ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
besaer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mayıs 2013 15:34
Son Ziyaret:
02 Ekim 2016 15:20
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gürhan Sevil
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gürhan Sevil

SON 10 MESAJI

Sadece Lepisteslerdeki Bu Hastalık Nedir
Bugün 5. günümüz ve an itibariyle kendi çevresinde dönen ve fil kulak tamamiyle düzeldiler yarın tankan çıkartmayı düşünüyorum. İç parazit olan balıklarıma ise flagyli yemlere devam. Teşekkürler fikir ve yardımların için mesutok.
Sadece Lepisteslerdeki Bu Hastalık Nedir
Peki hocam ilk kurulumda metilen mavisi veya mikofishi tavsiye eder misiniz?
Yeni akvaryum kuracağım zaman ve dinlendirdiğim suya eklememi onaylar mısınız?
Tavsiyeleriniz önemli.
Sadece Lepisteslerdeki Bu Hastalık Nedir
Sayın mesutok ustam:
Karantina tankı bugün 3. gününde ve Fil kulaklım renklerini gösterdi. Durum gayet iyi. Diğer lepistesler için aynı şeyi söyleyemiyorum.
Melek yumurtalarına mikofish etki etmedi acaba azmı damlattım.
Ayırdım kalanları metilen mavisi döktüğüm tanka koydum mantarlaşma artık ilerlemiyor ama yarıdan fazlası pert.
Sorum şu acaba bu sudaki mantardan nasıl kurtulabilrim. Filtrasyonum güzel düzenli 2 ayda 1 pipo süngerini temizlerim. Haftalık dip çekimini ihmal etmem. Su hep temizdir.
İlk kurulumda mutlaka hatam var ama nedir, nasıl yapmalıyım?
Balığımın Nesi Var Videoluu
Geçiş olsun arkadaşım.
Sanırım aynı dertten muzdaribiz bende lepisteslerimde yaşıyorum. Sana linkini atayım bir kontrol et belki sanada faydası olur.
http://www.akvaryum.com/Forum/sadece_lepisteslerdeki_bu_hastalik_nedir_k879048.asp
Sadece Lepisteslerdeki Bu Hastalık Nedir
[VID]https://youtu.be/9JFDknNMGPE[/VID]
Videodaki tank içindeki balıklardan 1. gün 3 tanesini kaybettim. Hastalıklı olan bi kaç tane daha görünce onlarıda ilave ettim.
2. gün yani bugün fil kulaklımda düzelme belirtileri başladı. Özellikle belirtmek isterim bu hastalığı fil kulak lepisteslerde gördüm önce. Şu anda karantinadaki fil kulak dışında 3 tane kaldı. Eğer kaybedersem üzülürüm Lepistesler içindeki en şirin tür.
[VID]https://youtu.be/YINZFTt9zD4[/VID]
Buda yeni yumurtalarım dün gece dizmişler sabah fark ettim. 8-10 kadar mantarlaşan var. Mikofishi ilave ettim. bakalım ben akşam gidene kadar ne olacak.
Sadece Lepisteslerdeki Bu Hastalık Nedir
3 defa yumurta dizdiler ve her seferinde mantardan dolayı yediler. O yüzden tankı değiştirip yeni akvaryuma aldım bekliyorum yumurta dizmelerini.
Sadece Lepisteslerdeki Bu Hastalık Nedir
Sayın mesutok tam olarak columnaris ile ilgili gönderiğiniz topiği okuyarak ilgili mesajı yazmıştım. Sizde onu tavsiye ettiniz. Ayrıca diğer topic içinde teşekkür ederim hemen onada bakıyorum.

Sayın mesutok Hocam konuyla çok alakasız olacak ama mikofish su örneğini göstermek için koyduğunuz resimde melek çifti ve yavruları var. Mikofish o yavrulara zarar vermemişmi. Öyleyse yumurta döneminde mikofish kullanabiliriz demek ki. Yalnış mı düşündüm hocam.
Sadece Lepisteslerdeki Bu Hastalık Nedir
İlginiz için teşekkür ederim mesutok.
Yönlendirmeniz sayesinde balıklarımın columnaris olabileceği yönünde fikrim oluştu ve sanırım flagy ile sarımsağın fayda etmemesi bu nedenden dolayı. Terramycin ile devam etmeye karar verdim. Sonuçlarıda burada paylaşmaya özen göstericem. Umarım doğru yoldayımdır. [EDIT]besaer,2016-07-21 12:35:15[/EDIT]
Sadece Lepisteslerdeki Bu Hastalık Nedir
Aynı tank içerisinde çöpcü-cüce vatoz ve labiolar vardı. İlk fark ettiğimde labioları çıkardım. 2 ay sonra teker teker ama uzun süreçte yaklaşık 2 haftalık süreçte lepisteslerin bu hastalığa yakalandığını fark ettim. Yem kaynaklı olmasına ihtimal vermiyorum aynı yemlerle Discus ve Meleklerimde yemleniyor onlar gayet sağlıklılar. Önce sarmısağı yemlerine emdirerek yedirdim düzelme belirtisi başladı yada ben öyle zannettim sonrasında iş çığrından çıktı. Videoda gördüğünüz karantina tankındalar. bir dönem kendi eksenleri etrafında deli gibi hiç durmadan dönüyorlardı. Flagyi ezip yemlerine ve sularınna koyunca dönmeleri kesildi. ama son 4 günde 3 balığım öldü. Flagy kesin çare olmadı arkadaşlar bu illet nedir ve nasıl kurtulurum tavsiyelerinizi bekliyorum.
[VID]https://youtu.be/_yx4_WCrO0U[/VID]
Yeni Japon Balığı Yavrularının Bakımı İçin Tavsiye
Evet senior suları çok çabuk kirleniyor. Dipten su çekip yeniden su tazelemek sıkıntılı oluyor. Tavsiyelerini deneyeceğim. Zira 4 gün önce diğer kovadaki yavrularda çıktı. Ve bu kovadaki yavru sayısı ilkinden çok fazla....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.