Frontozalarım Yavrulamıyor

onlmrcÇevrim Dışı

İl: Ankara
onlmrcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2023 13:07
Merhabalar ben yaklaşık 1 yıl önce 4d 1e frontoza aldım aldığım kişi bir kez yavruladıklarını söyledi ancak bende bir kez bile yavrulamadı. sebebi nedir acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14703,1[/B]
İl: Istanbul
KınayuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2023 16:29
Selamlar ,
Yeni balıklarınız hayırlı olsun güle güle bakın nice yavrularını almak nasip olsun [:iyi:] da
Bunun çok çeşitli sebepleri olabilir .
Akvaryum Litreniz ve balık sayınız .
Balıklarını zın kesin Cinsiyetleri .
Frontoza için uygun dekor ve kayalar saklanma alanlarının kovukların yeterli olmaması .
Balıkların Öğününde kararında yemlenmesi diyetlerine uygun .
Balıkların aldığınız kişi bir kere yavruladılar dese bile yumurta yapacak tutacak boy , yaş , olgunlukta olmaması .
Frontozalar da tek Erkek her zaman risk taşır illaki Dominant Erkeğin yediğinin olması olası Dominant Erkeğin iş dölleme yapamaması .
Olası bu tür sorunların yaşanmaması ve olası yumurta yapan Frontozaların yumurta sayısını artırmak için gerekli katkılarınsu düzenleyicilerin kullanılması ( Tanganyika Buffer ) tarzı örnek .

onlmrcÇevrim Dışı

İl: Ankara
onlmrcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2023 23:45
Teşekkürler, akvaryumda 5 frontoza ve bir kaç tane kücük calvus ve marlieri var. dekor olarak 2 tane coğrafi azur penceresi benzeri 2 tane kayalık var ve calvuslar için 5 10 tane salyongoz kabuğu var (orta boy) akvaryumum 250 lt civarı. akvaryum temizliğiyle pek ilgilenemiyorum boş vaktim olunca hallediyorum düzenli olarak yaparsam düzelecektir o zaman. kimyasal olarak cichlid lake salt amguard tanganyika buffer ve seachem safe kullanıyorum sanırım yeterlidir.

+1: [T]81103,Kınayu[/T]