Yumurta Sarısı (artemia yiyemeyen yavru)
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2008 01:46
Ramazan Abi,bu sera mikronu dedikleri gibi,ilk 3 gün verebilir miyiz ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2008 01:47
Çok teşekkrler Ramazan bey.
Busefer bu çıkan yavruları bu şekilde yemlemeyi deneyeceğim.İnşallah bu sefer yaşatırım.Artık bu yavru yaşatamama yüzünden meleklerimde soğudum.Son 2 batım yavruyla hiç ilgilenmedim bile.Akvaryumda birkaçgün yüzdüler ve sonrasındada kayboldular.
İnşallah bu sefer yaşarlar.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2008 01:55
[QUOTE=cihat_23]
Cihat'cım, sera micron yemi gibi yumurta sarısını kullanbilirmiyiz mi diyorsun? Eğer öyleyse gönül rahatlığıyla kullan kardeşim. Zamanında tecrübe edildi.
Sera micron yemlerin yaklaşık fiyatı 8-10 ytl, bir yumurta 25 ykr
ilk 2-3 gün kullan yumurta sarısını, sonra devam artemiaya.
Ramazan Abi,bu sera mikronu dedikleri gibi,ilk 3 gün verebilir miyiz ?
[/QUOTE]Cihat'cım, sera micron yemi gibi yumurta sarısını kullanbilirmiyiz mi diyorsun? Eğer öyleyse gönül rahatlığıyla kullan kardeşim. Zamanında tecrübe edildi.
Sera micron yemlerin yaklaşık fiyatı 8-10 ytl, bir yumurta 25 ykr
![Big%20smile](smileys4/smiley4.gif)
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2008 01:57
Sera mikronu ilk 3 günlerinde yiyebiliyorlar mı ?
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2008 01:58
[QUOTE=olcayaksu]Çok teşekkrler Ramazan bey.
Busefer bu çıkan yavruları bu şekilde yemlemeyi deneyeceğim.İnşallah bu sefer yaşatırım.Artık bu yavru yaşatamama yüzünden meleklerimde soğudum.Son 2 batım yavruyla hiç ilgilenmedim bile.Akvaryumda birkaçgün yüzdüler ve sonrasındada kayboldular.
İnşallah bu sefer yaşarlar.
Saygılar.
[/QUOTE]
Ramazan bey, Melek konusun da hakikaten otorite.
Olcay kardeşim İnşaallah muaffak olursun.
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2008 02:07
[QUOTE=cihat_23]
Sera micronun özelliği de bu zaten Cihat'ım. İlk yumurtadan çıkan yavrular için tasarlanmış olmasıdır. O zamanlar anaçlara verdiğim yemi yumurta sarısı gibi yapmıştım. Büyük yemlere biraz su döküp, sarmısak dövücüde balçık haline getirip su bardağına boşaltıyordum. Üzerine akvaryumdan su alıp iyice karıştırıyordum. 1-2 dakika sonra büyükçe olan yemler dibe çöküyor gözle görülür suda bir bulanıklık oluyordu. Bulanık kısmı şiringaya çekip yakından iyice bakıyordum. O kadar küçük yem parçaları vardı ki suyum içinde zor seçiyordum. Bunu yavruların üzerine boşalttığımda yavruların yukarı doğru hamleler yaparak yemeye çalıştıklarını fark ettim. Ve sonuçta hayatta kaldıklarına göre demekki yemişler![Tebessüm](smileys4/smiley1.gif)
Sera mikronu ilk 3 günlerinde yiyebiliyorlar mı ?
[/QUOTE]Sera micronun özelliği de bu zaten Cihat'ım. İlk yumurtadan çıkan yavrular için tasarlanmış olmasıdır. O zamanlar anaçlara verdiğim yemi yumurta sarısı gibi yapmıştım. Büyük yemlere biraz su döküp, sarmısak dövücüde balçık haline getirip su bardağına boşaltıyordum. Üzerine akvaryumdan su alıp iyice karıştırıyordum. 1-2 dakika sonra büyükçe olan yemler dibe çöküyor gözle görülür suda bir bulanıklık oluyordu. Bulanık kısmı şiringaya çekip yakından iyice bakıyordum. O kadar küçük yem parçaları vardı ki suyum içinde zor seçiyordum. Bunu yavruların üzerine boşalttığımda yavruların yukarı doğru hamleler yaparak yemeye çalıştıklarını fark ettim. Ve sonuçta hayatta kaldıklarına göre demekki yemişler
![Tebessüm](smileys4/smiley1.gif)
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2008 02:12
Tecrübe daha önemli,yedilerse kullanacam abi
Teşekkür ederim.
![Tebessüm](http://www.akvaryum.com/Forum/smileys4/smiley1.gif)
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2008 17:59
teşekkürler
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2008 18:42
[QUOTE=FLeCh][QUOTE=rcall]
![](http://img339.imageshack.us/img339/2305/pic1553ot8.jpg)
[/QUOTE]
Alttaki çizgileri şiringayı batırabileceğiniz maksimum mesafeyi belirtmek için çizdim. Bu çizgiden daha aşağısı tehlike arz eder. Bütün çöken tortular bu kısımda toplanır. Bir şiringa yumurta sarısı, 50-100 adet yavruya rahatlıkla yeter.
Saygılar...
![](http://img339.imageshack.us/img339/2305/pic1553ot8.jpg)
[/QUOTE]
Bu kırmızı çizler kadarı bitene kadar mı atmamız gerekir yoksa bi şırıngalık 50-100 yavru için yeterlimidir?
[/QUOTE]Alttaki çizgileri şiringayı batırabileceğiniz maksimum mesafeyi belirtmek için çizdim. Bu çizgiden daha aşağısı tehlike arz eder. Bütün çöken tortular bu kısımda toplanır. Bir şiringa yumurta sarısı, 50-100 adet yavruya rahatlıkla yeter.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2008 18:51
çok güzel bir olayı paylaştığınız için teşekkür ederim. Elinize sağlık benim başka bir sorum var benim ağzına yavru almış balıklarım var . balıların ciklet türü ve isimleri borlay kadanga bunlardan biri bunun yavrularına da aynı bu olayı yapabilirmiyim.