yavru yunusda parazit.bakarmısınız ( resi
Filtreyi temizledim, kapattım. Isı 26 - 27, ısıtıcıyı da kapattım. 10 lt kadar su değiştirdim .
Başka ne yapabilirim? Dönüyor oldugu yerde, nereye gittini bilmiyordu..
foto da burda:
http://img214.imageshack.us/img214/2123/balkye5.jpg
Türkçeye önem veriyoruz.
Mesajlarınızda yazım ve noktalama kurallarına dikkat edin.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
kadir bey bu parazitten falan değil nitrattan kaynaklanan bir durum 5 günde bir dip çekimi yaparsanız bu sorun ortadan kalkar ilaçla falan tedavi edilmez aynı durum bendede olmuştu o yunus ölmediyse bir kaba alıp taze su koyun tabi dinlendirilmiş birde hava motoru varsa havalandırın (bu çok önemli) tankınızın suyunuda şimdilik %40 değiştirin aman dip çekimini ihmal etmeyin sağlıklı balıklar....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Zehirlenme olamaz. O zaman öteki balıklar niye dönmüyor. Denge merkezi zarar görmüş, baska bir balık vurmuş olabilir. Dönme olayının çaresi yok. Ölüm kaçınılmaz sondur.
Forum kuralları 5.madde:
Türkçeye önem veriyoruz.
Mesajlarınızda yazım ve noktalama kurallarına dikkat edin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kusura bakmayın yeni konu açmaya yetkim olmadığı için buraya yazmak durumundayım. .
Birçok makalede kloramin bileşiklerinden bahsedilmiş ve kloramin bileşikleri yerden yere vurulmuş...
Bu konu da izninizle bir kaç şey yazmak istiyorum.
Mesela... Türkiye’de ve Dünya’da birçok balık üretim tesisi Cloramin-T etken maddeli, Akzo-Nobel'in patentli ürünü olan Halamid'i kullanıyor.
Genelde kloraminlerin AOX bileşiği (Adsorable Organic Halogens ) olarak bilinen KALINTI bileşiklerine neden olacakları söyleniyor ama çalışmalar bunun tam aksini gösteriyor. Ve hatta bilim adamları içerisinde hiç halojen (Klor, Brom, iyot, Flor) bulundurmayan dezenfektanların bile AOX oluşumuna neden olacaklarını belirtiyorlar.
Şimdi size bahsettiğim dezenfektan; meyve-sebze dezenfeksiyonundan tutun da ameliyathane dezenfeksiyonuna kadar her noktada kullanılıyor. Tüm dünya da patentli olması, mikroorganizmaların ona direnç gösterememesi, kalıntı bırakmaması, doğada kaybolması, tadının, renginin, kokusunun olmaması, sert suların etkilememesi ve en önemlisi toksikolojik olmaması bu bileşiklerin en büyük özellikleri.
Bakın Balıkçılık Sektöründe Su Şartlandırması için:
Yetişkin Alabalık için = % 0,001 - %0,002 konsantrasyon (yani 1 TON suya10 –20 gr.)
Larvalar için = % 0,0003 - %0,0005 konsantrasyon (yani 1 TON su için 3 – 5gr.) Halamid toz kullanılır.
Bu konu hakkında onlarca sayfa literatür bilgi gönderebilirim.
(Lütfen özel mesaj atmayın. Maillerime bakamıyorum)
Saygılarımla.. Fatih UZUNÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir