Tetra Akvaryumuna Öneriler


tako61Çevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2022
İl: Trabzon
Mesaj: 6
tako61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2022 16:58
Merhabalar. Ben ilk kez bir akvaryum kurmaya karar verdim. Bir süredir internetten araştıma yapıyorum ama yine de çok eksiğim vardır. Bir petshopa gittim ve kafamdaki kuruluma göre malzeme ve fiyat bilgisi aldım. Almak için acele etmek istemiyorum o yüzden sizlere danışmak istedim. Bana 40-50ltlik bir akvaryum, iç filtre ve ısıtıcı önerdiler. Koyu bir tema istediğim için siyah hagen kum, pembe floresan, 2 Anubias önerdiler. Bakmak istediğmi balıklar şöyle: 6 Transgenetik Tetra, 6 Neon Tetra. Bunların yanına 1 vatoz ve 2 çöpçü önerdiler.
Sizce önerdikleri şeyleri almalı mıyım, balık sayısı akvaryum hacmine uygun mu, ek olarak neler yapabilirim? Neonların bir kısmı Kardinal olsa fark eder mi? İleride akvaryuma 1 adet melek(meleği de ayrı bir seviyorum) eklemem sorun olur mu? Veya 5-6 tane Danio Zebra eklesem nasıl olur? Pembe ışık bu balıklara güzel olur mu?
Fiyatların internettekilere göre daha pahalı olduğunun farkındayım fakat çoğu şeyi görerek almak istiyorum. İnternetten almamı önereceğiniz neler var? Mesela 1 Anubias için 60tl fiyat verdiler, almak mantıklı mı?
Son olarak Trabzon'da yaşıyorum. Buraya özel tavsiye vermek isteyen olursa çok sevinirim. Herkese keyifli hobiler[:3]

Teşekkür Edenler: [T]233994,Peygo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzkiyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2019
İl: Ankara
Mesaj: 55
oguzkiyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2022 19:12
Öncelikle hoş geldiniz, umarım hayalinizdeki keyifli kuruluma sahip olursunuz. Hacim olarak 90-100 litrelik bir tank tercih etmeniz yararınıza olur, hem su değerlerini korumanız kolaylaşır hem de daha fazla tetra türü deneyimleyebilirsiniz. Balıkların gerçek rengini görebilmeniz için beyaz ve gün ışığı arası tonlardan şaşmayın derim, ileride bitki eklemeyi de düşünürseniz düşük destekli bitkilere uygun dört renkli led armatürleri tercih edebilirsiniz, istediğiniz siyah kum da bitki eklemeye müsait. Balık türlerine gelince orası tamamen göreceli tabii ama kendi adıma transgenetik tercih etmezdim. Akvaryumcuların stoklarına göre balık önerisinde bulunduğunu unutmamak lazım, ansiklopedi kısmındaki tetra türlerine göz atabilirsiniz, bütçeniz nispetinde şehir dışından da balık temin edebilirsiniz, ilk balıklarınız içinize sinmeli. Şimdiden hayırlı olsun, keyifli hobiler.

Teşekkür Edenler: [T]234319,tako61[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tako61Çevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2022
İl: Trabzon
Mesaj: 6
tako61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2022 19:28
[QUOTE=oguzkiy]Öncelikle hoş geldiniz, umarım hayalinizdeki keyifli kuruluma sahip olursunuz. Hacim olarak 90-100 litrelik bir tank tercih etmeniz yararınıza olur, hem su değerlerini korumanız kolaylaşır hem de daha fazla tetra türü deneyimleyebilirsiniz. Balıkların gerçek rengini görebilmeniz için beyaz ve gün ışığı arası tonlardan şaşmayın derim, ileride bitki eklemeyi de düşünürseniz düşük destekli bitkilere uygun dört renkli led armatürleri tercih edebilirsiniz, istediğiniz siyah kum da bitki eklemeye müsait. Balık türlerine gelince orası tamamen göreceli tabii ama kendi adıma transgenetik tercih etmezdim. Akvaryumcuların stoklarına göre balık önerisinde bulunduğunu unutmamak lazım, ansiklopedi kısmındaki tetra türlerine göz atabilirsiniz, bütçeniz nispetinde şehir dışından da balık temin edebilirsiniz, ilk balıklarınız içinize sinmeli. Şimdiden hayırlı olsun, keyifli hobiler.[/QUOTE]

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Transgenetik tercih etmemin sebebi küçük kardeşimin onları sevmesinden dolayı, ayrıca Trabzonda maalesef çok az çeşit balık var ve şuanlık şehir dışından almaya bütçe ayıramayacağım.

Beğenenler: [T]213177,oguzkiy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8789
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2022 20:12
Hobiye hoş geldiniz.

[QUOTE=tako61]Neonların bir kısmı Kardinal olsa fark eder mi? [/QUOTE]Evet fark edecektir. Neon tetra ile kardinal tetra ayrı türlerdir. Tetra türlerinin hepsi sürü balığıdır. Bu sebeple aynı akvaryumda dahi olsalar her tetra türüne ayrı sürüler kurmanız gerekir. Yani 6 neon tetra, 6 kardinal tetra gibi.

[QUOTE=tako61]İleride akvaryuma 1 adet melek(meleği de ayrı bir seviyorum) eklemem sorun olur mu?[/QUOTE]Melek için bahsi geçen 40-50 litre oldukça küçük. Melekler için en, az 180-200 litre gerekir. 40-50 litrede çok stresli ve huzursuz yaşarlar.

[QUOTE=tako61]Veya 5-6 tane Danio Zebra eklesem nasıl olur?[/QUOTE]Zebra dahio bu hacimde olabilecek bir tür. Uyumludur da. Ama toplam 20-21 balık hacme göre çok olur. Şu anda 40-50 litrelik bir akvaryum alacaksanız olabilecek en iyisi 6 tane transgenetik ve 6 tane neon tetra dışında birşey almamanız. Muhtemelen vatoz olarak ya cüce vatoz yada leopar vardır. İkisine bu akvaryumdan daha büyük akvaryuma ihtiyaç duyar. Cory türleri ise (çöpçü) tetra türleri gibi sürü balığıdır. İki tane olmaları güvenilir bir ortam hissi oluşturmaz. Stresli olurlar. En az 6 tane beslemeniz gerekir. Hacim de buna uymuyor.

[QUOTE=tako61]Pembe ışık bu balıklara güzel olur mu?[/QUOTE]Akvaryumu kurarken doğayı örnek alın. Pembe ışık balıkları huzursuz edebilir. Doğru olan beyaz yoğunluklu birşey kullanmanız. Anubias gibi secebilceğiniz daha birçok canlı bitki var. Bitkilerin fotosentez yapabilmesi için uygun bir aydınlatma seçmeniz lazım. Pembe bu açıdan da mantıklı olmaz.

[QUOTE=tako61]İnternetten almamı önereceğiniz neler var?[/QUOTE]Çok birşey bulabilecek yerde oturmuyorsanız özellikle yemi ve bitkileri internetten temin edebilirsiniz. Daha iyi olacaktır. Atakan petshop, özelyem, akvaryem gibi sitelere bakabilirsiniz. Veya forumun ilanlar kısmına da göz atabilirsiniz. Yem ve bitki dışında da konumunuza göre birçok malzeme bulabilirsiniz.

[QUOTE=tako61]Mesela 1 Anubias için 60tl fiyat verdiler, almak mantıklı mı?[/QUOTE]Anubias çoğu bitkiye göre pahalı ve yavaş büyüyen bir bitki aslında. Dayanıklı olsa da başka bitkilerle başlayabilirsiniz. Sessiliflora, limon, bacopa, tütün, gül, çınar, zeytin, tilki kuyruğu, eledoa, saz, burgulu saz, najas, hydrocotyle, amazon hançeri, java fern, pigme zincir kılıç, subulata, pistia, su mercimeği, limnobium, salvania türleri gibi bitkileri de tercih edebilirsiniz.

Beğenenler: [T]234319,tako61[/T]
Teşekkür Edenler: [T]234319,tako61[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tako61Çevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2022
İl: Trabzon
Mesaj: 6
tako61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2022 20:34
Ne kadar güzel cevaplar vermişsiniz çok teşekkürler. Bugün başka bir akvaryumcuya gittim orada daha farklı uygun fiyatlı bitkiler ve beyaz led ışık önerdiler. Genel olarak daha düşük maliyet çıkardılar. Bugünkü yeri de bu siteden öğrendim tesadüfen. İyi ki keşfetmişim burayı ne güzel insanlar var[:3]

[QUOTE=BeyzPl]Hobiye hoş geldiniz.

Evet fark edecektir. Neon tetra ile kardinal tetra ayrı türlerdir. Tetra türlerinin hepsi sürü balığıdır. Bu sebeple aynı akvaryumda dahi olsalar her tetra türüne ayrı sürüler kurmanız gerekir. Yani 6 neon tetra, 6 kardinal tetra gibi.

Melek için bahsi geçen 40-50 litre oldukça küçük. Melekler için en, az 180-200 litre gerekir. 40-50 litrede çok stresli ve huzursuz yaşarlar.

Zebra dahio bu hacimde olabilecek bir tür. Uyumludur da. Ama toplam 20-21 balık hacme göre çok olur. Şu anda 40-50 litrelik bir akvaryum alacaksanız olabilecek en iyisi 6 tane transgenetik ve 6 tane neon tetra dışında birşey almamanız. Muhtemelen vatoz olarak ya cüce vatoz yada leopar vardır. İkisine bu akvaryumdan daha büyük akvaryuma ihtiyaç duyar. Cory türleri ise (çöpçü) tetra türleri gibi sürü balığıdır. İki tane olmaları güvenilir bir ortam hissi oluşturmaz. Stresli olurlar. En az 6 tane beslemeniz gerekir. Hacim de buna uymuyor.

Akvaryumu kurarken doğayı örnek alın. Pembe ışık balıkları huzursuz edebilir. Doğru olan beyaz yoğunluklu birşey kullanmanız. Anubias gibi secebilceğiniz daha birçok canlı bitki var. Bitkilerin fotosentez yapabilmesi için uygun bir aydınlatma seçmeniz lazım. Pembe bu açıdan da mantıklı olmaz.

Çok birşey bulabilecek yerde oturmuyorsanız özellikle yemi ve bitkileri internetten temin edebilirsiniz. Daha iyi olacaktır. Atakan petshop, özelyem, akvaryem gibi sitelere bakabilirsiniz. Veya forumun ilanlar kısmına da göz atabilirsiniz. Yem ve bitki dışında da konumunuza göre birçok malzeme bulabilirsiniz.

Anubias çoğu bitkiye göre pahalı ve yavaş büyüyen bir bitki aslında. Dayanıklı olsa da başka bitkilerle başlayabilirsiniz. Sessiliflora, limon, bacopa, tütün, gül, çınar, zeytin, tilki kuyruğu, eledoa, saz, burgulu saz, najas, hydrocotyle, amazon hançeri, java fern, pigme zincir kılıç, subulata, pistia, su mercimeği, limnobium, salvania türleri gibi bitkileri de tercih edebilirsiniz. [/QUOTE]

İzninizle üç sorum olacak size.
Kuracağım akvaryumda iç filtre tetraları rahatsız edebilir dedi akvaryumcu, filtreyi kısa kenar doğrultusunda takarsam sorun olmaz dedi. Siz ne dersiniz bu duruma?
Diğer sorum ise metilen mavisi hakkında. İlk su doldurmada metilen mavisi damlatmamı söyledi akvaryumcu. Sizce kullanmalı mıyım. Su düzenleyici herhangi bir ilaç kullanmayı düşünmüyorum. İlk dolumda balık koymadan suyu ne kadar bekletmeliyim bu şekilde?
Son olarak yaptığım araştırmalara göre bu akvaryumda ısıtıcımı 26 derece yapmayı düşünmüştüm ancak akvaryumcu 23-24 derece yapmamı söyledi. Petshoptaki akvaryumları 22 dereceyle ısıtıyormuşlar sebebi de balık alan kişiler genelde 20 derecelik suya koyuyorlar diye balıkların sorun yaşamaması içinmiş. Sizce kaç dereceye ayarlamalıyım? Termometre almana gerek yok dedi, sizce almalı mıyım?[EDIT]tako61,2022-03-02 21:43:52[/EDIT]

Beğenenler: [T]208569,BeyzPl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tuna Kemal BaşolÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2021
İl: Ankara
Mesaj: 53
Tuna Kemal BaşolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2022 22:37
[QUOTE=tako61]Ne kadar güzel cevaplar vermişsiniz çok teşekkürler. Bugün başka bir akvaryumcuya gittim orada daha farklı uygun fiyatlı bitkiler ve beyaz led ışık önerdiler. Genel olarak daha düşük maliyet çıkardılar. Bugünkü yeri de bu siteden öğrendim tesadüfen. İyi ki keşfetmişim burayı ne güzel insanlar var[:3]

İzninizle üç sorum olacak size.
Kuracağım akvaryumda iç filtre tetraları rahatsız edebilir dedi akvaryumcu, filtreyi kısa kenar doğrultusunda takarsam sorun olmaz dedi. Siz ne dersiniz bu duruma?
Diğer sorum ise metilen mavisi hakkında. İlk su doldurmada metilen mavisi damlatmamı söyledi akvaryumcu. Sizce kullanmalı mıyım. Su düzenleyici herhangi bir ilaç kullanmayı düşünmüyorum. İlk dolumda balık koymadan suyu ne kadar bekletmeliyim bu şekilde?
Son olarak yaptığım araştırmalara göre bu akvaryumda ısıtıcımı 26 derece yapmayı düşünmüştüm ancak akvaryumcu 23-24 derece yapmamı söyledi. Petshoptaki akvaryumları 22 dereceyle ısıtıyormuşlar sebebi de balık alan kişiler genelde 20 derecelik suya koyuyorlar diye balıkların sorun yaşamaması içinmiş. Sizce kaç dereceye ayarlamalıyım? Termometre almana gerek yok dedi, sizce almalı mıyım?[/QUOTE]Merhaba. Eğer almayı düşündüğünüz balıklar neon tetra ve transgenetik tetra ise 22-26 derece uygun olur diye düşünüyorum fakat balıkları almadan önce akvaryumunuzun dengeli olduğundan emin olmalısınız.

https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp (detaylı olarak buradan bakabilirsiniz)

Eğer akvaryumun dengeli değilse amonyak çok hızlı şekilde artacak ve bakımlarınızı öldürecek,hastalayacaktır. Balıkları çoktan aldıysanız suyu sık sık (günde bir kez %30) değiştirerek akvaryum dengelenene kadar amonyağı kontrol altında tutmaya çalışabilirsiniz. Metilen mavisi benim bildiğim kadarıyla antibiotik dır neden öyle demişler anlayamadım? Bitkiler için ise 6500k soğuk beyaz led yada florasan yeterli olucaktır fakat bu kolay bitkiler için geçerlidir daha zor bitkileri hayatta tutabilmek yada canlı renkler elde edebilmek için güçlü ışıklar gerekli olmaktadır tabi bitkilerin ne olduğunu bilmediğim için birşey söyleyemem. Akvaryum kurulumunda klorlu su kullanacaksanız en az 2 gün beklemenizi öneririm. Keyifli hobiler[:)]

Teşekkür Edenler: [T]234319,tako61[/T][T]233994,Peygo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tako61Çevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2022
İl: Trabzon
Mesaj: 6
tako61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2022 22:57
[QUOTE=Tuna Kemal Başol]Merhaba. Eğer almayı düşündüğünüz balıklar neon tetra ve transgenetik tetra ise 22-26 derece uygun olur diye düşünüyorum fakat balıkları almadan önce akvaryumunuzun dengeli olduğundan emin olmalısınız.

https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp (detaylı olarak buradan bakabilirsiniz)

Eğer akvaryumun dengeli değilse amonyak çok hızlı şekilde artacak ve bakımlarınızı öldürecek,hastalayacaktır. Balıkları çoktan aldıysanız suyu sık sık (günde bir kez %30) değiştirerek akvaryum dengelenene kadar amonyağı kontrol altında tutmaya çalışabilirsiniz. Metilen mavisi benim bildiğim kadarıyla antibiotik dır neden öyle demişler anlayamadım? Bitkiler için ise 6500k soğuk beyaz led yada florasan yeterli olucaktır fakat bu kolay bitkiler için geçerlidir daha zor bitkileri hayatta tutabilmek yada canlı renkler elde edebilmek için güçlü ışıklar gerekli olmaktadır tabi bitkilerin ne olduğunu bilmediğim için birşey söyleyemem. Akvaryum kurulumunda klorlu su kullanacaksanız en az 2 gün beklemenizi öneririm. Keyifli hobiler[:)][/QUOTE]

Değerli yorumunuz için çok teşekkürler. Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında ve attığınız makaleyi de okumuştum. Yine de farklı yorumlar görünce tam emin olamıyor insan, daha çok sorguluyor. Size de keyifli hobiler [:)]

Teşekkür Edenler: [T]233994,Peygo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8789
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2022 09:43
Ne demek rica ederim.:)

[QUOTE=tako61]Kuracağım akvaryumda iç filtre tetraları rahatsız edebilir dedi akvaryumcu, filtreyi kısa kenar doğrultusunda takarsam sorun olmaz dedi. Siz ne dersiniz bu duruma? [/QUOTE]Eğer debisi yüksek olmazsa akıntı yapmaz. Ama benim tavsiyem iç değil şelale filtre kullanmanız. Hacimden çalmaz, görsel olarak daha az kirlilik oluşturur, malzeme koyacak daha geniş alanı olur genel olarak. Akıntı konusunda da hiçbir problem olmaz. Bulabikiyorsanız debisi 300 lt/h kadar olan bir şelale filtre alabilirsiniz. Bulamıyorsanız aynı debiye sahip bir iç filtreyi, şelale aparatı ile kullanırsanız akıntı oluşacağını sanmıyorum.

[QUOTE=tako61]İlk su doldurmada metilen mavisi damlatmamı söyledi akvaryumcu. Sizce kullanmalı mıyım.[/QUOTE]Metilen mavisi bir ilaçtır. Genellikle dış parazite ve mantara etki eder. Balıkların stresini azaltabileceği için şehirler arası balık gönderimlerinde sularına koyulur mesela. Ama hiç hastalık, hatta balık yokken bu ilacı kullanmanızın hiçbir faydası olmayacaktır.

[QUOTE=tako61]İlk dolumda balık koymadan suyu ne kadar bekletmeliyim bu şekilde?[/QUOTE]Suyun oturması, döngünün başlaması için en az bir hafta on gün beklemenizde fayda var. Suyu musluk suyundan direk doldurabilirsiniz, ilk başta fark etmeyecektir.
Tavsiyem öncelikle bir balık türünü alın. Birkaç hafta sonra aynı satıcıdan almak istediğiniz diğer balık türünü alıp ekleyin. Bu sayede henüz azot döngüsü oluşmamış akvaryuma bir anda çok balık eklenmemiş olursunuz. Yavaş yavaş eklemeniz balık ölümlerinin önüne geçer.

[QUOTE=tako61]Sizce kaç dereceye ayarlamalıyım?[/QUOTE]Bu lafı geçen balıklar hep tropikal türler. 20 °C onlar için düşük. Sizin yapmanız gereken şey aşılama yapmak sadece. Balıklar, sizin akvaryumunuzdaki su sıcaklığına ve değerlerine yavaş yavaş alışırsa sorun olmayacaktır. Türlerin gereksinimi 25-26 °C. Yani düşündüğünüz daha doğru.

[QUOTE=tako61]Termometre almana gerek yok dedi, sizce almalı mıyım?[/QUOTE]Termometre alın. Isıtıcı arızalanırsa, herhangi bir anda su sıcaklığına bakmanız gerekirse, ısıtıcı suyu şaşmalı ısıtıyorsa termometreye ihtiyacınız olur. Su sıcaklığı balıklar için önemli bir konu. Onu istediğiniz zaman kontrol edebileceğiniz bir şeyin elinizin altında olması fayda sağlayacaktır. [EDIT]BeyzPl,2022-03-03 11:12:59[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]234319,tako61[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PeygoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2022
İl: Kirklareli
Mesaj: 71
PeygoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2022 18:07
[QUOTE=BeyzPl]Ne demek rica ederim.:)

Eğer debisi yüksek olmazsa akıntı yapmaz. Ama benim tavsiyem iç değil şelale filtre kullanmanız. Hacimden çalmaz, görsel olarak daha az kirlilik oluşturur, malzeme koyacak daha geniş alanı olur genel olarak. Akıntı konusunda da hiçbir problem olmaz. Bulabikiyorsanız debisi 300 lt/h kadar olan bir şelale filtre alabilirsiniz. Bulamıyorsanız aynı debiye sahip bir iç filtreyi, şelale aparatı ile kullanırsanız akıntı oluşacağını sanmıyorum.

Metilen mavisi bir ilaçtır. Genellikle dış parazite ve mantara etki eder. Balıkların stresini azaltabileceği için şehirler arası balık gönderimlerinde sularına koyulur mesela. Ama hiç hastalık, hatta balık yokken bu ilacı kullanmanızın hiçbir faydası olmayacaktır.

Suyun oturması, döngünün başlaması için en az bir hafta on gün beklemenizde fayda var. Suyu musluk suyundan direk doldurabilirsiniz, ilk başta fark etmeyecektir.
Tavsiyem öncelikle bir balık türünü alın. Birkaç hafta sonra aynı satıcıdan almak istediğiniz diğer balık türünü alıp ekleyin. Bu sayede henüz azot döngüsü oluşmamış akvaryuma bir anda çok balık eklenmemiş olursunuz. Yavaş yavaş eklemeniz balık ölümlerinin önüne geçer.

Bu lafı geçen balıklar hep tropikal türler. 20 °C onlar için düşük. Sizin yapmanız gereken şey aşılama yapmak sadece. Balıklar, sizin akvaryumunuzdaki su sıcaklığına ve değerlerine yavaş yavaş alışırsa sorun olmayacaktır. Türlerin gereksinimi 25-26 °C. Yani düşündüğünüz daha doğru.

Termometre alın. Isıtıcı arızalanırsa, herhangi bir anda su sıcaklığına bakmanız gerekirse, ısıtıcı suyu şaşmalı ısıtıyorsa termometreye ihtiyacınız olur. Su sıcaklığı balıklar için önemli bir konu. Onu istediğiniz zaman kontrol edebileceğiniz bir şeyin elinizin altında olması fayda sağlayacaktır. [/QUOTE] abi kardinal la tetra nbir arada yaşarmı aynı sürüde falan? 5 neon 1 kardinal alsam falan

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tako61Çevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2022
İl: Trabzon
Mesaj: 6
tako61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2022 19:29
[QUOTE=Peygo] abi kardinal la tetra nbir arada yaşarmı aynı sürüde falan? 5 neon 1 kardinal alsam falan[/QUOTE]

Benzer soruyu sormuştum ben de ve yukarıda Beyza arkadaşımız şöyle yanıtladı: ''Evet fark edecektir. Neon tetra ile kardinal tetra ayrı türlerdir. Tetra türlerinin hepsi sürü balığıdır. Bu sebeple aynı akvaryumda dahi olsalar her tetra türüne ayrı sürüler kurmanız gerekir. Yani 6 neon tetra, 6 kardinal tetra gibi.''

Beğenenler: [T]208569,BeyzPl[/T]
Teşekkür Edenler: [T]233994,Peygo[/T]
+1: [T]208569,BeyzPl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karahan413Çevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2023
İl: Ankara
Mesaj: 14
karahan413Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2023 20:02
30 lt akvaryuma kaç transgenetik alabilirim..Özenli bir üretim yapmayacağım ve üremesi için çalışmayacağım kendi hallerine bırakıcam(yavru bakımından

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir