288 Litre Akvaryum İçin Tür Tavsiyesi

ımaninebeÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
İl: KKTC
ımaninebeÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2017 04:59
Selamlar değerli forum kullanıcıları,
120 uzunluk 40 en 60 yükseklik olmak üzere 288 litre akvaryumum var. 2 adet astronot ya da karışık malawi beslemek arasında kaldım... Siz olsanız hangisini seçerdiniz? Başka öneriler verebilirsiniz ama bitkili akvaryum ve tropheus olmasın onlara doydum artık :)
Ve ufak bir sorum daha var, Eheim classic 250 ya da jebo 839 almayı düşünüyorum eheim yeter mi yoksa jebo mu alayım? (Bu aralar çok masraf yaptım komple yeniledim sadece dış filtre kaldı dış filtreye en fazla 250 tl verebilirim)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Nigde
mehmetaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2017 06:59
Merhaba.
Tür olarak Tanganyika olabilir. Ufak bir koloni tek tür veya bir iki tür besleyebilirsiniz. Ya da cüce amerikan türlerine göz atabilir ve tropikal birkaç tür ile karma yapabilirsiniz. Dış filtre konusuna gelince, dış filtre en önemli parçalardan biri ve bu noktada seçici olmakta fayda var. Eheim classic 250 debisi itibariyle kesinlikle yetersiz kalır. Jebo da kalite olarak tartışılır ve riske girmeye şahsen gerek yok. Bence bir miktar daha para eklemeye çalışın gerekirse kurulumu erteleyin ve kaliteli debisi yüksek bir filtre edinin derim. Bir diğer önerim ise forumdan ikinci el kaliteli bir filtre bulabilirsiniz. Keyifli hobiler. [:)]

Beğenenler: [T]164757,Style Dark[/T]
Teşekkür Edenler: [T]164757,Style Dark[/T]

ımaninebeÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
İl: KKTC
ımaninebeÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2017 07:49
[QUOTE=mehmetaydin]Merhaba.
Tür olarak Tanganyika olabilir. Ufak bir koloni tek tür veya bir iki tür besleyebilirsiniz. Ya da cüce amerikan türlerine göz atabilir ve tropikal birkaç tür ile karma yapabilirsiniz. Dış filtre konusuna gelince, dış filtre en önemli parçalardan biri ve bu noktada seçici olmakta fayda var. Eheim classic 250 debisi itibariyle kesinlikle yetersiz kalır. Jebo da kalite olarak tartışılır ve riske girmeye şahsen gerek yok. Bence bir miktar daha para eklemeye çalışın gerekirse kurulumu erteleyin ve kaliteli debisi yüksek bir filtre edinin derim. Bir diğer önerim ise forumdan ikinci el kaliteli bir filtre bulabilirsiniz. Keyifli hobiler. [:)][/QUOTE]
Yanıt için çok teşekkürler. 250 liranın üstüne pek çıkabileceğimi sanmıyorum ama artık ilanlardan falan bakıcam.. jebo pek güvenilir bir kalite hissiyatı vermiyor orası doğru ama debisinden dolayı almayı düşünmüştüm. Bu arada aslında gönlümde 2 atronot alıp büyütmek mango köklü siyah fonlu loş ışıklı bir akvaryum vardı ama ya sıkılırsam 2 balıkdan diye düşündüm. Tanganyika balıklarını aklıma not ettim başka yorumlar falan da gelirse aralarından seçim yapıcam.. tekrar teşekkürler[:)]

Beğenenler: [T]186643,mehmetaydin[/T]