Puffer önerisi ve bilgi
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2015 17:00
Merhaba,
40 litre bir akvaryumum var
sadece akvaryum ekipman vb. hiç bişey yok
İstanbulda oturuyorum 2 yada 3 adet puffer beslemek istiyorum.
1-Eminönü'nde bulabilirmiyim ve ne kadara olur ?
2-Canlı yem olarak kankurdu vericeğim nereden ne kadara ve nasıl vermeliyim ?
3-Motor, ısıtıcı, kum vb gereken herşey ne kadara bulabilirim ?
4-Hangi türden almalıyım türü nasıl anlaşılır ve suya tuz eklemelimiyim ? (Eklersem ne kadar eklemeliyim, hangi tuz ve fiyatı ?)
5-Üretimi nasıldır zormudur ?
Öğrenci olduğum için pek bi vaktim yok para biriktirip netleştirip hepsini aynı anda almak istiyorum.
Teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2015 17:56
40 litre için dwarf yani cüce puffer olabilir sanırım ancak bulunması bir hayli zahmetli. Muhtemelen gsp yani green spotted puffer bulabilirsiniz piyasada. Onlar için de hacminiz zaten yetersiz. Ayrıca bu balıklar acı suda yaşar ve yetişkin olduklarında tuzlu suya göç ederler. Bu balığı tek tür olarak beslemek gerekli diye biliyorum. Ayrıca tuz ölçer alarak tuzluluk oranını 1008 civarına ayarlamanız gerekmekte. Yem olarak da canlı yem ve etçil ağırlıklı olarak beslenen bir tür.
ozanbaseski 2015-02-26 17:58:22
40 litre için öğrenci olduğunuzu da düşünerek size az masraf çıkartacak ama görsellik olarak da güzel görünecek lepistes veya beta öneririm. Ya da kiraz karidesler ile çok güzel bir karides akvaryumu yapabilirsiniz. 1e-3d lepistes konabilir akvaryuma ya da tek bir erkek beta. Karides olarak da başlangıç olarak 10-15 tane kiraz karides alınabilir. Forumda çok uygun fiyata satan arkadaşları bulabilirsiniz.
Malzemelere gelirsek öncelikle kum olarak uygun fiyata siyah hagen kum alabilirsiniz. Kilogramı 1-2 TL arasında çok rahat bulursunuz. Size sanırım maksimum 10 kg kadarı yeterli gelecektir. Filtre olarak tavsiyem iç veya şelale askı filtre almanızdır. Suyunuzu saatte en az 4 kere döndürmesi idealdir diye biliyorum. Beta alırsanız askı şelale veya pipo filtre alıp akıntı hızını ayarlamanız iyi olur çünkü betalar durgun suları severler. Isıtıcı olarak 50watt gücünde bir tane almanız lazım. Aydınlatma olarak da eğer canlı bitki düşünüyorsanız bir tane grolux, bir tane aquastar veya daylight floresan eklemekte fayda var ya da akvaryum boyutunuza göre 20 watt civarı bir günışığı osram veya philips tasarruf ampulü 6500 K konabilir. Bitki olmayacaksa herhangi bir aydınlatma olabilir ancak canlı bitkiyi mutlaka tavsiye ederim bu balıklarla. Hem akvaryumdaki azot döngüsüne ve temizliğe yardımcı olur hem de daha doğal bir görüntü sağlar. Başlangıç olarak elodea, saz, tilki kuyruğu, anubias, java fern, çam, cabomba gibi kolay bitkilerden birkaçıyla başlayabilirsiniz. Dekor amaçlı olarak akvaryuma ufak birkaç taş ile bir mangrove kökü de konabilir. Sağlıklı balıklar dilerim
Selamlar
Ozan
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2015 17:59
Çok teşekkür ederim ama asla lepistes, tetra vb balık beslemeyi düşünmüyorum çok sade ve zevksiz geliyolar bana önceden beslemişliğim var şimdi beslesem tekrar bırakırım zaten 1 haftaya.
Değişik, yırtıcı, karakteristik balık arıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2015 22:57
Tamam iyi hoş diyorsunuz da 40 litrede seçenek maalesef yok pek. O durumda hacminizi bayağı bir artırmanız en az 200-250 litrelere çıkmanız gerekmekte. O hacme olabilecek balıklar lepistes, plati, beta, neon, kardinal neon, rasbora, kırmızı burun tetra, corydoras türleri, cüce vatoz olabilir. Çok zorlama ile belki bir çift kakadu da bakabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir