200x60x60 akvaryum
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2014 23:38
![](smileys4/smiley19.gif)
akvaryum forumda ölçüleri hesapladım ve yan camlar 60x58 oluyor bunda silikon payı nasıl bırakıyoruz nasıl ölçmemiz lazım yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar![](smileys4/smiley11.gif)
![](smileys4/smiley11.gif)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2014 09:48
Ben akvaryum yaparken silikon payı bırakmıyorum normaldede bu şekilde olması lazım sanırım 4 tane akvaryum yaptım hiç birinde boşluk yok ama büyük ebatlardaki akvaryumlarda hacim büyük olacağından dolayı 2 kenar için 1 mm bırakılabilir sanırım ancak camların birbirine tam şekilde yapışması gerekiyor camlar yapıştığında bastırdığınızda silikon dışa çıkacaktır ve camlar birbirine arada silikon kalmadı diyebilecek kadar yapışacaktır silikon payı bırak diye bıraktığınız 1 mm boşluk kenarlarda çok hafif çıkıntıya neden olabilir
Uğur0990 2014-06-18 09:49:23
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2014 17:14
ÖM den belirttiğim gibi silikon payı olmaz. 58 cm kestiriniz. Kayıt ve kuşak parçaları için ise 1-2 mm boşluk bırakınız. Silikon payından ziyade yan, arka ve ön cam alt tabandaki camdan taşmaması için.
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2014 22:03
Silikon payı bırakılmaz camlar birbirine tamamen temas etmezse silikon zaten zayıf tutar büyük akvaryumlarda kagıt bantlar ile yeterli yapışmayı saglayamazsın. 60+ cm acılan 2 tane işkence ve 4 tanede düz tahta parçası ile sabitlersen daha iyi olur
ismer 2014-06-20 22:04:57
Size bu resimdeki gibi fazla işkence gerekmez 60x5 cm gibi 4 parca düz tahta yeterli olur ortadan sıkıp kenarların esit basması için Resimi örnek olması açısından koyuyorum
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2014 22:11
Daha önce akvaryum yapmadıysanız, bu boyut başlangıç için pek uygun değil.