Mücevher resimli
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2012 09:42
[QUOTE=ayantas]Peki sayın farukzafer 2 dişi bir arada kavga etmeden mutlu mesut yaşayabilirlermi? Benimkiler öyle mesela haftada 1 yumurta veriyorlar. Sağlam 1000 er adet yumurta. Dün akşam erkek mücevher alayım dedim. Kimsede mücevher yok olanlarda hep beyaz renkli bendekiler kırmızı kıpkırmızı. Beyaz ve kırmızılar eşleşirmi? Benimkiler topak ve şişko gördüklerim hep yassı ve zayıf. Bendekinin türü değişik galiba. Google dan baktım aynısından bulamadım.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2012 15:38
Gerçi elimde erkek mücevher olmadığından bilemiyorum rengini ancak bendekiler dediğiniz gibi kıpkırmızı oluyorlar renkleri çok güzel ancak çok saldırganlar.
Kırmızı mücevher ile diğer mücevherler eşleşirmi peki? Eşleşse eğer güzel olur beyaz ve kırmızı karışımı yavru süper olur.
Kırmızı mücevher ile diğer mücevherler eşleşirmi peki? Eşleşse eğer güzel olur beyaz ve kırmızı karışımı yavru süper olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2012 17:26
Slm Mücevherci arkadaşlar mücevher beslemeye bende başladım akvaryumcudan dişi diye aldım erkek, erkek diye aldığım dişi çıktı. Benim balıklarımın genel özellikleri.
Erkek: çifleşme zamanı geldiğinde dişi balığın yanına geldiğinde ona kur yapar pozunu alır diyebilirim rengi vucudunun her tarafı aynı tonda renklenir.
Dişi: ağızından başlayıp gövdenin yarısından ağığıya kıpkırmızı bir renk alır eğer elinzide böyle bir dudum varsa kendilerini güvende hissedecekli bir ortam yaratırsanız yavru almamak için bir neden yok. bu arada güvenli ortamda 300-500 yumurta bırakabileceği düz bir dere taşı koyarsanız BANAGÖRE daha iyi olur yumurtalarını oraya güzelcene dizer.
+1: [T]178376,Delal[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 00:53
Burda erkek olarak bahsedilen erkek şöyle olur böyle olur denen balık bende dişi paso o yumurtluyo,ağzı burnu kızaran da mı dişi ozaman 2 dir yumurtlayıp yumurtlayıp yiyolar 2. 3. gün ben akvaryumda başka balık da yok 200 lt akvaryum küp kaya her nane var.Balıktan tiksindim yeminle ne cinsiyeti belli ne başka balıkla yaşıyo insanı akvaryumdan soğutuyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 01:15
[QUOTE=Eray64]Burda erkek olarak bahsedilen erkek şöyle olur böyle olur denen balık bende dişi paso o yumurtluyo,ağzı burnu kızaran da mı dişi ozaman 2 dir yumurtlayıp yumurtlayıp yiyolar 2. 3. gün ben akvaryumda başka balık da yok 200 lt akvaryum küp kaya her nane var.Balıktan tiksindim yeminle ne cinsiyeti belli ne başka balıkla yaşıyo insanı akvaryumdan soğutuyor[/QUOTE]
Peki ben artık konuya dahil olmayacağım, siz bildiğiniz gibi yaparsınız. Bu arada elli tane balıkla yaşattım, o tankta binlerce yavru aldım ve sağı solu kızaran ateş kırmızısı olan pulları çok daha parlak mavi olan dişi, soluk ve donuk kırmızı olan, pulları silik olan ve kafasından ağzına inerken yüz hattında hafif bir boğum olan erkektir. Dişilerde bu boğum olmaz düz iner ve ayrıca boyut olarak da daha küçüktür aynı batın erkek-dişi kıyaslamasında.Neyse size kolay gelsin..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 01:59
Dahil olup olmamak size kalmı.Ayrıca sizin yavru almış olmanıza sevindim demekki biz diğer ayantas(ahmet taşkın) arkadaşla biyerde hata yapıyoruz demekki ögrenmek istedğimiz de bu hatanın ne oldugu.Daha da davosa gelmem tavrı inanın yardımcı olmuyor.Fotograflarını koydum belki bişey çıkar fotograflardan diye ama konu ismi mücevher oldugu için mi bilemiyorum fotografa bakıp da veya yazdıklarımızdan bir çıkarım yapıp da arkadaş sen şunu şunu yanlış yapıosun diyen de yok açıkcası.konumuzun ve problemimizn ismi iceman sarı prenses veya yunus olsaydı onlarca kişi yardımcı olurdu çünkü benim şahsi görüşüm bu kimse yanlış anlamasın ama forum genel olarak bu türler üstüne kurulu,üyeler hepbu balıkları tartışıyor veya öneriyor.İnsanı soğutuyor dememdeki neden bu işte,hobiye yeni başlamış olmanın acemiliğiyle gerek internetten gerek bu işte anlayan arkadaşlardan yardım almaya çalışıyoruz.Bu yüzden mücevherden soğudum illa ki bilinen herkesin beslediği çok genel olarak her ilde her evde bulnan balıklardan beslemek gerekmiş sanırım ve aynı şekilde forumda yine dikkatimi çeken hiç aslı astarı olmayan belkide bazı üyelerin açıp birdaha takip etmediği 1 tonluk akvaryum yapıcam gibi konular varki okunma ve cevaplanma sayısı sayfalarca(hatta mesajlarda bunun gerçekleşecegine inanmıyorum ama şöyle şöyle yapabilrsin vs).Bizim gibi bu hobiye merak salmış elinde somut şeyler ve fazla tutlmayan balıklar olan kişiler biraz daha geri planda kalıyor gibi.yine de yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 08:20
Dur Eray hemen pes etme yahu. Yavru almak var pes etmek yok. Mücevher sert balık ama rengi çok güzel. Yavru almak kolay diyorlar ancak şöyle bir şey var. Cinsiyet olayını sen ben tarifle ayıramıyoruz. Özellikle dişiler daha kırmızı oluyor. Sendeki eşleşmiş dediklerin eğer renkleri birebir aynıysa ikiside bence dişi. Dişi nasıl eşleşir deme bendekiler kavgasız gürültüsüz dayanışma içinde yaşıyorlar. Eğer dişi veya erkek eşinin yanında karşısında titriyorsa o zaman biri erkek biri dişi diyebiliriz. Bu yoksa ikiside bence dişidir. Dün 1 erkek mücevher aldım. Benim diğer balıklara saldıran dişi mücevherler bu balığa saldırmadılar ve kur yapmaya başladılar. Etrafında dönüyorlar. Titriyorlar falan filan. Benim 5 mi oldu 6 mı oldu bilemiyorum ama bende denemediğim şey kalmadı. Diğer balıkları ayırdım. Fazla uğraşmadım. Işık vs. açmadım. Yanına gitmedim. Olay bence farklı. Bunların hiçbiri değil. Balıklar dişili erkekli değil ya 2 dişi ya 2 erkek eş tutmuş gibi davranıyor. Bence sendeki balıkların tamamı dişi. Bir kaç net foto daha çekip buraya koyarsan yardımcı olacak arkadaşlar çıkar mutlaka.
ayantas 2012-11-16 08:21:29
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 09:37
Mücevher konusunda ayantas dostumun konusu da dahil olmak üzere her zaman dahil olup bildiğim kadarıyla yardım ettim, ama sen sabırsız ve hırçın konuşuyorsan burda biraz da özeleştiri yapmalısın. Balık bunlar, su şartları bozuktur, sıcaklık az gelmiştir, balık kısırdır vs. vs. Her balık hemen eş tutacak, hemen yavru verecek diye bir kural yok.. Amerikan çikletlerinde eş tutturmak için neler yapıyoruz biz ki mücevher de amerikan olmamasına rağmen amerikan çikleti karakterindedir. Burdan herşeyi bizim anlamamız mümkün değil. Tankını görmedik, filtrasyonun var mı yok mu bilmiyoruz bile, sıcaklık nedir bilmiyoruz, tankta başka balık var mı bilmiyoruz vs. vs. 4 tane balık fotosuyla her merak giderilmiyor, ayrıca kusura bakma ama o balık fotoları da çok bariz net değil. Sendeki balıklar mücevher denilen balıklar yani kırmızı ya da neon varyeteleri değil. Bu balıklarda erkekler kesinlikle koyu, soğuk kan renginde olur ve alınlarında (öyle tarif edeyim artık) bir boğum olur. Sendeki balığın teki yle görünüyor ve öteki de daha canlı kırmızı ve alnı boğumsuz, düz iniyor, hatta pulları da farklı dikkat edersen. Eğer kırmalık yoksa ya da kısırlık yoksa balıklar eş tuttukları an yavrulamaya hazırlar ki boyut olarak da müsaitler. Ama diğer faktörleri bilemiyoruz tabi.. Bu arada ayantas dostum sen de 1 gün arayla yumurtaladıklarına göre ikisi de dişi demişsin, bu doğru olmayabilir.. Sen balıklar yumurtaları yedi zannedersin ama mücevherler tehdit algıladılarsa dişi balık yumurtaları yapıştırdığı yerden ağzıyla toplar ve başka yere taşır yapıştırır. Yani senin ikinci kez yumurtladı zannettiğin 1 gün önce yenildi zannettiğin yumurtaların ta kendisi olabilir. Dediğim gibi diğer şartları bilmek gerekiyor. Sadece mücevher konusundaki mesaj yazdığım konuların linklerini vereceğim, arama yapıp oralara bakma gereği duydunuz mu bilmiyorum ama ben vereyim de sadece sarı prenses, iceman ya da 1 tonluk tank konularında konuşulmadığını da göstermiş olayım. Ayrıca iceman hariç malawilerden hiç hoşlanmam, yıllardır amerikan çikletleri beslerim, onlar varken de diğerlerine bakmam kolay kolay. Saygılarımla.
Not : Hala aktif olan bu konularda hep fikir beyan etmişim ve başka hobici dostlarımız da dahil olmuşlar. Demek ki dünya iceman vs. 'nin etrafında dönmediği gibi forumumuz da bu kadar dar bir çerçeveye sahip değil...
Eklemeyi unutmadan sitemizde türlerin tanıtımı sayfalarının linklerini de vereceğim. Ülkemizde tek tür olmadıkları halde hepsini mücevher diyerek sattıkları ve türler arasında farklılıklar gözlendiği için de bu kafa karışıklıkları oluyor. Hemichromis lifalili de mücevher diye satılıyor, Hemichromis guttatus da.. Bakarsanız aralarında bir çok benzerlik olduğu kadar, bariz farklar olduğunu da görürsünüz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 10:08
Teşekküerler ramses ancak tek bir şeye katılmıyorum oda benim balıkların ikisininde dişi olduğudur.
İspatlarım ve delillerim kesin Uygar bey. Şöyleki,
İlk zamanlar bunların karnı neden böyle şiş diyordum. Kaka yaptığını da görmüyordum. Kabızlar sandım. İşte burdan öğrendiğim kadaryla bezelye ve ıspanak haşlayıp verdim yediler ancak şişkinlik gitmedi. Sonra bir baktım taşın üstünü komple doldurmuş dişinin biri. Yumurtlayan dişinin karnı bariz boşalmıştı. Bende tamam dedim bu dişi diğeri erkek. Zaten uyumlulardı. Kendilerine akvaryumun bir köşesinde yer yaptılar. Kumu alttaki cam görününceye kadar kazdılar. Resmen kumu ağzına alıp ileri püskürtüyorladı. Her ikiside aynı işi yapıyorlardı. Ancak ilk zamanlar şöyle birşey keşfettim. Nedense hep aynı taşa değil 1 hafta bir taşa 1 hafta yanındakine sonra bu 3 güne düştü sonra 2 güne ve sonra 1 güne. 2 güne düşene kadar ben sandımki hep aynı balık yumurtluyor. Ancak bir tuhaflık vardı. Koca bir taşı yüzeyini dolduran ve karnı iyice boşalan balık zaten belli oluyordu. Diğer taşta full doluydu. Diyorum ya belki 1000+1000 civarı yumurta vardır. Yumurtlama arası 1 gün olunca ve her ikisinin de karnı bariz şiş olup yumurtalar dökülüp te bariz şişin inmesi beni her ikisinin de dişi olduğunu anlamama yetti. Şimdi bir dişi bir erkek nasıl olur ne yapar nasıl davranır kur vs.. falan görmedim ancak dün akşam akvaryumcudan 1 erkek alıpta akvaryuma koyduğum da daha önce görmediğim davranışları gözlemledim. Mesela dişiler yeni erkeğin yanında titriyor sallanıyor ve peşinden ayrılmıyor. Her ikiside erkeğin karşısına çıkmaya çalışıyor. Bakalım ileriki günlerde ne olacak. Bu titreme olayı nedir bilmiyorum ama ilk defa görüyorum. Zannedersem kur gibi bişey olsa gerek. özellikle karnı şiş olan dişi erkeği yalnız bırakmıyor. Erkek nerde bu orda. Bugün yarın yumurta alırım ancak dölleme olurmu onu bilemem. Çünkü erkek daha akvaryuma alışamadı.
Ayrıca erkek dişiden iri olur olayıda hemen hemen herkes genelde her tür için söylüyor ancak bu bence doğru değildir. Niye doğru değildir dişi 1,5 erkek 1 yaşında olabilir. bu durumda erkek>dişi olayı yanlış olur.
[QUOTE=ramses77]Eklemeyi unutmadan sitemizde türlerin tanıtımı sayfalarının linklerini de vereceğim. Ülkemizde tek tür olmadıkları halde hepsini mücevher diyerek sattıkları ve türler arasında farklılıklar gözlendiği için de bu kafa karışıklıkları oluyor. Hemichromis lifalili de mücevher diye satılıyor, Hemichromis guttatus da.. Bakarsanız aralarında bir çok benzerlik olduğu kadar, bariz farklar olduğunu da görürsünüz.
[/QUOTE]
Ayrıca şunu da belirteyim hep diyorum yine diyorum bendeki mücevherler bu 2 linkteki mücevherlere kesinlikle benzemiyor. Ancak yeni aldığım erkek benziyor. Bendeki mücevherlerin sırt tarafı düzgün değil.
İspatlarım ve delillerim kesin Uygar bey. Şöyleki,
İlk zamanlar bunların karnı neden böyle şiş diyordum. Kaka yaptığını da görmüyordum. Kabızlar sandım. İşte burdan öğrendiğim kadaryla bezelye ve ıspanak haşlayıp verdim yediler ancak şişkinlik gitmedi. Sonra bir baktım taşın üstünü komple doldurmuş dişinin biri. Yumurtlayan dişinin karnı bariz boşalmıştı. Bende tamam dedim bu dişi diğeri erkek. Zaten uyumlulardı. Kendilerine akvaryumun bir köşesinde yer yaptılar. Kumu alttaki cam görününceye kadar kazdılar. Resmen kumu ağzına alıp ileri püskürtüyorladı. Her ikiside aynı işi yapıyorlardı. Ancak ilk zamanlar şöyle birşey keşfettim. Nedense hep aynı taşa değil 1 hafta bir taşa 1 hafta yanındakine sonra bu 3 güne düştü sonra 2 güne ve sonra 1 güne. 2 güne düşene kadar ben sandımki hep aynı balık yumurtluyor. Ancak bir tuhaflık vardı. Koca bir taşı yüzeyini dolduran ve karnı iyice boşalan balık zaten belli oluyordu. Diğer taşta full doluydu. Diyorum ya belki 1000+1000 civarı yumurta vardır. Yumurtlama arası 1 gün olunca ve her ikisinin de karnı bariz şiş olup yumurtalar dökülüp te bariz şişin inmesi beni her ikisinin de dişi olduğunu anlamama yetti. Şimdi bir dişi bir erkek nasıl olur ne yapar nasıl davranır kur vs.. falan görmedim ancak dün akşam akvaryumcudan 1 erkek alıpta akvaryuma koyduğum da daha önce görmediğim davranışları gözlemledim. Mesela dişiler yeni erkeğin yanında titriyor sallanıyor ve peşinden ayrılmıyor. Her ikiside erkeğin karşısına çıkmaya çalışıyor. Bakalım ileriki günlerde ne olacak. Bu titreme olayı nedir bilmiyorum ama ilk defa görüyorum. Zannedersem kur gibi bişey olsa gerek. özellikle karnı şiş olan dişi erkeği yalnız bırakmıyor. Erkek nerde bu orda. Bugün yarın yumurta alırım ancak dölleme olurmu onu bilemem. Çünkü erkek daha akvaryuma alışamadı.
Ayrıca erkek dişiden iri olur olayıda hemen hemen herkes genelde her tür için söylüyor ancak bu bence doğru değildir. Niye doğru değildir dişi 1,5 erkek 1 yaşında olabilir. bu durumda erkek>dişi olayı yanlış olur.
[QUOTE=ramses77]Eklemeyi unutmadan sitemizde türlerin tanıtımı sayfalarının linklerini de vereceğim. Ülkemizde tek tür olmadıkları halde hepsini mücevher diyerek sattıkları ve türler arasında farklılıklar gözlendiği için de bu kafa karışıklıkları oluyor. Hemichromis lifalili de mücevher diye satılıyor, Hemichromis guttatus da.. Bakarsanız aralarında bir çok benzerlik olduğu kadar, bariz farklar olduğunu da görürsünüz.
Ayrıca şunu da belirteyim hep diyorum yine diyorum bendeki mücevherler bu 2 linkteki mücevherlere kesinlikle benzemiyor. Ancak yeni aldığım erkek benziyor. Bendeki mücevherlerin sırt tarafı düzgün değil.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 10:29
Öncelikle ben sizin balıklarınız için bir şey demedim sadece ihtimal olabileceğini söyledim. Erkekler büyüktür denirken dikkat etmediğiniz bir nokta var aynı batın balıklarda denir yani aynı anda doğmuş, aynı yaşta olanlarda kısa süre sonra erkek daha büyük olur anlamında söylenmiştir o söz. Sürekli yuva taşıma olayına gelince tankınız ortalıkta bir yerdeyse, başka etkenler vs. varsa balıklar yuvalarını güvende hissetmiyor olmalılar ki sürekli başka yer deniyorlar. Bu balıklar bölgecidir bir yer tespit etti mi tövbe bırakmazlar orayı, sizinkiler huzursuzlar belli ki. Bir de titreme olayını erkek yapar, dişiye yaklaşır ve yüzgeçlerini vs. açarak resmen kabarır ki güzelliğini gösterip etkilesin ve eş tutma isteğini göstersin. Titremenin iki tipi var agresif biçimdeyse ve sonunda kavga varsa meydan okuma anlamına gelir, titreyip etrafında dolanıp hatta önüne geçip tekrar titriyorsa vs. kesinlikle üreme isteğidir. Bunu en çok malawiler yapıyor elektrik çarpılmış gibi oluyorlar resmen o şekilde döllüyorlar dişinin karnındaki yumurtaları ama yumurta yapıştıranların çoğunda kuluçka ağızda değil dışarda olduğu için yapıştırılan yumurtanın üstünde gezinen erkek döller ve sonra balığına göre ya dişi ya da ikisi birlikte yumurtaları sürekli havalandırırlar ve şok olacağınız şekilde korurlar. Tankınızın sıcaklığına, konumuna ve doğrudan ışık alıp almadığına ya da yansıma olup olmadığına, havalandırmanın yeterli olup olmadığına dikkat edin. Bu nedenlerden dolayı yumurtalar sağlıksız gelişmeye başlarsa ya da mantarlaşmaya başlarsa anaçlar anında yerler yumurtaları, soylarının kalitesini ve sağlığının devamını sağlamak için. Hatta doğmuş ve genetik sorunları olan yavruları da dışlarlar ve korumazlar, yem ederler başka balık varsa, başka balık yoksa ölüme terkederler. Doğal seleksiyonu tanklarda böyle güzel şekilde gözlemleyebiliyoruz işte :))
Son olarak balıklarım benzemiyor demişsiniz ama ilk linkte verdiğim ve sizin video eklediğiniz, yavrularını koruyan mücevherden bahsetmiyor muyuz? O balık bas bas bağırıyor ben dişiyim diye, zaten böyle haşin şekilde koruyan da dişidir hatta bazen belli türler erkeğini de yani yavrularının babasını da yaklaştırmazlar yavrulara ya da yumurtalara.. Ben videoda gördüğüm balığın dişi mücevher olduğunu 1 km öteden tahmin ederim. Saygılarımla.
Son olarak balıklarım benzemiyor demişsiniz ama ilk linkte verdiğim ve sizin video eklediğiniz, yavrularını koruyan mücevherden bahsetmiyor muyuz? O balık bas bas bağırıyor ben dişiyim diye, zaten böyle haşin şekilde koruyan da dişidir hatta bazen belli türler erkeğini de yani yavrularının babasını da yaklaştırmazlar yavrulara ya da yumurtalara.. Ben videoda gördüğüm balığın dişi mücevher olduğunu 1 km öteden tahmin ederim. Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 11:19
Uygar bey teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
Ancak bir şeye daha katılmayacağım bu da aşağıdaki yazınız. Sizi sorgulamak değil tabi niyetim olamazda ancak sizin gibi tecrübeli daha önce bu balığı beslemiş ve bilgileriniz paylaşıyor olmanız biz bilmeyenler için önem arzetmektedir.
Katılmıyorum dedim çünkü titreme olayını dün defalarca kez benim yumurtlayacak dişi balık yaptı ve az önce evle görüştüm o karnı şiş olan dişi taşa yumurta yapıştırıyormuş erkekte peşinden yumurtaların üzerinden geçiyormuş. Bu durumda belki % 100 sadece erkek titremez dişide titreyebilir sonucu çıkarabilirmiyiz?
Tekrar söylüyorum yanlış anlamayın niyetim sorgulamak veya haksız çıkarmak değil aksine sizden birşeyleri doğru alabilmek ve öğrenebilmek.
Bir de titreme olayını erkek yapar, dişiye yaklaşır ve yüzgeçlerini vs. açarak resmen kabarır ki güzelliğini gösterip etkilesin ve eş tutma isteğini göstersin.
Ancak bir şeye daha katılmayacağım bu da aşağıdaki yazınız. Sizi sorgulamak değil tabi niyetim olamazda ancak sizin gibi tecrübeli daha önce bu balığı beslemiş ve bilgileriniz paylaşıyor olmanız biz bilmeyenler için önem arzetmektedir.
Katılmıyorum dedim çünkü titreme olayını dün defalarca kez benim yumurtlayacak dişi balık yaptı ve az önce evle görüştüm o karnı şiş olan dişi taşa yumurta yapıştırıyormuş erkekte peşinden yumurtaların üzerinden geçiyormuş. Bu durumda belki % 100 sadece erkek titremez dişide titreyebilir sonucu çıkarabilirmiyiz?
Tekrar söylüyorum yanlış anlamayın niyetim sorgulamak veya haksız çıkarmak değil aksine sizden birşeyleri doğru alabilmek ve öğrenebilmek.
Bir de titreme olayını erkek yapar, dişiye yaklaşır ve yüzgeçlerini vs. açarak resmen kabarır ki güzelliğini gösterip etkilesin ve eş tutma isteğini göstersin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 11:48
Dişi de titreyebilir tabi hatta benim de karşılıklı titreyen çiftlerim olmuştu mücevher değil de iceman, sarı prenses gibi malawilerde.. Ya da ölen green terror çiftimde dişi erkeği kovalıyordu, ağız ağza kenetlenip erkekle dişi birbirlerinin yeterince dayanıklı olup olmadıklarını bile test ediyorlardı yani dişi de katılabilir bu sürece elbette ama genelde erkeğin gösterdiği davranış şekilleri olduğu için öyle yazmıştım. Bendeki mücevherlerde bu şekilde olmamıştı, epey bir süre birlikte kaldıktan sonra sürpriz şekilde yumurta vermişlerdi. Ama kesinlikle saklanma ihtiyacının çok olduğu türler, amerikanlarım daha ortalarda hatta sıkışınca zeolit taşların da olduğu kumun üstüne bile dökerken mücevher büyük batık geminin parçasının tekinin içine ya da akvaryumda görülemeyecek yerlere yumurta dökerdi. Vatoz gibi karanlık, sote yerleri seçiyor mücevherler, eğer tank çıplaksa, odanın ortasındaysa, koridor kapı girişi gibi bir yerdeyse de etkileniyor olabilir, tanka saklanacakları bir ortam yaratın tabi yoksa..Anlattıklarınızdan balıkların eş tuttuğu ama ya ortamdan ya da su,sıcaklık gibi tankiçi ortamdan etkilendikleri sonucu çıkıyor. Sıcaklık kaç derece? İç ve dış filtre markası modeli nedir, tankın hacmi varsa diğer balıklar nelerdir söylerseniz kafamızda net bir şeyler canlanacaktır diye düşünüyorum.Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 12:55
100x40x50 ebatlarında akvaryumum lifetech 825 dış filtre kullanıyorum içersinde küp kaya kovuklar mevcut 10 günde 1 %30 civerı dip çekimi yaparak dinlenmiş su ekliyorum.Gözlemlediğim bir olayı anlatayım belki bu biraz daha yardımcı olur. Erkek balık oalrak aldıgım mücevher kovugu ilk önce agzıyla temizliyor daha sonra alt tarafından çıkan küçük sarımsı bişeyle(üreme organı mı bilmiyorum) temizlediği zeminin üzerinde geziniyor.Daha sonra dişi balık onun temizlediği yere gelip yumurtaları diziyor son olarak erkek yumurtaların üstünde tekrar geziniyor.Bütün bunlardan sonra yumurtaları 3. günde 2 si de büyük bi iştahla yiyorlar.Düzenli yemleme yapıyorum azar azar günde 3-4 kez.Akvaryumdaki diğier tüm balıkları çıkarıp geri verdim yumurtladıkları ve agresifleştikleri için şuan sadece 2 adet mücevher var. İlk başta 4 adet mücevher farkı ama diğer ikisini kovalayıp saldırdıkları için vermek zorunda kaldım.Yem yeme konusunda hiçbir sıkıntı yok akvaryumun içine ben girsem beni bile yiyecekler. Ayrıca titreme kur olayı nasıl oluyor tam bilmiyorum ama benim balıklar yüzgeçlerini kuyruklarını açarak yan yan birbirlerine karşı yalpalayarak yüzer gibi hareketler yapıyorlar.Eray64 2012-11-16 12:59:38
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 13:27
Eray bey dediklerinin tamamını ben ilk defa dün gördüm. Bunu da dün erkek balık koymama yorumluyorum. Bu sabahta hanım haber verdi balık taşa yumurtluyormuş yine. Yeni aldığım erkek balıkta üzerinden geçiyormuş. Yarın ve sonraki gün eğer yumurtaları yemezse herhalde yavru alırım.
Benim akvaryumda 100x30x56 ebatında Lifetech 828 dış filtre, 200 watt ısıtıcı su 26,5 c derecede, Haftada 1 40 litre su değişimi ve 20 litreye yarım çorba kaşığı tuz, İlaç vs kullanmıyorum bazen suyun 20 litresini çeşmeden dolduruyorum. Yem olarak 7-8 değişik yem kullanıyorum. Arada bir alabalık yemi atıyorum. Suda 1 adet anubias var. 3 adet sp var. Sp ler rahatsız edecek durumda değil hem küçükler hemde uzak noktada takılıyorlar. Dış filtrem ve iç filtrem devamlı çalışıyor. Ph değerini bilmiyorum ama balıklar çok memnun halinden. Yem yemelerinde sıkıntı yok. Çok iştahlılar. Özellikle beni biliyor tanıyorlar. Ben akvaryuma yaklaştığımda onlarda yaklaşıyor.
ayantas 2012-11-21 08:25:09
Benim akvaryumda 100x30x56 ebatında Lifetech 828 dış filtre, 200 watt ısıtıcı su 26,5 c derecede, Haftada 1 40 litre su değişimi ve 20 litreye yarım çorba kaşığı tuz, İlaç vs kullanmıyorum bazen suyun 20 litresini çeşmeden dolduruyorum. Yem olarak 7-8 değişik yem kullanıyorum. Arada bir alabalık yemi atıyorum. Suda 1 adet anubias var. 3 adet sp var. Sp ler rahatsız edecek durumda değil hem küçükler hemde uzak noktada takılıyorlar. Dış filtrem ve iç filtrem devamlı çalışıyor. Ph değerini bilmiyorum ama balıklar çok memnun halinden. Yem yemelerinde sıkıntı yok. Çok iştahlılar. Özellikle beni biliyor tanıyorlar. Ben akvaryuma yaklaştığımda onlarda yaklaşıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir