sakin bir ortam
4-Olsa da olur olmasa da olur Catappa yaprağı.
5-1 parça mangrow kökü.

P.H
G.h falan filan aklına takma.
Günde 2 defa yemleme,hafta da 2 kere dip çekimi 1 kere su değişimi ve eklenmesi.
Bunları yap balıklarında hazır olsun gerisi tamam.
Vatoz üretimin en büyük ve en temel ihtiyacı SABIR.
Başka hiçbir şeye gerek yok.

Beğenenler: [T]176549,Murat93[/T][T]163884,caga71[/T]
Teşekkür Edenler: [T]176549,Murat93[/T]
+1: [T]176549,Murat93[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat93Çevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 164
Murat93Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2016 14:39
[QUOTE=serfer1915]Murat Gülaçtı kardeşim sana bu balıkların üretimi hakkında bir kaç bilgi vereyim.Başka hiçbir şeye ihtiyacın yok emin ol.
1-Tam Damızlık küp tutan erkek
2-Tam Damızlık Dişi
3-Sakin bir ortam
4-Olsa da olur olmasa da olur Catappa yaprağı.
5-1 parça mangrow kökü.

P.H
G.h falan filan aklına takma.
Günde 2 defa yemleme,hafta da 2 kere dip çekimi 1 kere su değişimi ve eklenmesi.
Bunları yap balıklarında hazır olsun gerisi tamam.
Vatoz üretimin en büyük ve en temel ihtiyacı SABIR.
Başka hiçbir şeye gerek yok.[/QUOTE]

Teşekkür ederim ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

amuratozdalÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2015
İl: Isparta
Mesaj: 190
amuratozdalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2016 02:32
O değerler doğadaki gibi en mutlu mesut yaşayacakları değerlerdir. Benim yaşadığım yerdeki pH çok yüksek, o kadar düşüremiyorum fakat adapte oluyorlar illaki yaşıyorlar. Üremede de sorun olmuyor. Zaten her türün tam şartlarını sağlayamıyoruz bazılarınkini sağlayabilsek de.

Teşekkür Edenler: [T]176549,Murat93[/T]
+1: [T]176549,Murat93[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir