ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mayumix
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2013 18:27
Son Ziyaret:
21 Ağustos 2015 09:41
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sefa burak acar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

sefa acar

SON 10 MESAJI

Melek ve Plati Yavrusu
Merhaba Arkadaşlar,
1 aylık 15 tane melek yavrusu ve dün son anda kurtardığım 2 tane Plati yavrusu mevcut elimde. Yavru melekler için ufak bir akvaryumum var plati yavrularını buraya attığım anda meleklerin dikkatini çekti 1 2 kere rahatsız ettikten sonra kovalamayı bıraktılar fakat yine de bu durumdan rahatsızım. Platileri ayırmam gerekir mi yoksa alışırlar mı ?
Melek Yumurtaları
Merhabalar,
Dün Melek çiftim anubias yaprağı altına yumurtalarını dizdiğini farkettim. Bu onların ilk yumurtası ve ne yapacağıma dair bilgim olmadığından internetten araştırma yaptım. Yazılanlara göre diğer balıkların rahatsız edeceğini ve stres altında kalıp yumurtaları yeme durumundan bahsettiği için melekleri ve yumurtaları farklı bir tanka almaya karar verdim. Diğer akvaryuma sadece havalandırma, ısıtıcı ve çok ufak bir miktar metilen mavisi damlattım. Melekleri içeriye koyduktan sonra yumurtalarla hiç ilgilenmediler. Sabah olmasını bekledim ve uyandığımda Dişi ve Erkek hızlıca yumrutaları yediğini farkettim ve ayırdım. Resimde bulunan yumurtalardan sadece 20 tane kaldı neredeyse. 

Kısacası bu yumurtaları nasıl yaşatabilirim ? Kuluçka makinesi almalımıyım yoksa bu şekilde beklemeli miyim ? Biliyorum fazlasıyla hatam bulunmakta tüm görüş ve yardımlarınızı beklemekteyim. 

Pamuk Hastalığı
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Kuyruk beyazlaması ve Ağız kenarında şişlikler

Akvaryum Kapasitesi (litre):300

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Melek , Moly , Plati , Vatoz, Neon Tetra, çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Tetratec ex 1200

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 Hafta önce %50 su değişimi


Merhabalar, 

yaklaşık 1 hafta öncesine kadar akvaryumumda hiçbir sorun yoktu fakat kardeşim 6 tane plati getirdikten sonra bütün hastalık yayılmaya başladı. Belirtilere baktığımda Pamuk hastalığı olduğu görünmekte. Bütün platilerin kuyrukları beyazladı ve erimeye başladı bu hastalık moly balıklarınında ağız kenarlarında beyazlıklar olmasına sebep oldu. İnternetten araştırdığım kadarıyla "sera baktopur" ilacı önerilmekte fakat bunu satan tek bir yer bile bulamadım. Önerileriniz ve tedavi yöntemlerinize ihtiyacım var. Göz göre göre bişey yapamamak gerçekten kötü 

Teşekkürler,
Balığım Hasta mı Hamile mi?
Merhabalar,

Balığım yaklaşık 1 haftadır  resimdeki gibi karnı şiş şekilde yavrulukta bekletmekteyim. Balığın hamile veya hasta olduğunu anlayamadım. Yavruluk içinde karnını yere sürüyor bazen parazit olmasından şüpheleniyorum.
Resimler pek kaliteli değil fakat yardımcı olabilecek birisi olursa sevinirim. 

Şimdiden çok teşekkürler.


Ani Göz Şişmesi
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler:Göz şişmesi

Akvaryum Kapasitesi (litre):300lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:tetra, salyangoz, vatoz, moly

Merhabalar, Arkadaşlar daha 2 saat önce hiçbirşey yokken şuan melek balığımın gözü neredeyse yerinden fırlayacakmışcasına şiştiğini gördüm. Netten çay ve metilen mavisi kullanılması gerektiğini gördüm fakat yanlış bişey yapmaktan korkuyorum sizce bu durun neyden meydana gelmiş olabilir. Diğer balıklara da bulaşır mı ?


Yardımlarınıza muhtacım.
Teşekkür ederim şimdiden,

çöpçü balığı durumu
Merhaba arkadaşlar,
2 adet çöpçü balığım var ve karınlarında bugün siyah bir şişkinlik farkettim. İkisinde de aynı boyda ve ilginç duruyor sanki çok fazla yem yemişte çatlayacak gibi. Anlayan arkadaşlar varsa yardımlarınızı beklemekteyim.
Hangi Kum
Merhaba arkadaşlar,
45lt akvaryumum var ve zemin için  "Hemianthus Micranthemum" bitkisinden aldım. Ne kadar doğru bir seçim yaptım bilemiyorum ama amacım akvaryum zeminini Co2 ihtiyacı duymayan bir bitki ile örtmek. İlk ilk defa akvaryum kurdum ve bitkiler hakkında hiç bilgim yok. Zemine hangi kumdan koymamı önerirsiniz acaba?
Bitki tavsiyelerinizi de duymak isterim.
 
Saygılar
Teşekkürler,
Vatoz hakkında

Teşekkür ederim bilgileriniz için. Diğer balıklarım için sorun yaratırmı bu hastalık suyu değiştirmem gerekirmi acaba ?

Tetra renk sorunu
Evet yaşıyo sorunu ışıkmış karanlıkta renkleri solgun bir hal alıyormuş :)
Vatoz hakkında
Merhaba arkadaşlar,
Dün akşam saatlerinde 50lt lik akvaryumum için ufak boyda vatoz aldım. Akvaryumumda tetra ve çöpçü balıkları mevcut. Eve getirirken bi sıkıntı farkettim çok hareketsizdi dokunsam bile çok zor hareket ediyordu.Karnı içeri çökmüş gibiydi. Suya alıştırarak bıraktım 1 2 dolandı ve birdaha hareket etmedi. Netten araştırdım akvaryuma alışması uzun zaman alabilir demiş arkadaşlar. Yalnız 24 saat geçmeden vatoz'um öldü malesef. Bunun sebebi hastalık ? korku ? yada yanlış yaptığım bişey mi?
bir fikri olan varmı arkadaşlar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.