lepisteslerim ölmeye başladı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2014 20:59
Yorumlarınızı dikkate alarak ısıtıcıyı dik konuma getirdim. En kısa zamanda da zaman ayarlı priz alarak aydınlatma süremi değiştiricem. Son 3 günde 2 dişi lepistesimi kaybettim, 1 tanesi daha hasta sanırım. Başka bir akvaryumum yok buna rağmen hasta balığımı başka bir kaba almalımıyım? resimleride ekliyorum hastalığın teşhisi ve tedavisi konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Videodaki kuyruğu sarı olan lepistesim kıvrılarak yüzmeye başlamıştı bir gariplik olduğunu sezdim ertesi günde öldü hastalığın ne olduğunu anlamaya ve diğerlerini kurtarmaya yardımcı olur umarım
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=rFlDrWN5qXg&feature=youtu.be[/VID]
öldükten sonra çektiğim fotoraflar bi yanında sarı bir leke var :
Bu da hasta olduğundan şüphelendiğim balık. ölen balıklarımda böyle kuyruklarını kısarak yüzüyor ve ani hareketler yapıyorlardı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 13:35
Öncelikle akvaryumun boyutunu, ısısınız, filtrelendirmeyi, su değişimini ve nasıl yaptığını, kullandığın ilaçları ve yemleri yzarsan daha iyi yardımcı olunur diye düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 13:50
Akvaryumum 70x35x30 (70 lt) sıcaklığı 28 derecede tutuyordum ama termometrem yoktu ısıtıcıya güvenmiyorum artık bugün termometre satın alıcam. jebo 625 dış filtre kullanıyorum. su değişimini de haftada 1 defa %10 yapıyorum.İlaç kullanmıyorum. Yem olarak seranın pul yemi, FD artemia shrimps ve granül yem kullanıyorum.
Su değişimi yaptıktan 5 gün sonra ilk balığım öldü. Ondan 2 gün sonra da 2. ölüm gerçekleşti. İç parazitten şüphelenen arkadaşlar oldu bende tavsiye üzerine ısıtıcıyı 30 dereceye ayarladım dün akşam. Eve gittiğimde tekrar kontrol edicem son durumu paylaşırım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 17:17
Isıtıcınızı en akıntılı yerin önüne koyarsanız yanına koyarsanız ısıtıcı ozaman sağlıklı çalışır, su değişiminde kullandığınız su çeşme suyuysa kullanmadan kapaksız bir kapta mutlaka en az 2 gün dinlendirin ve akvaryuma eklerken çok soğuk eklemeyin akvaryumla aynı ısıda olsun bunu sağladıktan sonra akvaryuma eklersiniz, 1-2 derece aşağı yukarı olması çok sorun yaratmaz. Erkek nüfus çok fazlaysa dişilerden buda sorun oluşturabilir oran olarak 1 erkek balığa 3-4 dişi düşecek şekilde olsa dağılım, dişiler için iyi olur fazla yorulmaz strese girmezler erkek kovalamasından. Ve balıklarınızı canlı doğuranlarınızı canlı yemle besleyin kuru yemden çok canlı yem yedirmeniz sağlıkları açsından iyi olacaktır canlı doğuranlarda arteima çıkarmak gibi, yahut rotifish kabuksuz artemia alıp denemek gibi, 5 dakika suda bekletiyosunuz veriyorsunuz. Tabiki artemia çıkarmak en iyisi canlı yem açısından. Balığın kuyruğunda beyaz benek parazitleri varmı buna dikkat edin tuz tanesi gibi olur beyaz renkli olur. üzerlerinde gövdede sümüksü beyaz bir tabaka varmı bu mantar yahut columnaris olabilir. Sadece dişilerde oluyorsa ölümler, erkek nüfus gözden geçirilmeli düşünülmeli ve sürekli yavruluyorlarsa buda düşünülmeli canlı yemle desteklenmeli dişiler özelikle.mesutok 2014-12-15 17:18:34
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 22:11
Yanlış bilgiler ve yanlış teşhisler ve yanlış harcamalar sonucu kayıplar insanı hobiden soğutur. Tekrar yazdıklarını okudum. Aydınlatma lepistes için ne kadar önemlidir. Gündüz ışığı alıyor ve yeterli besliyorsan. Aydınlatma aparatı senin zevkine kalmış bir şey. Balık ölümlerin ile alakası yok, yeterli besliyorsan balıkları. Balıkların dışkılarına dikkat et. Şeffaf dışkılama var mı diye. Ağırlıklı olarak şeffaf dışkılıyor ise iç parazittir. 30 derece fazla bir ısı.
http://www.akvaryum.com/poecilia_reticulata_%28lepistes_guppy%29_tatlisur_5_194.asp
linkine bakarsan en fazla 28 derece. Balıklarının üstünde beyaz noktalar, lekeler yada çürümeler varmı? Öncelikle hobiden soğumama ya çalış. Herkes bu işe lepistes ile başladı ve kayıplar yaşadı.
Tavsiyem çekip bir fotoğrafını koy akvaryumun. Renkli taş yada yapay bitki gibi doğal olmayan bir şey varsa akvaryumda çıkar. Su değişimlerini dinlenmiş diye tabir edilen sudan yap. Ben 1 gün ağzı açık kapta yapıyorum sorun yaşamadım ama 2 gün olsa kötümü olur? Hayır daha iyi bile olabilir. Nacizane fikrim FD artemia shrimps bu süreçte verme. ilerde suda bekleterek, yani şişirerek azar azar verirsin. suyun derecesini verdiğim linkteki gibi ideal derecelere getir. Dış filitren de elyaf filan varsa ve yeni koyduysan hemen çıkar güzel yıka öyle koy akvaryuma. Uzaktan yadım etmek zor ama bir fotoğraf yükleyebilirsen iyi olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 23:05
Akvaryumu tanıttıgım konunun linki: www.akvaryum.com/Forum/70_cm_Ilk_bitkili_akvaryumum_k807755.asp
vaktiniz varsa bakabilirseniz çoğu bilgi mevcut. Akvaryumu normalde 28 dercede tutuyordum parazitlerin yüksek sıcaklıklara dayanamadıgı tavsiyesi üzerine 30dereceye cıkardım. Bugün artemia shrimps de vermedim ayrıca filtre temizligi yaptım. Balıgım hala yasıyo ama su an üst kısımlarda takılıyor ve kuyruğunu kısmıs cok az hareket ediyor.vucudunda herhangi bi leke veya benek göremedim. Son halinin bir fotorafını paylaşıyorum yüzerken de sağa sola kıvrılarak yüzüyor.kaan sahin 2014-12-15 23:23:19
vaktiniz varsa bakabilirseniz çoğu bilgi mevcut. Akvaryumu normalde 28 dercede tutuyordum parazitlerin yüksek sıcaklıklara dayanamadıgı tavsiyesi üzerine 30dereceye cıkardım. Bugün artemia shrimps de vermedim ayrıca filtre temizligi yaptım. Balıgım hala yasıyo ama su an üst kısımlarda takılıyor ve kuyruğunu kısmıs cok az hareket ediyor.vucudunda herhangi bi leke veya benek göremedim. Son halinin bir fotorafını paylaşıyorum yüzerken de sağa sola kıvrılarak yüzüyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir