Zeytin Kökü
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2010 19:13
Merhaba arkadaşlar zeytin ağacının kökünü önce güneşte kurutup sonra kaynar suda bekletsek ve fırında krutsak akvaryumlarda kullanabilir miyiz sizce?
Chicled akvaryumunda kullanacağım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2010 21:02
Merhaba,
Bence kullanab.lirsin ama kaynattıkta sonra birdaha kurutmaya gerek yok.
Mutlaka başında ol akvaryumun en az 5-6saat. Çok yumuşatabilir.
Bence kullanab.lirsin ama kaynattıkta sonra birdaha kurutmaya gerek yok.
Mutlaka başında ol akvaryumun en az 5-6saat. Çok yumuşatabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2010 21:08
Yumuşatabilirden kasıt ph değerlerini mi?
Onun dışında çok fazla kayaç kullanacağım için sorun olmaz diye düşünüyorum ama danışmak istedim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2010 11:31
Önce boş bir akvaryumda veya kova içinde bir suda 2-3 gün deneyip ph derecesine etkisini bilmek lazım sonra balıkların olduğu akvaryuma konulabilir .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2010 11:40
Amerikan türleri beslemiyorsanız köklerin hiçbirini tavsiye etmem. Çünkü zamanla suda çürüme etkisi gösterecek ve humik asitler salgılayacaktır. Bu da doğal olarak ph düşmesine yol açar. Biz amaerikancılar olarak bu sıkça kullandığımız bir yöntem ve dekorasyon malzemesidir. Yati köknün daha az salınım yaptığını biliyorum istersen küçük bir parça onda koyabilirsin. Tanka ekleyeceğin kayaçlar hem gh hem ph konusunda zeytin kökü ile yarış içerisine gireceklerdir. Zeminde ve filtre sisteminde mercan kırığı gibi sert su sağlayıcıları kullanırsan yüksek ph konusunda daha avantajlı olursun. Sık sık dinlenmiş çeşme suyu değişimleri ile bir ph testi kullanarak kontrol altında tutmaya çalışırsın. Sarartma olayı çok olursa türlerin için uygun olmayabilir. Diğer değerlerde de oynama var demektir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir