Beta Akvaryumu Kurulumu
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2017 10:50
Arkadaşlar merhaba.
Yeni kurulum yapacağım bir sistem konusunda bilgi, tavsiye ve tecrübe paylaşımı istiyorum sizden. 17 lt küçük bir tankım var. Beta besleyeceğim. 2 ya da 3 adet beta olacak. Dipte siyah hagen kum kullanmayı düşünüyorum. Bitki olarak su mercimeği ya da alodea arasında kararsız kaldım. Filtre olarak 3W gücünde iç filtrem var. Aydınlatmaya ve ısıtmaya karar veremedim. Sizce aydınlatma olarak ne kullanmalıyım ya da kullanmalı mıyım? Isıtıcı kullanmam gerekir mi? Malum önümüz yaz ve Antalya'da yaşıyorum [:)]
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Yeni kurulum yapacağım bir sistem konusunda bilgi, tavsiye ve tecrübe paylaşımı istiyorum sizden. 17 lt küçük bir tankım var. Beta besleyeceğim. 2 ya da 3 adet beta olacak. Dipte siyah hagen kum kullanmayı düşünüyorum. Bitki olarak su mercimeği ya da alodea arasında kararsız kaldım. Filtre olarak 3W gücünde iç filtrem var. Aydınlatmaya ve ısıtmaya karar veremedim. Sizce aydınlatma olarak ne kullanmalıyım ya da kullanmalı mıyım? Isıtıcı kullanmam gerekir mi? Malum önümüz yaz ve Antalya'da yaşıyorum [:)]
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2017 10:57
[QUOTE=serhatyilmaz87]Arkadaşlar merhaba.
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.[/QUOTE] bende yavaş yavaş kurmaya başladım bi aydır araştırıyorum :) filtre olarak dış filtre kullanabilirsiniz akvaryum küçük olduğu için iç filtre yer kaplar şelale ya da pipo oneriyorlar . Kum olarak burda hagen kumu 6 lira dedi kilosuna. Nasibime yan ev tadilatta idi dere kumlarindan biraz c/aldım .bahçeden irili ufaklı dekoratif taşlar topladım ve temizledikten sonra akvaryuma koydum da filtre ve bitki konusunda kararsız kaldım . Ama su mercimegi kesin alaçam size de öneririm [:iyi:]
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.[/QUOTE] bende yavaş yavaş kurmaya başladım bi aydır araştırıyorum :) filtre olarak dış filtre kullanabilirsiniz akvaryum küçük olduğu için iç filtre yer kaplar şelale ya da pipo oneriyorlar . Kum olarak burda hagen kumu 6 lira dedi kilosuna. Nasibime yan ev tadilatta idi dere kumlarindan biraz c/aldım .bahçeden irili ufaklı dekoratif taşlar topladım ve temizledikten sonra akvaryuma koydum da filtre ve bitki konusunda kararsız kaldım . Ama su mercimegi kesin alaçam size de öneririm [:iyi:]
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2017 11:01
Hagen kum hepsiburada.com üzerinde 3 - 3 buçuk tl civarı yanlış hatırlamıyorsam. Su mercimeğimi ışığı kırması bakımından etkili. Yüzey bitkisi olduğundan balığı strese sokmuyor ışığı kırarak. Ama ben elodea düşünüyorum. Bir iki ufak salyangoz kabuğu da yerleştirmeyi düşünüyorum dibe. Balık arada saklanacak yer arayacaktır kendine.
Beğenenler: [T]196203,Bir Dünyalı :)[/T]
Teşekkür Edenler: [T]196203,Bir Dünyalı :)[/T]
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2017 11:06
[QUOTE=serhatyilmaz87]Arkadaşlar merhaba.
2 betta yeter diye düşünüyorum bitki olarak şu mercimeği değil elodea en iyisi olacaktır ısıtıcıya gerek yok
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.[/QUOTE]
2 betta yeter diye düşünüyorum bitki olarak şu mercimeği değil elodea en iyisi olacaktır ısıtıcıya gerek yok
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.[/QUOTE]
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2017 11:08
Aydınlatma öneriniz var mı peki?
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2017 11:12
[QUOTE=serhatyilmaz87]Hagen kum hepsiburada.com üzerinde 3 - 3 buçuk tl civarı yanlış hatırlamıyorsam. Su mercimeğimi ışığı kırması bakımından etkili. Yüzey bitkisi olduğundan balığı strese sokmuyor ışığı kırarak. Ama ben elodea düşünüyorum. Bir iki ufak salyangoz kabuğu da yerleştirmeyi düşünüyorum dibe. Balık arada saklanacak yer arayacaktır kendine.[/QUOTE] hepsi burada dan alacaktım lakin kredi kartı ile yapılıyormus. Ki bende kullanmıyorum alamadım :( . Bitki olarak bende java Moss düşünmüştüm ya da anbuias salyangoz kabuğu yerine dekoratif bir mağarada hoş olur gibime geliyor tabii zevkinize göre :)
[QUOTE=serhatyilmaz87]Aydınlatma öneriniz var mı peki?[/QUOTE] ben lepistes Akvaryumumda led kullanmıştım (ne kadar doğru yaptım bilmiyorum) bu kurduğum akvaryum a ise Florasan gibi bi lamba gördüm 10 lira fiyati ondan alsam mi diye düşündüm (ama ne kadar doğru onu da bilmuyorum)
[QUOTE=serhatyilmaz87]Aydınlatma öneriniz var mı peki?[/QUOTE] ben lepistes Akvaryumumda led kullanmıştım (ne kadar doğru yaptım bilmiyorum) bu kurduğum akvaryum a ise Florasan gibi bi lamba gördüm 10 lira fiyati ondan alsam mi diye düşündüm (ama ne kadar doğru onu da bilmuyorum)
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2017 11:20
Önerilerinizi değerlendireceğim. Aydınlatma işini de çözünce kurulumu tamamlayıp fotoğrafları atacağım buraya. Sağolum arkadaşlar [:)]
Beğenenler: [T]196203,Bir Dünyalı :)[/T]
Teşekkür Edenler: [T]196203,Bir Dünyalı :)[/T]
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2017 11:22
[QUOTE=serhatyilmaz87]Önerilerinizi değerlendireceğim. Aydınlatma işini de çözünce kurulumu tamamlayıp fotoğrafları atacağım buraya. Sağolum arkadaşlar [:)][/QUOTE] hayırlı olsun [:iyi:]