MAKRAKANTA


kdrackgzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1479
kdrackgzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2021 00:52
[QUOTE=ityo39]


Minare çok ve kalın kabuklu bir tür olduğu için tecrübe eden birinden teyit etmek istedim ama henüz doyurucu bir bilgi gelmedi. [/QUOTE]

Minare salyangozunda bildiğim kadarı ile bazı pufferlar bile zorlanıyor. Dişleri kırılabiliyormuş.

Teşekkür Edenler: [T]173193,ityo39[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/02/2012
İl: Konya
Mesaj: 1432
aliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2021 21:18
Minare salyangozları son derece hızlı çoğalan ve dirençli canlılar. Benim tecrübeme göre helenalar bile yetişemiyor üreme hızlarına. Biri minare salyangozu, üç tür adi salyangoz basmıştı akvaryumumu. 4 tane helena ekledim. Zamanla helenalarımın sayısı tahmini 50'yi geçmiştir. Her tarafta kıpır kıpır dolaşıyorlardı. Diğer iki tür salyangozdan bir tane bile bırakmadılar ama minareler çoğalmaya devam etti. Aniden (muhtemelen türlerine özel bir hastalıktan olduğunu tahmin ediyorum) helenalar birer ikişer ölmeye başladı ve birkaç hafta içinde geriye bir tane bile kalmadı.
Ben de makrakanta ekledim akvaryuma. Makrakantalar minare salyangozlarının kabuklarını kıramıyorlar sadece büyük olanların içini vakumlayıp yiyorlar. Büyük minareler biraz azalsa da salyangoz sorunum devam etti.
Son çare olarak bakır sülfat içerikli salyangoz ilacı kullandım. Bu ilacın balıklara zararı olmayacağı belirtilmişti, o yüzden balıkları ayrı akvaryuma almamıştım. Fakat bir ay içinde salyangoz sorunum kalmasa da bu kimyasala dayanamayan iki cüce vatozum ve birkaç tane cichlidimi kaybettim maalesef.
Çıkardığım sonuç şu: (Çok dikkatli kullanmak şartıyla) bakır sülfat içeren ilaçlar dışında minare salyangozları yok etmek mümkün olmuyor...
[EDIT]AliKhan,2021-12-18 09:28:44[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir