Akvaryuma Başlangıç

deatmqqÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
İl: Sanliurfa
deatmqqÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2017 21:56
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim ama mükemmel bir forum daha önce sadece japon beslemiştim 80 lt bir akvaryumda ama bilgisiz olduğum için kaybettim ve akvaryumu attım çöpe yeniden başlayacağım ama şimdilik 30 lt küçük bir akvaryumda bitki yetiştirmeyi ve birkaç canlı doğuran beslemek istiyorum bana balık, bitki, ışık, filtre tavsiyesinde bulunurmusunuz özellikle tür tavsiyesi. (bazıları küçük bir akvaryumda beslemememi söyleyecek bu deneme akvaryumu olacak 4-5 ay iyi giderse baya büyük bir tank düşünüyorum)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AstronotusÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,131983[/C]
İl: Istanbul
AstronotusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2017 22:16
Birden fazla balık beslemeniz için hacminiz gerçekten az.Tür çeşitliliği yapmadan canlı doğuranlar ile başlangıç yapılabilir.Bitki olarakta anubias vb fazla bakım ev ışık ihtiyacı olmayan türlerle başlayın.En ufağından bütçenize uygun bir iç filtre ve bir ısıtıcıda bu hacimde işinizi görecektir.Ansiklopedi bölümünden canlı doğuranlar bloguna girin lepistes,moly,kılıçkuyruk vb türler kolay bulunabilir türlerdir.Sağlıklı olarak nasıl yaşatmanızla ilgili tüm bilgilerede oradan ulaşabilirsiniz.

Teşekkür Edenler: [T]195121,deatmqq[/T]

mehmetaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Nigde
mehmetaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2017 22:22
Necip Bey merhaba.
30 litre hacim için filtre olarak Eheim aquacorner 60 iç filtre öneririm veya Dophin şelale filtre de olabilir. Bitki olarak düşük ihtiyaçlı bitkiler olabilir. Java fern,cüce anubias ve saz güzel olur. Ayrıca elodea, tütün ve cabomba da diğer türlere nazaran kolay türlerdir. Aydınlatma olarak Philips tasarruflu ampul kullanabilirsiniz veya led son dönemde oldukça popüler o konuda bir araştırma yapabilirsiniz.
Canlı olarak plati ve özel tür lepistesler güzel olur. Hacim dar olduğu için; 1 erkek 3 dişi plati ve 1 erkek 3 dişi fil kulak lepistes öneririm. [EDIT]mehmetaydin,2017-03-19 22:24:10[/EDIT]

deatmqqÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
İl: Sanliurfa
deatmqqÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2017 22:27
Sunsun HBL-702 şelale filtre düşünüyorum birde biolife diye bişey var onu araştırıyorum tek tür beslemeyi düşünüyorum

mehmetaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Nigde
mehmetaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2017 22:45
[QUOTE=deatmqq]Sunsun HBL-702 şelale filtre düşünüyorum birde biolife diye bişey var onu araştırıyorum tek tür beslemeyi düşünüyorum[/QUOTE]

Sunsun Hbl 702'nin debisi çok yüksek gelir. Onun yerine yine Sunsun'un 200 lt/h debili olan bir modelini kullanabilirsiniz. Biolife kullanan kişiler oldu forumda fakat olumsuz yorum çok daha fazla diye biliyorum. Tabi karar sizin biraz daha araştırın derim.