Dev Guramilerimin Vucudunda Yara Çıktı 🙁

MüslûmÇevrim Dışı

İl: Erzurum
MüslûmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2022 21:34
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237010/011120222132201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237010/011120222132261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237010/011120222132331.jpg[/IMG]
Bir senedir besliyorum ilk defa böyle oldu sebebini bilen yardımcı olursa sevinirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engin045Çevrim Dışı

Özel Üye
İl: Aydin
engin045Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2022 22:49
"Kafada Delik" hastalığını araştırıp balığınızdaki belirtilerle karşılastırabilirsiniz.

aliÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Konya
aliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2022 23:04
[QUOTE=engin045]"Kafada Delik" hastalığını araştırıp balığınızdaki belirtilerle karşılastırabilirsiniz.[/QUOTE]
Kafada delik olduğunu sanmıyorum. Kafada delik hastalığında kıkırdak dokuda kalsiyum-mineral eksikliğine bağlı erimeler olur. Bu erimeler genelde kıkırdak dokunun en yoğun ve cilde yakın olduğu kafa bölgesinde gözlenir. Hastalığa adını veren de bu durum. Ayrıca bu delikler genelde enfekte olmaz.
Sizin balıklarınızın yaralarının yeri, durumu daha çok bakteriyel bir enfeksiyon izlenimi veriyor. Antibiyotik tedavisi gerekebilir. (Hastalık kafada deliğe bemzemiyor ama kafada delik için de Flagyl türü antibiyotikler önerilir bu arada)

MüslûmÇevrim Dışı

MüslûmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2022 23:44
[QUOTE=engin045]"Kafada Delik" hastalığını araştırıp balığınızdaki belirtilerle karşılastırabilirsiniz.[/QUOTE] hocam kafada delik oluş sebepleri bu bir hafta içinde akvaryumda meydana geldi bende şüphelendim ama emin olamadım

[QUOTE=Ali#]
Kafada delik olduğunu sanmıyorum. Kafada delik hastalığında kıkırdak dokuda kalsiyum-mineral eksikliğine bağlı erimeler olur. Bu erimeler genelde kıkırdak dokunun en yoğun ve cilde yakın olduğu kafa bölgesinde gözlenir. Hastalığa adını veren de bu durum. Ayrıca bu delikler genelde enfekte olmaz.
Sizin balıklarınızın yaralarının yeri, durumu daha çok bakteriyel bir enfeksiyon izlenimi veriyor. Antibiyotik tedavisi gerekebilir. (Hastalık kafada deliğe bemzemiyor ama kafada delik için de Flagyl türü antibiyotikler önerilir bu arada)
[/QUOTE]
Hocam ben bir senedir hamsi istavrit ve marulla besliyorum bunları ama son bir haftada balığım kalmadı o yüzden göl balıklarından vermeye başladım sazan türlerinden ayriyeten büyük boy bir kedi balığı daha ekledim yanlarına bunlardan biri sebep olmuş olabilirmi

engin045Çevrim Dışı

Özel Üye
engin045Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2022 23:55
Kedi balığından kastınız vatoz ise balıklara yapışıyor olabilir.

MüslûmÇevrim Dışı

MüslûmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2022 00:02
[QUOTE=engin045]Kedi balığından kastınız vatoz ise balıklara yapışıyor olabilir.[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237010/021120220002051.jpg[/IMG] bu türden hocam 32 cm civarında

[QUOTE=Ali#]
[/QUOTE]
Antibiyotik tedavisini nasıl yapabilirim

aliÇevrim Dışı

Özel Üye
aliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2022 08:12
Enfeksiyonlar lokal olduğu için balıkları yakalayıp teramycn türü krem sürülebilir düzenli olarak. Kendime de balıklara da eziyet etmeyim diyorsanız Sera Baktopur gibi geniş spektrumlu bir antibiyotik olabilir. Ancak malum antibiyotikler yararlı bakterileri de öldürür. Dikkatli kullanmak lazım...

Beğenenler: [T]237010,Müslûm[/T]

AhmetErogluÇevrim Dışı

İl: Ankara
AhmetErogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2022 10:54
Dış yaralanma gibi görünüyor, başka balık var mı akvaryum da, zarar verecek türden.

engin045Çevrim Dışı

Özel Üye
engin045Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2022 18:39
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237010/021120220002051.jpg[/IMG] bu türden hocam 32 cm civarında

Bildiğim bir balık değil, takip etmekte fayda var.[EDIT]engin045,2022-11-02 18:40:16[/EDIT]

AhmetkngrÇevrim Dışı

İl: Kahramanmaras
AhmetkngrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2022 18:47
Söylediğiniz tür ağzına sigabilen sığamayan bütün balıklara aç kaldığı sürece dadanacaktır.
Arowana, bıçak balığı bile bu baliktan kaçamiyor biraz tehlikeli bir tür.
Eğer yeterli yemleme yapmıyorsanız baliklara dadanmış olabilir. Red tail cat fish benzeri bir balık doyurmak biraz zor.

MüslûmÇevrim Dışı

MüslûmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2022 21:10
[QUOTE=Ahmetkngr]Söylediğiniz tür ağzına sigabilen sığamayan bütün balıklara aç kaldığı sürece dadanacaktır.
Arowana, bıçak balığı bile bu baliktan kaçamiyor biraz tehlikeli bir tür.
Eğer yeterli yemleme yapmıyorsanız baliklara dadanmış olabilir. Red tail cat fish benzeri bir balık doyurmak biraz zor.[/QUOTE]
45 cm red tail catfish 35 cm benekli catfis 35 cm paku 25 cm bir çift Oscar gerçekten yem maliyeti çok yüksek oluyor bende hamsi ve istavritle besliyorum ancak doyuyorlar

[QUOTE=Ali#]Enfeksiyonlar lokal olduğu için balıkları yakalayıp teramycn türü krem sürülebilir düzenli olarak. Kendime de balıklara da eziyet etmeyim diyorsanız Sera Baktopur gibi geniş spektrumlu bir antibiyotik olabilir. Ancak malum antibiyotikler yararlı bakterileri de öldürür. Dikkatli kullanmak lazım...[/QUOTE]
Teşekkür ederim teramisin tedavisine başlayacam diğerlerinede zarar vermemiş olurum

Beğenenler: [T]235567,Ahmetkngr[/T]

AhmetkngrÇevrim Dışı

AhmetkngrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2022 22:00
Bu tür balıklara kedi-köpek maması verildigini duymuştum hem yüksek protein oranı olması hemde fiyatının uygun olmasindan ötürü eğer düzenli temizlik yapıyorsanız daha detaylı bi işi öğrenip deneyebilirsiniz.

aliÇevrim Dışı

Özel Üye
aliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2022 23:23
[QUOTE=Müslûm][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237010/021120220002051.jpg[/IMG] bu türden hocam 32 cm civarında [/QUOTE]

Bu arada türün adını bilmiyorum ama besleyen tanıdıklarım var. Red-Tail gibi aşırı agresif bir tür değil. Ağızları da Red-tail ile kıyaslanmayacak kadar küçük ve dişleri de yok; yani iri balıkları yutamaz ya da ısırıp zarar veremezler. (Red Tailler kocaman, yılan gibi genişleyen ağızları ve torba gibi genişleyen mideleri sayesinde kendi cüsselerine yakın balıkları bile yutabilirler.) Akvaryuma yeni balık eklendiğinde bir süre yenilebilecek bir balık olup olmadığını anlamak için o balığı yokluyor ve arasıra küçük hamleler de yapıyorlar ama yutamayacaklarını anladıklarında rahat bırakıyorlar. (Kokularını öğrenip besin adayı statüsünden çıkarıyorlar yeni akvaryum sakinini.) Bu süreçte en fazla yeni balığı biraz tedirgin edip strese sokabilirler.

AhmetkngrÇevrim Dışı

AhmetkngrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2022 23:56
[QUOTE=Ali#]

Bu arada türün adını bilmiyorum ama besleyen tanıdıklarım var. Red-Tail gibi aşırı agresif bir tür değil. Ağızları da Red-tail ile kıyaslanmayacak kadar küçük ve dişleri de yok; yani iri balıkları yutamaz ya da ısırıp zarar veremezler. (Red Tailler kocaman, yılan gibi genişleyen ağızları ve torba gibi genişleyen mideleri sayesinde kendi cüsselerine yakın balıkları bile yutabilirler.) Akvaryuma yeni balık eklendiğinde bir süre yenilebilecek bir balık olup olmadığını anlamak için o balığı yokluyor ve arasıra küçük hamleler de yapıyorlar ama yutamayacaklarını anladıklarında rahat bırakıyorlar. (Kokularını öğrenip besin adayı statüsünden çıkarıyorlar yeni akvaryum sakinini.) Bu süreçte en fazla yeni balığı biraz tedirgin edip strese sokabilirler.[/QUOTE]
Demek ki ya arkadaşımın bana verdiği bilgiler tam doğru değil yada karakterist özellikleri birbirinden farklı.
Normal balıklara kıyasla aşırı hızlı büyüyen bir tür olduğunu be bu nedenle birçok balığın kendinden küçük kalip av olduğunu söyledi. Büyük boya ulaşınca kendinden küçük balıklara karşı da agresif olduğunu belirtti.
Herhangi bir yanlış bilgi olabilir tam deneyimlemedim sadece bir miktar gördüğüm ve duyduklarimi ilettim.