Pipo Filtreler Nasıl Yeterli Oluyor?
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2013 00:04
Uzun süredir gözlemliyorum, üretimhane videolarına bakıyorum hep üretim filtresi (pipo filtre). Ancak bu ne kadar yeterli olacak diye bu aralar düşünmeye başladım.
Nedenmi?
Yeni başlayan birisi 200 litre için filtreleme sistemi sorduğunda dış filtre deniyor, daha büyük tanklara sump olmazsa yetersiz deniyor. Bu genel görüş.
Bende şimdi diyorumki Sump sistemi olması gerekirken üretim filtresi nasıl yeterli oluyor. Madem üretim filtresi yeterli oluyor neden çok daha ucuz ve basit olan üretim filtresini kullanın denmiyor.
Su değişiminin fazla olması yeterli değil gibime geliyor. Kafama takılan bu konuda fikrinizi almak istedim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2013 00:13
Pipo filtre ama iyi oksijen sağlayan hava motorları oluyor düzenli su değişimi dip çekimi yapılıyor.Dış filtredeki amaç biraz olsun bu yükü azaltmak.
Piyanist. 2013-01-26 00:18:32
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2013 17:56
Merhaba
Zaten üretimhanelerde damızlık balıklar hergün yemlenmez.2 veya 3 günde bir 1 kere yemlenir.Yavru balıklar ise zaten 2-3 cm kadar artemia ile beslendiği için pek bir su kirliliği oluşmaz.Zaten bu boydan sonra genelde satışlar olur.Yani bizler evde yemleme işini günde bir kaç kez yapıyoruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2013 10:10
Arkadaşlar yemin pisliklerini temizlemekten bahsetmişsiniz ancak biyolojik dengeyi nasıl sağlıyorlar ben onu merak ediyorum. Sonuçta bizimde hava motorumuz 7/24 çalışıyor iç filtreye artı olarak.
Düzenli su değişimlerinde biyolojik denge sağlanabilirmi? (Olumsuz bakış açısıyla sormuyorum)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2013 11:08
[QUOTE=blue night]Düzenli su değişimlerinde biyolojik denge sağlanabilirmi? (Olumsuz bakış açısıyla sormuyorum)
[/QUOTE]
Hocam bijolojik denge senin benim gibi akvaryumunda dış flitre, sump olanlarda var. Bunlarda biyolojik döngü yokki biyolojik denge olsun. Amonyak daha nitrite dönüşmeden su değişimi ile bertaraf ediliyo. Yani hiç flitre kullanmasan dahi hergün yapacağın kısmi su değisimleri ile amonyağı seyreltip bertaraf edebilirsin. Yada adam akıllı bir sump sistemi kurup bakterilere ortam sağlarsın bu amonyağı bertaraf etme işini onlar yapar. Her akvaryuma sump demek her akvaryuma 7/24 calisicak bir kafa motoru demek. Buda elektrik maliyetini arttırcağı için üretimhanelerin işine gelmiyor. Şahsen ben üretimhane yapsam su değisimi ile uğrasmaz sumplı akvaryum yapardım belki daha az kâr ederdim ama su değisimi ile; degistircegim suyu ısıtmak ile uraşmazdım en azından..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2013 12:30
Pipo filtrelerin üretimhanelerde daha çok tercih edilmesi hakkında tahminim daha ekonomik ve bana kalırsa dış filtre ve sump sistemlerine göre daha rahat kullanılabilir olması. Tanklarımızda her halukarda düzenli su değişimi yapmalıyız yani su değişimi pipo filtreli tanklarda özellikle yapılmalı gibi bir durum söz konusu değildir. Üretimhanelerde balıkların hızlı boylandırılması veya damızlık balıklarında daha verimli olabilmesi için yemleme daha fazla ve protein ağırlıklı yapılır. Yem artığı hangi filtre sistemi olursa olsun biyolojik döngüyü sarsar balık sağlığını tehdit eder dış filtreli veya sumplı bir tankta yem artıklarını tanktan uzaklaştırmak pipo filtreli sistemelere göre daha zahmetli olabilir. Evlerde pipo filtrelerin çok yaygın olmamasının sebebi ise; evlerimizdeki tankların daha çok görsel amaçlı olması ve gürültüyü minimuma indirmek olabilir. Ayrıca pipo filtrelerinin boyutlarıda değişmektedir büyük hacimli tanklara daha büyük pipo filtreler konur, bu filtrelerde yararlı bakteriler için en az diğer sistemler kadar uygundur. Bunlar tamamen kendi düşüncelerimdir katılmayanlar olabilir saygı duyarım..
Beğenenler: [T]191842,hokia386[/T]
Teşekkür Edenler: [T]191842,hokia386[/T]
+1: [T]191842,hokia386[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir