Sump boruları hakkında
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 18:06
Arkadaşlar akvaryumum için bir sump fikri var aklımda da, onun içine koymak için bu borulardan resimdeki en küçük borulardan birsürü kestim.
![](http://www.akvaryum.org/Forum/dosyalar/102804/12_6_2011_17_48_2_1.jpg)
Bu borulardan kestim birsürü ama bunların en üst kısmının altında demirimsi parlak birşey var, işte bu balıklara zarar verir mi ? Sump 'un içine koysam boruların o bölmeleri akvaryumu zehirler mi, zarar verir mi ? Acil yorumlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 18:25
Kalorifer tesisatlarında kullanıldığı için sıcaklık kaybını önlemek için alüminyum koyuyorlar.Tahminimce alüminyum bir zarar vermez.
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 22:12
Artık bilmiyorum yukardaki arkadaş kalorifer borusu oldugu için aliminyum demiş inşallah dogru cıkarda balıklarım dahada yaşar ölmezler böyle bir zehirlenmeden
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2011 11:51
Evet o boruları daha çok şey gibi düşünebiliriz aliminyum bir borunun içini ve dışını plastik kaplayıp yapılmış gibi. O borular aliminyum folyolu olarak geçiyor çoğu yerde. Yani aradaki o malzeme aliminyum olmalı.
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2011 14:05
Aluminyum'un Elektroliz deneylerinde paslandığını biliyorum. Demirin aksine aluminyum pası beyaz renkli olur, suya olan etkilerini bilemem ama silikonla kaplarsanız risk alamış olursunuz.
TuranH 2011-06-14 14:05:56