tek salyangoz?
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 21:30
Arkadaşlar arkadaşım eledoa almıştı içinde salyangoz yumurtaları varmış onra çıktı salyangozların rengi siyah gibi bu salyangozların türü ne olabilir ?asıl sormak istediğim arkadaşımdan 1 tane alıp akvaryuma atsam bir sorun çıkarmı?salyangoz dipteki fazla yemleri yermi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 21:39
Murat bey salyangozları akvaryuma koyma sakın.Çok hızlı şekilde çoğalırlar ve büyürler hiç güzel bir görüntü değil,benim başım onlarla dertte
,bence uzak dur.
![](http://www.akvaryum.com/Forum/smileys4/smiley7.gif)
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 22:04
Kurtulmak için akvaryum üst köşesine su içine bir parça salatalık koyun ışığı kapayın 1 saat sonra baskın verin çoğunu yakalarsınız.yani arkadaşım istediği zaman kurtulabilir bunlarda benim sormak istediğim tekken çoğalırmı?
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 22:36
Bazı salyangozlar için bu imkansız..Ama eğer cinsini bilseydiniz ona göre yorum yapabilirdik..Çünkü bazı salyangozlar hermafrodit olup kendini dölleme yeteneğine sahip oluyor..
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 22:54
Renginden ve geldiği yer elimizdeki tek kanıt olduğuna göre muhtemelen adi salyangozdur
Tek başlarına çoğalabiliyorlar (hem de oldukça fazla). Yazdığınız salatalık taktiğide pratikte sanıldığı kadar verimli olmuyor malesef.
![](smileys4/smiley1.gif)
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 23:03
Ama eğer raslantı sonucu bir ramshorn salyangozla karşı karşıyaysanız gerçekten şanslısınız..Çünkü ben bulamadım..:)
Hades92 2011-05-02 23:03:28
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2011 01:33
Kahverengimsi kırmızımsı renkte ise ramsthorn dur tek başına çogalırlar bayagı güzel ürüyolar bol bol ramshorn salyangozunuz olur 3 ay olmadanda yumurta dökmeye başlarlar .