YENI DISCUS AKVARYUMU?
arkadaslar bastan bir akvaryum dusunuyorum. yeni bir tank vs vs. balık olarakta discus dusunuyorum ama hicbir fikrim olmayan bir tur. 1 cift dusunuyorum. tank ebatı ne olmalı? icine ne koymalıyım? bitki ile olurmu? yani hicbirsey bilmedigim bir tur hakkında sıfırdan akvaryum yapmayı düşünüyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
saygılarımla
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba
Çift discus pahalı olur onun yerine akvaryumunuza uygun 6-7 ufak boyda(5-6 cm) adet alıp aralarından eş seçmeleri daha uygun olur.
Yetişkin bir discus başına 45-55 litre arası su ister.
Bitkili olabilir yanlız bitki olunca kumda olacak.Discus gibi su kimyasına hassas bir balık olduğu için genelde kum kullanılmaz çünkü dip çekimini zorlaştırır ve kumun içinde klan kalıntı bitki yaprakları,yemler vs nitrat artışına sebeb olur.
Size tavsiyem tecrübe edindikten sonra bu işe girin.Discus formunu bolbol araştırırsanız gerektiği kadar bilgi mecvut.Kolay gelsin.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhabalar , öncelikle discus anlatıldığı kadar riskli ve zor bir balık değildir .1.Sorunuzun cevabı çift olmanızı önermiyorum yavrualmak basit değil ve sizin hiç tecrubeniz yok ,6-7 cm balık alırsanız sizin için daha iyi olur . Üretim çifti için uygun ölçüler 50*50*50 dir ama sıfır tecrubeyle yavru alacağınızı sanmıyorum .Eğer üretim yapmayacaksanız eişkin balık başına 50 lt su yeterli olacaktır . Bitki koymanızı önermem çünkü tankınızın dibine kum koyarsanız dıp çekimi zorlaşacak,balıkların dşkısı kumların içine sıkışacak vae nitrat seviyesi yukselecektir .
Size tavsiyem 4 adet yerli üretim 6-7 cm ve uzeri (red malboro& red pıegon ) dışında sğlıklı dıscuslar alıp tankınızın altına kum vs koymadan beslemenızdır ...SAYGILARIMLA
FATİH ARKADAŞIMIZ BEN YAZARKEN CEVAPLAMIŞ BİLE :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ana sayfada makaleler bölümünden discus makalelerini incelerseniz discus konusunda gelişmenize katkı sağlayacaktır..
Saygılar.....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Cama cam akvaryum dip çekme işini kolaylaştırabilir fakat içinde kum olan akvaryumdada su kalitesini arttıran yaralı bakteriler kuma yerleşerek yararlı işler yaparlar.
Yani eğer hedef show tankıysa kum ve bitki olması cama cam akvaryumdan daha sağlıklıdır.
Görüntü açısındanda göze hoş gelecektir.
Minimum bir öneride buluncak olursak yanlızca su sirkülasyonunu sağlayacak bir kafa motorunu bitki ve kum bulunan akvaryumda çalıştırın (filtreye gerek yok) ve düzenli aksatmadan su değişimi yapın.
Alacağınız sonuç çıplak silikonların çirkinliği görünen cama cam akvaryum ile aynı olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir