Melanotaenia Praecox (Neon Dwarf) Üretimim
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2012 00:58
Merhabalar.
Baracuda 2012-12-22 00:59:14
Bir iki ay önce akvaryumcuda tesadüfü olarak gördüğüm ve dahi türünü adını cinsiyetlerini bilmediğim fakat çok hoşuma giderek almış olduğum Cüce Gökkuşaklarımdan kısa bir süre önce kurlaşmalarını fark etmemle birlikte ayırarak ilk denememde yaklaşık 14-15 adet yavru aldım. Şu anda yavaş da olsa
büyümekteler. Elimden geldiğince fotoğraflamaya çalıştım. Bu türlere ilgisi olanlara en azından zamanla edindiğim tecrübelerimi konun devamında aktarmak istedim. Şimdilik bir kaç yumurta fotoğrafı ekleyecem. Zaman buldukça foto ların devamı gelecek.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2012 10:07
Harika bir tür çok hızlı yüzüşleri nedeni ile çok begendigim bir türdür. Gecen yıl ilker beyden almıştım kendisi baya üretmiş yavrular almış.Karma balıkla olmazsa iyi olur aşırı hızlı yüzme nedeni ile uzun geniş akvaryumlara ihtiyac duyar.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=AB__AvW6LuM[/VID]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2012 10:25
Melanotaenia türleri arasında en çok sevdiğim 3-4 türden biri. Bende farkında olmadan yavru almıştım bu türden. Rafya yerine bol bitki olsa daha sağlıklı olur. Akvaryumda anne babadan başka balık yoksa yumurtaları yemezler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2012 18:04
[QUOTE=omardaing]Melanotaenia türleri arasında en çok sevdiğim 3-4 türden biri. Bende farkında olmadan yavru almıştım bu türden. Rafya yerine bol bitki olsa daha sağlıklı olur. Akvaryumda anne babadan başka balık yoksa yumurtaları yemezler.[/QUOTE]
Bitki konusunda haklısınız Ömer Bey ancak şu hobide beceremediğim yegane unsurlardan biridir bitki bakımı ve yetiştirmesi. Kendi tabirimle bitki için elim biraz kaba.
Evet yumurtalarını yemiyorlar ancak küçük hacimde akvaryumda ürettiğim için yemlemeden kaynaklı su bozulmaları mantarlaşmaya sebep olabiliyor.
Üreme periyotları çok kısa 2-3 gün gibi kısa bir sürede tekrar yumurta döküyorlar. Sayabildiğim kadarıyla yine 30 adet yumurta gördüm.
Anaçlar şu an karma olarak 1.5 m lik akvaryumum da durmaktalar. Anaçlar derken 4 erkek 1 dişi :) alırken bilmeyince böyle bir durum çıktı ortaya. Üretmek istediğim zaman 1 erkek 1 dişi olarak ayırıyorum.
Şu an yavruları yumurta sarısı ile beslemekteyim, infusuar eli kulağında olmak üzere ancak yumurta sarısı daha pratik geliyor. Artemia ya geçmek için biraz daha zamanları var. Zannedersem 15 günlük olduktan sonra artemia ile yemlenebilirler. Şu anda 8 günlükler.
Gerçekten ilgi çekici ve hoş balıklar bitkili akvaryum sahipleri için oldukça görsel türler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir