Astaxanthin içerikli renklendirici yem?
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2016 17:15
:) https://ekolojikhayat.wordpress.com/2015/12/23/somon-baligi-neden-yenmez/
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2016 17:21
Astaxanthin Amerikan Sağlık Dairesinin de onayladığı bir antioksidan.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2016 17:22
[QUOTE=malawi izmir]Bende %21in uzerinde astax iceren yemlerde böyle bir riskin oldugunu biliyorum ama astax cok fiyatlı bir madde oldugu icin her yemde icerigi bu orandan mutlaka azdır.[/QUOTE]
Ülkemizdeki ve dünyadaki yem Mevzuatında durumu "Canthaxanthın ve astaxanthın karışımı yemdeki toplam konsantrasyonun 100 mg/kg’ ın üzerinde olmaması gerekir."
[QUOTE=fahrisinan]Astaxanthin Amerikan Sağlık Dairesinin de onayladığı bir antioksidan.[/QUOTE]
Sentetiği dururken organiğini piyasada 100 tl den satıldığına inanıyorsan kullanabilirsin...
[QUOTE=capo di capi]
1. Astaxhantinin doğal üretimi vardır.. Fakat çok pahalıdır.
2. Astaxhanthin son derece faydalı bir maddedir. ( orjinali)
3. Kas yumuşamasına değil tam tersi , kastaki laktatı azaltmaya eğilimlidir. Usain Bold'dan tut Stephen Curry'e kadar bir çok üst düzey sporcu da kullanır.
4. Marketlerde gördüğünüz kırmızı- pembe etli balık yerli balıksa (alabalık vs) dediğiniz doğrudur.. Fakat Okyanus somonları bu maddeyi doğal taşıyan canlılardır. (norveç somonu , izlanda somonu vs)[/QUOTE]
Evet kardeşim yoğurt kara..
https://ekolojikhayat.wordpress.com/2015/12/23/somon-baligi-neden-yenmez/[EDIT]tarikbinziyad,2016-08-31 17:33:37[/EDIT]
Ülkemizdeki ve dünyadaki yem Mevzuatında durumu "Canthaxanthın ve astaxanthın karışımı yemdeki toplam konsantrasyonun 100 mg/kg’ ın üzerinde olmaması gerekir."
[QUOTE=fahrisinan]Astaxanthin Amerikan Sağlık Dairesinin de onayladığı bir antioksidan.[/QUOTE]
Sentetiği dururken organiğini piyasada 100 tl den satıldığına inanıyorsan kullanabilirsin...
[QUOTE=capo di capi]
1. Astaxhantinin doğal üretimi vardır.. Fakat çok pahalıdır.
2. Astaxhanthin son derece faydalı bir maddedir. ( orjinali)
3. Kas yumuşamasına değil tam tersi , kastaki laktatı azaltmaya eğilimlidir. Usain Bold'dan tut Stephen Curry'e kadar bir çok üst düzey sporcu da kullanır.
4. Marketlerde gördüğünüz kırmızı- pembe etli balık yerli balıksa (alabalık vs) dediğiniz doğrudur.. Fakat Okyanus somonları bu maddeyi doğal taşıyan canlılardır. (norveç somonu , izlanda somonu vs)[/QUOTE]
Evet kardeşim yoğurt kara..
https://ekolojikhayat.wordpress.com/2015/12/23/somon-baligi-neden-yenmez/[EDIT]tarikbinziyad,2016-08-31 17:33:37[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2016 01:09
Yani ? Her sitede yazan her haber dogru mu ? Ben sizee yemeyeceginiz seyleri siralasam boyle her siteden ohooo..ac kalirsiniz.. ben organik , dogal yolla gelmis urunlerden bahsediyorum.. 20 liraya da somon var 56 lirayada.. anlatabildim mi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2016 15:36
Sayenizde ülkemiz 100 tl ye 7 kilo bal satanların cenneti oldu ...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2016 16:20
[QUOTE=tarikbinziyad]Sayenizde ülkemiz 100 tl ye 7 kilo bal satanların cenneti oldu ...[/QUOTE]
Siz bence ne denmek istediğini hala anlamadınız.. Kendi paylaştığınız yazıda dahi ne denmek istendiğini anlamamışsınız.. Ben SAF üründen bahsediyorum. Siz hala muadil üründen bahsediyorsunuz. Kardeşim çiftlikte üretilen hiç bir balık yenmez zaten sağlıklı değil.. Buna tavuk da dahil. Ona lafımız yok.
Ama piyasada bunlar var diye orjinaline karşı çıkmanızı anlamış değilim. Bal örneği vermişsiniz.. Piyasada öyle ballar var evet , yenmez..Ama hakiki anzer balının suçu ne ? Siz diyorsunuz ki somon yenmez.. Çiftlik somonuyla atlantik somonu arasındaki farkı görmezden geliyorsunuz.. O zaman size göre , gerçek karakovan balıyla , balderesi balı da aynı ? Bu mu mantalieniz ?
kONUYU İYİCE DALLANDIRIP BUDAKLANDIRDINIZ ANLAMADAN. Sonuç olarak , aktaxanthin yararlı birşeydir..Değerli birşeydir.. Her yararlı şey gibi ,ticari maniplasyona uğramıştır, sahtesi de vardır. Orjinaline lafınız nedir ? imkanı olan 5 gramını 80 dolara alır bir kilo yeme katar yedir.. Buna karşı çıkan varsa bilimsel verilerle gelsin. BALDERESİ SİTELERİNDEKİ HABERLERLE GELMESİN.
Siz bence ne denmek istediğini hala anlamadınız.. Kendi paylaştığınız yazıda dahi ne denmek istendiğini anlamamışsınız.. Ben SAF üründen bahsediyorum. Siz hala muadil üründen bahsediyorsunuz. Kardeşim çiftlikte üretilen hiç bir balık yenmez zaten sağlıklı değil.. Buna tavuk da dahil. Ona lafımız yok.
Ama piyasada bunlar var diye orjinaline karşı çıkmanızı anlamış değilim. Bal örneği vermişsiniz.. Piyasada öyle ballar var evet , yenmez..Ama hakiki anzer balının suçu ne ? Siz diyorsunuz ki somon yenmez.. Çiftlik somonuyla atlantik somonu arasındaki farkı görmezden geliyorsunuz.. O zaman size göre , gerçek karakovan balıyla , balderesi balı da aynı ? Bu mu mantalieniz ?
kONUYU İYİCE DALLANDIRIP BUDAKLANDIRDINIZ ANLAMADAN. Sonuç olarak , aktaxanthin yararlı birşeydir..Değerli birşeydir.. Her yararlı şey gibi ,ticari maniplasyona uğramıştır, sahtesi de vardır. Orjinaline lafınız nedir ? imkanı olan 5 gramını 80 dolara alır bir kilo yeme katar yedir.. Buna karşı çıkan varsa bilimsel verilerle gelsin. BALDERESİ SİTELERİNDEKİ HABERLERLE GELMESİN.
Beğenenler: [T]119483,Eldurmaz[/T][T]229696,eackgzz[/T]
+1: [T]119483,Eldurmaz[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2016 17:35
Akıllı olan niyeti olan orijinal organik üretim yeri belirli, firması belirli ürünü alır kullanır.
Genel olarak bir ürünü veya kimyasalı "kötüdür" diye genelleştirme yapamazsınız. Anlatılmak istenen bu.
Genel olarak bir ürünü veya kimyasalı "kötüdür" diye genelleştirme yapamazsınız. Anlatılmak istenen bu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2016 14:36
Bu form bilgi paylaşım formu ben bildiğimi söyledim.. balık fiyatından anlamam... bakımından da anlamam... ama katkı kalıntı benim işim..fikrimizi kanaatimizi söyledik inamayan varsa Astaxanthin zararlımı yararlımı anlamanın kolay bir yolu var.. BİMER' den Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Yem Şubesi Başkanlığına bir dilekçe yazalım. lütfen konusu Astaxanthin olsun..(takip edebilelim)
4982 sayılı bilgi edinme kanunu gereği
1-Astaxanthin doğal mı?- petrolden üretilen sentetik bir madde mi? Bakanlık laboratuvarlarınca tespiti yapılır mı?
2-Astaxanthin İthal ettiğimiz ülkeler 2016 yılı için hangileridir?
3- Astaxanthin için yem katkı maddesi olarak bakanlığımız mevzuatında herhangi bir kısıtlama var mı? Fazlası zararlı mı?
4- Astaxanthin İnsanların kullanmasında bir sakınca var mı? ( sporcularda kullanıyormuş)
bilgilerinin tarafıma verilmesini arz ederim.
[EDIT]tarikbinziyad,2016-09-02 14:38:32[/EDIT]
4982 sayılı bilgi edinme kanunu gereği
1-Astaxanthin doğal mı?- petrolden üretilen sentetik bir madde mi? Bakanlık laboratuvarlarınca tespiti yapılır mı?
2-Astaxanthin İthal ettiğimiz ülkeler 2016 yılı için hangileridir?
3- Astaxanthin için yem katkı maddesi olarak bakanlığımız mevzuatında herhangi bir kısıtlama var mı? Fazlası zararlı mı?
4- Astaxanthin İnsanların kullanmasında bir sakınca var mı? ( sporcularda kullanıyormuş)
bilgilerinin tarafıma verilmesini arz ederim.
[EDIT]tarikbinziyad,2016-09-02 14:38:32[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2016 17:19
Tarık Bey, iyi hoş yazıyorsunuz da. Amerika'yı yeniden niye keşfediyoruz? Neden illa ki Bakanlık referansından gelecek cevabı kovalıyoruz? Binlerce makale yazılan bir kimyasal bu amaç ne yani?
Bu madde doğal yolla(alglerden) elde edilen bir madde ise yararlı bir antioksidandır. Bunu cümle alem biliyor, kullanıyor. Biz de onu belirterek bu maddeye genelleme yaparak kötüleme yapmanın doğru olmadığını belirtiyoruz.
Bu madde doğal yolla(alglerden) elde edilen bir madde ise yararlı bir antioksidandır. Bunu cümle alem biliyor, kullanıyor. Biz de onu belirterek bu maddeye genelleme yaparak kötüleme yapmanın doğru olmadığını belirtiyoruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2016 21:17
[QUOTE=tarikbinziyad]Bu form bilgi paylaşım formu ben bildiğimi söyledim.. balık fiyatından anlamam... bakımından da anlamam... ama katkı kalıntı benim işim..fikrimizi kanaatimizi söyledik inamayan varsa Astaxanthin zararlımı yararlımı anlamanın kolay bir yolu var.. BİMER' den Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Yem Şubesi Başkanlığına bir dilekçe yazalım. lütfen konusu Astaxanthin olsun..(takip edebilelim)
4982 sayılı bilgi edinme kanunu gereği
1-Astaxanthin doğal mı?- petrolden üretilen sentetik bir madde mi? Bakanlık laboratuvarlarınca tespiti yapılır mı?
2-Astaxanthin İthal ettiğimiz ülkeler 2016 yılı için hangileridir?
3- Astaxanthin için yem katkı maddesi olarak bakanlığımız mevzuatında herhangi bir kısıtlama var mı? Fazlası zararlı mı?
4- Astaxanthin İnsanların kullanmasında bir sakınca var mı? ( sporcularda kullanıyormuş)
bilgilerinin tarafıma verilmesini arz ederim.
[/QUOTE]
Siz hala şunun farkına varamadınız. Bir doğal astaxanthin var bir de sizin dediğiniz bizim de karşı çıkmadığımız yapay (zararlı) olanı var.
Doğal astahanthin sadece Haematococcus pluvialis denen bir alg türünün ürettiği bir bileşiktir. Ve bu alg türünü tüketen , krill , atlantik kabukçulları , atlantik somonu , flamingo kuşu gibi hayvanların etinde , gagasında , kabuğunda da bulunur.
Hal böyleyken bu değerli karotenoidin yapayı da yapılmaya başlanmıştır.. İşte sizin topyekün karşı çıktığınız şey aslında sadece yapayı olması gerekirken ezbere , araştırmadan hala organik astaxanthine karşı çıkıyorsunuz. Ben bu besini doğal alan somondan bahssederken , siz çiftlik balığını önüme koyup bunu arguman yapıyosunuz. Yanıldığınız nokta bu.. Bu arada siz araştırmayacaksınız bari ben buraya kopyalayayım astaxanthini.
[K]Astaxanthin 1970 yılında İngiliz Profesör Basil Charles Weedon tarafından keşfedilmiştir. Astaxanthin çok güçlü antioksidan özelliği olan bir karotenoittir. Astaksantin için doğadaki birincil kaynak Haematococcus pluvialis, ikincil kaynak ise bu mikroalglerle beslenen canlılardır. Astaksantin insanların keşfetmiş olduğu dünyadaki en güçlü ve güvenilir antioksidan madde olarak kabul edilmektedir. E vitamininden 550 kat, C vitamininden 6000 kat, Koenzim Q10’den 800 kat, Beta karotenden 10 kat daha güçlü olduğu kanıtlanmıştır.
• Göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri olup retina bariyerinin içine nüfuz edebilen birkaç antioksidandan biridir.
• Dünyadaki en ünlü anti-aging uzmanı Dr. Nicholas Perricone kırışıklık ve yaşlılık lekelerini azaltmak için astaksantin alınmasını tavsiye etmektedir.
• Kan-beyin bariyerini aşabilen nadir birkaç antioksidandan biridir yani beyin hücrelerimizi koruyucudur.
• Astaksantin kanser hücrelerinin oluşumunu önlemeye yardımcıdır.
• Astaksantin Dünyada ki en güçlü anti-inflamatuar (iltihap yok edici) besinlerden biridir.
Astaksantin 1970 yılında İngiliz Profesör Basil Charles Weedon tarafından keşfedilmiştir.Astaxanthin çok güçlü antioksidan özelliği olan bir karotenoittir. Birçok karotenoid gibi astaksantin renkli, lipit ve çözünür bir pigmenttir.[/K]
Madem uzmanısınız şu makalelere de ulaşın , göz atın ve bizi aydınlatın.
Lorentz, R. T., and G. R. Cysewski. 2000. Commercial potential for Haematococcus microalgae as a natural source of astaxanthin. Trends Biotechnol. 18: 160-167.
Jump up ^ S. Boussiba, and A. Vonshak, 1991. Astaxanthin Accumulation in the Green Alga Haematococcus pluvialis. Plant and Cell Physiology. 32: No. 7. 1077-1082
Jump up ^ J. R. Dore, and G. R. Cysewski. 2003 Haematococcus algae meal as a source of natural astaxanthin for aquaculture feeds. Cyanotech Corporation. Hawaii.
Jump up ^ Gollo, A. L. et al (2016) Developing a plant culture medium composed of vinasse originating from Haematococcus pluvialis culture. Pakistan Journal of Botany 48 (1): 295-303.
Jump up ^ Frank Shipley Collins. The Green Algae of North America, Volume II of Tufts College Studies, Published by Tufts College, 1909, pp 79-480. From Plate II.[EDIT]capo di capi,2016-09-02 21:22:46[/EDIT]
4982 sayılı bilgi edinme kanunu gereği
1-Astaxanthin doğal mı?- petrolden üretilen sentetik bir madde mi? Bakanlık laboratuvarlarınca tespiti yapılır mı?
2-Astaxanthin İthal ettiğimiz ülkeler 2016 yılı için hangileridir?
3- Astaxanthin için yem katkı maddesi olarak bakanlığımız mevzuatında herhangi bir kısıtlama var mı? Fazlası zararlı mı?
4- Astaxanthin İnsanların kullanmasında bir sakınca var mı? ( sporcularda kullanıyormuş)
bilgilerinin tarafıma verilmesini arz ederim.
[/QUOTE]
Siz hala şunun farkına varamadınız. Bir doğal astaxanthin var bir de sizin dediğiniz bizim de karşı çıkmadığımız yapay (zararlı) olanı var.
Doğal astahanthin sadece Haematococcus pluvialis denen bir alg türünün ürettiği bir bileşiktir. Ve bu alg türünü tüketen , krill , atlantik kabukçulları , atlantik somonu , flamingo kuşu gibi hayvanların etinde , gagasında , kabuğunda da bulunur.
Hal böyleyken bu değerli karotenoidin yapayı da yapılmaya başlanmıştır.. İşte sizin topyekün karşı çıktığınız şey aslında sadece yapayı olması gerekirken ezbere , araştırmadan hala organik astaxanthine karşı çıkıyorsunuz. Ben bu besini doğal alan somondan bahssederken , siz çiftlik balığını önüme koyup bunu arguman yapıyosunuz. Yanıldığınız nokta bu.. Bu arada siz araştırmayacaksınız bari ben buraya kopyalayayım astaxanthini.
[K]Astaxanthin 1970 yılında İngiliz Profesör Basil Charles Weedon tarafından keşfedilmiştir. Astaxanthin çok güçlü antioksidan özelliği olan bir karotenoittir. Astaksantin için doğadaki birincil kaynak Haematococcus pluvialis, ikincil kaynak ise bu mikroalglerle beslenen canlılardır. Astaksantin insanların keşfetmiş olduğu dünyadaki en güçlü ve güvenilir antioksidan madde olarak kabul edilmektedir. E vitamininden 550 kat, C vitamininden 6000 kat, Koenzim Q10’den 800 kat, Beta karotenden 10 kat daha güçlü olduğu kanıtlanmıştır.
• Göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri olup retina bariyerinin içine nüfuz edebilen birkaç antioksidandan biridir.
• Dünyadaki en ünlü anti-aging uzmanı Dr. Nicholas Perricone kırışıklık ve yaşlılık lekelerini azaltmak için astaksantin alınmasını tavsiye etmektedir.
• Kan-beyin bariyerini aşabilen nadir birkaç antioksidandan biridir yani beyin hücrelerimizi koruyucudur.
• Astaksantin kanser hücrelerinin oluşumunu önlemeye yardımcıdır.
• Astaksantin Dünyada ki en güçlü anti-inflamatuar (iltihap yok edici) besinlerden biridir.
Astaksantin 1970 yılında İngiliz Profesör Basil Charles Weedon tarafından keşfedilmiştir.Astaxanthin çok güçlü antioksidan özelliği olan bir karotenoittir. Birçok karotenoid gibi astaksantin renkli, lipit ve çözünür bir pigmenttir.[/K]
Madem uzmanısınız şu makalelere de ulaşın , göz atın ve bizi aydınlatın.
Lorentz, R. T., and G. R. Cysewski. 2000. Commercial potential for Haematococcus microalgae as a natural source of astaxanthin. Trends Biotechnol. 18: 160-167.
Jump up ^ S. Boussiba, and A. Vonshak, 1991. Astaxanthin Accumulation in the Green Alga Haematococcus pluvialis. Plant and Cell Physiology. 32: No. 7. 1077-1082
Jump up ^ J. R. Dore, and G. R. Cysewski. 2003 Haematococcus algae meal as a source of natural astaxanthin for aquaculture feeds. Cyanotech Corporation. Hawaii.
Jump up ^ Gollo, A. L. et al (2016) Developing a plant culture medium composed of vinasse originating from Haematococcus pluvialis culture. Pakistan Journal of Botany 48 (1): 295-303.
Jump up ^ Frank Shipley Collins. The Green Algae of North America, Volume II of Tufts College Studies, Published by Tufts College, 1909, pp 79-480. From Plate II.[EDIT]capo di capi,2016-09-02 21:22:46[/EDIT]
+1: [T]152084,fahrisinan[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2016 21:30
[QUOTE=tarikbinziyad]...... BİMER' den Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Yem Şubesi Başkanlığına bir dilekçe yazalım. lütfen konusu Astaxanthin olsun..(takip edebilelim)[/QUOTE]
Vakti zamanında "bakın ben içiyorum mis gibi çay, radyasyon olsa ben içer miyim" zihniyetinde olan bir kurumu referans almak hatalı olur.[EDIT]Tunc Berk,2016-09-02 21:31:03[/EDIT]
Vakti zamanında "bakın ben içiyorum mis gibi çay, radyasyon olsa ben içer miyim" zihniyetinde olan bir kurumu referans almak hatalı olur.[EDIT]Tunc Berk,2016-09-02 21:31:03[/EDIT]
Beğenenler: [T]96764,iwagumi[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2016 21:36
[QUOTE=Tunc Berk]
Vakti zamanında "bakın ben içiyorum mis gibi çay, radyasyon olsa ben içer miyim" zihniyetinde olan bir kurumu referans almak hatalı olur.[/QUOTE]
Öyle bir şey diyorsunuz ki bakanlığı kapatıp bakkal açalım demekten farkı yok. FDA bile ruhsat verdiği ilaçların ruhsatlarını iptal edebiliyor.
Vakti zamanında "bakın ben içiyorum mis gibi çay, radyasyon olsa ben içer miyim" zihniyetinde olan bir kurumu referans almak hatalı olur.[/QUOTE]
Öyle bir şey diyorsunuz ki bakanlığı kapatıp bakkal açalım demekten farkı yok. FDA bile ruhsat verdiği ilaçların ruhsatlarını iptal edebiliyor.
Beğenenler: [T]184682,tarikbinziyad[/T]
Teşekkür Edenler: [T]184682,tarikbinziyad[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2016 21:39
[QUOTE=Kromatit]
Öyle bir şey diyorsunuz ki bakanlığı kapatıp bakkal açalım demekten farkı yok. FDA bile ruhsat verdiği ilaçların ruhsatlarını iptal edebiliyor.[/QUOTE]
Bakanlığın kapatılıp, bu bakanlığa ayrılan bütçe ile bu işi layığı ile yapan firmalara yaptırılması daha kârlı ve sağlıklı olur. Kapatma konusundan hem fikiriz.
Öyle bir şey diyorsunuz ki bakanlığı kapatıp bakkal açalım demekten farkı yok. FDA bile ruhsat verdiği ilaçların ruhsatlarını iptal edebiliyor.[/QUOTE]
Bakanlığın kapatılıp, bu bakanlığa ayrılan bütçe ile bu işi layığı ile yapan firmalara yaptırılması daha kârlı ve sağlıklı olur. Kapatma konusundan hem fikiriz.
Beğenenler: [T]96764,iwagumi[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2016 11:32
[QUOTE=capo di capi]
Siz hala şunun farkına varamadınız. Bir doğal astaxanthin var bir de sizin dediğiniz bizim de karşı çıkmadığımız yapay (zararlı) olanı var.
Doğal astahanthin sadece Haematococcus pluvialis denen bir alg türünün ürettiği bir bileşiktir. Ve bu alg türünü tüketen , krill , atlantik kabukçulları , atlantik somonu , flamingo kuşu gibi hayvanların etinde , gagasında , kabuğunda da bulunur.
Hal böyleyken bu değerli karotenoidin yapayı da yapılmaya başlanmıştır.. İşte sizin topyekün karşı çıktığınız şey aslında sadece yapayı olması gerekirken ezbere , araştırmadan hala organik astaxanthine karşı çıkıyorsunuz. Ben bu besini doğal alan somondan bahssederken , siz çiftlik balığını önüme koyup bunu arguman yapıyosunuz. Yanıldığınız nokta bu.. Bu arada siz araştırmayacaksınız bari ben buraya kopyalayayım astaxanthini.
[K]Astaxanthin 1970 yılında İngiliz Profesör Basil Charles Weedon tarafından keşfedilmiştir. Astaxanthin çok güçlü antioksidan özelliği olan bir karotenoittir. Astaksantin için doğadaki birincil kaynak Haematococcus pluvialis, ikincil kaynak ise bu mikroalglerle beslenen canlılardır. Astaksantin insanların keşfetmiş olduğu dünyadaki en güçlü ve güvenilir antioksidan madde olarak kabul edilmektedir. E vitamininden 550 kat, C vitamininden 6000 kat, Koenzim Q10’den 800 kat, Beta karotenden 10 kat daha güçlü olduğu kanıtlanmıştır.
• Göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri olup retina bariyerinin içine nüfuz edebilen birkaç antioksidandan biridir.
• Dünyadaki en ünlü anti-aging uzmanı Dr. Nicholas Perricone kırışıklık ve yaşlılık lekelerini azaltmak için astaksantin alınmasını tavsiye etmektedir.
• Kan-beyin bariyerini aşabilen nadir birkaç antioksidandan biridir yani beyin hücrelerimizi koruyucudur.
• Astaksantin kanser hücrelerinin oluşumunu önlemeye yardımcıdır.
• Astaksantin Dünyada ki en güçlü anti-inflamatuar (iltihap yok edici) besinlerden biridir.
Astaksantin 1970 yılında İngiliz Profesör Basil Charles Weedon tarafından keşfedilmiştir.Astaxanthin çok güçlü antioksidan özelliği olan bir karotenoittir. Birçok karotenoid gibi astaksantin renkli, lipit ve çözünür bir pigmenttir.[/K]
Madem uzmanısınız şu makalelere de ulaşın , göz atın ve bizi aydınlatın.
Lorentz, R. T., and G. R. Cysewski. 2000. Commercial potential for Haematococcus microalgae as a natural source of astaxanthin. Trends Biotechnol. 18: 160-167.
Jump up ^ S. Boussiba, and A. Vonshak, 1991. Astaxanthin Accumulation in the Green Alga Haematococcus pluvialis. Plant and Cell Physiology. 32: No. 7. 1077-1082
Jump up ^ J. R. Dore, and G. R. Cysewski. 2003 Haematococcus algae meal as a source of natural astaxanthin for aquaculture feeds. Cyanotech Corporation. Hawaii.
Jump up ^ Gollo, A. L. et al (2016) Developing a plant culture medium composed of vinasse originating from Haematococcus pluvialis culture. Pakistan Journal of Botany 48 (1): 295-303.
Jump up ^ Frank Shipley Collins. The Green Algae of North America, Volume II of Tufts College Studies, Published by Tufts College, 1909, pp 79-480. From Plate II.[/QUOTE]
Ben piyasada doğal yok hepsi sentetik diyorum zararlı inandıramıyorum.... dünyada doğal olan Astaksantin bile kısıtlılar listesinde söylüyoruz olmuyor mühürlüsünü verelim diyoruz ..buyrun alın...
[QUOTE=Tunc Berk]Vakti zamanında "bakın ben içiyorum mis gibi çay, radyasyon olsa ben içer miyim" zihniyetinde olan bir kurumu referans almak hatalı olur.[/QUOTE]
[QUOTE=Tunc Berk] Bakanlığın kapatılıp, bu bakanlığa ayrılan bütçe ile bu işi layığı ile yapan firmalara yaptırılması daha kârlı ve sağlıklı olur. Kapatma konusundan hem fikiriz.[/QUOTE]
Bunları söylemeniz için ne yaptığımı düşünüyorum.. profilinizde bulunan ayyıldıza bakıyorum.. söylediklerinize bakıyorum.. belki kendinizce geçerli sebepleriniz vardır..başkalarının yanlışının bedelini ben bakanlığım adına kabul etmiyorum.. her şey dört dörtlük demiyorum olsa zaten tedavi için yurt dışına giden hastalarımız olmazdı.. hammaddeyi satıp işlenmiş olarak geri almazdık...Gelişmiş bir devlet olurduk ama şuanda gelişmekte olan bir ülkeyiz... ne yapsaydım ... Alın balıklarınızın yemlerinde kullanın hatta kendinizde kullanın bakın ünlü sporcular kullanıyormuş mu deseydim... "bakın ben içiyorum mis gibi çay, radyasyon olsa ben içer miyim" diyenden ne farkım kalır...
konumuz Astaksantin siz Bakanlığı referans almamaya bilirsiniz....Bütün dünyada ki referans aralığını daha önce söylemiştim.... Ülkemizdeki ve dünyadaki yem Mevzuatında durumu "Canthaxanthın ve astaxanthın karışımı yemdeki toplam konsantrasyonun 100 mg/kg’ ın üzerinde olmaması gerekir." Canthaxanthın ve astaxanthın Kısıtlı katkı maddelerinden dir.. sebebi zararlı olmasıdır.. DOĞAL OLSA BİLE...
Siz hala şunun farkına varamadınız. Bir doğal astaxanthin var bir de sizin dediğiniz bizim de karşı çıkmadığımız yapay (zararlı) olanı var.
Doğal astahanthin sadece Haematococcus pluvialis denen bir alg türünün ürettiği bir bileşiktir. Ve bu alg türünü tüketen , krill , atlantik kabukçulları , atlantik somonu , flamingo kuşu gibi hayvanların etinde , gagasında , kabuğunda da bulunur.
Hal böyleyken bu değerli karotenoidin yapayı da yapılmaya başlanmıştır.. İşte sizin topyekün karşı çıktığınız şey aslında sadece yapayı olması gerekirken ezbere , araştırmadan hala organik astaxanthine karşı çıkıyorsunuz. Ben bu besini doğal alan somondan bahssederken , siz çiftlik balığını önüme koyup bunu arguman yapıyosunuz. Yanıldığınız nokta bu.. Bu arada siz araştırmayacaksınız bari ben buraya kopyalayayım astaxanthini.
[K]Astaxanthin 1970 yılında İngiliz Profesör Basil Charles Weedon tarafından keşfedilmiştir. Astaxanthin çok güçlü antioksidan özelliği olan bir karotenoittir. Astaksantin için doğadaki birincil kaynak Haematococcus pluvialis, ikincil kaynak ise bu mikroalglerle beslenen canlılardır. Astaksantin insanların keşfetmiş olduğu dünyadaki en güçlü ve güvenilir antioksidan madde olarak kabul edilmektedir. E vitamininden 550 kat, C vitamininden 6000 kat, Koenzim Q10’den 800 kat, Beta karotenden 10 kat daha güçlü olduğu kanıtlanmıştır.
• Göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri olup retina bariyerinin içine nüfuz edebilen birkaç antioksidandan biridir.
• Dünyadaki en ünlü anti-aging uzmanı Dr. Nicholas Perricone kırışıklık ve yaşlılık lekelerini azaltmak için astaksantin alınmasını tavsiye etmektedir.
• Kan-beyin bariyerini aşabilen nadir birkaç antioksidandan biridir yani beyin hücrelerimizi koruyucudur.
• Astaksantin kanser hücrelerinin oluşumunu önlemeye yardımcıdır.
• Astaksantin Dünyada ki en güçlü anti-inflamatuar (iltihap yok edici) besinlerden biridir.
Astaksantin 1970 yılında İngiliz Profesör Basil Charles Weedon tarafından keşfedilmiştir.Astaxanthin çok güçlü antioksidan özelliği olan bir karotenoittir. Birçok karotenoid gibi astaksantin renkli, lipit ve çözünür bir pigmenttir.[/K]
Madem uzmanısınız şu makalelere de ulaşın , göz atın ve bizi aydınlatın.
Lorentz, R. T., and G. R. Cysewski. 2000. Commercial potential for Haematococcus microalgae as a natural source of astaxanthin. Trends Biotechnol. 18: 160-167.
Jump up ^ S. Boussiba, and A. Vonshak, 1991. Astaxanthin Accumulation in the Green Alga Haematococcus pluvialis. Plant and Cell Physiology. 32: No. 7. 1077-1082
Jump up ^ J. R. Dore, and G. R. Cysewski. 2003 Haematococcus algae meal as a source of natural astaxanthin for aquaculture feeds. Cyanotech Corporation. Hawaii.
Jump up ^ Gollo, A. L. et al (2016) Developing a plant culture medium composed of vinasse originating from Haematococcus pluvialis culture. Pakistan Journal of Botany 48 (1): 295-303.
Jump up ^ Frank Shipley Collins. The Green Algae of North America, Volume II of Tufts College Studies, Published by Tufts College, 1909, pp 79-480. From Plate II.[/QUOTE]
Ben piyasada doğal yok hepsi sentetik diyorum zararlı inandıramıyorum.... dünyada doğal olan Astaksantin bile kısıtlılar listesinde söylüyoruz olmuyor mühürlüsünü verelim diyoruz ..buyrun alın...
[QUOTE=Tunc Berk]Vakti zamanında "bakın ben içiyorum mis gibi çay, radyasyon olsa ben içer miyim" zihniyetinde olan bir kurumu referans almak hatalı olur.[/QUOTE]
[QUOTE=Tunc Berk] Bakanlığın kapatılıp, bu bakanlığa ayrılan bütçe ile bu işi layığı ile yapan firmalara yaptırılması daha kârlı ve sağlıklı olur. Kapatma konusundan hem fikiriz.[/QUOTE]
Bunları söylemeniz için ne yaptığımı düşünüyorum.. profilinizde bulunan ayyıldıza bakıyorum.. söylediklerinize bakıyorum.. belki kendinizce geçerli sebepleriniz vardır..başkalarının yanlışının bedelini ben bakanlığım adına kabul etmiyorum.. her şey dört dörtlük demiyorum olsa zaten tedavi için yurt dışına giden hastalarımız olmazdı.. hammaddeyi satıp işlenmiş olarak geri almazdık...Gelişmiş bir devlet olurduk ama şuanda gelişmekte olan bir ülkeyiz... ne yapsaydım ... Alın balıklarınızın yemlerinde kullanın hatta kendinizde kullanın bakın ünlü sporcular kullanıyormuş mu deseydim... "bakın ben içiyorum mis gibi çay, radyasyon olsa ben içer miyim" diyenden ne farkım kalır...
konumuz Astaksantin siz Bakanlığı referans almamaya bilirsiniz....Bütün dünyada ki referans aralığını daha önce söylemiştim.... Ülkemizdeki ve dünyadaki yem Mevzuatında durumu "Canthaxanthın ve astaxanthın karışımı yemdeki toplam konsantrasyonun 100 mg/kg’ ın üzerinde olmaması gerekir." Canthaxanthın ve astaxanthın Kısıtlı katkı maddelerinden dir.. sebebi zararlı olmasıdır.. DOĞAL OLSA BİLE...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir