Balıklarımdaki beyz noktacıklar????
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2006 21:06
Bugün 2 balığımda beyaz noktacıklar gördüm.Sanırım beyaz benek.Hemen .Kaya tuzu eritip atım.Yaklaşık 2 yemek kaşığı.Diğer balıklarımın böyle bir sorunu yok.Hafif sürtünmeler oluyor hastalığın ilerlememesi için ne yapmalıyım.Yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca ısıyı da 30 dereceye yükseltme hazırlıklarına başladım.Balıklarım gayet normal davranıyor.Akvaryum 1 haftalık.Damacanaya su koydum.Yarın su değişimi yapacağım.128lt hacme sahip.Işıkları da kapattım.Birde balıklarım sürekli kur yapıyor hani yavru olursa bir zararı olur mu?Şu günlerde yavrulamaları gerekli çünkü Tüpçükler baya büyüdü.kadango 2006-9-27 21:9:6
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2006 21:08
1-)Filtrenin süngerini çıkartın.
2-)Akvaryumunuzu ilaçlayın.
3-)Işıgı kapalı tutun.
Saygılar
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2006 21:11
Pardon akvaryumunuzu ialçlayın derken neyi kastettiniz.Hangi ilaçla ilaçlıyım?Bir düzen tutturamadım ya
inşallah bende foruma çok mutluyum konu başlıklı bir konu açarım.
Hastalık sanırım yeni başladı çünkü balıklarda az miktarda bulunuyor.
![](smileys/smiley19.gif)
![](smileys/smiley1.gif)
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2006 21:12
Eğer dediklerimi yapmazsanız 2 gün içerisinde ölebilirler.Contro Ichtyo kullanabilirsiniz.10lt 4 damla
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2006 21:39
Balıklarımda az çok ilerleme var sanki biraz daha azalmış özellikle kuyruk kısmında hava kesecikleri gibi şeyler vardı azalmışlar.
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2006 21:54
İnşallah yaşatmayı başarırsınız.
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 17:41
Tedavi az çok sonuçlandı balıklarımda büyük gelişme var.İlk gün kaya tuzu eritip attım.Isı 29 derece civarındaydı.Ertesi gün yatmadan vitamin attım bolca.Yine kaya tuzu ekledim.Ertesi gün 1/5 oranında dip çekimi yaptım.:Gözle görülür değişme var.Ayrıca ısı 30 dereceye ayarlı birkaçgün böyle dursun mu?