Pamuk Hastalığı


mayumixÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 19
mayumixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 09:02
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Kuyruk beyazlaması ve Ağız kenarında şişlikler

Akvaryum Kapasitesi (litre):300

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Melek , Moly , Plati , Vatoz, Neon Tetra, çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Tetratec ex 1200

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 Hafta önce %50 su değişimi


Merhabalar, 

yaklaşık 1 hafta öncesine kadar akvaryumumda hiçbir sorun yoktu fakat kardeşim 6 tane plati getirdikten sonra bütün hastalık yayılmaya başladı. Belirtilere baktığımda Pamuk hastalığı olduğu görünmekte. Bütün platilerin kuyrukları beyazladı ve erimeye başladı bu hastalık moly balıklarınında ağız kenarlarında beyazlıklar olmasına sebep oldu. İnternetten araştırdığım kadarıyla "sera baktopur" ilacı önerilmekte fakat bunu satan tek bir yer bile bulamadım. Önerileriniz ve tedavi yöntemlerinize ihtiyacım var. Göz göre göre bişey yapamamak gerçekten kötü 

Teşekkürler,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Muhammed İlkarÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 111
Muhammed İlkarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 09:50
Bana mantar gibi geldi anlattıklarınız. Ben mantar olayımı çözme şeklini anlatayım, deneyebilirsiniz ve aratarak daha çok bilgi edinebilirsiniz.

"Demlenmiş Çay", ufak bir tasa içme suyu koyarak bayağı bir kaynatın. Su kaynayıp fokurdamaya başladıktan sonra bi su bardağının yarısına bildiğimiz çay deminden koyun. Geri kalan yarısınada o kaynattığınız suyu dökün. Ve bardağın üzerini çay bardağı veya benzeri bir nesne ile kapatın hava almayacak şekilde.
Son olarak bardağınızı o halde en en en, çok dikkat çekiyorum "en fazla" 15 dakika bekletin ve çay demlenmiş duruma gelsin. Son olarak bir süzgeç yardımıyla çayın suyunu süzün ve akvaryumun farklı bölgelerine dökün.
Umarım işe yarar.

Sağlıklı balıklar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir