Koloni
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 22:00
Refet bey bende , aynı şeyleri demek istedim aşağı yukarı.
Eğer gerçekten dişi olma olasılığı artırılma ihtimali olsaydı nesli tükenen balık türleri veya başka canlı türleri olmazdı, yani nesil tükenmesi başka şeylere de dayandırabilir. Sel , felaket savaşlar vs.. gibi. Yalnız su altında balık türlerinin sona ermesi eğer gerçekten cinsiyete müdahale edilebiliyorsa ihtimal de olsa nesil tükenme olmazdı.
Veya bizim site de onca profesyonel balık bakan insanlar var , en kötüsü ph hep yüksek tutturulmaya çalışılıyor . Elde edilen yavrular da dişi olarak üretim olurdu , satılan balıkların dişileri yüksek fiyatlı olmazdı , ph etkiliyor olsa bizim site de balıgın erkeği bol olduğu gibi dişisi de bol olurdu.
Hani benim görüşüme göre bu kanıtlanması gerek. Her fikre saygı duyuyorum yanlış anlaşılmak istemiyorum. Makaleleri de okuyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 22:02
Arkadaşlar daha önce forumumuzda tartışılmış olan bu konuyu incelemenizi tavsiye ederim. Burada çıkan sonuç malavilerde yapılan deneyde yüksey ph da erkek fazla, düşük ph da az çıkmaktadır.
http://www.akvaryum.com/forum/ph_degerlerinin_yavru_cinsiyet_oranlarina__etkisi_k88290.asp?PN=1
Aşağıdaki linktede yine forumda tartışılmış olan canlı doğuranlar üzerindeki sıcaklık deneyinin erkek ve dişi oranı,
http://www.akvaryum.com/forum/balik_cinsiyeti_uzerine_sicaklik_etkisi_k357152.asp
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 22:41
Farklı cinsiyet eşey kromozomuna sahip spermler farklı ortamlarda farklı nitelikler kazanabiliyor.pH dan ziyade bu tip durumlarda sıcaklığın etkisi çok daha büyük.pH 2.planda kalan bir öge.Ancak tabi onun da etkisi yok değil.Sadece her balığa yüksek pH şunu yapar diye genelleyemiyoruz.Kimi gruplarda dişi olma olasılığını artırırken kiminde erkek olma olasılığını artırabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir