Deniz Akvaryumu Sorularım


VegaShotÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2015
İl: Ankara
Mesaj: 2
VegaShotÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2015 20:48
Arkadaşlar merhaba.Bi kaç sorum var yardımcı olursanız cok sevinicem.

1-Palyaço balıkları için balık başı kaç litre ayarlamak gerekiyor akvaryumda ? bu sıkış tıkış rakamlar olmasın amaç balıgın mutlulugu ve rahatı.Yani akvaryumu tıka basa doldurma pesinde değilim ihtiyaçları neler bu arkadaşların onu öğrenmek istiyorum.

2-Palyaçolardan yavru almak istiyorum peki bu durumda 2 den fazla palyaçonun olması sorun yaratrmı yani akvaryumda 5 tane palyaçonun olması üremeye engelmidir 2 tane mi koymalıyım.

3- Üremeleri için anemon şartmıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sopacı34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 336
sopacı34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2015 10:59
Selamlar

1- Önce görsel bir akvaryum mu istiyorsun, yoksa üretim akvaryumumu ona karar vermelisin.
2- Bir çift palyaço balığı için 50-60 litre bir akvaryum yeterli olacaktır fakat bu kadar küçük bir akvaryumun su değerlerini sabit tutmak çok zordur.
3- Palyaço balıklarının hepsi erkek olarak doğar. Sürünün en baskın bireyi cinsiyet değiştirir 3-4 erkeği yanına alarak bir harem kurar ve sadece biriyle çiftleşir. Diğer erkekler çiftin başına bir şey gelmesini beklerler. Dişi ölürse erkelerden biri dişiye dönüşür, erkek ölürse diğer erkek aktifleşir.
4- 3. Madde de anlatığım doğrultusunda ya 2 yavru alacaksın ve bir çift oluşacak ya da daha önce eşleşmiş bir çift alacaksın.
5- Bir akvaryumda 2 den fazla palyaço sorun yaratmaz lakin çiftleştirmek daha zor olur.
6- Hayır anemon şart değil akvaryumda kendilerini güvende hissetsinler yeter.
7- Palyaço balıklarını büyütmek çok çok zordur ve tecrübe ister. (Rotifer denen bir canlı yemi devamlı bulundurmak, su dengesini bozmadan devamlı suyu temiz tutmak vs.)

Aklına takılan bir şey varsa yardımcı olmaya çalışırım..

Beğenenler: [T]176724,VegaShot[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VegaShotÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2015
İl: Ankara
Mesaj: 2
VegaShotÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2015 16:42
Akvaryumda palyaço haricinde bir balık türü olmucak haliyle besleyeceğim tek balık palyaçoysa hem estetik bir akvaryum hemde yavru veren 2 birey istiyorum. Çİftleşmeleri icin kücük estetikten mahrum ve bakımsız bir tankmı gerekiyor acaba yerli üretim yapan bir kaç tank gördüm aynı şahsa ait kum bile yok akvaryumda saksı gibi bisey koymuş akvaryuma balıklar bütün gün o saksının icinde önünde sağ sol yapıp duruyolar böyle bir akvaryummu gerekir üremeleri icin ben yaklaşık 250 litreilk bir akvaryumda 2 tane palyaço ile başlamak istiyorum.Canlı kayası ve diğer okyanus canlılarınıda dekor amaçlı koyucam ama balık olarak sadece 2 palyaço olacak eş tutmuş olarak alırım sanırım yada yavru olarak fark etmiyo nasıl bulabilirsem.Ama sonunda açıkçası yavrulamalarını isterdim.

Birde palyaço balıgını büyütmek neden zor tek sebebi ismini yazdıgınız yemi bulundurmanın güçlüğümü ? saklama koşullarının zorlugu yahut fiyatından ötürümü ? ne gibi zorlukları olabilir acaba. 250 litrelik bir tank 2 balık için bence baya büyük bir tank ve bu tankın sump sistemi kaliteli ps vs gibi ekipmanlarıda olucak bence kaliteli ekipman ve bu büyük akvaryumdaki kücük canlı yükü çok fazla su değişiminide şart koşmaz algler gibi bir faktörde var işin içinde 1 sene hiç su değişimi yapmayan deniz akvaryumlarının oldugunuda forumlarda görüyoruz kısacası anlatmak istediğim sey su değerlerini sabit tutmak benim icin zor değil zaten ben bu hobiyi yapıcaksam ekipmanımı full+ full alırımki hobi mecburi göreve dönüşmesin devamlı orası burası arıza yapmasınki eziyete dönüsmesin bu yüzden bence su değerlerini sabit tutmak benim icin zor olmucaktır kanaatindeyim yem konusunuysa araştırıcam[EDIT]VegaShot,2015-08-13 16:45:40[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sopacı34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 336
sopacı34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2015 14:45
Değerli arkadaşım yazdıkların üzerinden gidelim ve dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım..

Öncelikle bence üretimi değil şık bir deniz akvaryumunu 2-3 sene sorunsuz bir şekilde devam ettirmeyi dene. Emin ol ki deniz akvaryumu değerleri çok hassas. Ph, Kh, Gh, magnezyum, kalsiyum değerleri hepsi birbirini etkiliyor. Önce bunları dengede ve sabit tutmayı öğrenmelisin.

Gelelim estetik ve üretim akvaryumu konsuna. Estetik olmayan bir akvaryum bakımsız bir akvaryum demek değil. Küçük kumsuz ve sadece saksı olan bir akvaryum palyaçolar için idel üretim yeri oluşturur. Sebebi ise şu: o saksı balıklara doğal ve güvenli bir mağara izlenimi veriyor ve yuva olarak benimsiyorlar. Palyaço balıkları yumurtalarını sabit ve sert zeminlere yapıştırırlar bu yüzden saksı yine kusursuz olarak görevini yapar. kum olmamasının sebebi ise akvaryum tabanını çok daha kolay temizlemek bu sayede suyu devamlı temiz tutmak. Üretim akvaryumlarında canlı kaya,dekor ve başka canlılar kullanamayız çünkü bu durumda çiftimizin nereye yumurtlayacağı belli olmaz. Oysa yavrular yumurtadan çıkınca mutlaka kontrol altına tutmamız gerekiyor. Yeni çıkan yavrular çok hassas olacaklar ve günde 3-4 kere yeme ihtiyaçları olacak. 250 lirelik dekorlu bir akvaryumda yavruları beslemeniz imkansız. Hiç yeni çıkan deniz balığı yavrusu gördünüz mü bilmiyorum ama tahmin ettiğinizden çok daha ufaklar ve 1 cm bile yüzme kabiliyetleri yok. Kayaların arasında, mercanların içinde yem bulma gibi bir ihtimalleri yok.

Bu yüzden ufak boş bir üretim akvaryumu kuruyoruz. Yavrular serbest yüzüşe geçince anne ve baba ayrılıyor. Bu rotifer dene canlı yemi temin etmek zor. Hadi temin ettiniz S (ufak boy olacak) hadi onu da buldunuz devamlı üremesini sağlayarak her daim el altında bulundurmanız gerek. Vereceğiniz canlı yemin tamamını tüketemeyecekler yem ölecek çürüyecek ve suyunuzu bozacak. Yavru akvaryumunda PS , sump vs kullanmazsınız bütün yavrular çeker alır. Bu yüzden yapacağınız şey pipo filtre kullanmak ve su değişimi. Her şu değişiminde su değerleriniz değişecek ve emin olun su değişimi sırasında oluşan basınç farkı bile yavruların ölümüne sebebiyet veriyor.

Su değişiminin, yem vermenin püf noktaları yok mu? Tabii ki var. Ama bunlar zamanla ve tecrübe sonucu oluşacaktır. Size tavsiyem kurun estetik güzel bir deniz akvaryumu. Atın içine 2 tane yavru palyaço ve sevdiğiniz farklı canlıları. O palyaçolar bir şekilde sağlıklı bakmanız durumunda 2-3 sene içinde zaten çiftleşecekler o zaman da yanına ufak bir üretim tankı yaparsınız.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir