baliklar yeni, yukari asagi yan camda gidip geliyo


melankoliq01Çevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 18
melankoliq01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2014 23:02
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Baliklarimi bugun aldim ve akvaryumuma ekledim, biraz zaman geçti 4-5 saat kadar ama baliklarim motorun oldugu yan camda bir yukari bir assagi cıkıp ınıyorlar sanki disari cıkmak istercesine. Akvaryumcudaki veya videolardaki gibi gezinmiyorlar.

Akvaryum Kapasitesi (litre):100

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2 elma salyangoz , 2 minare salyangoz, 1e 6d yunus (4cm) 1e 3d sari prenses (5cm)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Yeni kuruldu 3uncu gunu.

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 5 tablet tuz, klor giderici

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Arkadaslar daha önce ki actigim konuda akvaryumu kurdugum ilk gün klor giderici ile asiri derecede fazla metilen mavisi ekldigimden bahsetmiştim,  Rengin acilmamasindan dolay bir abimin tavsiyesi uzerine suyu 4 te 1 e indirdim yeni su cektim üzerine, ilk kurulumda 5 tablet tuz atmiştim, şimdi tekrardan 3 tablet attim ve 24 saat bekledim. Ayrıca bugun baliklari ve salyangozlari aldim ekledim. Internetten sipariş ettigim bakteri kültürü, su duzenleyici ve vitamin karişimi geldi. Bu kadar çok baligi ilk günden eklememin sebebi suyu dipten cekmemem ve filtreyi temizlemem. Biraz fazla balik ekledim ama bişey olmayacagini söylediler. Suanda baliklarim motorun oldugu tarafta yukari aşagi gidip duruyorlar , acaba ısıktan mi? Bu arada su sıcakligi 28 C . Bakteri kültürü baliklar eklendikten sonra eklenmiyor diye yaziyordu eklemedim o yüzden. Yemlemeyide birgün sonra yapmam gerektigini söylediler. Sizce bir problem olabilir mi? Vitamin veya kültür eklemelimiyim, bakteri sayisi yeteri kadar olmadigini dusunuyorsaniz yapabilecegim birşey var mi, 2inci bir akvaryumum yok malesef kucuk bir akvaryum almama gerek var mı su degişimlerinde baliklarimi almalimiyim oraya ve nasil bir yol izlemeli, baliklardaki ne gibi davranişlari gözlemlemeliyim. İlk deneyimim ve ne yapacagimi bilmiyorum tek istedigim baliklarima bir zarar gelmeden hayatta tutabilmek. Göruslerinizi bekliyorum.

( bu arada balik sayim fazla diyen arkadaslar için sayiyi balıklar buyuyunce sadece yunus olarak degiştirecegim veya sari prenses olarak.)



 Arkadaşlar birde ek olarak, balıklar uyurken ısıgı kapatmam soylendi bu ısıgı nasil ayarlamaliyim balik nasil uyur ? Istııcım 26 dereceye ayarli ama 28 e sabit ısı.  bazi baliklar motorun arkasina pustular. Yunuslar suru halinde geziyor, sadece 2 sarı prenses kafasina göre takiliyor.  Bakteri olup oluşmadigi hakkinda nitrat seviyesi hakkinda bana elma salyangozlari fikir verebilir mi sizce? birşeyler kullanmam gerekirse dozajini , belirtirseniz.

Aldıgım yemler;

seragreen granular chichled
sera granular meet
new life specturum chichled formula

gunde 3 ile 5 arasinda yemlemem söylendi haftanin bir gunude 1 kere yemle sadece baliklarin bagirsaklari dinlensin diye. Bu konuda biri beni detaylica aydınlatabilir mi ? 

ılerde kan kurdu ve yem takviyesi yapmayi dusunuyorum

bu arada sera yemleri otuz com dan aldim etiketsiz bir pakette geldi , bir akvaryumcu bana sana alabalik yemi vermişler tetra discuss al baska yem yemez benim baliklarim dedi sasirdim. 

lütfen bilgili hobiciler beni aydinlatsin , iyi forumlar 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrahertunçÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2013
İl: Izmir
Mesaj: 131
emrahertunçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2014 00:21
Merhaba balıkların yukarı aşağı yüzmesi normal tanka yeni girdikleri için yapıyorlar bir iki güne normale dönerler ancak 100 litreye canlı sayısı fazla hele de 100 litrede yunus olmaz bunu da gözardı etme ilk 2 hafta 2 günde 1  %10 dip çekimi yapıp dinlenmiş su ekle yemi balıkların yiyeceği kadar az az at yem dipte kalmasın böylece sudaki nitratı düşük tutmuş olursun 2 hafta sonra zaten bakteri olarak akvaryumun oturmuş olacak nitrivec  koyma na gerek kalmaz böylece yem markaların iyi ancak ana yem olarak bitkisel yem kullan yemlemeyi de az az günde iki veya üç kez yapabilirsiniz  emrahertunç2014-03-29 00:25:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugurnkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 786
ugurnkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2014 02:17
İlk ekleme yapıldığı için stresten dolayı aşağı yukarı hareket ederler. Alıştıkları zaman düzelecektir. Yalnız 100 litrede sadece sarı prenses beslemeniz uygundur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir