Mutlu Elma Salyangozlarım
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2016 15:48
Arkadaşlar dün aldığım 10 litre tanka fanustaki elma salyangozum Mahmude'yi attık.Sonra diğer elma salyangoz Haydar'ı ekledik.Akşama doğru birbirlerine alıştılar.Yemlerini yediler.Sabah 2 yavru bulduk.Ama yumurta yoktu hiç.Akvaryumcuyu aradık sorduk.Haydarın poşetinde gelmişler.Demin yem attım.Yavrulardan biri çıktı yiyor.Diğeri altlarda geziyor.Umarım mutlu büyürler [:)] Mutlu mesut yaşarlar.Soonra arka fon alıp akvaryuma yapıştıracağım [:)] Bu da benim maceram
Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T][T]185178,FurkanGenar[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2016 15:56
Hayırlı Olsun[:)][:nazar:] Mahmude'ye Haydar'a ve iki yavru salyangoza benden selam söyle.[:)))]
Beğenenler: [T]186349,PurpleBetta[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2016 15:57
Söyledim [;)] onlar da size söylüyor
Beğenenler: [T]185178,FurkanGenar[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2016 15:59
Aleyküm Selam[:)]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2016 16:00
Yosunlandırma nasıl yapabilirim [:)]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2016 16:03
Aslında bizde yosunlanmadan kurtulmaya çalışıyoruz.Akvaryuma biraz güneş ışığı vurdurursan yosun oluşur.Gerekirse benden alabilirsin.Zaten kurtulmaya çalışıyoruz[;)]
Yada ışıklandırma yap.[:)]
Yada ışıklandırma yap.[:)]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2016 16:06
[:)] Biraz yosunlanınca yosunları alıp su olan kavanoza koyacağım.Güneşte bekletip iyice artıracağım.Yem saatlerinde atacağım [:)))] bedava yem [:iyi:][EDIT]PurpleBetta,2016-06-05 16:07:06[/EDIT]
Beğenenler: [T]185178,FurkanGenar[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2016 16:10
VAVV[:)]Doğal yem.Acaba bende japonlar için kendim yemmi yapsam[:?][:)]Japon balıkları yosun yeseydi ne iyi olurdu.Hemen yosunu üretip verirdim[;)]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2016 16:11
Yeriniz varsa elma da alın derim [:iyi:]
Malzemeler :
Yarım havuç
yarım avuç bezelye
1 yaprak ıspanak
1 adet yumurta sarısı
2 bardak içme suyu
1 adet cezve
1 adet 16 gözlü buz kalıbı
Yapılışı :
Cezveye havucumuzu koyuyoruz,havuç geç haşlandığı için ilk olarak havucu haşlıyoruz havuç haşlanmaya yakınken bezelye ve ıspanak yaprağınıda cezveye atıyoruz.Hepsi güzelce haşlandıktan sonra cezveden alarak güzelce soğumaya bırakıyoruz.Suyunu süzüyoruz ve iyice haşlanıp yumuşadığından emin oluyoruz.
Yumurtayı katı hale gelecek kadar haşlıyoruz yaklaşık 4-5 dakika sürecektir.Haşlama işlemi bittikten sonra soğumasını bekleyip sarısını alıyoruz.Beyazını bırakıyoruz çünkü hazmı zordur.
Bıçak yardımıyla tüm malzemelerimizi balıkların ağzına uygun olarak kıyıyoruz ve buz kaplarının içine bir günlük yetecek miktarda yerleştiriyoruz.Her bir kaba bir günlük yetecek miktar koymalıyız.
En son haznelerin kalan yarı boş kısmına içme suyu koyuyoruz.
Yemimiz hazır ; buz kabını derin dondurucuya koyuyoruz.Yemleme zamanı buz kabından bir günlük yemimizi alıyoruz.
Küp halindeki hazır yemimizi akvaryuma atıyoruz.
Japon balığı yemi internetten buldum[:iyi:][EDIT]PurpleBetta,2016-06-05 16:13:16[/EDIT]
Malzemeler :
Yarım havuç
yarım avuç bezelye
1 yaprak ıspanak
1 adet yumurta sarısı
2 bardak içme suyu
1 adet cezve
1 adet 16 gözlü buz kalıbı
Yapılışı :
Cezveye havucumuzu koyuyoruz,havuç geç haşlandığı için ilk olarak havucu haşlıyoruz havuç haşlanmaya yakınken bezelye ve ıspanak yaprağınıda cezveye atıyoruz.Hepsi güzelce haşlandıktan sonra cezveden alarak güzelce soğumaya bırakıyoruz.Suyunu süzüyoruz ve iyice haşlanıp yumuşadığından emin oluyoruz.
Yumurtayı katı hale gelecek kadar haşlıyoruz yaklaşık 4-5 dakika sürecektir.Haşlama işlemi bittikten sonra soğumasını bekleyip sarısını alıyoruz.Beyazını bırakıyoruz çünkü hazmı zordur.
Bıçak yardımıyla tüm malzemelerimizi balıkların ağzına uygun olarak kıyıyoruz ve buz kaplarının içine bir günlük yetecek miktarda yerleştiriyoruz.Her bir kaba bir günlük yetecek miktar koymalıyız.
En son haznelerin kalan yarı boş kısmına içme suyu koyuyoruz.
Yemimiz hazır ; buz kabını derin dondurucuya koyuyoruz.Yemleme zamanı buz kabından bir günlük yemimizi alıyoruz.
Küp halindeki hazır yemimizi akvaryuma atıyoruz.
Japon balığı yemi internetten buldum[:iyi:][EDIT]PurpleBetta,2016-06-05 16:13:16[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2016 16:15
Yok yok.Zaten japonları aldığımda birbiriyle zor anlaştılar.Birde elma salyangozu alırsam işler fena[:)]Eğer yeni bir akvaryum kurarsam elma salyangozları alırım[:iyi:]
ÇOK TEŞEKKÜRLER.BUNU DENİYECEM [:)][:)][:)][:)][:)][:)][:)][:)][:)][:)][;)][;)][;)][;)][;)][;)][;)][;)]
Belki küçük sebze parçalarını akvaryuma atabilirsiniz.[:)]
Belkide küçük sebze parçalarını akvaryuma atabilirsiniz
Sebze atabilirsiniz akvaryuma[:)]
Sebze atabilirsiniz çok küçük tanelerle[:)]
[QUOTE=PurpleBetta]Yeriniz varsa elma da alın derim [:iyi:]
Malzemeler :
Yarım havuç
yarım avuç bezelye
1 yaprak ıspanak
1 adet yumurta sarısı
2 bardak içme suyu
1 adet cezve
1 adet 16 gözlü buz kalıbı
Yapılışı :
Cezveye havucumuzu koyuyoruz,havuç geç haşlandığı için ilk olarak havucu haşlıyoruz havuç haşlanmaya yakınken bezelye ve ıspanak yaprağınıda cezveye atıyoruz.Hepsi güzelce haşlandıktan sonra cezveden alarak güzelce soğumaya bırakıyoruz.Suyunu süzüyoruz ve iyice haşlanıp yumuşadığından emin oluyoruz.
Yumurtayı katı hale gelecek kadar haşlıyoruz yaklaşık 4-5 dakika sürecektir.Haşlama işlemi bittikten sonra soğumasını bekleyip sarısını alıyoruz.Beyazını bırakıyoruz çünkü hazmı zordur.
Bıçak yardımıyla tüm malzemelerimizi balıkların ağzına uygun olarak kıyıyoruz ve buz kaplarının içine bir günlük yetecek miktarda yerleştiriyoruz.Her bir kaba bir günlük yetecek miktar koymalıyız.
En son haznelerin kalan yarı boş kısmına içme suyu koyuyoruz.
Yemimiz hazır ; buz kabını derin dondurucuya koyuyoruz.Yemleme zamanı buz kabından bir günlük yemimizi alıyoruz.
Küp halindeki hazır yemimizi akvaryuma atıyoruz.
Japon balığı yemi internetten buldum[:iyi:][/QUOTE][QUOTE][/QUOTE]ÇOK GÜZEL
ÇOK TEŞEKKÜRLER.BUNU DENİYECEM [:)][:)][:)][:)][:)][:)][:)][:)][:)][:)][;)][;)][;)][;)][;)][;)][;)][;)]
Belki küçük sebze parçalarını akvaryuma atabilirsiniz.[:)]
Belkide küçük sebze parçalarını akvaryuma atabilirsiniz
Sebze atabilirsiniz akvaryuma[:)]
Sebze atabilirsiniz çok küçük tanelerle[:)]
[QUOTE=PurpleBetta]Yeriniz varsa elma da alın derim [:iyi:]
Malzemeler :
Yarım havuç
yarım avuç bezelye
1 yaprak ıspanak
1 adet yumurta sarısı
2 bardak içme suyu
1 adet cezve
1 adet 16 gözlü buz kalıbı
Yapılışı :
Cezveye havucumuzu koyuyoruz,havuç geç haşlandığı için ilk olarak havucu haşlıyoruz havuç haşlanmaya yakınken bezelye ve ıspanak yaprağınıda cezveye atıyoruz.Hepsi güzelce haşlandıktan sonra cezveden alarak güzelce soğumaya bırakıyoruz.Suyunu süzüyoruz ve iyice haşlanıp yumuşadığından emin oluyoruz.
Yumurtayı katı hale gelecek kadar haşlıyoruz yaklaşık 4-5 dakika sürecektir.Haşlama işlemi bittikten sonra soğumasını bekleyip sarısını alıyoruz.Beyazını bırakıyoruz çünkü hazmı zordur.
Bıçak yardımıyla tüm malzemelerimizi balıkların ağzına uygun olarak kıyıyoruz ve buz kaplarının içine bir günlük yetecek miktarda yerleştiriyoruz.Her bir kaba bir günlük yetecek miktar koymalıyız.
En son haznelerin kalan yarı boş kısmına içme suyu koyuyoruz.
Yemimiz hazır ; buz kabını derin dondurucuya koyuyoruz.Yemleme zamanı buz kabından bir günlük yemimizi alıyoruz.
Küp halindeki hazır yemimizi akvaryuma atıyoruz.
Japon balığı yemi internetten buldum[:iyi:][/QUOTE][QUOTE][/QUOTE]ÇOK GÜZEL
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir