ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mart ve Kedisi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2012 19:14
Son Ziyaret:
19 Mart 2013 00:30
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aariel Demir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aariel Demir

SON 4 MESAJI

Japon balığı akvaryumu
Fanus konusunda bilgim vardı biraz ama alan arkadaşlarımın haberi yokmuş bu olaydan. Beta ile de ilgili bir kaç yere şimdi baktım, tek başına bakılması daha iyi olabilirmiş, o yüzden hiç düşünmesem de olur.
1 metrelik akvaryumu dediğim gibi şu an koyacak yerim de yok malesef. Eğer taşınabilirsem ya da yerimi değiştirebilirsem daha da büyük bir akvaryum ile balıklarımı da arttırmayı düşünüyorum.
Japon balığı akvaryumu
Akvaryumun ufak olduğunu biliyorum daha büyük bir akvaryum almak ve yerleştirmek benim için şu an çok zor, balıklarım bana hediye olarak geldiği için fanus'ta geldiler ikinci gün gidip akvaryum aldım eziyet çekmesinler diye. Şu an için hallerinden memnun gibiler, kavgaları da yok, kendi hallerinde o köşeden o köşeye yüzüyorlar, arada bana uzun uzun bakıyorlar :)

Beta beslemek nasıl olur emin değilim, ileride belki besleyebilirim ama balıklarımı bırakmak istemiyorum. Tek bir tane olsun da istemiyorum, 2 beta için yeterli olur mu acaba bu ufak akvaryum? 
Japon balığı akvaryumu
Merhaba, bu akvaryum ve balık besleme fikri bende yeni oluştuğu için ve pek fazla bilgim olmadığı için sizlerden bilmediklerimi, tavsiyelerinizi almak istiyorum.

2 tane 5cm'lik normal japon balığım var, 25-30 litrelik ufak bir akvaryumda oradan oraya yüzüyorlar.
Işık ve iç filtre var akvaryumda. Uygun ısıtıcı bulamadım.

Benim ufak tefek merak ettiğim şeyler var;

-Sera Pond yem kullanıyorum fakat yemler akvaryumun üstünde takılıyor sağa sola dağılıyor, suyun altına da giren dip yemlerinden kullanmayı düşünüyorum nedir bunlar?

-Dekorasyon gibi, hayvanların sadece camdan cama gitmemesi için ufak tefek süslemeler nasıl yapılabilir? Canlı bitki için akvaryum biraz ufak ama acaba o kadar ufak bitkiler var mıdır?

-Dip çekimi ile su değişimi nasıl yapılıyor?

-Ufak da olsa bu akvaryumun daha uzun süre temiz ve oksijenli kalması için kullanabileceğim her hangi bir alet var mı? Filtremin çıkardığı ses biraz rahatsız edici değiştirmeyi düşünüyorum.

Aklınıza gelenleri ve tavsiyelerinizi de eklerseniz sevinirim :)

Japon balığında sivilce olur mu?
Merhabalar ilk mesajımda bu kadar acele bir sorunumla sizleri rahatsız edeceğim.

İki gün önce bana hediye olarak gelmiş bir japon balığım var, son 20 saattir nesi olduğunu anlamaya çalışıyorum. 
Kuyruğun kıç tarafından birleştiği eklem yerinde bir şişlik ve şişliğin ucunda siyah bir benek var O.o sivilceyi andırıyor. 

Şu an için hediye geldiği geçici fanus'un içinde. Onun için aldığım akvaryuma agresifliği yüzünden 30 dakika koyabildim.

Balığın genel hali; 
-Çok canlı sürekli sağa sola yüzüyor, geldiğinde suyunu değiştirdim, fanusu temizledim hiç hareket etmeden 1 dakika durdu sonra tekrar canlı canlı yüzmeye devam etti. 
-Geldiğinden beri kafasını su yüzeyine çıkarıp kabarcık çıkarıyor (sanırım hava alıyor). 
-İştahı yerinde maşallah kafamı azıcık uzatıyorum beni yem sanıyor. (Ayrıca 2 günde sabah-akşam yemliyorum gayet güzel yutuyor- pond denilen yemlerden) 
-Kafasını sürekli benim olduğum taraftaki cama doğru uzatıp yüzmeye çalışıyor (Acaba bana bir şey mi demek istiyor bile dedim kendi kendime) 

+Not: Bu gün yanına aldığım diğer balık ile anlaşamadı, sürekli onun kuyruğuna saldırıp yemeye çalıştı ve 30 dk içinde eski fanus'a yerleştirdim. Şu an sürekli camın benim olduğum tarafına yüzmeye çalışıyor. Öteki balık halinden gayet memnun tek başına bütün akvaryumu geziyor.



Balığın sivilcesinin detaylı tanımı; 
-Kuyruğunun tam başladığı yerde 
-Beyaz dışa doğru şişkin 
-Ucu var ve siyah ufacık bir uzantı 

Balık bundan rahatsızmış gibi görünmüyor fakat emin olamıyorum. Her yere bakarak parazit olabilir belki dedim ama ben balığı elime dahi almaktan çekinen biri olduğumdan ne yapacağımı hiç bilmiyorum. 
Sizce ne olabilir bu? 


http://imageshack.us/photo/my-images/801/201209110513550.jpg 

http://imageshack.us/photo/my-images/138/20120911051358.jpg/


Fanus içinde sürekli bana doğru yüzmesinden korkup fanus'un etrafına bez ve kutular koydum, belki ışık ve görüntü kırılmasından olabilir dedim, fanusun 3 tarafı bezle kapalı  arka tarafı da diğer akvaryuma bakıyor, şimdi sadece öteki balığı gördüğü zaman yanına doğru yüzmeye çalışıyor. 

Üzerindeki sivilcemsi şeyin ne olduğunu hala öğrenemedim, bi hastalık olarak da algılayamadım ne olur ne olmaz diye 1 çay kaşığının yarısı kadar kaya tuzu koydum fanusa. Öteki ufak akvaryumuma da 1.5 çay kaşığı koydum ne olur ne olmaz diye.

Düzeltme: Isıtıcım hala yok fakat su sıcaklığını ölçtüm ölçmeye de devam ediyorum.Su sıcaklığı 18-22 derece arasında gün içinde değişiyor. 14:25 itibari ile 20 derece sıcaklık var.

+1 Gelişme: Agresif sivilceli balığım 1 gün sonra akvaryuma geri girdi, 2 tane yemi de kendi edikten sonra kuyruk peşinde koşmayı bıraktı. Diğer balık halinden memnun.
Mart ve Kedisi2012-09-12 14:27:01

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.