Suyum ne zaman oturur?
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 09:36
Afadersiniz, akvaryum mobilyalı değil galiba. Ne kadara aldınız? Bende yeni bir akvaryum kuracağım 100 cm uzunluğunda 30 cm genişliğinde 40 cm uzunluğunda fakat Ankara'da ki petshopta 70 tlye bulabilir miyim? Birde o akvaryumda yunus,prenses vs. beslemeyin. Çünkü onlar dip balığıdır ve akvaryumun üst kısmını kullanmazlar. Buda akvaryumun litresi ne kadar büyük olursa olsun yer sıkıntısına yol açar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 11:17
[QUOTE=ahmet_mhnds]Akvaryumunuz hayırlı olsun çok şık duruyor fakat bir adet dış filtre ister ayrıca yunus sp den ziyade discus çok daha güzel yüksek akvaryumlarda discus gibi balıklar bakmak daha hoş yunus için boyu biraz kısa yüksekliğin çok önemi yok .[/QUOTE]
Ahmet bey, dış filtrem hazır balıklarımı almaya gittiğimde dış filtremide alıp gelicem. Ben şimdilik idareten koydum iç filtreyi yunus için 50 litre eksiğim olduğunu biliyorum, ben dekor yaparken onları rahatlatıcak bir şekilde olması için çabalıcağım.
Discus olay cidden çok farklı, çok hassas bir balık olduğunu biliyorum. En ufak bir su deherinin değişiminde kayıplar yaşabiliyormuşuz. Maliyet olarak orta derece bir balık olsada her kayıpta yenilerini almak beni biraz zorlayabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 11:17
[QUOTE=AJAN]Tanganyika istiyorsanız, bu yükseklikte en iyi leptosoma onun yanınada calvus öneririm.[/QUOTE]
Önerinizi dikkate alıcam, teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 11:20
[QUOTE=stalker] Cam kalınlığı dert çıkarmaz başınıza da o sehpa sonradan dikkatimi çekti, sağlamlığından emin misiniz? Tanganyikadan da çok çekinmenize gerek yok, size tavsiyem daffodil deneyin, o hacimde güzel bir aile sadeti yaşayabilirler. Sosyal yapılarıyla çok keyif alabileceğiniz bir tanganyika türüdür ve cabası oldukça da sağlamdırlar (biraz araştırın)
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Sehbanın altında 4 adet 7cm'e 7 cm takoz var. :) Bizde çok düşündük taşırmı taşımazmı fabrikasını arayıp dayanıklılık kontrollerinde 750 kg taşığı söyledi. Biz içimizin rahat etmesi için 4 adet daha takoz kulladık. Şuan o konuda pek derdimiz yok.
Daffodil önerisi için teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 11:24
[QUOTE=Darxoul]Öncelikle Hayırlı olsun.Kendimce gördüğüm bazı eksiklikleri dile getirmek istiyorum.
Akvaryuma dış filtre şart , hem biyolojik bakteri oturması için hemde iyi bir filtrasyon için.Sonuçta besliyeceginiz canlılar biraz büyük ve pisletme oranları fazladır.2.si akvaryum yatağın hemen yanı başında.Aslında uyudugunuz oda da bir akvaryumun bulunması hiç iyi değil.Çünkü nem oranı normalden çok çok fazla olur.Buda insan sağlığı için hiç iyi değildir.Özellikle astım ve gizli astımların ortaya çıkmasına neden olur.Bunun yanı sıra gürültü vs insanın sinirlerini yıpratıp uykusuz kalmanıza neden olur.
suyun berraklaşması için 4-5 gün kadar bir süre geçmesi gerekiyor.Ağır metaller ve klor uçup dinlenmiş su halini aldıkdan sonra su berrak olur fakat dış filtreniz olmadıgı için biyolojik bakteri döngüsü oturmamış olur.Chicledler için bakteri önemlidir , bu tür bir akvaryum için dış filtre alırsanız daha sağlıklı balıklar yetiştirebilirsiniz.
Kolay gelsin (:
[/QUOTE]
Salih bey şuan akvaryumumun kurulumu daha yarısına bile gelmedi, bu boyutlarda bir akvaryuma dış filtre almamak hem kendime hemde balıklarıma eziyet olmuş olur. Yatığın yanında küçük kardeşim yatıyor, umarım bir zararı olmaz. Ses konusunda gelince şuana kadar hiçbir rahatsızlıktan şikayet etmedik ( Son 1 gün içinde ) umarım böyle bir sorun olmaz. Bu güzel bilgiler için teşekkürler.
Şuan su düne göre % 30 bir berraklık kazandı sonunu bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 11:26
[QUOTE=dragonwar]Afadersiniz, akvaryum mobilyalı değil galiba. Ne kadara aldınız? Bende yeni bir akvaryum kuracağım 100 cm uzunluğunda 30 cm genişliğinde 40 cm uzunluğunda fakat Ankara'da ki petshopta 70 tlye bulabilir miyim? Birde o akvaryumda yunus,prenses vs. beslemeyin. Çünkü onlar dip balığıdır ve akvaryumun üst kısmını kullanmazlar. Buda akvaryumun litresi ne kadar büyük olursa olsun yer sıkıntısına yol açar.[/QUOTE]
Akvaryumu 170 TL yaptırdım, ben pek bilmiyorum akvaryum piyasasını Bursa'da güvenebileceğim bir yere gitmem lazımdı. Birçok kişinin bana önerdiği dükkana gittim ve pazarlığımızı yapıp 170 TL anlaştık. 6 gün sonrada akvaryum hazır bir şekilde evime geldi.
Balık konusunda önerilere bakılırsa yunus ve sp beslememden yana, eğer uygun bir tür bulabilirsem beslemeyi düşünebilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 11:40
Akvaryumunuz, normal şartlarda kimyasal kullanmadan, bir haftada otururmaya balık eklenecek duruma gelir, ve bir haftanın sonunda ,faydalı bakteriler oluşmaya başlar, tabiki bunun için, sanki akvaryumda balık varmış gibi filtreleri çalıştırmanız, bir miktar yemide ufalayıp akvaryuma atmanızda fayda vardır. Eğerki kimyasallar kullacaksanız örneğin, suyununuz litresine uygun ilk gün, sera aqutan eklediniz kloru, öldürdünüz. Akşamına sera toxivec eklediniz, sudaki balıklara ağır gelecek metalleri bağladınız çökerttiniz, 3. gün sera nitrivec kullandınız, bakteri kültürünü hızlandırdınız, ve artından sıvı vitamin eklediniz suya. Tahmini 3.günün sonunda en sağlamı 5.gün balıklarınızı, bir iki tane almanız lazım, çünkü ilk 2 haftada hassas balıkların, ölüm riski hep vardır su oturmadığı için, 2. haftanın sonunda ise hayli hatrı sayılır, faydalı bakteriler oluşmuş olur ve su kullanılır hale gelmiş olur. 2. haftanın sonunda doğru, tercih ettiğiniz tüm balıkları suyunuza ekleyebilirsiniz. 8 mm cam o ölçüler için iyidir patlamaz bence. Akvaryumun yüksekliği güzel, azına kadar su doldurmayın, üstten 5-7 cm, balıkların zıplama dalma, hava boşluğu, ve yem yeme aydınlığı olarak kullanacakları alan bırakmanızda fayda var.
mesutok 2009-08-10 11:43:45
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 11:55
[QUOTE=mesutok] Akvaryumunuz, normal şartlarda kimyasal kullanmadan, bir haftada otururmaya balık eklenecek duruma gelir, ve bir haftanın sonunda ,faydalı bakteriler oluşmaya başlar, tabiki bunun için, sanki akvaryumda balık varmış gibi filtreleri çalıştırmanız, bir miktar yemide ufalayıp akvaryuma atmanızda fayda vardır. Eğerki kimyasallar kullacaksanız örneğin, suyununuz litresine uygun ilk gün, sera aqutan eklediniz kloru, öldürdünüz. Akşamına sera toxivec eklediniz, sudaki balıklara ağır gelecek metalleri bağladınız çökerttiniz, 3. gün sera nitrivec kullandınız, bakteri kültürünü hızlandırdınız, ve artından sıvı vitamin eklediniz suya. Tahmini 3.günün sonunda en sağlamı 5.gün balıklarınızı, bir iki tane almanız lazım, çünkü ilk 2 haftada hassas balıkların, ölüm riski hep vardır su oturmadığı için, 2. haftanın sonunda ise hayli hatrı sayılır, faydalı bakteriler oluşmuş olur ve su kullanılır hale gelmiş olur. 2. haftanın sonunda doğru, tercih ettiğiniz tüm balıkları suyunuza ekleyebilirsiniz. 8 mm cam o ölçüler için iyidir patlamaz bence. Akvaryumun yüksekliği güzel, azına kadar su doldurmayın, üstten 5-7 cm, balıkların zıplama dalma, hava boşluğu, ve yem yeme aydınlığı olarak kullanacakları alan bırakmanızda fayda var.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Şimdilik hiçbir kimyasal kullanmak istemiyorum Mesut bey, yaklaşık 2 hafta akvaryumumu böyle tutmayı planlıyorum, bu süre zarfında kayalığımı ve dış filtremi vs.vs tamamlamak istiyorum. Akvaryum tamamen hazırlandıktan sonrada balıklarımı eklemeyi düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 12:00
O zaman bir iki tane yem ufalayıp un ufak edip atında, faydalı bakterilerin oluşması hızlansın, birde iç filtreniz varsa çalıştırın, buda faydalı bakterilerin oluşmasını hızlandırır, oksijen ihtiyaçlarını sağlar, yaz mevsimi, suyu durağan bırakmayın, bir sinek türü gelir yumurtlar, akvaryumunuz sonra kan kurduyla dolar, suyunuza iç filtrenin hareket vermesi bunu önler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 12:05
Akvaryumun içinde hava motoru ve iç filtre çalışır durumda, su o kadar bulanıkki o yüzden göremediniz galiba. (: Ben bu bulanıklığı aldığım 0 numara Silis kum'a bağlıyorum. Hayin kumu o kadar yıkamama rahmen bu kadar bulandırdı.
Ben bugün en iyisi yem almaya gideyim, daha yeni bir başlangış olduğundan yem bile almadım. Biz 5. katta oturduğumuz için sinek pek gelmiyor buralara, birde yaz aylarında günde 1 kez ilaçlama yapılıyor burda..
Valla sizler sayesinde hergün başka birşey öğreniyorum, teşekkürler arkadaşlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 12:11
Sorun değil, kumdan oluşan bulanıklık filttelerin yardımıylada en inatçısı 5.günde çökertilir, su duru hal alır. Yeterki siz zemindeki kumu karıştırmayın, ekeceğiniz, canlı bitkiler malzemeler varsa, en başkan yapın daha akvaryuma karışmayın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 12:29
Tamamiyle bir Malawi oluşturmak istiyorum, bitki eklemek aklımdan geçmedi. Kayalığı kurarken umarım bulanmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 12:31
Bana akvaryum fiyatları konusunda yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı? 70*30*40 cm uzunluğunda mobilyasız,kapaklı akvaryum ne kadardır?
dragonwar 2009-08-10 12:32:25
Yem olarak Sera ve Tetra'yı güvenle kullanabilirsiniz. Bu arada kum biraz az olmuş,eğer malawi cichledi filan besleyecekseniz kum takviyesine ihtiyacınız var. Bu işte yeniyseniz tavsiyem balon moli besleyin. Hem doğurduklarında yavrularını yeme eğilimleri en az olan balıklardan, hem de bakımı da çok kolay. Orta ve sert sudan hoşlandıkları için su yumuşatma gibi bir derdinizde olmayacaktır.
Not:Akvaryum uzunlamasına olduğu için tavsiyem malawi beslememenizden yana.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 12:34
Kum konusunda 25 KG yeterli oluğucağı için 25 KG kullandım, bakalım Malawi düşünüyorum Malawi olmazsa Tanganyika olucak. Canlı doğuran beslemek istemiyorum. Onlar için bitki vs.vs kullanmam gerekicek. Ama akvaryum tamamen Malawi için tasarladı ışık sistemei vs.vs.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir