Vatoz Ölümleri
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2014 20:55
Merhaba arkadaşlar; 100 litrelik 6 adet akvaryumumuzda yer alan yaklaşık 40-50 adet vatozumuzu aynı belirtiler ile kaybetmekteyiz. Ölümler öncesi vatozlarda mantarlaşma başladı. Önce göz çevresinde daha sonra vücudun geneline yayılan mantarlaşmalar...
Ölen vatozların bazılarının altının tamamen beyaz olduğunu görüyoruz. içini açtığımızda ise yumurtaları sapasağlam duruyor. Bazılarının ise alt kısmı o kadar ince ki hayvanın altından yumurtalarını rahatlıkla seçebiliyoruz.
Formaldehit banyosu denedik. Sonrasında ise otc banyosu uyguladık. Yurt dışından gelen özel yemlerini kullanıyoruz yemi kestik fakat ölümleri durduramadık. Bütün aileler birer ikişer gittii.
Öncelikle dişi ölümleri göze çarpıyordu fakat şu an erkekleri de kaybediyoruz. Bu sorunla daha önce karşılaşan veya ne yapılması gerektiği kkonusunda bilgi sahibi olan beni aydınlatırsa memnun olurum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2014 23:23
Akvaryumlar arasi herhangi bir baglanti var mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2014 23:24
Suyun amonyak ,nitrat ve nitrit testlerini yapmanizi tavsiye ederim. Formaldehyd banyosu genelde discus lardaki parazitlere karsi uygulanan bir yöntemdir. Ben sahsen sizin baliklarda ic parazitle alakali bir durum oldugunu düsünmüyorum. Öyle olsa mantarlasma olmaz. Tabi resimde atarsaniz daha dogru yorumlar yapilacaktir. Benim kanaatim akvaryum suyu ile alakali bir problem oldugu. Evvela akvaryumdaki dedigim degerleri bir ölcün eger her sey normal ise , o halde bakteriyel bir enfeksiyon olmasi muhtemel.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2014 00:07
akvaryumlar arası bağlantı ne yazıkkı var. Geçtiğimiz günlerde suda yaşadığımız ani bir nitrat dalgalanması nedeniyle oldukça fazla kaybımız oldu. Fakat bu durum anlıktı bildiğimiz kadarıyla şu an için suyun nitrat durumu sabit görünüyor. Aynı suda aynı değerlerde yaşayan pek çok balık türü bulunmakta, bu balık türlerinin nitrata karşı durumunu bilmemekle birlikte vatozlarda yaşanan böylesine bir patlamayı bu duruma bağlamakta güçlük çekiyoruz. Mantarlaşma ilk ortaya çıktığı zaman suyun sıcak olmasına bağladık. Belki o zaman alternatifler arasaydık şimdi böylesine kayıplar yaşanmayacaktı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2014 01:01
Dediginiz gibi o an yasadiginiz nitrat sorununun boyle kalici bir etki birakacagini nacizane fikrime gore ben de dusunmuyorum farkli bakteriyel durum mudur baska bir sey midir malesef bu konuda yorum yapacak birikimim yok,sanirim yapmissinizdir ama yapmadiysaniz da ben ancak sunu tavsiye edebilirim;Vatozlari karantina tanki gibi farkli bir akvaryuma almak,olasi tedaviyi orada yapmak ve diger akvaryumlarla baglantiyi kesmek.Kisa vadede diger baliklari etkilemese dahi ileriki gunlerde istenmeyen sonuclar yasayabilirsiniz,tekrar gecmis olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2014 09:22
Kirlilikten oluyor zannedersem yetersiz su değişimi, sonrasında aşarı dolu filtre malzemeleride olabilir, bunları gözden geçirmekte fayda var diye düşünüyorum. Böllesi mantar durumundada, mikofish ilacından faydalanabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 20:22
filtre oluşturmaya müsade etmeyecek bir sisteme sahibiz. suyumuz girişte filtre edilip sistem boyunca devamlı yenilenmekte buna rağmen mevcut kirlilik devamlı gözlem altında tutuluyor. Fakat, tüm müdahalelere rağmen vatozlarımızı kaybettik. Sarı prenses ve yunus ölümleri de başladı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir