Yüzgeç Erimesi ve Beyaz Dışkı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2015 20:16
Canlıdaki Belirtiler: Dışkılama beyaz,kuyruk kısma ve kuyrukta beyazlaşmalar
Akvaryum Kapasitesi (litre):280 Litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Vatoz, Çöpçü, Franatus
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Isı 24 dereceden 30-31 Dereceye Çıkartıldı
Filitrasyon: Dış Fitre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Flagyl 2 Adet, Deepfix DeepDezopur, Contra Ichyto, Bemiks Kompoze(Vitamin), Redox-C(Vitamin)
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : %25 hafatalık, Hastalık sonrası hergün %30 - %40
Yaklaşık 150 üzeri Lepistesime 280 litrelik akvaryumumda, 25 tane civarı Lepistesimide 60 litrelik Diğer akvaryumumda, 4 Full Red Albino Lepistesimide 50 litrelik ayrı bir akvaryumda bakıyorum. 280 litrelik ana tankımda 2 adet vatoz, 1 adet franatus ve 2 adet çöpçü, Full redler ile birlikte olan akvaryumda ise 1 adet çöpçü bulunmaktadır. Ana Tankımda ve diger bütün tanklarımda ısı sabit 22-24 civarıdır. Ana Tankımda elodea, java moss, anubias ve christmas moss bitkilerim var. Full redlerin oldugu akvaryum haric diger akvaryumlarda balıklarda beyaz dışkılama farkettikten sonra sarımsak suyuna emdirilmiş yem ile birlikte forumda yazan miktarlarda Flagyl Tablet ve Bemik Kompoze ile tedaviye başladım. her 1-2 balık ölümü ve bununla birlikte kuyruk kısma ve erimeside başlamıştı ısıyı kademeli olarak 30 derece 31 derece civarına çekmeme rağmen ölümler devam etti. Daha sonra Flagyl yerine yarı su değişimi yapıp ilk gün DeepFix Deepdezopur ertesi gün ise Biyo Mikofish ile devam ettim. Hergün aynı miktar su değişimi yapıp(%30-%40) Tedaviye devam ettim. Bu esnada ana tankımdaki bitkileri cıkarttıp temiz bir kovaya içine temiz musluk suyu koyarak 2 gün tuttuktan sonra bu bitkileri 2 gün sonra full red tankıma koydum. Ertesi günü akşam üstü Dişi full redlerimden birinin kuyrugu ısırılmış gibi ve sallantılı yüzüyor yem yemiyordu onu bir kaba alıp ısıyı 30 dereceye cıkarttıp içine mikofish damlatıp daha sonra hasta olarak gördügüm diger balıklarla olan karantina tankıma aldım(30 derece) Şimdi burda 5-6 gündür yaklaşık 25 civarı balık kaybettim ve en son 1 adet full red lepistesimde ölmek üzere ( artık ter dönmüş son anlarını yaşıyor gibi) en son forumda okudum son şey olarak terramycn sürdüm. Bunlara ragmen diger ana tanktaki balıklar normal gözüküyor ve ben şimdi Akvaryumlardaki bitkileri, dış filtredeki substratları, biyolojik süngerleri ve seramikleri ve kumu (hagen siyah 40 kg civarı) ne ile ne nasıl dezenfekte edebilirim? Bu hastalıkta kuyruk erimesi ile birlikte dışkılama bazen iç parazitteki gibi beyaz bazende normal bunuda anlamış degilim.
Şimdiden Teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2015 09:22
Filtreler çok kirlenmiş, suda zamanla nitrata doymuş kalitesizleşmiş, bitkiler zarar girmesin diye azda oksijen vermişsinizdirakvaryuma nitrat flitrelerin kirliliği ve ana tanktaki yetersiz su değişimiylede belki nitrat bitkilere iyi gelir diyerek az yapınca balıklar yavaş yavaş zehirlenmeye başlamış kan zehirlenmeleri artmış sonar ölümler yüzgeç erimeleri başlamış, dışkının bazen normal rengine dönüp sonrasında tekrar beyazlanması ise su değişimi yaptığınızda birkaç gün sonra düzelme olur nitrat inceldiği için ama sonra arttığında yine dışkı beyazlar bu şunu beli eder dışkıdaki bazen beyazlama bazen düzelme, filtreleriniz aşırı dolu kirli, ve suyunuz nitrata iyice doymuş su değişimi yapsanızda yine bozuluyor. Ana tanktan yüzde 50 hata yüzde 60 klorsuz ve akvaryumla aynı ısıda su değişimi yaparsanız ölümler yüzgeç erimeleri azalacaktır ölenler ölür biraz belki. Ve aynı anda filtreleride temizlemeniz gerekiyor. Hasta balıkları ise başka bir akvaryuma ayıracaksınız ısıyı yükseltmeden 24 derece yeter hava taşıyla havalandırırken onlara mikofish tedavisi yapın link ekleyeceğim aşağıya onu taklit edin, yemlerinede flagly serum alırsınız yemlerini bu serum sıvının içine atın eczanede 3 TL gibi. 5-10 dakika dursun atın yesinler, Yada iç hastalıklarda etkili bir yem vardır maddi gücünüz elveriyorsa dışkısı beyaz balıklara bunuda uygulayabilrsiniz ama hem mikofish hem sera baktopur tabs iç hastalık yemini aynı anda kullanmak kötü sonuçlar verebilir önce 4 gün mikofsih yüzgeç erimesi tedavisi yapın ardından 7 gün sera bakto tabs yemle besleyin geçecektir inşaallah.
mesutok 2015-03-18 09:26:04
Yüzgeç erimesinde bu konuyu taklit edin 4 gün:
Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 TL gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.
flagly serim bunun tabletide var oda olur ez sulandır bir tableti at yemleri içined 10 dakika dursun ilacı emsin yemler at yesinler. Flagly 500 mg tablet olarakta satılır 4 TL falan.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2015 20:04
Mesut bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, yalnız bitkili bir akvaryum olsa da dip çekimi haftalık olarak yapardım ve dış filtreyi hastalık başlamadan 10 gün önce temizlemiştim. Buna rağmen mikofish kullanımından sonra bitkilere zarar gelmesin diye ordan çıkartıp 2 gün bir kovada normal musluk suyunda tuttugum bitkileri full redlerimin oldugu akvaryumun su üstüne koyunca ertesi günü dişi full redlerimden birinin kuyruk kısmının erimesi forumlarda inceledigim kadarıyla bu hastalıgın columnaris flexibacter ( ağızda beyazlık, kuyrukta erime ve beyazlaşma yırtılma) oldugu kanaatine vardım. Şu an bitkiler bu bakteriyi taşımakta oldugunu düşündügümden bitkileri tekrar cıkartıp bu kez full redlerin oldugu akvaryuma mikofish ekledim.Şu an daha önce kaybettigim balıklar hariç yeni ölüm gerçekleşmedi. Dişi full red ise dünden beri mikofishli karantina akvaryumunda ve yine forumlardan okudugum kadarıyla terramycin merhemi canlı artemialara bulaştırıp aynı zamanda 3-5 dakkalıgına erimiş terramycinli suda banyo yaptırarak tedavi etmeye devam ediyorum. Açıkcası ben dün gece en son kıpırdamadan yerde ters yatan balıgın bugune cıkacagını tahmin etmiyordum. Şu an baktığımda karantina tankında (yavruluk içine koymuştum) yavruluğun içinde dipte düz bir şekilde durabiliyor arada 1-2 tur atıp tekrar dipe oturuyor.( Dipte hareketsiz ve ters durmasından biraz gelişme göstediği azda olsa belli). Ben şu an ana tankı yeniden kuracagım, fakat okudugum kadarıyla bu hastalıkta kumdan dış filtreye, bitkilere herşeyi dezenfekte etmek gerekiyor. Şimdi 40 kg siyah hagen kumu ve eheim substratpro, ve seramikleri 100 derecede kaynatmak yeterli olacak mıdır? Bunun haricinde içine temiz su eklenmiş akvaryumda içine hipo ( eski çamasır suları) ile dış filtreyi iç malzemeleri olmadan çalıştırsam 1-2 gün ve sonra tekrar yeni kurulum yapsam olur mu? Birde permasol aldım bugün bunu hipo yerine kullansam bu bakterinin %100 yok olma şansı var mıdır? Sonuçta dış filtre kovası, sepetleri, hortum içlerinde bu bakterinin bir şekilde varlıgını sürdürmemesi icin akvaryumu balıksız olarak komple dezenfekte etmenin baska bir yolunu ben henüz bulamadım.
http://www.lepistes.org/index.php?action=printpage;topic=14.0
Bu linkte terramycinin yemine katılabilecgini okuduktan sonra yemlerine eklemeye başladım. Ama flagyl ile inanın hiç bir sonuç alamadım, çünkü tedaviye ilk flagyl ile baslayıp sarımsak suyuna bulanmış yem yedirmiştim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2015 09:01
Boşverin çamşır suyunu permasolu o arada hareketlenen balık kabızda olmuş olabilir ona yem vermeyin 2 gün kadar. Terramycinle yaptığınız banyo ve uygulamalara birkaç gün daha devam edin. İnşaallah iyi olurlar zaten yakın zamanda filtre bakımları yapmışsınız su değişimi yapmışsınız onlarda iyi gelecektir balıklarınıza temizliği yaptığınız günden sonra başlayarak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2015 10:38
Colomminaris teşhisi koymuşsun bencede colomminaris %100 var .Bu hastalık basit ama uğraştırır iyileşen balıklarında kısa bir süre sonra kalıcı sakatlık geçirmesi büyük ihtimaldir.Lepistes beslediğim zaman isterse aded fiyatı trilyon değerinde olsun kullanacağım ilaçlar bellidir fazlasıyla uğraşmam balığı imha ederim.Zaten çoğu zamanda gerek kalmaz. Bakırsülfat,tetrasiklin,amoksilin . İkisi sadece antibyotik bakırsülfatta genel dezenfektan görevi görür parazitide öldürür,mantarıda,bakterileride,virüsleride. Zaten parazitten ıvırdan zıvırdan kolay kolay ölen lepistes çok fazla göremezsiniz. Lepistesin nasıl bir balık olduğunu bu forumlar sayesinde hepimiz unuttuk özel arıtma sistemleri özel yemler,özel bitkiler aydınlatmalar vs vs. böyle lepistesmi beslenir bu şekilde hastalıkmı biterEn sağlıklı en babacan lepistesler oksijeni düşük çamurlu suda bataklık gibi yerlerde yetişiyor bu balıklara temiz bakarsan hastalık bitmez lepistes pisliği seven bir balık.40 litre akvaryumda simsiyah suda filtresiz havasız öyle bir üretim yaptımki zamanında akvaryuma yaklaştığımda su yüzeyinden balıktan başka hiç birşey gözükmüyordu o yüzden kabızlıkmış,su kalitesiymiş bilmemneymiş bunlar lepistesci adamın işi değil akvaryumunda taşıyıcı varmı yokmu ona bakacaksın veba varsa ne yaparsan yap boş . Fotoğraftaki karnı şiş olan balığında problemi %100 olarak kabızlık değil onuda söylim. Colomminaris dönemlerinde bazen iç organlar etkilenir karın şişer,bazen kuyruk yüzgeç uçları beyazlaşıp erimeye başlar,bazende balığı ortadan ikiye bölüyomuş gibi eritir sakat bırakır. Hatta hastalık ilk balıkta görülmeye başladıktan sonra çok kısa sürede bazen birkaç saat içinde bile sağlıklı balığın yüzmesi,şekli,rengi herşeyi değişir. Colomminaris taşıyan balıklar hastalanmayabilir yada şartlar uygun olduğunda hastalığı yaymayadabilir.Colomminaris yoksa ne yaparsanız yapın kolay kolay lepistesleri öldüremezsiniz aslında bu bakteri çakışması denilen şeyde saçmalık colomminaris aşırı yaygınlaştı ve satılan her 100 lepistesten 99 tanesi bunu taşıyor bilmem kimin ithalatındada aynı akvaryumcu ahmet aganın sattığı lepisteslerdede aynı balığı alıp geliyosun her iki taraftada colomminaris var ama karşılaştıkları zaman hangi taraf stresi göğüslüyorsa o taraf yalan oluyor.Lepistes üreten her akvaristin dolabında kilosu 20 lira olan bakırsülfat bulunmalı . Ben bu ara sürekli bakırsülfat deyip duruyorum ama 2 metre bitkilide karma tankımda lepistesler var ne zaman balık alırsam alayım aldığım balık sayısı 1 aded bile olsa bu lepistesler yüzünden colomminaris salgını anında başlıyor. 500 litreye yarım çay kaşığı silme şekilde eritip suya atıyorum birkaç saat sonra %30 %40 civarı su değişimi yapıyorum,ışıklarıda kapatıp ertesi sabah bir açıyorum yarısı erimiş balıklar bile düzelmeye başlıyor,devam eden günlerde birkaç gün sonra bir su değişimi daha yapıyorum sonrasında yemlemeyi bırakarak gübre atmadan akvaryumu 10 gün kadar dinlenmeye bırakıyorum,eski prosedürüme döndüğümde başka balık eklemezsem çook uzun süreler hastalığın h si gelmiyor. Bakırsülfat varken ilaca para kaptırılmaz colomminaris gibi bir hastalığada balık feda edilmez .Şu anda akvaryumumda yarısı felç olmuş iyice erimiş bakırsülfattan sonra kurtulan bir dişi var balığın kuyruk hizası göbeğiyle bir gidiyor ikiye katlanmış hayatını o şekilde sürdüren bir balık. Doğum yaparken doğanbalıklar ilk olarak annelerinin kuyruğunu görüyorlarYani bu kadar durumu kötüleşmiş bir balığı bile ipten alabiliyor ki bu zamanında kullandığın zaman hastalık başlamadan yok oluyor.RedMap87 2015-03-19 10:45:14
Bu arada bu para aşağı sözde lepistesciler diskuscular varya onlara inat bu balıklarda kullanılan hormonları renklendirici ajanları vs. vs. açıklayasım var ama bu millet onunda suyunu çıkarmasın.?
Bu arada bu para aşağı sözde lepistesciler diskuscular varya onlara inat bu balıklarda kullanılan hormonları renklendirici ajanları vs. vs. açıklayasım var ama bu millet onunda suyunu çıkarmasın.?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2015 10:59
Lepistes beslemedim ama, beni şaşırttın doğrusu lepistesler hakkında verdiğin bilgilerle filtresiz havasız ilginç geldi lepistesler hakında bilenenin çok aksi deneyimler yaşamışsın üretmisin bile tebrik etmekten başka birşey kalmıyor bana. Sagol Koray çok güzel bilgiler vermişsin. Ellerine sağlık. Güvenilir kaynakları varmı bunu almak için şuradan alınırsa daha iyi olur gibi yoksa bütün piyasadakilerin hepsi iyimidir. Toz halindemi oluyor sıvı halindemi bu?
mesutok 2015-03-19 11:20:48
Bumu senin bahsettiğin acaba
resim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2015 11:45
Aynen bu abicim, rahmetli dedem buna göztaşı,su boyası falan birşeyler diyordu memleketteki eve gidince asma yaprakları yetiştirdiği bir bahçe vardı orayı bunla ilaçlıyordu. Kayıpsız hasat yaptığını falan hatırlayınca dedim niye olmasın neymiş bu göztaşı araştırdım, baktım bakırsülfatmış zaten birçok akvaryum ürünündede ilaçların etken maddesi olarak bakırsülfat kullanılıyor ,akvaryumda bir iki kullananda olmuş ama kesin birşey yok ,mesela üniverste çalışmalarındada buna yer verilmiş ama alabalıklara verilen tavsiye dozlarında verilince akvaryum balıklarını zehirliyor(gramaj bazında çok hassas terazide tartarak verdim) yada bir akvaryum ile ilgili kitapta bilmemkim tavsiye veriyor hesapta o dozda uyguluyorsun yine ölüm görülebiliyor,aslında benim dozlardan bahsetmek istemememin nedenlerinden biride buHassas türleri gümletiyor saniyeler içinde en sağlıklı olan balığı bile öldürebiliyor.İşin kötüsü göztaşı olarak satılanların yapısından dolayı her zaman dozajda tutturulamıyor ,birde şekerli gibi bir hal alıyor toz olarakta ayıramıyorsun o yüzden sakat. Anca sıvı içinde çözerek ölçüm cihazıyla falan sabit değer alacaksın anca o şekilde sıvı içinde çözünmüş formunu akvaryuma atacaksın. Buda ticari ürünlerde var ama kilosu 20 lira olan ilacı 20 000 lira yapıyor . Bazen tavsiye olarak ticari ürünlerden bakırsülfat içerenleri tavsiye ederim forumda, bunun nedenide bu madde o hastalığa kesin çözüm ama direk bunu al bu kadar at diyemiyorum mecbur marka tavsiyesi veriyorum . Ya bende ne kimyasallar varda işde sakat iş abi kesin doz yok kesin dozu bulsam hasta balığı olan kalmasın diye konu açacağımda kesin doz olmadan cahillik yapmam.
RedMap87 2015-03-19 11:53:46
Bu arada bu kimyasalı kullanırken çok balığım saniyeler içinde gözümün önünde bayıldı birkaç dakika içinde 400 litre suyu boşalttım,bir yandanda taze su eklemeye başladım apar topar kurtardım her seferinde ,ama arkadaşımda denedik saniyeler içinde birkaçı öldü bayıldı bayıldı dedim balık ayılmadı beni bayıltıyolardı o yüzden doz yok abi.. Ama yine suç benim değil su dinlendirme tankı yok,arıtma yok,karantina akvaryumuda yok ne var diyorum boş kova var diyo yine kendi aptallığından öldü benim dozajımdan değil ama anlatamazsın kimseye. Sen doz verdin uyguladım öldü olur sonra.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2015 11:50
Yaz yaz bir hastalık zamanında hangi tür balıkta ne kadar oranda kulandın bir çay kaşığımı gibi dozlar yap nasıl yaptın bir kenara yaz dursun lazım olur belgeli olur. Şimdi yemek programları vardır biri der 250 gr öteki der 1 çay bardağı ama lezzeti tutturur tarif eden ustalar. Biri 250 gram pirinç der öteki pratik bur su bardağı pirinç der lezzet tutturulur :)
mesutok 2015-03-19 11:52:07
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2015 11:58
Bu sefer yazdım işte çay kaşığında yarım silme kadar yer kaplayacak göztaşını 500 litrede kullanıyorum.Akvaryuma atmadan öncede içme suyunda eritiyorum. Sıvı formunu bilmiyorum ama bu mavi toz olanı kullanacaksınız bazı yerlerden aldığınız kaya tuzu şeklindede olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 03:18
Evvelsi günü dipte hareketsiz ters yatan ve artık onun için saatleri kaldığını düşündüğüm full red dişim karantina tankındaki yavruluk içinde eskisi gibi yüzmeye başladı. Ama kuyruk diye bişey kalmadı. Terramycin sürmeye ve banyo yaptırmaya devam ediyorum. Ben şimdiye kadar dipte sırtüstü hareketsiz yatan bir lepistesin 2 gün içinde ölmeden eski saglıgına kavustugunu ilk defa görüyorum. Bakalım kuyruk cıkacak mı merak ediyorum. Daha önce terramycini yara almıs Tropheuslarıma kullanırdım ve yarayı cabuk iyileştirirdi, ama lepistes gibi bir balık hele ki genç ise sürmeside oldukça zor.
Ama bu columnaris denen şey gerçekten başa bela bişeymiş onu anladım. Ve tecrübe etmeden bu hastalıgı yenmek forumları okumayla da olmuyor. Kimi ısıyı 30 derece yap, kimi 22-24 yap, kimi su ilacı kimi bu ilacı. balıkları ayırmakta aslında bişey ifade etmiyor çünkü virus balıklar dahil her yerde. Ben suya akıntı verip ısıyı düşürerek ve mikofish ile yemlerine terramycin katarak şimdilik stabil hale getirdim ve mesagı yazdıgım günden beri hic bir kaybım olmadı.
Bu bakır sülfatla ilgili forum içi bir yazı bulmuştum bitkilerimi ve dış filte re ve benzer şeyleri columnaristen dezenfekte etmek için. Oldukça zehirli ama bir o kadar da dezenfekte edici.
http://www.akvaryum.com/forum/yeni_alinan_bitkilerin_temizlenmesi_k126210.asp
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 05:26
Teramisin içeriğinde tetrasiklin türevi antibyotik içeriyor. Bu antibyotik çok eski ve bazı hastalıklar buna karşı direnç kazandılar. Özellikle colomminarisde kesin etkili bir ilaç değil öncelikle bundan emin olmanızı isterim. Ben size en garanti çözümü sıkılarakta olsa yazdım kesin çözüm.Teramisin daha çok basit bakteriyel enfeksiyonlarda özelliklede iç hastalıklarda güzel iş yapan vede polimiksin b içeriğinden dolayı hatırladığım kadarıyla mukozayı koruyan balığın salgılarını arttırmasına yardımcı olan bir ilaç. Gerçi ben bunu son zamanlarda merhem olarak değilde kapsül formunu suda çözerek kullanıyorum yinede colomminarisde yetersiz görüyorum. Ama tüm bitkili tanklarda sorun çıkarmadan kullanılabilir hatta alglerinde birçoğunu baskılar . Teramisinin adı bilinmiyorken onlarca kez zamanında bu ilaçtan bahsedip durdum kimse o zamanlar dikkate almamıştı. Bu arada su içinde çözerek sprey şeklinde balığa püskürtebilirsin sürmek için çaba harcamana gerek yok zaten suya salınca merhem akıp gidiyor.Bu arada kimi şöyle yap kimi böyle yap diyor her kafadan bir ses doğru diyorsun ama ben hasta balığa tuz basmak,zırt pırt her hastalıkta ısı yükseltmek,flagyl kullanmak vs. gibi şehir efsanelerini tavsiye etmiyorum. Bakır uygulamasından sonra suyu hızlı bir şekilde çekip hızlıca dolduruyorum bazen su sıcaklığı 18 19 derecelere düşüyorki lepistes,melek,tetra sürüleri,barblar vs.vs türlü türlü balıklar var. Siz şehir efsanesindeki gibi sıcaklığı arttırırsanız bakterilerin üremesi hızlanır hatta bazı parazit türleride çoğalmak için konakçıyı terk eder sonrasında azılı şekilde tekrardan saldırır,su sıcaklığını düşüreceğizki mantarlar çoğalmaya başlayıp bakterileri baskılasın zaten suda kimyasalda var bir süre sonra bakterilerde mantarlarda geri çekilecekler. Hastalık ilk etapta bakteriyel enfeksiyondan fungala dönebilir yada dönmedende yok olabilir çok kez gözlemledim.Sebebiyse fungal problemler çoğu zaman daha kolay oluyor. Ama bu balık için böyle mesela egzotik kuş türlerinde mantarlara fırsat verip bakterileri baskılarsan megabacteria ,aspergilosis ,canker gibi tehlikeli mantar türevlerinin dönüşü zor oluyor hatta tedavisi ilaçla bile imkansız hale gelebiliyor.Ben bir kuyuya taş attım üretimhaneye hazırlanıyorum. Benim tek kaygım para değil kağıt parçası için insan kazıklayan birisi değilim yerleştikten sonra abuk subuk kimyasallarlada uğraşmam inşallah hastalıkla uğraşmam ama uğraşırsamda elimin altında avrupa standardlarında doz ayarlı tatlı su balıkları için özel dozlanan kimyasallar olacak ozaman hepinizle paylaşırım.Bu kimyasallardan bazıları hastalık yokken yemlerine ve sularına katılıyor. Kimisi antibyotikle birlikte türlü vitaminler,aminoasitler,protein ve yağlar vs.vs.mükemmel şekilde içeriyor.Aslında üzülerek söylüyorum hasta etmeden balık bakmak anormal şekilde hızlıca onları büyütmek ve şov boy yapmak çok basit iş ama dedimya bazı şeyleri gün yüzüne çıkarmakta istemiyorum. Biz millet olarak para hırsı olan vede canlılara değer vermeyen bir milletiz yoksa üretim konusunu baz alırsak canlılarıda hiçe sayarsak 1,1.5 ay içinde yavru bir lepistesi damızlık hale getirip renklerini en iyi şekilde sergiletmesinide biliyorum,sıradan basit bir diskusdan alınan yavruların nasıl tabak gibi kalıplanıp rengarenk olacağınıda biliyorum ve emin olun ünlü üreticilerin %90 ı bu kimyasal ajanları kullanıyor. 3 aylık bir diskusu tatlı tabağı kadar yapmış bütün değerlerinin üzerine yemin ediyorlar canlı yemlerle vs.vs %100 su değişerek büyüttüm diyorlar .Çok gördüm bu çakalları Kendime yakıştırabilsem piyasadan toplayacağım 3 4 bin aded bir iki aylık yavru diskusu boylandırma tanklarına alıp basacağım kimyasalı 2 ay sonra verdiğim para 4 5 katı değerlensin ama işin ucunda kul hakkı olmayacakmı ozaman onu düşünüyorumSu değişimiyle fazla uğraşma dana yüreğinin pisliğiyle uğraşma bas kuru yemi bas kimyasalı hooppp disk şekli ne kadar kolay ama....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 08:04
Yavrulari hasta ettigimde gecen sefer kükürt denemistim. Almaya gittigimde tarimci mavi olanı mi istiyorsun abla demisti. Alabalik havuzlarina atildigini o zaman ogrenmistim. Cok etkili olduğunu bahce ilaclamasindan biliyorum agaclarin uzerindeki ve baglardaki tum mantar ve böcekleri talan ediyo ve heryer masmavi oluyo..
Birde şunu soyleyeyim akvaryumu dezenfekte etmenin en guzel maddesi kaya tuzu. Baliklari cikarin akvaryumun icine 2-3 su bardağı kadar tuzu dökün kumu hafifce karistirin filtre çalışsın. Ne bakteri kalir ne mikrop sonra temiz suyla yıkar doldurur kullanmaya devam edersiniz..
Birde şunu soyleyeyim akvaryumu dezenfekte etmenin en guzel maddesi kaya tuzu. Baliklari cikarin akvaryumun icine 2-3 su bardağı kadar tuzu dökün kumu hafifce karistirin filtre çalışsın. Ne bakteri kalir ne mikrop sonra temiz suyla yıkar doldurur kullanmaya devam edersiniz..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 08:32
Kaya tuzu dezenfekte amaçlı kullanılmaz,kullanılmamalı sülük falan varsa ozaman olabilir. Size bakırsülfat vermişler suda çözünür çökelti yapmaz.Kükürtse sarı olur suda çözünmez büyük çoğunluğu su üzerinde toplanır. Balıklara verilen kükürtün ne eksi ne artı hiç bir faydasınıda görmedim ayrıca.Kükürtü bu şekilde kullanırsanız şöyle faydası olur diyen varsa onuda yazarız kenara iyi olur.
RedMap87 2015-03-20 08:32:36
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 09:00
[QUOTE=RedMap87]Teramisin içeriğinde tetrasiklin türevi antibyotik içeriyor. Bu antibyotik çok eski ve bazı hastalıklar buna karşı direnç kazandılar. Özellikle colomminarisde kesin etkili bir ilaç değil öncelikle bundan emin olmanızı isterim. Ben size en garanti çözümü sıkılarakta olsa yazdım kesin çözüm.Teramisin daha çok basit bakteriyel enfeksiyonlarda özelliklede iç hastalıklarda güzel iş yapan vede polimiksin b içeriğinden dolayı hatırladığım kadarıyla mukozayı koruyan balığın salgılarını arttırmasına yardımcı olan bir ilaç. Gerçi ben bunu son zamanlarda merhem olarak değilde kapsül formunu suda çözerek kullanıyorum yinede colomminarisde yetersiz görüyorum. Ama tüm bitkili tanklarda sorun çıkarmadan kullanılabilir hatta alglerinde birçoğunu baskılar . Teramisinin adı bilinmiyorken onlarca kez zamanında bu ilaçtan bahsedip durdum kimse o zamanlar dikkate almamıştı. Bu arada su içinde çözerek sprey şeklinde balığa püskürtebilirsin sürmek için çaba harcamana gerek yok zaten suya salınca merhem akıp gidiyor.Bu arada kimi şöyle yap kimi böyle yap diyor her kafadan bir ses doğru diyorsun ama ben hasta balığa tuz basmak,zırt pırt her hastalıkta ısı yükseltmek,flagyl kullanmak vs. gibi şehir efsanelerini tavsiye etmiyorum. Bakır uygulamasından sonra suyu hızlı bir şekilde çekip hızlıca dolduruyorum bazen su sıcaklığı 18 19 derecelere düşüyorki lepistes,melek,tetra sürüleri,barblar vs.vs türlü türlü balıklar var. Siz şehir efsanesindeki gibi sıcaklığı arttırırsanız bakterilerin üremesi hızlanır hatta bazı parazit türleride çoğalmak için konakçıyı terk eder sonrasında azılı şekilde tekrardan saldırır,su sıcaklığını düşüreceğizki mantarlar çoğalmaya başlayıp bakterileri baskılasın zaten suda kimyasalda var bir süre sonra bakterilerde mantarlarda geri çekilecekler. Hastalık ilk etapta bakteriyel enfeksiyondan fungala dönebilir yada dönmedende yok olabilir çok kez gözlemledim.Sebebiyse fungal problemler çoğu zaman daha kolay oluyor. Ama bu balık için böyle mesela egzotik kuş türlerinde mantarlara fırsat verip bakterileri baskılarsan megabacteria ,aspergilosis ,canker gibi tehlikeli mantar türevlerinin dönüşü zor oluyor hatta tedavisi ilaçla bile imkansız hale gelebiliyor.Ben bir kuyuya taş attım üretimhaneye hazırlanıyorum. Benim tek kaygım para değil kağıt parçası için insan kazıklayan birisi değilim yerleştikten sonra abuk subuk kimyasallarlada uğraşmam inşallah hastalıkla uğraşmam ama uğraşırsamda elimin altında avrupa standardlarında doz ayarlı tatlı su balıkları için özel dozlanan kimyasallar olacak ozaman hepinizle paylaşırım.Bu kimyasallardan bazıları hastalık yokken yemlerine ve sularına katılıyor. Kimisi antibyotikle birlikte türlü vitaminler,aminoasitler,protein ve yağlar vs.vs.mükemmel şekilde içeriyor.Aslında üzülerek söylüyorum hasta etmeden balık bakmak anormal şekilde hızlıca onları büyütmek ve şov boy yapmak çok basit iş ama dedimya bazı şeyleri gün yüzüne çıkarmakta istemiyorum. Biz millet olarak para hırsı olan vede canlılara değer vermeyen bir milletiz yoksa üretim konusunu baz alırsak canlılarıda hiçe sayarsak 1,1.5 ay içinde yavru bir lepistesi damızlık hale getirip renklerini en iyi şekilde sergiletmesinide biliyorum,sıradan basit bir diskusdan alınan yavruların nasıl tabak gibi kalıplanıp rengarenk olacağınıda biliyorum ve emin olun ünlü üreticilerin %90 ı bu kimyasal ajanları kullanıyor. 3 aylık bir diskusu tatlı tabağı kadar yapmış bütün değerlerinin üzerine yemin ediyorlar canlı yemlerle vs.vs %100 su değişerek büyüttüm diyorlar .Çok gördüm bu çakalları Kendime yakıştırabilsem piyasadan toplayacağım 3 4 bin aded bir iki aylık yavru diskusu boylandırma tanklarına alıp basacağım kimyasalı 2 ay sonra verdiğim para 4 5 katı değerlensin ama işin ucunda kul hakkı olmayacakmı ozaman onu düşünüyorumSu değişimiyle fazla uğraşma dana yüreğinin pisliğiyle uğraşma bas kuru yemi bas kimyasalı hooppp disk şekli ne kadar kolay ama....[/QUOTE]
Vay bay Koray ne cevherler çıkıyor içinden kapalı kutusun. spreyle sıvı halinde balığa püskürtmek süper bir bilgi ayrıca not edilmeli. Not defterime ekledim. Bağaza sıkılan sprey kutuları vardır onları atmamak bulundurmak lazım bir kenarda bende bir iki kişe bulunuyor inşaallah ihtiyaç kalmazda hastalık anında düşünülebilir. Teşekkürler güzel değerli bilgilerin için.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir