ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sertacbatmaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Nisan 2012 15:33
Son Ziyaret:
18 Aralık 2017 18:03
Toplam Mesaj:
135 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sertaç Batmaz
Doğum Tarihi:
14 Ağustos 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
İmalat Müdürü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



325 - Calvus
180 - Furcifer Kingoma
135 - Yavruluk
50 - Yavruluk

SON 10 MESAJI

cyathopharynx foai,,,,cyathopharynx furcifer
Furcifer Kigoma yavruları mevcut bende çeşitli boylarda bilginize arkadaşlar.
ANKARA demetevler yeni üretim hane kululumu 3 sayf
Hayırlı uğurlu olsun . İçeride ısıyı nasıl sabitlediniz acaba baya büyük bir alan. En kısa zamanda bende ziyaret etmek isterim.
CALVUS HAKKINDA HERŞEY
[QUOTE=burcuuD]Malesef dün öldü balığım [/QUOTE]

Malesef böyle durumlar başımıza gelebiliyor bu hobi de. İnşallah diğer balıklarınızı sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz.  
CALVUS HAKKINDA HERŞEY
[QUOTE=burcuuD]Baya takip ettim cevabinizı bekledim o yüzden şimdi gördüm. Akvaryum içinde genişliği 21cm boyu 18cm olan bi yavruluğa koydum, başka bi tankım yok çünkü .Çok hareketsiz, yem falan yemiyor. 2 gun once artemia verdim bi onu yedi .Şimdi de hareketsiz ,su üstünde duruyor.Akvaryumdayken de böyleydi, gercekten cok üzülüyorum onun boyle olmasi beni strese soktu inşallah düzelir .[/QUOTE]

Burcu Hanım merhabalar,
Balığınıza ait bir adet fotoğraf koyabilirseniz size daha iyi yardımcı olmaya çalışalım. Mümkünse parazit olarak şüphelendiğiniz kısmı fotoğraflarsanız biz de bir görmüş olalım. 
CALVUS HAKKINDA HERŞEY
[QUOTE=burcuuD]Calvusumun yüzgeç tarafında beyaz bişey oluştu ve bu calvusumu bir turlu aralarına almadılar .4 ü sürekli bir yerde ,bu yalnız duruyo bi köşede.[/QUOTE]
 
Merhabalar,
Beyazlık oluşan Calvusunuzu varsa imkanınız başka bir karantina akvaryumuna alıp gözlemleyin derim.
Balıklar sert tür olduklarından birbirlerine vurabiliyorlar. Şimdilik karantinaya ayırdığınız calvusunuzu hiç bir ilaç kullanmadan orda gözlemleyin. Düzelme oluyorsa hiç dokunmayın. Balığınız tamamen düzeldikten sonra ana tanka dekorlarınızı değiştirerek koyabilirsiniz.
Eğerki balığınızdaki hastalık düzelmiyorsa bunun çaresine o zaman bakalım.
Ankara Su Sorunu
[QUOTE=Ziya Erkus] [QUOTE=mesutok] Msn haberde dün okumuştum, ankarada sorumlu kişi şöyle demiş, ankarada barajlardaki su çok düştüğü için kızılırmaktan su veriliyor baraja, bu suyunda kendine has bir kokusu ve renk koyuluğu var, ama sıhhi problemi yok sağlık açısından, yapılan testlerde sağlıklı suda, bir rahatsızlıkta olmadı vatandaşlarda, ben çeşme suyu içmiyorum, damacana su içiyorum demiş.

[/QUOTE]
Merhaba, o sorumlu kişi aldatıcı konuşmuş. Geçtiğimiz hafta ve ondan önceki hafta, Ankara suyundan dolayı ishal, kusma, halsizlik ve baş ağrısı nedeniyle hastahane acil servisleri dolup taşmıştır. Bu duruma bende düştüm ve 1 haftada iyileşebildim. Ben 10 gündür su değişimi yapmıyorum. Hava sıcaklığından buharlaşan su yerine, sadece özel bir firmanın damacana suyundan ilave ettim. Bu hafta sonu yapacağım. 1 Tonluk su tankıma, ağır metal bağlayıcı katkı kattım, hava taşı ile sürekli havalandırdım ve 3 gündür dinlendiriyorum. Sevgilerimle.[/QUOTE]

Suyun hastalık yarattığı konusuna tamamıyla katılıyorum. Benimde çevremdeki arkadaşlarım su nedeni ile ciddi anlamda rahatsızlık yaşadılar. Bende suyu damacanalara alıp 3-4  gün dinlendireceğim. İnşallah bir problem yaşamam. 
Ankara Su Sorunu
Herkese merhabalar. Arkadaşlar malum Ankarada ki şehir şebekesi suyunun durumu belli. Bu hafta su değişimi yapmam gerekiyor. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Neler yapılabilir? Nasıl önemler alınabilir?
Sıcaklar
Merhabalar, 
Ankara da Calvus besliyorum ve düzenli yavru alıyorum. Ama son bir aydır aldığım yavrular sıcak da telef oluyorlar. Sizde aynı problemle karşı karşıya mısınız ?
Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri
Konuyu çok boşladık arkadaşlar. Nedir akvaryumların ve balıkların durumu? Ben tam bir ay önce calvuslarımdan yavru almayı başardım. Şimdi diğer bir dişimde yumurtladı. Hafta sonuna doğru onunda yavrularını görücem inşallah. Bir kaç gün içerisinde resimlerini paylaşırım. Herkese sağlıklı balıklar.
Artemia Beslemek
[QUOTE=akbulut2894]Arkadaşlar artemialar yumurtadan çıkalı iki gün olmak üzere. Şuan mayam yok ne ile besleyebilirim. Lütfen yardım.[/QUOTE]
Elinde hazır yeşil su varsa onu ekleyebilirsin bulundukları kaba 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.