Purigen' de İşe Yaramadı Hobiden Soğudum


720pÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/09/2013
İl: Ordu
Mesaj: 280
720pÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2015 23:50
[QUOTE=JapoJupo]Tankı ilk kurduğum zaman bende de benzer durum oluştu.Su yüzeyinde yağlanma olmuştu.Bu yemdeki proteinden yağdan kaynaklanıyor.Yeni tanklarda biyolojik döngü oluşmadığı için oluyor.Bende vatoz ekleyince bu durum ortadan kalktı.Ama çikletler sert balıklar dediğiniz gibi vatozları rahat bırakmazlar.Bu durumda tankınızın biyolojik döngünün oturmasını beklemekten başka çare kalmıyor.Bu süreçte sık su değişimi faydalı olacaktır.Yem artıkları ve balıkların solungaç ve böbreklerinden attıkları amonyağı sudan uzaklaştırmak için en iyi çözüm sık su değişimidir.Balıkların dışkısında amonyak çok az miktarda ( %10 gibi) bulunur geri kalanın çok büyük kısmı solungaç ve az bir kısmıda böbrekler yoluyla atılır.Çoğu hobici dışkıyı dip çekimi ile uzaklaştırır.Oysa bu doğru değil.Balık dışkısı anaerobik bakteriler için çok iyi bir substrattır.Yani tanktaki balık dışkısı biyolojik döngü açısından hayati önem taşır diyebiliriz.Sadece göze hoş görünmez ama aslında tankta kalması en doğalı ve en iyisidir.

Biyolojik döngünüz oturduğu zaman su değişimini haftada bir veya iki kereye düşürebilirsiniz.Ama ilk zamanlar 20 gün kadar hergün düzenli su değişimi yapılması en güzeli.Yoksa suda biriken amonyak balıklarınızı zehirler.[/QUOTE]

Dediklerinize aynen katılıyorum dip çekimi hiç yapmıyorum sirkülasyonum iyi olduğu için tüm dışkılar dış filtre tarafından çekiliyor haftalık düzenli olarak %20 su değişimi yapıyorum tankım 7-8 aylık aslında oturmuş olması lazım suyumun ama sanırsam bende yeterli miktarda bakteri tutacak malzeme yok bakteri tutan sadece 2 litre seramik ve 1 adet biyolojik sünger var diğer malzemeler zeolit ve aktif karbon bunlarında bakteri tutma özeliği yok bildiğim kadarıyla.Artık yapacağım tek birşey kaldı sepetin birindeki seramikleri çıkarıp yerine siporax eklemek böylece suyumun tam olarak oturması için gerekli olan bakteriler daha fazla koloni kurabileceklerdir diye düşünüyorum belki bu tabakayıda bu yolla çözebiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çelebiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/02/2014
İl: Tekirdag
Mesaj: 1799
çelebiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2015 00:03
Sepette mevcut olan seramiklerin modeli ve markası nedir? Pis su girişinde mi, temiz su çıkışında mı? Karbon ve zeoliti ne amaçla kullanıyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

720pÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/09/2013
İl: Ordu
Mesaj: 280
720pÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2015 00:20
[QUOTE=çelebi]Sepette mevcut olan seramiklerin modeli ve markası nedir? Pis su girişinde mi, temiz su çıkışında mı? Karbon ve zeoliti ne amaçla kullanıyorsunuz?
[/QUOTE]

Filtrem jebo 828 filtreyi ilk aldığımda 2 sepette sepetlerin yarısı kadar seramik vardı bu ikisini birleştirip tek sepete koydum 1 sepeti doldurdular diğer sepetede quik marka seramik koydum.Zeoliti amonyak,nitrit ve ağır metalleri emdiği için kullanıyorum.Aktif karbonuda suyu berraklaştırdığı için kullanıyorum gözle görülür derecede farkettiriyor beraklıkta keza zeolitindende suyu berraklaştırma özelliği olduğu söyleniyor. Filtremdeki sepet dizilimi şuan üstten alta doğru: biyolojik sünger- seramik, elyaf-seramik, elyaf-zeolit,elyaf-aktif karbon şeklinde. jebolar ters sistem çalıştığı için seramikler pis su girişinde durmuş oluyor. Siporax alınca 2. sepetteki seramiklerin yerine koymayı düşünüyorum.
720p2015-05-23 00:26:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2097
JapoJupoÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2015 00:52
Zeolit ömürlü bir maddedir.Balık yükünün yoğunluğuna göre yenilenmesi gerekir buna dikkat edin. Ya tuzla ters yıkama yapılır ya da yenisi ile değişir.Zeolit biraz riskli bence bu tuttuğu amonyağı v.s. geri kusması ( ki bunu ne zaman yapacağını bilemeyiz ) çok tehlikeli.

Bende kullanıyordum ama korkumdan geri çıkardım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

720pÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/09/2013
İl: Ordu
Mesaj: 280
720pÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2015 01:20
[QUOTE=JapoJupo]Zeolit ömürlü bir maddedir.Balık yükünün yoğunluğuna göre yenilenmesi gerekir buna dikkat edin. Ya tuzla ters yıkama yapılır ya da yenisi ile değişir.Zeolit biraz riskli bence bu tuttuğu amonyağı v.s. geri kusması ( ki bunu ne zaman yapacağını bilemeyiz ) çok tehlikeli.

Bende kullanıyordum ama korkumdan geri çıkardım.[/QUOTE]

Evet emdiklerini bir süre sonra kustuğundan bahsediliyor forumda fakat okuduğum bir makalede zeolitin moleküler yapısı gereği emdiklerini geri kusma gibi bir durumun söz konusu olmadığından bahsediliyordu fakat ben yinede riske etmiyorum zeolitin ömrünün 1 yıl olduğu söyleniyor ben 6 ayda bir yenisiyle değiştiiryorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İlker.UçarÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2013
İl: Denizli
Mesaj: 123
İlker.UçarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2015 10:13
merhaba konunuzu okudum aynı sorun bende de mevcut, 400 lt tankımda 34 adet mbuna türü var, aynı şekilde 0 numara silis kum var, bende siz gibi bu partiküllerden kurtulabilmek için ilk önce purigen aldım sonuç siz gibi bi işe yaramadı, sonra filtrede bakteri tutunacak substratlar az dı biraz onlardan eklemek için 1 lt sera siporax ve 290 gr sera siporax mini aldım onlarıda ekledim sonuç gene aynı değişen birşey yok, ama ben kendi sorunumun kaynağını dış filtre olarak görüyorum saatte su deviraimi çok komik bir rakam benim tankın boyutuna göre filtrem üzerinde yazan değer 400lt/h debi testi yaptığımda saatte 150lt/h bu yuzden kendimdeki sorunun filtreden kaynaklandığını düşünüyorum. Ama sizin sorununuza gelince bu partiküllerden kurtulmak için siporax veya diğer substratlarda çözüm olmuş değil ama karar sizin denemek istirim derseniz alın deneyin ben sadece denemiş olduğum için öneride bulundum o kadar parayı verip purigen gibi hayal kırıklığına uğramayın diye, inşallah çözüm yolu buluruz hep birlikte.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Uzman BiyologÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 89
Uzman BiyologÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2015 10:23
Selamun aleyküm sevgili hobiciler. Sizin sorununuza iki ayrı çözüm önerim olacak birlikte ise yarar inancındayım. İlk olarak sizin filtreden kullandım sepetlerin yan tarafından su sepetlere girmeden dönüp geçiyor, önce sepetlerin etrafına contalama yapın, ben nalburdan cam izolasyon bantlarında kaucuk gibi olanlardan aldım sıkıca sarıp uçlarını japonla birbirine yapıştırıp conta haline getirdim sünger olanda hic yoksa olur onlarında uçları dugumlenebilir. Ayrıca sepetlerden birine altı yeşil ovma süngerlerinden yeşil tarafı aşağıda kalacak şekilde ve boşluksuz dizerek koyun hem bio hem mekanik filtrasyon katkısı büyük. Sonra yüzey için iç filtrenizin kafa kısmı markası eğer uygunsa 1 litrelik Petin ağzına takilabiyorsa yani bir pet şişenin dibinden ortaya dogru 45 derece açıyla kesip içine sünger ve elyaf koyup ters olarak yani kesik uç kısmen su yüzeyinden dışarı çıkacak şekilde takın 1/3 gibi ucu dışarı çıksın, sorun kesin çözülür yok filtre şişeye uymuyorsa ya uyan ucuz yollu bir filtre alin yada filtrenin dibine birşey uydurup yüzeyi çekecek hale getirin...yazım hatalarının kusuruna bakmayın tabletten yazıyorum t9 azizliği Uzman Biyolog2015-05-23 10:29:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

720pÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/09/2013
İl: Ordu
Mesaj: 280
720pÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2015 10:32
[QUOTE=İlker.Uçar]merhaba konunuzu okudum aynı sorun bende de mevcut, 400 lt tankımda 34 adet mbuna türü var, aynı şekilde 0 numara silis kum var, bende siz gibi bu partiküllerden kurtulabilmek için ilk önce purigen aldım sonuç siz gibi bi işe yaramadı, sonra filtrede bakteri tutunacak substratlar az dı biraz onlardan eklemek için 1 lt sera siporax ve 290 gr sera siporax mini aldım onlarıda ekledim sonuç gene aynı değişen birşey yok, ama ben kendi sorunumun kaynağını dış filtre olarak görüyorum saatte su deviraimi çok komik bir rakam benim tankın boyutuna göre filtrem üzerinde yazan değer 400lt/h debi testi yaptığımda saatte 150lt/h bu yuzden kendimdeki sorunun filtreden kaynaklandığını düşünüyorum. Ama sizin sorununuza gelince bu partiküllerden kurtulmak için siporax veya diğer substratlarda çözüm olmuş değil ama karar sizin denemek istirim derseniz alın deneyin ben sadece denemiş olduğum için öneride bulundum o kadar parayı verip purigen gibi hayal kırıklığına uğramayın diye, inşallah çözüm yolu buluruz hep birlikte.[/QUOTE]

Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim siporaxı aslında bu partiküller bir yana daha öncede bahsetmiştim yeterli bakteri tutacak malzemem olmadığı için ve suyumu biraz daha berrak yapmak için almak istiyordum oluşan bakteriler artarsa bu partiküllere belki faydası olabilir diye bir tahminde bulunmuştum ama demekki hiçbir faydası olmuyormuş. Dış filtre konusuna gelirsek gerçekten filtre debiniz tankınıza göre çok düşük ideali tankın suyunu saatte 2-3 kez devirdaim etmesi lazım. Partiküller konusunda size garanti verebilirim filtrenin debisinden veya başka bir malzemesi yüzünden kaynaklanmıyor. Benim denemediğim kombinasyon kalmadı filtremde bazı malzemeleri çıkarıp çalıştırdım fakat sonuç hep aynı ve filtrem tankın suyunu saatte 4 kez devirdaim yapıyor fakat yinede görüldüğü gibi bu partiküller mevcut, epey araştırdım tam olarak kökten çözebilen yok bu problemi yüzey temizleyicisi ile temizlenebiliyor fakat hem dış filtrenin debisini düşürüyor hemde yüzey temizleyiciyi çıkardınmı tekrar eski haline geliyormuş.Özellikle lepisteslerin bu partikülleri yediklerinden bahsediliyor ki bende buna katılıyorum 4 yıl kadar lepistes besledim bu partiküllerden tankımda hiç yoktu ne zaman malawiye geçtim bu sorun ortaya çıktı.Vatozlarında bunları yediklerinden bahsediliyor buda doğru bir tespit malawi tankımda vatoz varken bu partiküllerden çok az vardı vatozum öldükten sonra %200 oranında arttılar. Sanırsam bu sorunu kökten çözemeyeceğiz tahminde bulunmadığımız düşünmediğimiz senaryo kalmadı hiçbir şekilde tamamen yok edilmiyor.


[QUOTE=Uzman Biyolog]Selamun aleyküm sevgili hobiciler. Sizin sorununuza iki ayrı çözüm önerim olacak birlikte ise yarar inancındayım. İlk olarak sizin filtreden kullandım sepetlerin yan tarafından su sepetlere girmeden dönüp geçiyor, önce sepetlerin etrafına contalama yapın, ben nalburdan cam izolasyon bantlarında kaucuk gibi olanlardan aldım sıkıca sarıp uçlarını japonla birbirine yapıştırıp conta haline getirdim sünger olanda hic yoksa olur onlarında uçları dugumlenebilir. Ayrıca sepetlerden birine altı yeşil ovma süngerlerinden yeşil tarafı aşağıda kalacak şekilde ve boşluksuz dizerek koyun hem bio hem mekanik filtrasyon katkısı büyük. Sonra yüzey için iç filtrenizin kafa kısmı markası eğer uygunsa 1 litrelik Petin ağzına takilabiyorsa yani bir pet şişenin dibinden ortaya dogru 45 derece açıyla kesip içine sünger ve elyaf koyup ters olarak yani kesik uç kısmen su yüzeyinden dışarı çıkacak şekilde takın 1/3 gibi ucu dışarı çıksın, sorun kesin çözülür yok filtre şişeye uymuyorsa ya uyan ucuz yollu bir filtre alin yada filtrenin dibine birşey uydurup yüzeyi çekecek hale getirin...yazım hatalarının kusuruna bakmayın tabletten yazıyorum t9 azizliği [/QUOTE]

Aleyküm selam önerilerin için öncelikle teşekkür ederim sepetlerin contalanması konusunu pek anlıyamadım açıkcası sepetlerin altı zaten üst kısmına oranla biraz daha dar tam olarak birbirine giriyorlar su sızıntı durumu olmuyor bende.Bahsettiğiniz süngerlerdende kullandım filtrede fakat bu partiküller su yüzeyinde ve orta seviyede geziniyorlar tabana inmiyorlar dış filtrenin çekebileceği birşey değiller onu anladım.İç filtre için bahsettiğiniz sistem uygulanabilir fakat görselliği bozacaktır pet şişeden yaptığımız aparatı kullanıp tankı bu partiküllerden arındırdıktan sonra yaptığımız aparatı çıkarsak tank yine eski haline dönecektir. Ben daha çok kalıcı olarak nasıl çözümleriz onu araştırıyorum yoksa bir yüzey temizleyici takarız filtreye tankı arındırırız bu partiküllerden fakat ne zaman yüzey temizleyiciyi söksek sorun yine eski haline dönecek :) bu partikülleri kökten yokedebilecek bir çözüm bulabilirsek daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum.
720p2015-05-23 10:46:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Uzman BiyologÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 89
Uzman BiyologÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2015 11:09
Görsellik için pet şişeye alternatif birşey bulup kullanın veya slikon surun dış yüzeyine pet sisenin ve lav kırığı kum vs yapıştırıp hoş bir dizayn yapın güzel bile görünür, yalniz mutlaka ve yalnızca akvaryum slikonu kullanın ve 1 gece ilik su dolu kovada tutun. Ayrıca dis filtrede kacak oluyor emin olun contalamayi sepetlerin geçme birbirine oturma yerine değil sepetlerin kenar yani yanal yüzeyine sepet-kova arasına yapın, sepete daha girmeden ilk sepetin yanlarından tabana oradan akvaryuma geri gidiyor ve ayrıca filtrenin debisi tas catlasa 650 litreyi geçmiyor 839 kullandım daha güçlü o bile 700 litreden yukarı değil.Uzman Biyolog2015-05-23 12:26:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İlker.UçarÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2013
İl: Denizli
Mesaj: 123
İlker.UçarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2015 11:39
[QUOTE=720p]Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim siporaxı aslında bu partiküller bir yana daha öncede bahsetmiştim yeterli bakteri tutacak malzemem olmadığı için ve suyumu biraz daha berrak yapmak için almak istiyordum oluşan bakteriler artarsa bu partiküllere belki faydası olabilir diye bir tahminde bulunmuştum ama demekki hiçbir faydası olmuyormuş. Dış filtre konusuna gelirsek gerçekten filtre debiniz tankınıza göre çok düşük ideali tankın suyunu saatte 2-3 kez devirdaim etmesi lazım. Partiküller konusunda size garanti verebilirim filtrenin debisinden veya başka bir malzemesi yüzünden kaynaklanmıyor. Benim denemediğim kombinasyon kalmadı filtremde bazı malzemeleri çıkarıp çalıştırdım fakat sonuç hep aynı ve filtrem tankın suyunu saatte 4 kez devirdaim yapıyor fakat yinede görüldüğü gibi bu partiküller mevcut, epey araştırdım tam olarak kökten çözebilen yok bu problemi yüzey temizleyicisi ile temizlenebiliyor fakat hem dış filtrenin debisini düşürüyor hemde yüzey temizleyiciyi çıkardınmı tekrar eski haline geliyormuş.Özellikle lepisteslerin bu partikülleri yediklerinden bahsediliyor ki bende buna katılıyorum 4 yıl kadar lepistes besledim bu partiküllerden tankımda hiç yoktu ne zaman malawiye geçtim bu sorun ortaya çıktı.Vatozlarında bunları yediklerinden bahsediliyor buda doğru bir tespit malawi tankımda vatoz varken bu partiküllerden çok az vardı vatozum öldükten sonra %200 oranında arttılar. Sanırsam bu sorunu kökten çözemeyeceğiz tahminde bulunmadığımız düşünmediğimiz senaryo kalmadı hiçbir şekilde tamamen yok edilmiyor.[/QUOTE]

 Siporaxı dediğiniz gibi partiküllerden kurtulmak amacı ile değil de bateri tutunmak için alabilirsiniz mutlaka faydası vardır.Dış filtre için fluval 406 sipariş vericem bunun yanında ista surface skimmer yüzey temizleyicisini de sipariş vericem onuda denemek istiyorum olumlu olumsuz yönlerini görmek için. 
 
Bu partiküllerin oluşum sebebi benim düşüncem 2 seçenek kalıyor filtreden kaynaklanmadığını sayarsak 1.yem 2.canlı yükü, bunlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Kumdan kaynaklandığını düşünmüyorum yaklaşık 1.5 senedir aynı kumu kullanıyorum.
 Sonuç olarak çözüm yok gibi duruyor başkaların cam gibi tanklara bakıp bakıp iç çekmek kalıyor.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çelebiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/02/2014
İl: Tekirdag
Mesaj: 1799
çelebiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2015 12:14
Anladığım kadarıyla akvaryuma fabrika atıkları boşaltmıyorsunuz :) Ağır metal nereden gelecek bilemiyorum. O nedenle kömür ve zeoliti çıkartmanızı tavsiye ederim. Biyolojik malzemeleri pis su girişine koyarsanız çabuk tıkanırlar. Filtrenizin yapısını bilmiyorum. Eğer pis su girişindeki seramik halkalar suyu dağıtıp filtrenin geri kalanı içinde homojen bir dağılım yapmak içinse mekanik filtreleme amacıyla koyulmuşlardır. Bu tasarımda o halkaları orada bırakmanız gerekir. Yoksa su filtrenin bir kenarından akıp gider. Kendi eklediğiniz biyolojik malzemeleri de sonrasında kömür ve zeolitin yerine koymanızı tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeisteRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 781
MeisteRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2015 13:55
Jebo kullanıp teknik verilerden yola çıkıp 5 kere suyu çeviriyor diyorsanız dış filtreyi debi testine sokun önce.
Bir çok kez söyledim yine söylüyorum. DIŞ FİLTRE KABA PİSLİK ÇEKMEK İÇİN DEĞİL BAKTERİ KOLONİZASYONU YAPMAK İÇİNDİR. 

Dış filtreden elyafları çıkarın akvaryumdan su çeken borusunun ucuna silindir filtre süngeri takın, temiz su çıkışını kumlara değil yüzeye paralel ayarlayın. En alttan en üste gözenek genişliğine göre malzemeleri ayarlayın. Kirli su girişinden temiz su çıkışına doğru sırasıyla Seramik, Sünger, Substrat, Purigen şeklinde sıralayın.

İşlemleri hızlandırmak için Sera BioNitrivec kullanın.

Baktığınız balık türünde kaba pislik toplayacak bir ekipmana ihtiyacınız var, İç filtre kullanın. Eğer uzunluktan dolayı iç filtrenin çekimi yetersiz kalırsa tam karşısından dalga motoruyla destekleyin. Ancak dalga motoru yine kumu bulandıracağından iç filtreyi tek başına kullanmanız gerekecek.

Purigen partikülleri yok etmez öyle bir iddiası da yok, bulanıklığı alır. Ancak bulanıklığın sebebi kimyasal değil de fizikselse yani kumdan kaynaklıysa buna da bir etki edemez.

Zeolit kullanmayın, kanserojen etkisi olmadığı hala ispatlanmadı. Aktif Karbon akvaryum kurulurken 2 hafta kullanılır ve ana tankta ilaç kullanılmışsa tedavi sonrası etkisini nötralize etmek için kullanılır. İlaçlarda bakır vardır, gereğinden fazla akvaryumda kalması ağır metal zehirlenmesine yol açar. Bakır insan için de tehlikelidir.

Baktığınız balık ailesinden dolayı dip çekimi yapmak zorundasınız iç filtre de bir yere kadar temizler ancak dip çekimi süresini iç filtre kullandığınızda seyrekleştirmiş olacaksınız.
MeisteR2015-05-23 13:57:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Uzman BiyologÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 89
Uzman BiyologÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2015 21:07
Jebo filtreleri aslında gerçekten güçlü ancak su bağlantı bölümleri ve muslukları son derece ince geliyor o sebepten debi gücün yarısına bile erişemiyor. ben kafa kısmını açıp o gri bağlantı parçalarını ve içerdeki siyah küçük ses sebebi de olan boncuğu çıkararak bu gri bağlantı bölümünün içine girdiği siyah borularına önce 2-3 tur teflon bant sarıp üzerine çamaşır makinesi gider boruları (ki oldukça genişler 22mm iç çapı var uçları da kauçuk) onları geçirip kauçuk kısmın içine o siyah teflonlu kısma üzerlerini de boru kelepçesi ile sıktım. Debi 650 700 litreden 1200lere çıktı ve düşme süreside aylara uzadı. Ayrıca son derece kolay ve ucuz bir çözüm ve su kaçağı riski çok çok azalmış oluyor. Ayrıca filtrenin sesinde ciddi bir azalma oluyor deneyiniz. bahsi geçen filtre Jebo 839. Su yüzeyindeki toz benzeri olaya eğer önerdiğim çözüm ekonomik olması bakımından çözüm oluşturuyor ancak bütçe problem değilse birkaç markanın skimmer benzeri tatlı su için modelleri var 60 120 TL arası alıp çözebilirsiniz veya Aquaticlife ın dış filtreleri var marka yanılmıyorsam bu idi onların modellerinde yüzey emiş problar ı var bir tane alabilirsiniz 40 80 TL arası.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerkanAkınÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2359
SerkanAkınÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2015 21:34
[QUOTE=Uzman Biyolog]Jebo filtreleri aslında gerçekten güçlü ancak su bağlantı bölümleri ve muslukları son derece ince geliyor o sebepten debi gücün yarısına bile erişemiyor. ben kafa kısmını açıp o gri bağlantı parçalarını ve içerdeki siyah küçük ses sebebi de olan boncuğu çıkararak bu gri bağlantı bölümünün içine girdiği siyah borularına önce 2-3 tur teflon bant sarıp üzerine çamaşır makinesi gider boruları (ki oldukça genişler 22mm iç çapı var uçları da kauçuk) onları geçirip kauçuk kısmın içine o siyah teflonlu kısma üzerlerini de boru kelepçesi ile sıktım. Debi 650 700 litreden 1200lere çıktı ve düşme süreside aylara uzadı. Ayrıca son derece kolay ve ucuz bir çözüm ve su kaçağı riski çok çok azalmış oluyor. Ayrıca filtrenin sesinde ciddi bir azalma oluyor deneyiniz. bahsi geçen filtre Jebo 839. Su yüzeyindeki toz benzeri olaya eğer önerdiğim çözüm ekonomik olması bakımından çözüm oluşturuyor ancak bütçe problem değilse birkaç markanın skimmer benzeri tatlı su için modelleri var 60 120 TL arası alıp çözebilirsiniz veya Aquaticlife ın dış filtreleri var marka yanılmıyorsam bu idi onların modellerinde yüzey emiş problar ı var bir tane alabilirsiniz 40 80 TL arası.[/QUOTE]

Bendeki Lifetech 825 in saatte net 1000 litre debisi var ilk kurulumda.

http://www.akvaryum.com/forum/dis_filtre_debi_testi_k237952_sn23.asp
SerkanAkın2015-05-23 21:36:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir