ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
adil_b
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Şubat 2011 16:39
Son Ziyaret:
19 Temmuz 2013 22:14
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Adil Baktıaya
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1969
Yaş:
55
İl:
Istanbul
Meslek:
Eğitimci-Araştırmacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Adil B.

SON 10 MESAJI

Beyoğlu Bölgesi ve Civarı Hobicileri -Buluşma fotoları sayfa 6 da
10 günden daha uzun bir süre internetim kesik kaldı. Sağolsun Uydunet. Yoksa katılırdım.
Selamlar
Beyoğlu Bölgesi ve Civarı Hobicileri -Buluşma fotoları sayfa 6 da
Cieb'le tanıştık, çok zahmet verdim ona, ama gelip bahçe havuzunun filtrasyonu başta olmak üzere bahçede yapılacak pek çok şeyle ilgili çok güzel fikirler verdi, çok yararlandım. Bu vesileyle bir de burada teşekkür ediyorum. Sen askere gitmeden önce görüşelim; gelişmeleri de görürsün. Selamlar.

  
[QUOTE=cieb]Bir kasımpaşalı daha olmamıza sevindim. Havalar ısınsın bende istanbula haziran gibi geleceğim gene o zaman bir görüşüp çay içelim bir yerde tanışmış oluruz.  [/QUOTE]
Hortumsuz, su çekmeyen dip süpürgesi
Aslında ben de boş bir akvaryuma mürekkep gibi bir şey döküp dağılımını, akıntıyı vs. görmek istiyordum. Yani dağılım homojen de olabilir. O zaman dip çekimi yapmanın bir anlamı yok tabi. Acaba nitrat seviyesini farklı derinliklerde ölçmüşler mi? Neyse.. şimdi yeni bir tartışma başlatmayalım, sonuçta iki senedir balıklarınız mutlu olduğuna göre problem yok demek ki. Chiclid'ler yüzeyde yüzüp derinlere uğramayan balıklar değil. Dolayısıyla dipteki sudan da şikayetçi değiller demek ki. 

Bu durumda böylesi bir cihazin değeri artar tabi ki, teşekkürler. 

Ama haftalık su değişimi de mi yapmıyorsunuz, ona da mı gerek yok? Eğer gerek yoksa dip süpürgesini muhtemelen bir daha kullanmam, ama su değişimi yapılıyorsa suyu dipten alıyoruz zaten, aynı sisteme devam.

  


[QUOTE=Abdulrahman]Arkadaşlar uzun süredir siteyi takip edemiyorum. Ancak siteyi takip ettiğim günlerde bir tartışma vardı tatlı su akvaryumlarında dip çekimi konulu idi ve konuyu tartışanlar sitede tanınan uzman akvaristlerdi. Konu yanlış hatırlamıyorsam 20-30 sayfa sürmüştü konunun sonunda dip çekimi yapmanın akvaryuma yararlı bir şey olmadığına karar verilmişti ve herkesi ikna etmişlerdi hatırladığım kadarı ile dikkat edilmesi gereken tek şey akvaryumun içinde yem fazlası, ölü balık, çürümüş bitki kalmamasına dikkat etmek. Bunlara dikkat ederek inanın iki senedir akvaryumun dibine dokunmuyorum 150 lt de 13 sp mutlu mesut yaşıyorlar ve akvaryumun suyu çok berrak bir problem yok.[/QUOTE]
İlginç bir akvaryum
Arkadaşlar ikincil el satışların yapıldığı bir sitede "Sony Akvaryum" diye bir ilan gördüm, hemen baktım. Adam televizyoncuymuş, Sony televizyonunu akvaryuma çevirmiş, ilginç geldi, bir de siz görün istedim.

Hortumsuz, su çekmeyen dip süpürgesi
Tamer yeni gördüm, ellerine sağlık.


[QUOTE=Gokhan_Tfln]Akvaryum kumunun içine çöken nitrat bu sistemle tekrardan suya salınacaktır. Kaba pislik temizlemek konusunda başarılı ve pratik bir yöntem olur fakat dip çekiminin asıl gayesi olan nitrat ve nitrat oluşturan etmenleri temizlemek konusunda ne derece başarılı olur şüphelerim var.

Her gün temizlik yaparsanız nitrat oluşturmadan belki temizlik sağlanmış olabilir. Ama bunu yapabilecek kadar vakti olan pek insan olduğunu sanmıyorum :).

Ama yine de bir fikir üretilmiş saygı duymak gerek. 
[/QUOTE]
Hortumsuz, su çekmeyen dip süpürgesi
Denemenin sonuçlarını bizle paylaşırsan memnun olurum,
Selamlar.

[QUOTE=tamer.t]Süper fikir elimdeki kafa motorurunu hemen bu iş için kullanıyorum. [/QUOTE]
Marketten Led'li aydınlatma
Resim paylaşmakla ilgili olarak;

Dia'nın sitesinde var mı diye bakarken fark ettim ki Hepsiburada'da da var.
Bu arada benim akvaryumum evet biraz küçük, 60cm cıvarında, bombeli.

İki ışık kademesi  var... neyse diğer bilgiler aşağıdaki linkte zaten mevcut. 
Bu arada ben alıp içini açmaktan söz etmedim. Pillerin 500 kez şarj edilebilme ömrü varmış; bu ömrü bittikten sonra içi açılabilir. Ama bu haliyle monte edebilirseniz daha kullanışlı; çünkü üstünde ayar düğmesi var, açma kapaması var vs.

Alternatif olarak ilgilenen bakabilir diye yazdım.
Selamlar
Link:




Bu arada Cinaryus, senin fotoğrafını koyduğun 90 ledli, belki daha güzel, ama fiyatı 45 TL.


[QUOTE=Cinaryus]

Bahsi geçen Işıldak bu galiba?


Bunun 60 led'lisi?

[/QUOTE]
Marketten Led'li aydınlatma
Arkadaşlar DiaSa'da elektrik kesintilerinde kullanılmak üzere 60 Ledli şarjlı aydınlatmalar var. 16 TL cıvarında. 24 saatte şarj olup 6-8 saat ışık veriyor. 500 kez şarj edilebiliyor. Bunlardan iki tane alıp sırayla kullanırsanız günde 12 saat ışığı elde edebiliyorsunuz. Ben bir tane aldım, kapağın üstüne yerleştirdim. Şarj pili ömrünü tükettiğinde elektrikle kullanılabilir şekle çevrilebilir bence.
Beyoğlu Bölgesi ve Civarı Hobicileri -Buluşma fotoları sayfa 6 da
Merhaba arkadaşlar. Taksim/Beyoğlu'nda oturuyorum.
Ytong ile dekor
Bu gidişle sarı prensesler de çok yaşamaz zaten. Aslında çok ilgilenemeyeceğinizi düşünüyorsanız akvaryumu hediye edip hevesli bir çocuğu sevindirebilirsiniz. Böylece sorumluluk duygusunu öğrenmiş olur.. çocuklar için geç değil. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.