Reeflowers Rem Algae Yosun Giderici Hk.


SelanikliÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]11781,2[/B]
Kayıt: 21/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 652
SelanikliÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2015 21:50
Ben piyasanin en iyilerinden biri oldugunu iddia eden "Algexit" dahil kullanmis biri olarak diyebilirim ki, hicbir kimyasal, alg olusumunu yok etme ve bitirmede %100 etkili degil. Alg olusumun sebebini bulun ve onu duzeltme yoluna gidin. Isik, su degerleri ve gubrelemeyle ilgili problemleriniz vardir. Bu isler biraz mesakkatli isler, ugrasarak sorunu bulmaniz lazim.

+1: [T]117056,mek44[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ityo39Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2203
ityo39Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2016 23:01
Ürünü ben de önerilenin yarı dozunda kullandım. Balık, salyangoz ve bitkilere zararı olmadı ama herhangi bir yosunda da fayda görmedim. Diatomda fayda gören olmuş yazılanlara bakılırsa ama Bence faydasız bi ürün


08.02.2018 Güncelleme: Yosun üzerinde hala belirgin bir etkisini görmüş değilim, ancak salyangozlara zararı kesin! Bitkilere zararı yok. Ama balıklarda sersemleme yapıyor, balık kaybına sebep olmadı ama balık ertesi gün kendine gelebiliyor, uzun vadede bir zarar verdiğini düşünüyorum balıklara.[EDIT]ityo39,2018-02-08 15:35:03[/EDIT]

Beğenenler: [T]191362,CaptainJava[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Akvarist GörkemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 688
Akvarist GörkemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2016 23:25
Ben 4 günde bir dip çekimi ve %25 su değişiminin ardından 100 litrede 10 damla kullanıyorum ancak her defasında anlamsız titremeler ve taşa toprağa sürtmeler gözlemliyorum. İlk denemelerimde yan yatan bile olmuştu.

3 çipli led kullandığım ciklet akvaryumumda belki de kurulumdan beri kullandığım için herhangi bir alg vb. oluşum gözüme çarpmadı ama ben balıklara bir etkisi olduğunu düşünmeye başladım, şu bahsettiğim titremelerden dolayı...

[B]Güncelleme:[/B] Cichlid Trace ile birlikte RemAlgae'yi karıştırdığınızda söz konusu karışım süt gibi beyaz bir renge dönüşüyor. Bu neden olabilir acaba [:?][EDIT]Akvarist Görkem,2016-04-07 23:27:32[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 5044
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2016 20:51
Bu ürünün havuzda kullanımı hakkında deneyimleri olan var mı? Ben 8 tonluk koi havuzumda geçen yaz çok yosunlanma olduğunda zaman zaman kullandım. Havuzum yeni kurulmuştu ve fazla güneş alıyordu.Biraz faydası oldu, balıklara zararı olmadı. Yüzen algleri geçici olarak ortadan kaldırıyor fakat yüzeylere ve elodea gibi bitkilere tutunmuş olanlara etkisiz. Yararlı olduğundan emin olamadım.Bu yaz sadece bu ürüne bel bağlamayı düşünmüyorum. Gölgelendirmeyi artırdım.Bakalım işe yarayacak mı.

Beğenenler: [T]220207,ShowaSanshoku[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CnkÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2013
İl: Ankara
Mesaj: 55
CnkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2017 14:43
Arkadaşlar ben bu ürünü kullandım kullanmaz olaydım! Ürünü tam açıklandığı gibi kullandım. 2 günde 1 açıklandığı kadar akvaryuma ilave ettim. Malesef her ilave ettiğim günün ertesi sabahı 4 balığım öldü. İlk başlarda üründen kaynaklı kayıp yaşadığım aklımın ucuna bile gelmedi çünkü ürünün üzerinde bitkilere ve balıklara zarar vermez yazıyordu. Ona güvenerek kullandım zaten ama ne zaman kullansam dediğim gibi ertesi gün 4 balığım öldü. KULLANACAKLARA BU ÜRÜNÜ KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2017 23:51
Sakal yosununu gidermede oldukça etkili bir ürün. Fakat karideslerin hiç şansı olabileceğini sanmıyorum. Hatta belki özel tür balıklar bile sersemleyebilir.

Kullanmadan önce mutlaka elden geldiğince mekanik temizliğinizi yapıp sıfırdan temiz su kullanın. Anladığım kadarıyla akvaryumda yosunlarla beraber ne varsa öte tarafa taşıdığından, dolaylı olarak akvaryumda bir toksit birikintisi yapıyor. (normal şartlarda bu atıklar bakterilerce daha zararsız elemantellere indirgenir fakat sanırım bakterileri de bir şekilde hallediyor)

Yani akvaryumun mikrobiyotik canlı ve yosun yükü ne kadar fazla ise buna istinaden akvaryumda o kadar fazla ölü atık birikiyor. Bunlarda doğal olarak balıkları sersemletiyor. Ayrıca suyu ciddi anlamda bulandırıyor ve bu bulanıklığın kaybolması bir haftayı bulabiliyor. Bu süre zarfı içinde ben işi iyice garantiye almak için bir kez daha su değişiminde bulundum. Bundan sonra ki kullandığım bir aylık süre zarfında hiç suyunu değiştirmedim.

Var olan algleri pek giderdiğini söyleyemeyeceğim. Fakat yeni alg oluşumuna da rast gelmedim. Ayrıca yeni alg oluşumunun engellenmesinde ilaçtan çok sanki kullandığım tüplü Co2 sistemin faydasını gördüm. Çünkü ilacı kullanmadan önce de tüplü Co2 kurulumundan sonra alglerde gözle görülür bir artış göremedim.

Benim küçük tetralarım ve neonlarım olmasına karşın en ufak bir yan etkisi olmadı diyebilirim. Ama ben zaten suyu tazelemiştim. Belki de ondandır. Sadece nedenini bilmediğim şekilde 8 cüce çikletimden yalnızca bir tanesi erkek olan biraz rahatsız oldu. Onu da bir gece ayırdım. Sonrasında gayet iyiydi. İlacı aynı dozaj ve tavsiye edilen zamanlarda kullanmaya devam ettim. (tahmini bir ay sürdü diyebilirim. ilk bir hafta kullanımdan sonra garantilemek için suyu bir kez daha değiştirip sonraki 3 hafta daha kullanmaya devam ettim. Bundan sonra haftada bir yarım doz kullandım. Yine suyu bulandırdı. Demek ki yarım dozdan bile daha az kullanmak gerekiyor bu süreçten sonra)

İlacı kullandığım akvaryumda bitkilerde var cuba ve monte carlo ayrıca hassas bir bitki daha var. Ama bunları ilacı kullandıktan nerdeyse bir hafta sonra diktiğim için nasıl bir yan etkileri olabilir bilmiyorum. Fakat bazı tutamlarda sarılık var. İlacın etkisiyle olabilir diye düşünüyorum. Bunların dışında bitkiler gayet sağlıklı ve renkliler. Ama yine de tavsiye etmem. Zaten son olarak önleyici diye yarım doz kullandığım ilacı keşke kullanmasaydım diyorum.

Binlerce minare salyangozum vardı. Salyangozlar hiç hesapta yokken arada tek tük görüyorum. gördüklerimi de ben topluyorum. Ölü den ziyade sanki bitkisel hayata girmiş gibi bir halleri var.

Sonuç:
[B]Sakal yosununu gideriyor mu? Evet gideriyor. Fakat yine de son çare olarak düşünülmeli.[/B]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2017 00:18
Artık sakal yosunu diye bir sorunum ne de adi salyangoz minare salyangozu diye salyangoz istilam var. Alayının kökünü kuruttu. Bu sorunlarla boğuşan arkadaşlar var ise bu ürünü tavsiye ederim. Fakat bildiğimiz yeşil yosunlara karşı herhangi bir etkisi olmuyor. Sadece baş belası sakal yosununu yok etmede ve minare salyangoz adi salyangozların kökünü kurutmakta.

Dikkat edilmesi gereken nokta balıklarımıza doğrudan bir etkisi olmasa dahi sanırım dolaylı yoldan etkileri olabiliyor. Sadece bir balığımı sersemletti diyebilirim. O da Apisto inka. Fakat akvaryumda daha bir sürü apisto inka var idi onlara hiç bir şey olmadı.

Sakal yosununu çeken bilir. Hiç boşuna yalandan yere kendinizi kastırmayın derim. Sanıldığı gibi yok ekosistemi sekteye uğratıyor, yok bakteri kültürlerini çökertiyor felan filan abartıldığı kadar yok öyle bir şey. ilk etapda tedavi süresince sistem yalpalamıyor değil ama oturmuş bir akvaryumunuz var ise çok kısa bir sürede hızla tekrar eski düzenini buluyor. Hatta benim akvaryumda mini mini planktonlarım bile var.

Her akvaryum da aynı değil tabi ki. Yine de alıştıra alıştıra kontrollü kullanmakta fayda var. Belki her akvaryum suyu bendeki gibi kendini kısa sürede düzeltemeyebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3505
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2017 01:31
İlk kullandığımda ben de çok memnundum.. spyroalglerin kökünü kurutmuştu.. Ama zamanla sarpasarmaya başladı..Paketi hava aldığından mıdır nedir bilemem ama ilk kullanımdan sonra her kullanımda bir bela oldu.. Bazen sistem çöktü bazen canlılarım öldü bazen bitkiler zayıfladı.. Zaten moss , cuba ve karidesleri yosundan beter öldürüyor. Böyle bir zehir bir zahmet yosunu öldürsün zaten. Ama olay bitkiyi sarsmadan yosun gidermekte..Direkt yosunu asitle de yakarım zaten.. Mesele tankın döngüsünü yoketmemekte..

500lük kutunun tamamına yakınını lavaboya döktüm..Tavsiye etmiyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2017 23:43
Ürünü yalnızca bir kez tedavi süresince kullandım. Daha sonra bir iki kez de önlem olsun diye yarım dozajlarda yalnızca bir gün için kullandım ama artık ondan da vazgeçtim. Zaten ürünün kullanım talimatında mutlaka akvaryumdaki canlıları gözlemleyip ona göre dozajı ayarlayın veya kullanmayın diye uyarı ibaresi var. Bir hafta boyunca anlatıldığı dozajlarda kullandım. Sonuç Mükkemmel. Ondan sonra da yukarıda değindiğim gibi bir iki kez önlem amaçlı yarım doz kullandım ama cidden balıklarımın etkilendiğini fark edip bir daha da kullanmadım.

Herkesin akvaryum eko sistemi bir olmaz. Onu zaten yukarda belirttim. Benimkini epey bir hırpaladı ama yok edemedi. Edebileceğini de sanmam. Hiç abartısız belki on yıla yakın aynı aşı suyunu kullanıyorum.

Ama Allah bir daha da kullandırtmasın.

Bu ilaç köprüden önce son çıkış ilacı. Son çare ve kesinlikle bir haftadan daha uzun süreli kullanımlar için ideal değil hiç değil. Bunu insan akvaryumunu gözlemleyerek de rahatlıkla anlayabilir. Akvaryumu öldürdüğünü bile bile sorunda geçmişken kullanmamanın zaten mantığı yok ki?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zoradam09Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/09/2010
İl: Agri
Mesaj: 773
zoradam09Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2017 19:41
Arkadaşlar merhabalar benim akvaryumda da spirogyra yosunu başıma bela oldu. Remalge alarak çözmeyi düşündüm ama pek kimse memnun değil galiba. Peki akvaryumu tamamen balık ve diğer canlılardan boşaltsak o şekilde uygulasak sonra tekrar canlıları eklesek yine aynı ölümlerle karşılaşılır mı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MakkayaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2013
İl: Yozgat
Mesaj: 168
MakkayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2017 19:52
Eski akvaryumum da sakal yosunu icin almistim. Bir kosede halen durur. Kullanmadan once ve sonrasi. Devaminda kisa bir sure sonra su tamamen yemyesil oldu. Yorum sizlerin artik..

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/151198/141220172002321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/151198/141220172002551.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

stormareÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 543
stormareÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2017 21:37
Eski kurulumda kullanmıştım hem de çok az bir miktar. İnka çiftimi neredeyse kısa sürede kaybediyordum. Suyu yoğun bir şekilde havalandırarak balıkları normale döndürmüştüm ve o akşam dedim ki ben yosunla mücadele edip balıklarımın keyfini çıkaramıyorum. High-tech bitkili işi bende bitmiştir. Ardından başka kurulumlara geçmiştim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Va_silÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2014
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3441
Va_silÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2017 21:47
Tum konuyu okumadim ama ,akvaryumlarimiz kali bir sitem olaracalistigindan,oyle kimyasal ilaclarla yuklememeliyiz.......Bol su degisimi ,dogru isik,az yemleme ,dogru filtrasyon yeterlidir........[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2018 01:02
Kullandığım kuru yem sonrası yine bizim sakallar peyda oldu. Olur olmaz bende yine önerilen dozlardan kullanmaya başladım. Yarın fotolarını çekip koyayım. Yalnız bu sefer gözle görülür biçimde diğer yosunları da telef etti. Ve ilginçtir nerden geldiğini anlayamadığım bir ramshorn salyangoz yavrusu peyda oldu. Du bakalım bir haftayı geçkin süredir kullanıyorum kararlı bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Bana kalırsa tankınızda yosuna yol açan ana etken azaltılmazsa sakal yosunu gibi hızla büyüyüp gelişebilen yosunları gidermede yetersiz izlenimi verebiliyor. Yani yosunu öldürse bile yosun tankın bir sebeple sorunundan dolayı yeniden daha hızlı bir şekilde çoğalabiliyor. Bu seferde yosunların aşırı ölmesi amonyak patlamasına yol açıyor. Zaten suyu bulandıran ve balıkların sersemleten de bu amonyak patlaması olduğunu düşünüyorum. Keza bir haftadır önerilen dozları kullanmama (önerilen gün sayısı 3) ve hiç su değişimine gitmememe rağmen gerek balıklarım gerekse örnek verdiğim ramshorn salyangozu gibi canlılar hatta bende küçük Tatlısu zooplanktonları da mevcut onlara bile zarar vermedi. Demek ki ilacın kendisi değil de dolaylı yoldan yan etkileri var.

valla benim olmazsa olmazım. Bu yosun belası insana hobiyi bıraktırır. Birde ne yaptımsa kuru yemlerin içindeki katkı maddesini öğrenemedim. kuru yemlerin içlerine bir madde atıyorlar koruyucu mudur yoksa başka bir şey mi? bilemiyorum ama benim gözlemlediğim kesinlikle protein ağırlıklı yemlerde bu sorun baş vermeye başlıyor. bitkisel ağırlıklı yemlerde yemin yenilme durumuna göre daha uzun vadede yosun sorunu oluşuyor. Aslında görülen o ki bir protein skimmer yosun önlemede hayli etkili olur gibime geliyor. Keza karides akvaryumuna her türlü yem atmama karşın en ufak bir yosun sorunu yaşamıyorum. Bunun da nedenini karideslerin tüm yemleri geride en ufak bir atık dahi bırakmadan yemesine bağlıyorum. Ayrıca karidesler bol yedikçe bol miktarda da dışkılıyor (ki en değerli subitkisi gübresi oluyor kendileri) fakat buna rağmen yine en ufak bir olağan dışı yosunlanma gözlemlemiyorum. Bu da kesinlikle yemlerin içine katılan bir katkı maddesinin bu absürd soruna yol açtığını gösteriyor. Ayrıca ben önlem olarak bu tip tedavilere başladığımda dondurulmuş canlı yem veriyorum. Buda yine tedavi sürecinde inanılmaz katkı sağlıyor. Tüm bunlar bende kesinlikle kuru yemlerde ki bir katkı maddesinin yosun oluşumunu olağan üstü bir şekilde hızlandırdığı yönünde. Keza bu sandığınız gibi fosfat nitrat potasyum falan filan olsa idi karideslerin yemleri yemeleri bir şey değiştirmeyecek idi. Çünkü sonuç itibariyle bu maddeler dışkılarında da bol miktarda bulunmaktadır.

Kuru yemlerdeki bu katkı maddesini bulabilseydik yem alırken yosun oluşumunda etkin rol oynayan bu maddenin kuru yem içeriğinde olmayanından alırdık. Ama maalesef böyle bir şansımız yok.

birde kurutulmuş canlı yemler de kesinlikle bu soruna rast gelmedim. Buda yine katkı maddesi tezimi destekliyor. Fakat bence bu madde sandığımız gibi fosfat nitrat potasyum türü bir şey değil. daha farklı bir bileşik ne biliyim belki de etkin bir koruyucu madde bile olabilir. Enine boyuna araştırmak gerek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir