Melek Yumurtaları


mayumixÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 19
mayumixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 09:27
Merhabalar,
Dün Melek çiftim anubias yaprağı altına yumurtalarını dizdiğini farkettim. Bu onların ilk yumurtası ve ne yapacağıma dair bilgim olmadığından internetten araştırma yaptım. Yazılanlara göre diğer balıkların rahatsız edeceğini ve stres altında kalıp yumurtaları yeme durumundan bahsettiği için melekleri ve yumurtaları farklı bir tanka almaya karar verdim. Diğer akvaryuma sadece havalandırma, ısıtıcı ve çok ufak bir miktar metilen mavisi damlattım. Melekleri içeriye koyduktan sonra yumurtalarla hiç ilgilenmediler. Sabah olmasını bekledim ve uyandığımda Dişi ve Erkek hızlıca yumrutaları yediğini farkettim ve ayırdım. Resimde bulunan yumurtalardan sadece 20 tane kaldı neredeyse. 

Kısacası bu yumurtaları nasıl yaşatabilirim ? Kuluçka makinesi almalımıyım yoksa bu şekilde beklemeli miyim ? Biliyorum fazlasıyla hatam bulunmakta tüm görüş ve yardımlarınızı beklemekteyim. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

twinsoulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 911
twinsoulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 13:53
Ayırdığınız bölümde akıntı sağlayacak filtre ya da benzeri ekipman olmadığından hava taşını, hava kabarcıklarının yumurtalara değmeyeceğinden emin olduğunuz bir şekilde yakınlaştırın. Mantarlaşan yumurtaları, diğer yumurtalarlarla temas edip onları da mantarlaştırmamaları için anne baba olmadığından sizin ayırmanız gerekecek ve mantarlaşmaya yönelik gözlemleriniz doğrultusunda bir iki damla daha metilen damlatabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir