Melek Yumurta...
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 00:52
Emre ben şöyle kısaca öztleyeyim maddeler halinde daha net olur;
1- Ana tankını istediğin gibi düzenle bitkiler kökler nasıl istersen artık o tanka yavru 10-15 melek bırak ve bakımını yap düzemli, yem su değişimi vs...
2- Küçük akvaryumda bir kenarda beklesin boş olarak sadece hava taşı ve meleklerin yumurtlayacağı düz bir yüzey bırak bir tane yeterli.
3- Ana tankdaki melekler zamanla eş tutmaya başlayacaklar. Birlikte bir kenara geçip, oraya başka balık yaklaştırmama, yumurta yapacakları yeri temizleme ve tüpçük çıkarma gibi faaliyetler olacak.
4- Sonra yumurtalamaya yakın olan eşleri küçük tanka al, orada yumurtlasınlar.
5- Bundan sonrası sana kalmış, istersen anne baba yumurta işlemini bitidikten sonra al onları tekrar ana tanka, yavruların bakımını sen yap.
6- İstersen anna baba kalsın yavrulara kendisi baksın.
7- Bazı meleklerde yavrulara bakmama olabiliyor, her çift bakacak diye bir garanti yok, bazen melekler şaşırtıcı biçimde yumurtaları veya yavruları yeme girişiminde olabiliyor. Bazen erkek melekdeki sorunlardan dolayı yumurtalar döllenmeyip bozulabiliyor. Bu tür durumlarda yaşanabilir, o yüzden küçük akvaryumda denemelerle durumu çözmeni tavsiye ederim. Tutturana kadar yani :)
8- Baktın ki en sonunda yavrularına bakan besleyen bir çiftin oldu, al onları ana tanka diğer balıkları çıkar, sadece çift kalsın bitkilerle dekor edilmiş tankta, sonra onlar üresin sende sadece yem at seyret...
Kafana takılan soru olursa istediğin zaman sorabilirsin elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Bu arada ben pek tecrübeli sayılmam benden çok daha çok tecrübeye sahip arkadaşlar var elbette.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 14:10
Gerçekten teşekkür ederim. Peki yavru tankına bitki, saklanıcak alan vs. gerekir mi? Çünkü melekler stres altındayken baya bir sorunla karşılaşılabiliyor. Ayrıca her balığın yavrularını yiyerek, yumurta tükürerek tecrübe kazandığını duymuştum (Canlı doğuran gibi balıklar hariç). Siz meleklerinizi bu boyda aldıysanız eğer, yavrularına bakma sebebi daha önce meleklerinizden 2-3 kere yavru alınmış demek olabilir (sadece bir tahmin [çünkü gt ve malawi chiclidlerinde böyle olabiliyor].
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 18:09
Bendeki balıklar daha önce bir iki defa yumurta dökmüş ama yavru büyütüp büyütmediğini bilmiyorum. Her melek de illa yavrulara bakmaz diye bir şey yok bir bakarsın ilk yumurtadan itibaren yavru bakmaya başlar. Yavru akvaryumuna bir şey bırakmaya gerek yok boş olsun. Böylece temizliği daha rahat yaparsın. Dekor olarak bir şeyler bırakmak da sana kalmış artık.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 18:15
Kafama takılan tonlarca soru vardı hepsini yanıtladınız, teşekkür ederim. Birde son olarak 8-9 çeşit yem kullanmayı düşünüyorum. Benim bildiğim iyi olan sadece:
Ahm Marin Fish Tropical Granulat Food (İlk 4-5 ay)
Tetra Discus Granulat Food
Tetra PulYem
Artemia (ben uğraşmak istemediğim için bir tane petshopçu [sadece petshopçu değil aynı zamanda hobici] artemia satıyor, hazır kendisi çıkarıyor.)
DıY Yem (Sarımsak, dana yüreği, somon gibi besinlerin karışımından yapılıyor.)
Blood Worm
Kurutulmuş Karides
Başka yem önerebilir misiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2012 01:15
Yem olarak ben, new life spectrum discus yemi, tetra min granül, tetra discus, trapical sarımsaklı pul discus yemi, kurutulmuş kan kurdu tropical marka, yine tropical marka kurutulmuş küp artemia ve su piresi kullanıyorum. Bu yemler hem balıklar tarafından tüketilen kaliteli yemler hemler hemde günümüzde kolay temin edilen fazla masrafı olmayan yemler. Yavrular içinde bu markaların yavru yemleri var ve kendim basit bir set ile çıkarttığım artemia kullanıyorum. Çokta kalabalık yapıp kafa karıştırmaya ve masraf yapmaya gerek yok ilk etapta daha sonra zaten kendin ihtiyaca göre farklılıklar deneyeceksin elbette. Artemia içinde forumda araştır DIY setler mevcut ya da satın alabileceğin setler de var. Hem kendin üret tecrübe kazan hemde taze taze balıklar için kullan karar senin. Ama hazır kullanacağın canlı şekilde temin etme imkanın varsa daha iyi tabi maddi açıdan sıkıntı oluşturmayacaksa. Çünkü bu hobide balıkların doğal ortamına yakın ortamlar hazırlarken maddi olanakları da göz önüne almak gerek.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir