Biolife Flora Mucizesi


aquarium_lifeÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2019
İl: Usak
Mesaj: 77
aquarium_lifeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2022 00:35
[QUOTE=Yas400]O zaman müsaadenizle tekrar sorayım. Kusuruma bakmayın sayenizde ben de bildiklerimde yanlışlık varsa düzeltmek isterim. Bahsettiğimiz filtre nitrat yok etmekte yeterlidir mi çıkıyor bu sohbette sonuç? [/QUOTE]

Estağfurullah ben tecrübe ettiklerimi aktardım açıkça herşeyi yazdım. Yeterlimidir sorusuna yeterlidir demek için bu işte yetkin birisi olmak lazım su ürünleri mezunu veya uzmanı değiliz sonuçta. Hazır kitlerden ölçüm yapıyoruz.

Ayrıca bir nitrat testinin videosu eksik kaldı. Ben iki arkadaşıma tekli flora alıp hediye ettim dostlarıma tavsiye ediyorum. Fiyatları yüksek geliyor haliyle gerçi düşük bişey de kalmadı. pleksiden ev yapımı biyolojik süngerden bile yapılabilir hobici kendisi sonuçta. Ben üni yıllarında 2,5 yıl dış filtre eziyeti çektim bu yüzden yıllar sonra tekrar akvaryum için hevesim gelince sump arayışında iken bu rast geldi aldım memnun kaldım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yas400Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 3990
Yas400Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2022 01:00
[QUOTE=aquarium_life]

Estağfurullah ben tecrübe ettiklerimi aktardım açıkça herşeyi yazdım. Yeterlimidir sorusuna yeterlidir demek için bu işte yetkin birisi olmak lazım su ürünleri mezunu veya uzmanı değiliz sonuçta. Hazır kitlerden ölçüm yapıyoruz.

Ayrıca bir nitrat testinin videosu eksik kaldı. Ben iki arkadaşıma tekli flora alıp hediye ettim dostlarıma tavsiye ediyorum. Fiyatları yüksek geliyor haliyle gerçi düşük bişey de kalmadı. pleksiden ev yapımı biyolojik süngerden bile yapılabilir hobici kendisi sonuçta. Ben üni yıllarında 2,5 yıl dış filtre eziyeti çektim bu yüzden yıllar sonra tekrar akvaryum için hevesim gelince sump arayışında iken bu rast geldi aldım memnun kaldım.[/QUOTE]
İşte insanları rahatsız eden tavır bu aslında. Konumuzun dış filtreyle hiç alakası yok ki zaten dış filtrenin nitrat yok etme gibi bir iddiası da yok. Şuna inanırım akvaryumu düzenini ona göre kurarsanız bu filtre ile başka bir filtre performans olarak aynı ya da yakın işi yapar. Zaten bu filtre çalışmaz aman ha diyen de hiç olmadı. Bundan önceki türevleri c 100 küsürler pipo filtre ile kıyaslanınca gerçekten iyiydi, monera kendim de kullandım iç filtreye kıyasla iyiydi, yapısından hareketle flora tepe filtrelerle yarışabilir ama rakipleri dış filtre veya sump olan bir biolife filtresi henüz yapılmadı malesef. Sebebi ise sünger filtre bilmem ne değil sahip olunan yüzey alanı sadece. Yüzey alanı ne kadar artarsa bakteri o kadar artar. Öyle mucize işlere de gerek yok cama bile tutunabilen varlıklardan bahsediyoruz. Pek çoğumuzun filtrasyonu zaten ihtiyacımızdan fazla medya malzemesine sahip ve onun yerine bunu kullanmak da tamamen tercih. Gelin görün ki işin içine nitrat girince iş değişiyor malesef. Su değişimi sadece nitrat almıyor mineral eklemesi de yapıyor. Bu filtre ile ilgili konular su değişimi ve nitrata gelmese zaten filtreye kimsenin itiraz edeceği de yok. Ancak siz derseniz ki viben su değiştirmiyorum bak nitrat 0 o zaman kimse kerameti filtrenizde aramaz çünkü filtrenin işi bu değil zaten. Hiç kimse nitrat yok etmek için filtre koymuyor akvaryumlarına. Nitrata etki eden pek çok etken var bu sizin akvaryumunuz içinde geçerli ve eğer sizin dediğiniz şartlarda nitrat kabul edilebilir çıkıyorsa buna inanırım inanmadığım kısmı bunun sebebinin filtre olması. Size de filtreniz nitrat konusunda güvenmemenizi tavsiye ederim.

Beğenenler: [T]222279,alper_64[/T]
Teşekkür Edenler: [T]212507,aquarium_life[/T][T]73007,Öğretmen Ali[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Can BirÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 115
Can BirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2022 02:18
@aquarium_life Sizi tebrik etmek istiyorum, tavrınızı bozmadan ne kadar sakin cevaplar vermişsiniz :) Herkes kendi tecrübelerini aktarıyor sonuçta doğrusu yanlışı herkes kendi akvaryumunda yaşıyor.

Beğenenler: [T]212507,aquarium_life[/T]
Teşekkür Edenler: [T]212507,aquarium_life[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquarium_lifeÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2019
İl: Usak
Mesaj: 77
aquarium_lifeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2022 09:15
[QUOTE=Yas400]
İşte insanları rahatsız eden tavır bu aslında. Konumuzun dış filtreyle hiç alakası yok ki zaten dış filtrenin nitrat yok etme gibi bir iddiası da yok. Şuna inanırım akvaryumu düzenini ona göre kurarsanız bu filtre ile başka bir filtre performans olarak aynı ya da yakın işi yapar. Zaten bu filtre çalışmaz aman ha diyen de hiç olmadı. Bundan önceki türevleri c 100 küsürler pipo filtre ile kıyaslanınca gerçekten iyiydi, monera kendim de kullandım iç filtreye kıyasla iyiydi, yapısından hareketle flora tepe filtrelerle yarışabilir ama rakipleri dış filtre veya sump olan bir biolife filtresi henüz yapılmadı malesef. Sebebi ise sünger filtre bilmem ne değil sahip olunan yüzey alanı sadece. Yüzey alanı ne kadar artarsa bakteri o kadar artar. Öyle mucize işlere de gerek yok cama bile tutunabilen varlıklardan bahsediyoruz. Pek çoğumuzun filtrasyonu zaten ihtiyacımızdan fazla medya malzemesine sahip ve onun yerine bunu kullanmak da tamamen tercih. Gelin görün ki işin içine nitrat girince iş değişiyor malesef. Su değişimi sadece nitrat almıyor mineral eklemesi de yapıyor. Bu filtre ile ilgili konular su değişimi ve nitrata gelmese zaten filtreye kimsenin itiraz edeceği de yok. Ancak siz derseniz ki viben su değiştirmiyorum bak nitrat 0 o zaman kimse kerameti filtrenizde aramaz çünkü filtrenin işi bu değil zaten. Hiç kimse nitrat yok etmek için filtre koymuyor akvaryumlarına. Nitrata etki eden pek çok etken var bu sizin akvaryumunuz içinde geçerli ve eğer sizin dediğiniz şartlarda nitrat kabul edilebilir çıkıyorsa buna inanırım inanmadığım kısmı bunun sebebinin filtre olması. Size de filtreniz nitrat konusunda güvenmemenizi tavsiye ederim. [/QUOTE]

Teşekkür ederim

[QUOTE=Can Bir]@aquarium_life Sizi tebrik etmek istiyorum, tavrınızı bozmadan ne kadar sakin cevaplar vermişsiniz :) Herkes kendi tecrübelerini aktarıyor sonuçta doğrusu yanlışı herkes kendi akvaryumunda yaşıyor. [/QUOTE]

Teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alper_64Çevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2020
İl: Usak
Mesaj: 313
alper_64Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2022 10:11
[QUOTE=DRARH]O değilde adam konuyu açmış, markaya iftirayı atmış, bir kere bile yazılanlara cevap vermemiş.
Filtrenin yaptığı reklam doğru değil tabi de, o reklama inanmak daha da büyük bir aptallık diye düşünüyorum.
Bence bu başlıkta bir sinsilik var.
[/QUOTE]
Hocam tamamen katılıyorum adam gece paylaşım yapmış ve kaçmış tekrar görülmemiş. Zaten Bilolife ile alakalı açılan tüm konularda savunanlar ve savunmayanlar hemen hemen aynı soruları birbirlerine sorup duruyorlar çünkü gerçekten cevabı yok.
[QUOTE=Yas400]O zaman müsaadenizle tekrar sorayım. Kusuruma bakmayın sayenizde ben de bildiklerimde yanlışlık varsa düzeltmek isterim. Bahsettiğimiz filtre nitrat yok etmekte yeterlidir mi çıkıyor bu sohbette sonuç? [/QUOTE]
Yasin arkadaşımızın sorusuna daha ne biolife ne de başka bir kaynak daha bilimsel bir cevap vermedi. Cevapları tahmin etmek zor değil fakat tahminden öteye gidemiyor. Nitritin akvaryumdan atılma yolları başında herkes bilir ki su değişimi geliyor. Kanıtlanmış bişey. Şu değişimi yapmadan nitritin yok edildiğini eğer biolife iddia ediyorsa ve bunu gerçekten süngerlerin yaptığını düşünüyorsa taban malzemesi ve bitkisi olmayan boş bir akvaryuma flora kurulumu yapsın ve canlı yükü ile birlikte döngüyü başlatsın. Haftalık testlerle bunu kayda alsın. Tabiki akademik bi ortamda yapılması gereken bir şey. Ayrıca canlıların gelişimi de önemli tabiki onun da kayda alınması gerekir. Gerçekten dediği gibi o süngerler nitratı yok ediyorsa neden siporax alalım Matrix alalım ve dış filtrelere o kadar paralar harcayalım. Ayrıca yine forumda koi balıkları ile alakalı Pamukkale üniversitesinin yaptığı bı çalışmadan bahsedildi. Çalışma sonucu olan varsa görmek isterim.
[QUOTE=aquarium_life]
Maalesef hocam haftasonları köye gidiyorum[/QUOTE] Hocam ben de Uşak'ta yaşıyorum. Sizinle tanışmak isterim. Tecrübelerinizden faydalanmak bilgi alış verişi yapmak isterim. Özelden iletişim numarası atarsanız eğer uygun olur. Teşekkür ederim.

Beğenenler: [T]216750,DRARH[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkocakÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2021
İl: Manisa
Mesaj: 125
mkocakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2022 00:50
Şu dış filtrelerdeki debinin yüksek veya az olması da benim kafamı karıştırıyor. Genelde akvaryum litresinin en azından 5 katı kadar saatlik çeviri yapması tavsiye ediliyor forumlarda. Ve bir de şu konu var. Ne kadar büyük dış filtre o kadar bakteri hacmi dedikleri için ben de aynı mantikla görece büyük bir dış filtre aldım Eheim. İçine de güzel substrat malzemeleri koydum. Koymak istediğim balıklar daha sakin suyu seviyor ama ben manuel olarak filtreyi kısmak istemiyorum. Çünkü filtreyi kısmak için sadece boruların emiş ve çıkış kısımlarını daraltarak yapıyor bunu. Kafam aslında şuna takıldı. Filtre çok hızlı suyu ceviriyorsa bakteri çalışamıyor o yüzden yavaş akması lazım diyenler var. E iyi de bazıları da debi düşük olunca yeterli filtrasyon yok filtreniz suyu yeterince çeviremiyor diyorlar. Hem çok yavaş akınca da yosun gibi problemler de oluyor bitkili akvaryumlarda. Bu konuda GreenAquada da fazla filtreleme diye bir şey yoktur o yüzden alabildiğiniz büyük filtreleri alın diyorlar. Aynı şekilde sünger yüzey alanı en az olan filtre malzemesi. Bolca substrat tavsiye ederler. Özellikle Matrix. İnce bir sünger in filtreleme için yeterli. Kalanı komple substrat doldurmayı tavsiye ediyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrackgzÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 15/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1462
kdrackgzÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2022 01:10
[QUOTE=mkocak]Şu dış filtrelerdeki debinin yüksek veya az olması da benim kafamı karıştırıyor. Genelde akvaryum litresinin en azından 5 katı kadar saatlik çeviri yapması tavsiye ediliyor forumlarda. Ve bir de şu konu var. Ne kadar büyük dış filtre o kadar bakteri hacmi dedikleri için ben de aynı mantikla görece büyük bir dış filtre aldım Eheim. İçine de güzel substrat malzemeleri koydum. Koymak istediğim balıklar daha sakin suyu seviyor ama ben manuel olarak filtreyi kısmak istemiyorum. Çünkü filtreyi kısmak için sadece boruların emiş ve çıkış kısımlarını daraltarak yapıyor bunu. Kafam aslında şuna takıldı. Filtre çok hızlı suyu ceviriyorsa bakteri çalışamıyor o yüzden yavaş akması lazım diyenler var. E iyi de bazıları da debi düşük olunca yeterli filtrasyon yok filtreniz suyu yeterince çeviremiyor diyorlar. Hem çok yavaş akınca da yosun gibi problemler de oluyor bitkili akvaryumlarda. Bu konuda GreenAquada da fazla filtreleme diye bir şey yoktur o yüzden alabildiğiniz büyük filtreleri alın diyorlar. Aynı şekilde sünger yüzey alanı en az olan filtre malzemesi. Bolca substrat tavsiye ederler. Özellikle Matrix. İnce bir sünger in filtreleme için yeterli. Kalanı komple substrat doldurmayı tavsiye ediyorlar. [/QUOTE]

Bende dahil olmak üzere herkesin ihtiyacından daha büyük filtrelere sahip olduğunu düşünüyorum. Fluval 306 kendi süngerleri+ bir sepet paketten çıkan seramik halka + bir sepet lav taşı, %50 kısılmış şekilde 50 adet 5 cm civarı kakaduyu sorunsuz kaldırıyor.
Üstelik ben ağır besleme yapan biriyim. Haftada bir su değişimi ile sorunsuz devam ediyorum. İlk başta tedirgin olduğum için 2 günde bir suyu test ediyordum. Su değerlerinde bir sapma görmedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkocakÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2021
İl: Manisa
Mesaj: 125
mkocakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2022 01:21
@kdrackgz Büyük filtreye sahip olmak aynı zamanda bakım sıklığını azaltır diye düşünüyorum. Ben 180 litrede Eheim Profesyonel 4 kullanmaya başladım. Saatte 1250 litre yazıyor üzerinde. Süper sessiz bir filtre. Yatak odamda akvaryum ve hiç rahatsız değilim. Dolabın içinde de değil. Debiyi kisabiliyorsunuz ama kısmak filtreyi zorluyor mu bilemedim. Melek bakmak istiyorum ben de. O yüzden akıntı fazla geliyor şu anda. Delikli basış borusuna fazladan delikler açarak su veren kısmı yavaşlatmayı düşünüyorum. [EDIT]mkocak,2022-01-08 01:22:03[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir