salyangoz mu ?
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2010 16:35
Bugün akvaryumda bir şey farkettim, az bitkili akvaryumumda karşı duvarda yapışık ufak birşey vardı. Baktığımda yavru salyangoz gibi duruyor, başka varmı diye baktım ve toplam 6 tane gördüm. Akvaryumda 6 kök tilki kuyruğu, 2 kök elodea var. İşin garip yani ben akvaryuma salyangoz almadım. Bunların salyangoz olma ihtimali var mıdır? Varsa yavrularıma bir şey yapar mı? Çünkü tank yavru tankı. Arkadaşlar lütfen yardımcı olun, şimdiden teşekkürler saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2010 17:43
O şeyler akvaryuma sizi koymadığınız bir şeyse, salyangoz olma ihtimaline karşı alın. Forumda okuduğum kadarıyla erişkin salyangozlar yavru balıkları yiyebiliyor. Bunlar çok küçük demeyin; büyüyüp ileride çoğalırlarsa zor olur uğraşması.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2010 17:57
[QUOTE=JaponJason]O şeyler akvaryuma sizi koymadığınız bir şeyse, salyangoz olma ihtimaline karşı alın. Forumda okuduğum kadarıyla erişkin salyangozlar yavru balıkları yiyebiliyor. Bunlar çok küçük demeyin; büyüyüp ileride çoğalırlarsa zor olur uğraşması.[/QUOTE]
Bahsettiğiniz salyangoz katil salyangozdur ve canlı bir balığı yemesi çok düşük bir ihtimaldir.Bende okudum bu dediğinizi ama düşük bir olasılık.Aldığınız bitkilerden gelmiş salyangozlar olabilir.Balıklara zararı olmaz.scarab 2010-05-22 18:04:22
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2010 11:20
Ben de bugün canlı doğuran akvaryumum da aynı canlıları fark ettim. Şimdilik 3 tane görebildim ancak çok küçükler. Umarım balıklara herhangi bir zararları yoktur.gulay 2010-09-06 15:00:17
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2010 20:19
Benim akvaryumumda bitki olmamasına rağmen salyangoz oluşumu var acaba ne yapmalıyım ilgilenirseniz sevinerim. Balıklara zararı olabilir mi acaba zira benim hoşuma da gitti yani?gulay 2010-09-06 15:01:25
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2010 20:42
Peki akvaryumum 300 lt (100 50 60) bunlardan kurtulmak istersem nasıl bir yol izlemeliyim? Katil salyangoz mu yoksa makrakanta mı önerirsiniz? Balıklarım ise mpanga demasoni ve ilangi var bir de vazgeçemediğim 2 adet snow.
gulay 2010-09-06 15:03:55
SAYGILAR
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2010 20:44
Macracanta iyi bir yöntem olabilir fakat malavi ile ilgili pek bilgim olmadığından balıklarınızla beraber yaşamasının uygun olup olmayacağını bilmiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 02:07
Bitkilerle gelmiş olabilirler bende de aynı sorun varı bitki koydum bir kaç gün sonra bir iki tane salyangoz gördüm.Birşey olmaz kalsınlar dedim. O iki taneden bir iki aya kadar 200tane olmuştur belki. Yalnız korkmayın canlı doğuran tankımdaydı balıklara bir zararı olduğunu görmedim hatta fazla yem artıklarını felan tüketiyorlardı. Geçenlerde katil salyangoz aldım yaklaşık 1 ay oldu şimdi bir iki tane ancak göre biliyorum soyları tükendi. Katil salyangozlarda canlı doğuran tankımda doğal olarak onlarında balıklara bir sakıncasını görmedim fakat şimdi katilleri nasıl besleyeceğim sorusuna cevap arıyorum umarım bulurum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2010 16:22
Kabuğu şeffaf siyah altınsarısı noktalar görünen bir salyangoz ise Phydidae türü salyangozdur. Bu salyangozlar çok küçük ve sevimli görünürler. Çok fazla büyümezler genelde gördükleriniz erişkin olanlardır. Tek başına üreme kabiliyetleri vardır. Yumurtlayarak ürerler yumurtalarını genelde şeffaf bir kese içinde bitki yapraklarına yapıştırılar. Ben bir kesede 40a yakın yumurta saydım. Ortama göre yumurtalar bir iki hafta içinde açılır bir iki aya kadar erişkin boya gelirler ve üremeye devam ederler. bir tanesinden bir yıl içinde milyonlarca saylangoz sayısına ulaşmak mümkündür. Türkiyedeki sulara bulaşmamaları için akvaryum suyunuzu tuvalet ya da lavabo gibi yerlere dökmemeniz gerekiyor. Suyu başka sulara karışmayacak yerlere dökün. Ayrıca akvaryumdan çıkartığınız yaprak gibi katı atıkları güneşte iyice kurttuktan sonra çöpe atın. Bu salyangoz bir çok ülkeye akvaryumlar yüzünden girmiştir. Hemen hemen her ortama uyabilecek kadar dayanıklıdır. Doğada genelde pis sularda yaşarlar. Doğada bu salyangozun bol bulunduğu su kirli su anlamına geliyor. Temiz sularda yeterince yiyecek bulamadıklarından üreme hızları duruyor. Bitki çürüklerini yemeyi severler ama bulamazlarsa bitkileri yemeye başlarlar. Havayı su yüzeyine yaklaşıp solurlar ve tekrar dibe inerler. İyi yüzücüderler akvaryum yüzeyinde yüzdüklerini gözlemleyebilirsiniz.
Katil salyangozları kankurdu ile besleyebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2010 18:27
[QUOTE=suplilumas]Kabuğu şeffaf siyah altınsarısı noktalar görünen bir salyangoz ise Phydidae türü salyangozdur. Bu salyangozlar çok küçük ve sevimli görünürler. Çok fazla büyümezler genelde gördükleriniz erişkin olanlardır. Tek başına üreme kabiliyetleri vardır. Yumurtlayarak ürerler yumurtalarını genelde şeffaf bir kese içinde bitki yapraklarına yapıştırılar. Ben bir kesede 40a yakın yumurta saydım. Ortama göre yumurtalar bir iki hafta içinde açılır bir iki aya kadar erişkin boya gelirler ve üremeye devam ederler. bir tanesinden bir yıl içinde milyonlarca saylangoz sayısına ulaşmak mümkündür. Türkiyedeki sulara bulaşmamaları için akvaryum suyunuzu tuvalet ya da lavabo gibi yerlere dökmemeniz gerekiyor. Suyu başka sulara karışmayacak yerlere dökün. Ayrıca akvaryumdan çıkartığınız yaprak gibi katı atıkları güneşte iyice kurttuktan sonra çöpe atın. Bu salyangoz bir çok ülkeye akvaryumlar yüzünden girmiştir. Hemen hemen her ortama uyabilecek kadar dayanıklıdır. Doğada genelde pis sularda yaşarlar. Doğada bu salyangozun bol bulunduğu su kirli su anlamına geliyor. Temiz sularda yeterince yiyecek bulamadıklarından üreme hızları duruyor. Bitki çürüklerini yemeyi severler ama bulamazlarsa bitkileri yemeye başlarlar. Havayı su yüzeyine yaklaşıp solurlar ve tekrar dibe inerler. İyi yüzücüderler akvaryum yüzeyinde yüzdüklerini gözlemleyebilirsiniz.
Katil salyangozları kankurdu ile besleyebilirsiniz. [/QUOTE]
onuruygun 2010-09-09 10:20:21
Vay be bitirme tezimden makale okur gibi oldum. Teşekkür ederim bendeki yabani salyangoz türü sizin anlattığınızdandı ve o yumurta kesesini bende gözlemlemeyi başardım. Ama daha önce utanıyorum bunu söylemeye fakat bir su ürünleri teknikeri olarak ben suyu lavaboya döktüm hemde bir çok kez ve şimdi siz söyleyince aklıma geldi. Küçük bir ayrıntı gibi görmemek lazım. Şuan tatlı su balıklarında bulunan parazitlerin özellikle doğu asya kökenli olanları benzer yollarla ve çoğunlukla akvaryum balıkları ile taşınarak yayılmıştır dünyaya hatta bununla ilgili okulda çalışmam bile vardı. Nasıl aklıma gelmedi. Uyarı için tekrar teşekkürler.
Kan kurdunu nereden bulacağım bilen var mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir